Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ses Sistemleri hakkında bilinmesi gerekenler..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TRUPHASE

Muhakkak hoparlör konu aracın iç hacmine temas edebilmelidir. Aksi takdirde ses gecikmesi ve frekans boşluğu kaçınılmazdır.Kutuyu bagaja koyarsanız kutu içinde kutu olacağı için basın faz farkını ayarlayamazsınız. Hadi iç hoparlörleri geciktirdiniz bu sefer de bazı frekansları kaybedersiniz. Üst hoparlörlerle bas arasında sanki mesafe varmış gibi çalar. Ayrıca hoparlör dediğiniz aygıt hacimle çalışır ve her model hoparlörün çalıştığı litre farklıdır. Aynı hoparlörü 156' nın kapısına taksan başka 159'un kapısına taksan başka çalar.Aslına bakarsanız düzgün bir kapı hoparlör sistemi yapılsa subwoofer olmadan da keyifli müzik dinlenebilir. Subwoofer aslında müziğin katilidir. Subwoofer sinema sisteminin bir kanalı olmalıdır, stereo sistem için kesinlikle zararlıdır.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

TRUPHASE

Başka bir sorun da hoparlör boyutu seçimidir. Eğer 156,159 kasada bir aracınız varsa bass hoparlörünüz   8'' olsa bile yeterlidir. İdeal olarak 10'' sürücüler genelde bu kasalar için  yeterli doyuma ulaşmayı sağlar. Tabi bu anlattıklarım arabada Patricia barber veya Susan wong dinlemek isteyenler içindir.

legolas

Truphase teşekkürler, benim gibi yeniler için çok değerli bilgiler. :clover:

Bir sorum olacak, ben de konuyu baştan beri inceliyorum, ancak tam netleştiremedim.

147 sol çamurluk üzerindeki boşluğa bir sub yaptırmam durumunda pandizotu çıkarmam mı gerekir, yoksa o şekilde de verim alabilir miyim bunu merak ediyorum.

Yani aslında ses sisteminin çok yüksek seslere çıkmayınca genel performansından şikayetçi olmayan ben, bagajdaki küçük bir sub(Mesela 20 cm) ile daha başarılı tok bir muzik dinleyebilir miyim?

TRUPHASE

You are not allowed to view links. Register or Login

Bir sorum olacak, ben de konuyu baştan beri inceliyorum, ancak tam netleştiremedim.

147 sol çamurluk üzerindeki boşluğa bir sub yaptırmam durumunda pandizotu çıkarmam mı gerekir, yoksa o şekilde de verim alabilir miyim bunu merak ediyorum.

Yani aslında ses sisteminin çok yüksek seslere çıkmayınca genel performansından şikayetçi olmayan ben, bagajdaki küçük bir sub(Mesela 20 cm) ile daha başarılı tok bir muzik dinleyebilir miyim?
Pandizotu çıkarmaya gerek yok. Evet 8'' sürücü ile muhteşem kalitede müzik dinleyebilirsin.

legolas

Pandizotu çıkarmaya gerek yok. Evet 8'' sürücü ile muhteşem kalitede müzik dinleyebilirsin.

Teşekkürler :yukari-ok:.

aurora

Selamlar,

Yazılarınıza +1 veriyorum. Zaten Avatar Logonuz da konuyla nekadar ilgili olduğunuzu gösterir biçimde olmuş ;)

yigitekimdemir

Bilgilendirmeleriniz çok güzel ancak benim gibi konu hakkında fikri olmayanlar için fazla kaçıyor biraz :) Kullanıcı tercihlerine göre bir kaç şablon oluştursanız hem ben hem de diğer arkadaşlar için daha rahat olabilir diye düşünüyorum. Örneğin ben 156'mın standart hoparlörlerini değiştirerek (bir tanesi de patlak zaten arka kapıda) biraz daha düzgün bir ses almak istiyorum fakat bu konuya ayıracak çok fazla param da yok. Sanayiye gitsek abi bu çok iyidir deyip herşeyi kitlemeye çalışıyorlar zaten ordan da mantıklı bir öneri almak mümkün değil.

Fiyat performans oranı en iyi olacak şekilde bir öneriniz var mıdır MK1 156 için? Yahut fiyat performansta en iyi olmasa da performansta iyi olan seçenekler nelerdir? Bu konuda bir kaç şablon markanın en azından yol gösterici olacağını düşünüyorum :)
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

jackoceans

Elinize sağlık..
çok işime yarayacak bir bilgi..

cAn16

Cidden süper bilgiler yatıyor bu başlık altında  :alfisti:

Fakat konu hakkında sadece yazılanları okuyarak bir şeyler anlamak biraz zor  :p Bizim gibi cahillere verilecek cevap nedir ? Standart hoparlörleri sökerek yerine ne takmayı önerirsiniz ? Patlamış olan hoparlörleri sökerek hani böyle bass amfi vs işine girişmeden ne takarsak iyi olur sizce ?

mesela alttaki gibi bir ürün mü almalı yoksa tavsiye edeceğiniz bişiler var mıdır ?

Şimdiden teşekkürler  8)

2008 Blackline 147 - 1.6 TS 120Hp
2014 Alfa Beyazı Giulietta 1.4 TB TCT 170Hp
2006 Jamara Black 156 1.6 TS Distinctive 120Hp

alperuzi

Patlak hoparlör değiştirme için linktekiler kullanılabilir, hatta ben Vectra için kullanmıştım, tam da bu maksat içinler.

akaydoruk

Ben mitoma aux taktırmak istiyorum ama pek örneğini göremedim internettede araştırdım pek satış noktası bulamadım mitolarda aux taktırmak mümkün mü yaptıran var mı varsa nereyi önerebilir bana ?
11' Mito Qv

34 VK 5478

Sercan Keklik

Ben mitoma aux taktırmak istiyorum ama pek örneğini göremedim internettede araştırdım pek satış noktası bulamadım mitolarda aux taktırmak mümkün mü yaptıran var mı varsa nereyi önerebilir bana ?

bu üründen almanız gerekmektedir. Ben kendi mito ma uygulamıştım. Sorunsuz kullandım. En ucuz nerde bulursanız ordan alabılırsınız.

Araca göre değişmiyor du ürün en son yine de bir sorarsınız.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

a-y-k-u-t

Günaydın alfisti....
147 nin orjinal kolonları yerine hangi marka model kolon daha iyi ses almamı sağlar,bose Sisten değil kolonlar bu arada
yeni bir şey yaratacaksan eskiyi tamamen yok et!!

e.ateskaya

Günaydın alfisti....
147 nin orjinal kolonları yerine hangi marka model kolon daha iyi ses almamı sağlar,bose Sisten değil kolonlar bu arada

Merhaba, bugün bose dediğiniz sistemden temin edecek olursanız gözden 1500-2000 lira gibi bir rakam çıkartmanız gerekecektir. Aynı ses kalitesinde müzik dinlemek istiyorsanız eğer güzel bir ana ünite, iyi bir işçilik ve kaliteli ürünler kullanmanız gerekecektir. Örnek verecek olursak eğer; Pionner Usb'li bir teyp, 2 takım 16Cm boyutlarında Midrange Kolonlar, Surround 5 Kanal Amplifikatör ve 20'' üstünde Sub-woofer ile işlem tamamlanacaktır.

Fiyatlara gelicek olursak eğer;

Ana Ünite (Pioneer USB'li) : 300-750TL (Not:Model ve Animasyon içeriğine göre değişmektedir)
Midrange 1 Takım (JBL) : 175-350TL (Not:Rms gücüne bağlı olarak değişmektedir)
Amplifikatör (JBL-Cadence-Kenwood-Xetec) : 300-800TL (Not:Rms gücüne bağlı olarak değişmektedir)
Sub-Woofer (JBL-Pioneer-Hertz-Sierra) : 200-450tL (Not:Bobin ve Rms gücüne bağlı değişmektedir)

İşçilik ve kablo giderleri ile minimize halde : 1400TL fiyat çıkarttım ürünleri 2.el olarak alırsanız bu fiyatlar inebilir arıza riski çıkabilir. Kulak bu sonuçta kaliteli müzik dinlemek istedikçe daha kaliteli üst seri ürünlere geçebilir tabi doğru orantıda cebinizden daha yüksek paraların çıkması demektir.

Ben sadece kolon koyayım bana Tıngırdasın yeter derseniz eğer; 16 Cm Kolon (Sony,Pioneer,Kenwood) kullanmalısınız ve RMS gücü olarak 60Rms'ın altına düşmemelisiniz, orijinal teybiniz rahatlıkla çaldıracak daha kaliteli bir müzik dinlemenize yarar sağlar.

Umarım yeterli bilgi paylaşımı yapabilmişimdir. Saygılar.  :clover:

Mk1 147 Dist.
Mk1 156 1.6 Ts
Mk2 156 Dist.
159 1.9 JTD Dist.
Mk2 147 Dist.

a-y-k-u-t

Günaydın alfisti....

Merhaba, bugün bose dediğiniz sistemden temin edecek olursanız gözden 1500-2000 lira gibi bir rakam çıkartmanız gerekecektir. Aynı ses kalitesinde müzik dinlemek istiyorsanız eğer güzel bir ana ünite, iyi bir işçilik ve kaliteli ürünler kullanmanız gerekecektir. Örnek verecek olursak eğer; Pionner Usb'li bir teyp, 2 takım 16Cm boyutlarında Midrange Kolonlar, Surround 5 Kanal Amplifikatör ve 20'' üstünde Sub-woofer ile işlem tamamlanacaktır.

Fiyatlara gelicek olursak eğer;

Ana Ünite (Pioneer USB'li) : 300-750TL (Not:Model ve Animasyon içeriğine göre değişmektedir)
Midrange 1 Takım (JBL) : 175-350TL (Not:Rms gücüne bağlı olarak değişmektedir)
Amplifikatör (JBL-Cadence-Kenwood-Xetec) : 300-800TL (Not:Rms gücüne bağlı olarak değişmektedir)
Sub-Woofer (JBL-Pioneer-Hertz-Sierra) : 200-450tL (Not:Bobin ve Rms gücüne bağlı değişmektedir)

İşçilik ve kablo giderleri ile minimize halde : 1400TL fiyat çıkarttım ürünleri 2.el olarak alırsanız bu fiyatlar inebilir arıza riski çıkabilir. Kulak bu sonuçta kaliteli müzik dinlemek istedikçe daha kaliteli üst seri ürünlere geçebilir tabi doğru orantıda cebinizden daha yüksek paraların çıkması demektir.

Ben sadece kolon koyayım bana Tıngırdasın yeter derseniz eğer; 16 Cm Kolon (Sony,Pioneer,Kenwood) kullanmalısınız ve RMS gücü olarak 60Rms'ın altına düşmemelisiniz, orijinal teybiniz rahatlıkla çaldıracak daha kaliteli bir müzik dinlemenize yarar sağlar.

Umarım yeterli bilgi paylaşımı yapabilmişimdir. Saygılar.  :clover:
oldukça açıklayıcı olmuş çok teşekkür derim....ben orjinal teybi kullanmak ve amplifikatör kullanmadan sadece kolonları değiştirmek istiyorum sanıırm cevabı da markalı her hangi biri olur  :) 

Kutay

Güzel bir inceleme sitesi belki faydalı olabilir ...

Hoparlör

Subwoofer
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

a-y-k-u-t

bu ürün orjinal kolonlardan ne kadar daha iyi bir ses verir sizce...Amplifikatör takmak istemiyorum ve midleri de orjinal kapıdakileri kullana bilirmiyim 

e.ateskaya

bu ürün orjinal kolonlardan ne kadar daha iyi bir ses verir sizce...Amplifikatör takmak istemiyorum ve midleri de orjinal kapıdakileri kullana bilirmiyim

Orijinal teybini kullanacaksan eğer zaten Amplikatör takma şansın hiç yok. Bu sebepten ilanda göndermiş olduğun mid takımlarını çalıştırman imkansız. Ancak ve ancak teybin ile markalı 16Cm boyutlarında Kolon kullanabilirsin. Kağıt kolonlara göre daha iyi ses alacağını garanti edebilirim. İstanbul içerisindeysen yardımcı olurum.  :rock:
Mk1 147 Dist.
Mk1 156 1.6 Ts
Mk2 156 Dist.
159 1.9 JTD Dist.
Mk2 147 Dist.

kuti147

Selam beyler.
147 nin orjinal karton kolonlarini çıkarıp anfi + component masrafına girmeden sadece daha kaliteli ve marka olanlar  ile yenilemek istiyorum. Önler 16 cm ama arka kolon çapı hakkında bir bilgi bulamadim forumda ve internette. Bilgisi olan varsa sevinirim. Kapilari açmışken de izolasyon yapmak gibi düşüncem var. Izolasyon malzemesi olarak önerileriniz nelerdir?
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

a-y-k-u-t

Orijinal teybini kullanacaksan eğer zaten Amplikatör takma şansın hiç yok. Bu sebepten ilanda göndermiş olduğun mid takımlarını çalıştırman imkansız. Ancak ve ancak teybin ile markalı 16Cm boyutlarında Kolon kullanabilirsin. Kağıt kolonlara göre daha iyi ses alacağını garanti edebilirim. İstanbul içerisindeysen yardımcı olurum.  :rock:

sakarya dayım istanbula bu aralar gelemiyorum işlerin yoğunluğundan sanırım kararım komple ses sistemi olacak bir iki kişiyle set halinde anlaşmaya çalışıyorum eğer olursa komple set olacak  :)

cemalettin

Selam beyler.
147 nin orjinal karton kolonlarini çıkarıp anfi + component masrafına girmeden sadece daha kaliteli ve marka olanlar  ile yenilemek istiyorum. Önler 16 cm ama arka kolon çapı hakkında bir bilgi bulamadim forumda ve internette. Bilgisi olan varsa sevinirim. Kapilari açmışken de izolasyon yapmak gibi düşüncem var. Izolasyon malzemesi olarak önerileriniz nelerdir?

Ben aracıma yaptırmıstım.Resim ekleyeceğim ama nasıl olduğunu unuttuğum için ekleyemiyorum.Yalıtım malzemesinin adı Mecoustic diye bir ürün. Ankara da isen yardımcı olurum.

ArtemiS

Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar... Yeni bir konu açmak istemeyişimden dolayı, izninizle buradan sormak istediğim ve cevabını merakla beklediğim bir sorum olacak sizlere...

Orjinal fabrika çıkışlı, usb çalarlı ve cd çalarlı teyibi bünyesinde barındıran bir aracım var.Ben genelde tahmininiz üzere usb üzerinden müziklerimi dinlemeyi tercih eden birisi olarak, şu konudan oldukça muzdaribim...

Aracımda dinlemek için You Tube den indirdiğim parçaları, bir çevirici yardımı ile mp3 formatına çeviriyor ö şekilde usb ye atıyorum, lakin sonrasında parçaları dinlerken, kalitelerinin düşük, seslerinin ise yetersiz olduğu kanısındayıml

Bu konuda önerebileceğiniz bir müzik sitesi ya da mp çevirici var mıdır, kalite algısı yüksek sayılabilecek?

sabrican

Merhabalar,

Araçtaki ses kalitesini artırmak istiyorum. Yüksek değil kaliteli ses almak istiyorum. Kısık seste de kaliteli. Bütçem yaklaşık 800 TL. Ama şu sistem 800 liralık sistemden iki kat daha kaliteli ses verir derseniz 1600TL'yi de gözden çıkarırım. Fiyat performans oranı sadece fiyattan daha önemli.

Komponent seçmeye çalışıyorum. Orjinal ünitenin çıkış gücü için 4x50 watt yazıyor. Her köşe için 50 watt diye anlıyorum. Sorum da burada başlıyor. 

Bir köşedeki iki hoparlörün (tweeter+midbass) toplamı mı 50 watt olmalı?

Özelliklerinde "100 watt rms" yazan iki yollu bir komponentin 4 hoparlörünün toplamı mı 100 watt'tır?

Hangi güçte komponent seçmeliyim?
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

sabrican

Yukarıdaki sorumun cevabını öğrendim. Komponentlerin güçleri bir kanal için belirtilirmiş. Mesela şu Focal PS 165 FX 'in özelliklerinde 80 watt yazıyor. Bu bir kanal için 80 watt olduğunu gösteriyor.

Bir de şunu öğrendim. 800'liralık bir bütçe ile ses kalitesi bir tık iyileştirilmezmiş. Amfi kullanmadan sadece yukarıdaki komponentlerden birer (ön ve arkaya toplam iki) set almak zaten 2000 TL yapıyor. Yalıtım, kablolama derken 2300 TL.

İlk aşamada amfi almadan sadece iki set komponent almayı düşünüyorum. İleride amfi ve küçük bir sub da ilave edebilirim, komponentlerin vereceği sesten memnun kalırsam belkide ilave etmem.

Bir de ses kalitesinden ayrı olarak, özellikle teknolojik özellikleri için double din almak istiyorum. Komponentler amfi'siz olarak yeterli ses verirse double din'e öncelik vereceğim. Bluetooth, navigasyon, geri görüş kamerası, spotify, internet tarayıcı falan çok cazip geliyor. Bir 159'un 2013 sonrası modellerden tek eksiği bu teknolojik oyuncaklar.

Bu işlerde tecrübem yok, biraz okuyup öğrendiğim kadarıyla şimdilik planım böyle, acelem de yok. Tecrübeli arkadaşların tavsiyeleri çok faydalı olacaktır.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

alperuzi

Anfisiz komponent ile komponentlerin canına okuma durumu olabilir çünkü hassasiyetleri araç üzerindeki hoparlörlerden düşüktür. Yani ses seviyesi azalacaktır, bunu kompanse etmek için sesi açacaksınız, bunun da kesme yaparak komponentlere zarar verme ihtimali vardır.

unutmayın ki orjinal ünitelerin çıkış gücü kanal başına 10-20W rms arasındadır.

Focal yerine daha uygun fiyatlı hoparlör ve daha kaliteli anfi tavsiye ederim.

Arka kapılara komponent gerekmez, hatta çoğu kaliteli sistemde arkalar tamamen iptal edilir ve sadece şoföre odaklanılır.