Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ses Sistemleri hakkında bilinmesi gerekenler..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sabrican

İyi ki sormuşum, yoksa çok yanlış gidiyormuşum :)

Öyleyse Focal yerine çok olumlu yorumlar almış olan Polk Audio DB6501 daha uygun fiyatlı bir seçenek olacak. Sadece bir set alıp önlere takarım, memnun kalmazsam ilerde bunları arkaya alıp öne yine Focal alma imkanım da saklı kalmış olur.
You are not allowed to view links. Register or Login

Edit:
Biraz önce acelem yok demiştim ama yukarıdaki ürün hakkındaki yorumları okudukça hevesleniyorum, neredeyse hemen alıcam. Bir komponent olarak şurada "en iyi 5 tweeter" listesine girmiş :) You are not allowed to view links. Register or Login
Hem de Focal'e göre baya ucuz (377 TL). Hemen bir tane alıp deneyesim var.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

alperuzi

En iyi olmaktan çok çok uzak :) Ama o fiyata kesinlikle alınabilir.

Yalnız şöyle de birşey var, tweeter materyali önemlidir. Focal genelde hep metal tweeter kullanır. Ben de bunu sevmem. Tercihim hep ipek tweeterlardan yanadır, ama bunları bulmak da çok kolay değildir. İtalyan üreticiler genelde ipek tercih eder, Audison veya Hertz bakın örneğin. Hertz çok güç isteyen komponentler yapar, kanal başına 100-150w rms veren anfi ihtiyacınız olur. Audisonda da durum buna benzerdir.

Audison'un anfileri on numara, beş yıldız cihazlardır. Ferrari otomotiv dünyasında ne ise Audison da ses sistemleri dünyasında odur diyebilirim :) İkinci el sağlam bulursanız tavsiye ederim. Bende de mesela eski aracımdan kalma Lrx 6.9 modeli garajda duruyor iki yıldır, bir daha bulamayacağımı bildiğim için satışa bile koymadım :)

Başka alternatifler de var, Alpine var, Pioneer'ın referans serisi var, İsveç'ten DLS var.

Benim tercihim İtalyan arabaya italyan ses sistemi kurmak yönünde olacak muhtemelen. Eski aracımda çok memnundum.

sabrican

Polk bulamıyorum zaten, üretimi durmuş.

Pioneer referans serisine baktım ipek tweeter'lı değil, polyester fiber diye bir malzemeymiş.

Alpine olarak spr-60c var. Tavsiye eder misiniz?
You are not allowed to view links. Register or Login
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

nuri229

arkadaşlar merhaba, orjinal 156 teybi kullanıyorum daha önceki sahibim universal bir teyb kullanmış ve bagaja subwoofer koymuş satarken almış ama aküden gelen kablo hala duruyo tabi arasında ki sigorta yok elektirik kesilmiş, ben şimdi ufak bi subwoofer alsam bagaja orjinal teybiple kullanbilirmiyim araç içinde herşey orjinal

Dellobaltino

Arkadaşlar 2014 giulietta aracimin arka kapilarina tweeter bağlamak istiyorum.tesisat çekili midir acaba bilen var mi? Ayrica arka kapilarda bildiğim kadariyla full range hoparlörler var.tweeter ilave etmek iyileşme sağlar mi?

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

brsyldrm

Öncelikle herkese iyi akşamlar...

2015 Guilietta 1.6 jtd alarak aranıza yeni katıldım. Güzel dostluklar, faydalı fikir alışverişleri temennisiyle siteye üye oldum.
Daha önceki araçlarımda orjinal ses sistemlerine sadece bass ve amfi bağlayarak (kendimce) güzel sonuçlar elde ettim. Hepiniz de iyi bilirsiniz ki bu işler şahıstan şahısa değişebilen durumlar. Ben bağajdan gelen ve aynaları titreten bass sesinden keyif alıyorum.

Merakım şudur ; Bunu daha önce gui'de deneyimleyen oldu mu..?

Olduysa deneyimlerini paylaşabilir mi..?

Şimdiden teşekkürler....

iosefke

Merhaba 2004 156 ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Pioneer teyp alacağım, hoperlör ölçüsünü bilmiyorum.

Hoperlörler patlak, önler ve arkalar 16 cm midir?