Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yay, Amortisör, Coilover, Kule Gergisi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yigitekimdemir

You are not allowed to view links. Register or Login
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Yaylar elime ulasti, 68 lira vergi odedim( 20 euroluk kapi pinlerinin vergisi dahil), daha fazla tutar diye tahmin ediyordum. 2 hafta surdu, herhangi bir sorun veya problem yasamadim.
En güzel yaylar bu 3 cm olanlar :) ben de kullanıyorum ne çok yüksek ne çok alçak tam tadında ayarında.
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

OnurCangir

Onur selamlar, yaylar hayırlı olsun. Şimdi 156 çok iyi olacak

Manisa da, Alman yay fabrikası ile çalışıyorum. Aklıma fena fikirler geliyor..
Abi tesekkurler, senin araci da gormei nasip olmadi bi turlu, denk de gelemioruz. Beklerim haftasonu servise :)

OnurCangir

Yaylar elime ulasti, 68 lira vergi odedim( 20 euroluk kapi pinlerinin vergisi dahil), daha fazla tutar diye tahmin ediyordum. 2 hafta surdu, herhangi bir sorun veya problem yasamadim.
En güzel yaylar bu 3 cm olanlar :) ben de kullanıyorum ne çok yüksek ne çok alçak tam tadında ayarında.
Oyle valla Yigit, 5 lik aklima hic yatmadi, H&R gereksiz pahali geldi, hazir arac yatiyorken yurtdisindan getirttim. Iyi ki getirtmisim, boylesi daha cok sindi icime :)

yigitekimdemir

Oyle valla Yigit, 5 lik aklima hic yatmadi, H&R gereksiz pahali geldi, hazir arac yatiyorken yurtdisindan getirttim. Iyi ki getirtmisim, boylesi daha cok sindi icime :)

Fırsatın olduğunda Bilstein B8 amortisörler ve ön kule gergisine ek olarak alt ve arka gergiler de ayarla bir şekilde, efsanenin dibi oluyor, al direksiyonu rastgele çevir dönerim ben abi her türlü diyor 156 :) sadece biraz sertlik oluyor ama 15" jantla kullanıyorum ben lastik yanaklarından kurtarıyor.
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

OnurCangir

Biraz sertlik oluyorsa ben 17 jant ve pzero nero lastiklerle girismeyeyim o ise o zaman,  arac yay yokken bile sertti :)

yigitekimdemir

Biraz sertlik oluyorsa ben 17 jant ve pzero nero lastiklerle girismeyeyim o ise o zaman,  arac yay yokken bile sertti :)
Valla kullanıcıya göre çok değişiyor, benim sert dediğim arabaya yumuşacık diyenler var :D sanırım beklenti ve algılarla alakalı biraz da. anneme göre çok rahat çok konforlu bana göre taş gibi şu anda mesela :)

ByCruise

kule işini el yapımı çözmek üzereyim buradan bi üye sayesinde ama yay işini nasıl hallederim bilmiyorum :\
el yapimi kule  gergisi  yaptiricaksaniz  bende  yaptirmak isterim yardimci  olurmusunuz

merhabalar, You are not allowed to view links. Register or Login buraya alalım sizi o zaman

a-y-k-u-t

arkadaşlar bu iki üründen hangisini alsam daha iyi sizce
lastiklerim 215*45*17
yeni bir şey yaratacaksan eskiyi tamamen yok et!!

kuti147

lastiklerim 215*45*17

Vogtland biraz daha az alçaltır ama daha sert kalır H&R a göre. H&R daha konforludur. Sonuç olarak H&R diyorum. Ben aylarca kovaladım H&R için ama ürün gelmedi. 2. El eibach aldıktan 2 hafta sonra mesaj geldi. Abi yay geldi diye :) kısmet.
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

a-y-k-u-t

lastiklerim 215*45*17

Vogtland biraz daha az alçaltır ama daha sert kalır H&R a göre. H&R daha konforludur. Sonuç olarak H&R diyorum. Ben aylarca kovaladım H&R için ama ürün gelmedi. 2. El eibach aldıktan 2 hafta sonra mesaj geldi. Abi yay geldi diye :) kısmet.

Bende eibach prokit istiyorum ama Türkiye de yok yurt dışı işinede girmek istemediğim için bu iki ürün arasında kaldım aslında :)

a-y-k-u-t

147 için hangi yay almalıyım çözemedim şu sorunu bir türlü  :)

kuti147

H&R diyip susuyorum o zaman :)
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-

a-y-k-u-t

H&R diyip susuyorum o zaman :)

kutay bi sen yardımcı oldun teşekkür ederim H&R dedik olayı kapattık o zaman ;)

a-y-k-u-t

arkadaşlar geçen ilk defa aracımın  arkasına 3 kişi oturdu ve yolsa giderken 215 45 17 olan lastiklerimin yanı yaylanınca sürtme yaptı çamurluğa yaylarım orjinal ve ben 3 cm yay taktıracaktım ne yapa bilirim yeni lastikmi almam gerekecek 205 45 17 gibi falan

kuti147

arkadaşlar geçen ilk defa aracımın  arkasına 3 kişi oturdu ve yolsa giderken 215 45 17 olan lastiklerimin yanı yaylanınca sürtme yaptı çamurluğa yaylarım orjinal ve ben 3 cm yay taktıracaktım ne yapa bilirim yeni lastikmi almam gerekecek 205 45 17 gibi falan

İlk önce arka amortisör takozlarına baktır bence. Onlar eridikçe araç alçalıyor baya. Suan bende 3 luk yay ve 225/45/17 lastik var. Bagaj full dolu ve iri iki kişi arkada iken 500 km civarı yol yaptım. 1 kere bile sürtme olmadı.
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-

Alfadanadam

Jantlarınız orjinalse kesinlikle sürtme olmamalı. Zira 215-45-17 orjinal ebattır.

ckarademir

merhabalar, alfa romeo mito kullanmaktayım. Bildiğiniz üzere mito sert karakteristiğe sahip bir araç. Üstünde 17 compozitone jantlar ve 215-45-r17 pirelli pzero nero lastikler var. Aracıma 30 yada 35 mm yay uygulaması yapmak istiyorum. Bu uygulama sonucunda bariz bir sertleşme yaşarmıyım bu konuyla ilgili mitosuna uygulayan arkadaşlar varsa beni bilgilendirmelerini rica ediyorum. Sertlik konusunda çok sıkıntı yaşayan birisi değilim. Daha sportif ve agresif olduğu için hoşuma gitmekte ancak ankaranın malum yollarında aracıma zarar gelsinde istememekteyim :)

Alfadanadam

merhabalar, alfa romeo mito kullanmaktayım. Bildiğiniz üzere mito sert karakteristiğe sahip bir araç. Üstünde 17 compozitone jantlar ve 215-45-r17 pirelli pzero nero lastikler var. Aracıma 30 yada 35 mm yay uygulaması yapmak istiyorum. Bu uygulama sonucunda bariz bir sertleşme yaşarmıyım bu konuyla ilgili mitosuna uygulayan arkadaşlar varsa beni bilgilendirmelerini rica ediyorum. Sertlik konusunda çok sıkıntı yaşayan birisi değilim. Daha sportif ve agresif olduğu için hoşuma gitmekte ancak ankaranın malum yollarında aracıma zarar gelsinde istememekteyim :)

Mito QV sahibiyim. 155'likler ile aynı yay ve süspansiyon kombinasyonunu mu kullanıyor inanın bilmiyorum ama orjinallerde ne kadar sertse "neredeyse" o kadar sert oldu Eibach 3'lüklerden sonra. Yüksekliği de hala makul seviyede yüksek! Hiç altını sürtmedim taktırdıktan sonra.

KUY65

Mito QV sahibiyim. 155'likler ile aynı yay ve süspansiyon kombinasyonunu mu kullanıyor inanın bilmiyorum ama orjinallerde ne kadar sertse "neredeyse" o kadar sert oldu Eibach 3'lüklerden sonra. Yüksekliği de hala makul seviyede yüksek! Hiç altını sürtmedim taktırdıktan sonra.
eiabach prokit düşünüyorum bende mitoya.
+ yönleri neler olur
-leri neler olur  ne kadar sertleşir açıklayabilirmisiniz kısaca You are not allowed to view links. Register or Login
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

ckarademir

alfanadam yorumların için çok teşekkür ediyorum. Mitomun duruşundan falan çok memnunum ama biraz daha yere yakın olması uzun yolda, virajlarda alttan daha az hava alıcağı için yol tutuşunu kesinlikle arttırıcaktır bende bunun için düşünüyorum şuan zaten yol tutuşundan memnunum ama daha fazlasına neden olmasın :) o zaman tavsiyen üzerine eibach 3cm e yönelebilirim heralde

Alfadanadam

+'sı, ağırlık merkezinin alçalması ve alttan geöen havann azalması sebebiyle yol tutuşta iyileşme ve daha güvenli hissettirmesi. Ayrıca özellikle arkası çok havada durması sebebiyle kötü olan görüntüde belirgin iyileşme,

-'leri, alçalan yürüyen sebebiyle altını vurma riskinin artması ama hala altı yeterince yüksek merak etmeyin. Orjinallere göre çok az sertleşme. Ama normali de pek yumuşak karakterli bir araç olmadığı için bende rahatsızlık yaratmadı.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

a-y-k-u-t

eibach prokit bulacağımız yer varmı arkadaşlar türkiye de

yigitekimdemir

156 için TR'de eibach prokit bulmak çok zor, ben aracından söken bir arkadaştan ikinci el almıştım, bir başka arkadaşımız da yurtdışından getirtti. Nedense o seti getirmiyorlar buraya.

kuti147

Valla ben 2.5 ay ne mağaza bıraktım bakmadık, ne internet sitesi bıraktım gezmedik. Distributördekiler en sonunda telefondan "söyleyin o arkadaşa tr de o yaydan sıfırı yok. Daha da getirmicez, aramasın" diye net mesaj yolladı bana :) ikinci el bulup aldım bende. Ya yurt dışı ya ikinci el var eibach.
Yurt içi sıfır olarak vogtland vardi 3 ay önce. Başka da bir seçenek yok mantıklı olan.
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-

rain man

Peki kullanan arkadaşlardan karşılaştırma yapmalarını istesek Eibach prokit 3cm ile vogtland 3 cm arasında herhangi bir fark var mı öğrenebilir miyiz?
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009