Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yay, Amortisör, Coilover, Kule Gergisi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fatihob

Bu fotoyu ilk gördüğümde şok olmuştum. Biara niyetlendim sonra varzgeçtim, tekrar niyetlendim tekrar vazgeçtim :D

You are not allowed to view links. Register or Login Emre ayar çok önemli değil, bendeki ayarlı, ayarlar en yumuşakta ama hala taş taş :)

Görsel için bence başarılı. 600TLye yay alıcağıma bunu alırım.
..

admin

JOM firması İngiliz olsa da çelik aksamlarını Almanya'nın kalitesi tescillenmiş yerlerinden aldıklarını belirtmekteler. Özellikle farklı markaların uygun fiyatlı ayarlı süspansiyonları ile kendi uygun fiyatlı ayarlı süspansiyonları arasında kalite farkı olduğu konusunda vurgu yapmaktalar.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

milano 75

alfisti.netten ürün alımı yaparken son onaydan sonra bize toplam hesapla ilgili bir bildirim gelecek değilmi,nakliye ücretiyle ilgili.burda voglanta 500 e yakın fiyat çekiyolar,eibach prokit 78 euro+ masraflar falan.aynı paralara mal olacaksa sizce eibach promu almalıyım yoksa burdan voglant mı.birşey daha dikkatimi çekti,75 için koydukları eibach pro lar siyah,diğer modeller kırmızı,nedendir? You are not allowed to view links. Register or Login
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

milano 75

şimdi tekrar baktım,ecc belgesiz diyor,nedir bu,güvenlik sertifikasımı?

yigitekimdemir

You are not allowed to view links. Register or Login
alfisti.netten ürün alımı yaparken son onaydan sonra bize toplam hesapla ilgili bir bildirim gelecek değilmi,nakliye ücretiyle ilgili.burda voglanta 500 e yakın fiyat çekiyolar,eibach prokit 78 euro+ masraflar falan.aynı paralara mal olacaksa sizce eibach promu almalıyım yoksa burdan voglant mı.birşey daha dikkatimi çekti,75 için koydukları eibach pro lar siyah,diğer modeller kırmızı,nedendir? You are not allowed to view links. Register or Login

Eibach prokitler normalde siyah olur, ancak 156 ve bir iki alfa modeli için renkleri kırmızı. Niye böyle yapmışlar bilmesem de benim 30 mm indiren Eibach yaylarım da kırmızı, normalde siyah olmaları gerekirdi. Sadece alfada böyle bir mevzu var :)
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

emre_deniz

Eibach prokitler normalde siyah olur, ancak 156 ve bir iki alfa modeli için renkleri kırmızı. Niye böyle yapmışlar bilmesem de benim 30 mm indiren Eibach yaylarım da kırmızı, normalde siyah olmaları gerekirdi. Sadece alfada böyle bir mevzu var :)
Benim 159 un eibach yaylarıda kırmızı. 3 cm lik. Yol tutuşu çok güzel

Sent from my iPhone using Tapatalk

milano 75

az önce mesaj geldi,kargo 40 euro,totalde 120 + buna birdeyaklaşık 20 euro vergi eklenince işin stresiyle falan uğraşmadan burdan voglant almak daha mantıklı geliyor.paypal falan uğraşmakda cabası

yigitekimdemir

az önce mesaj geldi,kargo 40 euro,totalde 120 + buna birdeyaklaşık 20 euro vergi eklenince işin stresiyle falan uğraşmadan burdan voglant almak daha mantıklı geliyor.paypal falan uğraşmakda cabası

vogtland biraz daha sert yalnız eibach'a göre bilgin olsun :)
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

francobaresi

eicbach yay inceliyorum 159 için, birde spacer. Türkiye de bulunmuyor sanırım, shop alfistiden baktım 4 spacer ve eicbach yaylar yaklaşık 950 tl shipping ve kdv ücreti dahil olarak. yurtdışından getirilen kargolarda kilo sınırı varmış, 4 yayın ağırlığı kaç kilo civarıdır, 2 set spacer da çok ağır olmasa gerek, fikri olan var mı?
Cuore sportivo

milano 75

vogtland biraz daha sert yalnız eibach'a göre bilgin olsun :)
sertliğe alıştık çok sorun değil,koltuğum konforlu olsun gerisi istemez,75 in koltuğuda iyi o  konuda. ;)

martini_lancia

Shopalfisti'den iki sipariş vermiştim geçmişte;en ağırları anımsadığım kadarı ile toplam 7 kg civarı gergiler ve ufak tefek bazı aparatlardı,toplamda 6 kalem ve ebatlı malzeme idi.En sonki siparişim  13 günde geldi,oldukça büyük bir koli idi.Ülkemize girince kargo dahil toplam bakiyenin %18'ini gümrük vergisi kestiler.
2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

francobaresi

Shopalfisti'den iki sipariş vermiştim geçmişte;en ağırları anımsadığım kadarı ile toplam 7 kg civarı gergiler ve ufak tefek bazı aparatlardı,toplamda 6 kalem ve ebatlı malzeme idi.En sonki siparişim  13 günde geldi,oldukça büyük bir koli idi.Ülkemize girince kargo dahil toplam bakiyenin %18'ini gümrük vergisi kestiler.
teşeşkkürler bilgi için, 4 yayın ve 2 spacerin çok ağır olacağını sanmıyorum ,tahmini kaç kilodur diye merak etmiştim :)
Cuore sportivo

martini_lancia

teşeşkkürler bilgi için, 4 yayın ve 2 spacerin çok ağır olacağını sanmıyorum ,tahmini kaç kilodur diye merak etmiştim :)

Gönül rahatlığı ile sipariş verin,ağırlık sıkıntısı olacağını düşünmüyorum,hafif şeyler istediğiniz ürünler.Tek seferde Eibach anti roll kit satın almıştım.Büyük bir org kutusunda geldi diye düşünün.Ergen pekçok çocuğun boyundan uzundu.

Benim son bir alacağım Ragazzon orta susturucu ve boru kaldı.Kısmetse bu ay sipariş geçeceğim.
2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

hannibal

4 nisan'da verdiğim sipariş hala elime ulaşmadı. Yaylarıma bir kavuşamadım :duvar: Neden bu kadar uzun sürdüğünü de anlamadım. Verdikleri takip kodundan baktığımda ayın 8'inde "gönderi yurtdışına sevkedildi" ibaresi var en son... Ptt'yi aradım, daha tr'ye giriş yapmamış dediler, onlar da benimle  aynı ibareyi görüyor ekranda. Daha önce bu tarz bir gecikme yaşayan var mı beyler?
shop.alfisti'den geliyor bu arada ürün.

ucarozcan

Bende shop.alfisti den siparişi 30 martta verdim. 15 nisan da kargom Türkiye'ye geldi. Kargoyu 20 gün boyunca takip edemedim Almanya-Türkiye arasındaki yoldan dolayı. Sizinkide Türkiye'ye geliyor sıkıntı yok. Yolda :)

Xperia z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

hannibal

You are not allowed to view links. Register or Login  Sizinki gibiyse o zaman bugün yarın elime ulaşır, şimdi bir umut ışığı oluştu bende :)  :haydi:
Tr'ye giriş yaptığında gonderitakip sitesinden baktığınız zaman eş zamanlı bir hareket görünmüş müydü? Ayın 8'inde takıldı kaldı, tutuldum iyice :D

ucarozcan

benim kargo DHL ile gönderildi. Süreç böyle. Türkiye  gümrüğüne tesliminden sonra ptt gönderitakip sitesinde eş zamanlı takip edebiliyorum. Şimdi kargom Arnavutköy de.  :)

hannibal

Teşekkürler cevap için. Bende de durum bu. Hayırlısı olsun :)

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login 159'umun tek eksiği coiloverıydı , o da olunca nasıl duracak senden önce ben meraktayım valla :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ucarozcan

You are not allowed to view links. Register or Login 159'umun tek eksiği coiloverıydı , o da olunca nasıl duracak senden önce ben meraktayım valla :)
Valla bende çok merak ediyorum. Konfor durumu, kasis performansı gibi... nasıl olacak.
Daha fazla arabayı düşüremem. Çalıştığım yerin otopark girişi çok yüksek kıl payı içeri girebiliyorum. Bu halde bile bir iki sefer ortasını sürttüm.  :o
Kargo 5 gündür Türkiye'ye girmiş İstanbul'da ordan oraya gönderip duruyorlar. :(

hi_cazz

Valla bende çok merak ediyorum. Konfor durumu, kasis performansı gibi... nasıl olacak.
Daha fazla arabayı düşüremem. Çalıştığım yerin otopark girişi çok yüksek kıl payı içeri girebiliyorum. Bu halde bile bir iki sefer ortasını sürttüm.  :o
Kargo 5 gündür Türkiye'ye girmiş İstanbul'da ordan oraya gönderip duruyorlar. :(

En kötü 1 haftaya elinde o zaman. Takmadan önce ön coilleri en üst seviyeye alıp öyle taktır araç üzerinde ayarlıcaz diye uğraşma. Ön zaten basık duruyor indirmene gerek yok. Arkaları mecbur üzerinde ayarlayacaksınız ama istediğinden 1 cm yukarıya ayarlasınlar. 2 gün içerisinde tam istediğin seviyeye gelecek. Önlerde ilk etapta 1 cm gibi yüksek durup düşecek.

ucarozcan

You are not allowed to view links. Register or Login Teşekkürler bunu öğrenmem iyi oldu. :clover:
Arabandan çıkan amortisörleri ne yaptınız peki.

Bende arabanın üstündeki Eibach Pro Kit yay ve evdeki orijinal yaylar fazlalık olacak ne yapayım bunları. İleride lazım olur mu?

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login Teşekkürler bunu öğrenmem iyi oldu. :clover:
Arabandan çıkan amortisörleri ne yaptınız peki.

Bende arabanın üstündeki Eibach Pro Kit yay ve evdeki orijinal yaylar fazlalık olacak ne yapayım bunları. İleride lazım olur mu?

sende novitec yaylar var abi şu anda :)
onlar tamamen fazlalık olacak, istersen sat çünkü gerçekten coilden sonra onlara dönmeyeceğin kesin.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ucarozcan

sende novitec yaylar var abi şu anda :)
onlar tamamen fazlalık olacak, istersen sat çünkü gerçekten coilden sonra onlara dönmeyeceğin kesin.
Benim aklımda öyle kalmış.  :D pardon.
Sahibinden deki satış ilan bilgilerini kopyalamayı unuttum hep ondan böyle oluyor.  :-[

hi_cazz

Amortisörler muhtemelen çöp olmuştur zaten. Bir işe yaramaz. Yayları sattığın kişiye isterse gönderirsin. Çünkü bundan sonra artık lazım olmayacak. Aradaki farkı görünce yay olayına tövbe edeceksin. Birde lastiklerin eskidiğinde 40 yanak lastikle değiştir kesinlikle çok daha güzel bir görünüm ve konforun olacak.

Sent from my iPhone using Tapatalk