Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yurtdışı - İnternetten Alışveriş

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

You are not allowed to view links. Register or Login
Sabah gümrüğe gittim. Benim paket oradaydı ancak alamadım. Ebay ve Paypal ya da kredi kartı ödeme bilgilerinin bulunduğu çıktı lazımmış. Bunun dışında 75 Euro limitine kargonun dahil olup olmadığını sordum, değil dediler. Yani 75 euro'ya kadar istediğinizi alabilirsiniz kargosu 100 euro olsa bile. Eğer ürünün kargosuz fiyatı 76 Euro ise o zaman gelen ülke AB üyesiyse %18 değilse %20 vergisini ödeyip alabiliyorsunuz. Bu vergi hesabına da kargo ücreti dahil değilmiş.
Sorun yok, PTT gümrüğünde de, DHL'de de mal taktım. PTT daha rahat! Sadece, dediğin gibi Ebay,kredi kartı ödeme bilgilerini veriyorsun,yan odada vergileri ödeyip çıkıyorsun. Yanlız dikkat et,kargo vergiye ya da sınıra dahil değil diyorlar ama yabancı dil vs bilmediklerinden toplam ne rakam varsa onu vergilendiriyorlar,kendinde bir hesapla derim. Birde 3-5TL kargo parası verirsin. DHL vs. ile takılırsa adamlar kendine de  pay alıyor, birde daha sıkı :)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Gouki

Doğrudur abi. Yalnız adamların kutuyu açıp da bunların hepsini nasıl bu fiyata aldın dediğini görmek paha biçilemez :p

Anıl

Bende zamanında gitar gibi cam krikosu almıştım adamlar bu koca ambalajda ne var diye merak etmişlerdi,açtılar çözemediler ben ne olduğunu anlatmıştım. Cevap basit parçalıyorlar,bedavaya satıyorlar :)

1998 GTV V6 TB

Fatihob

Ya şu kargo ücreti olayından çok canım yandı. Cevizlibağ PTTde ürünlerim takılmıtı gittim. Adam hesaplıyor ama kargo dahil içinde hesaplıyor. Dedimki 150€ kargo var o ayrı olmıcakmı adam yok içinde hesaplıyorz biz faturarnın genel tutarına bakarız dedi. Bende bişi diyemedim ama dışımdan :D :D O zaman 150€nun kdvsi çok koymuştu gerizekalı yüzünden.
..

mahoretti

bize yakınlık (soldan direksiyon) anlamında ve anavatanı olması sebebiye You are not allowed to view links. Register or Login kullanmak istiyorum fakat italyanca sıkıntı. Sayfayı google ile çevirmek yerine sayfaya ait dil seçenekleri yok mu ? her sayfada olur ya ingiliz alman bayrakları vb.

Anıl

Ya şu kargo ücreti olayından çok canım yandı. Cevizlibağ PTTde ürünlerim takılmıtı gittim. Adam hesaplıyor ama kargo dahil içinde hesaplıyor. Dedimki 150€ kargo var o ayrı olmıcakmı adam yok içinde hesaplıyorz biz faturarnın genel tutarına bakarız dedi. Bende bişi diyemedim ama dışımdan :D :D O zaman 150€nun kdvsi çok koymuştu gerizekalı yüzünden.
Dediğim olay geldik,akıllıların dünyadan haberi yok. Ben anlamam diyen olursa internetten alışveriş gümrük prosedürü var internette,orada kargo ücreti hariç,malın değerinden vergi alınır yazıyor...

1998 GTV V6 TB

Gouki

Kargoma 3 lira gümrüğe sunma bedeli + 0.65 lira damga pulu vergisi ödeyerek kavuştum. Darısı başına Anıl :haydi:

tunerviper

Aynen abi 3.65 lira ile kapıma geldi  :D
Turbo Twin Spark

tunerviper

Bu koltuklardan (ön,arka,kapı içleri) alsak sizce nasıl sıkıntılar çıkar ?
Turbo Twin Spark

Anıl

Sınır 30 kg, parça parça getirilebilir bence.

1998 GTV V6 TB

tolga_ozhan

Hangi araç için düşünüyorsunuz bilmiyorum ama bu koltukların arkaları GT dışında bir araca uymaz. (En azından çok sağlam modifikasyon yapmadan uymaz.)
Resimdeki kapı içleride standart 156 kapı içi. En fazla üstünü yeniden kaplatmış olabilirler.

tunerviper

Hangi araç için düşünüyorsunuz bilmiyorum ama bu koltukların arkaları GT dışında bir araca uymaz. (En azından çok sağlam modifikasyon yapmadan uymaz.)
Resimdeki kapı içleride standart 156 kapı içi. En fazla üstünü yeniden kaplatmış olabilirler.

156 için düşünüyorum. Bunlar gt koltuğu değil 156 için olanlar var. Arkada 156 için.

Turbo Twin Spark

tolga_ozhan

156 için düşünüyorum. Bunlar gt koltuğu değil 156 için olanlar var. Arkada 156 için.

Tamamdır şimdi kafamda oturdu.
156'nın Türkiye'ye gelmeyen bir paketine ait olsa gerek.

tunerviper

Evet veloce paket zannedersem. İngiltere'de çok var. Bu koltuklar + 2006 deri gögüslük + Gt direksiyon ile güzel olabilir.
Turbo Twin Spark

tolga_ozhan

Evet veloce paket zannedersem. İngiltere'de çok var. Bu koltuklar + 2006 deri gögüslük + Gt direksiyon ile güzel olabilir.

Şahane oldukları kesin. Bel ve yanal destekleri inanılmaz bir koltuk.

tunerviper

Düşündüğüm şu şekilde bir iç mekan. Teyp dışında tabiki :)
Turbo Twin Spark

Anıl

Zamanında sürekli alışveriş yaptığım bir İngilizde bu Veloce versiyon koltukları vardı,füme rengiydi,kargoyla da gönderiyordu ama sonra arabayı sattım,fiyatta 200 pound civarıydı o zamanlar(kapılar dahil full set)

1998 GTV V6 TB

tunerviper

Zamanında sürekli alışveriş yaptığım bir İngilizde bu Veloce versiyon koltukları vardı,füme rengiydi,kargoyla da gönderiyordu ama sonra arabayı sattım,fiyatta 200 pound civarıydı o zamanlar(kapılar dahil full set)
Süper fiyatmış. Araştırıyorum denk gelirse içi sökmüşken iyi olur. Yalnız taban halısı rengi sıkıntı onuda boyatırız olmadı.
Turbo Twin Spark

Gouki

Postanedeki sıkıntılı arkadaşlar evde temizlikçi olsa ona bile bırakıyorlar kargoyu ama evde kimse olmayınca postaneden sadece sahibine veriyorlar. O zaman evde niye kapıyı her açana veriyorsun. Çalışma saatine bak 8.30-17.00 hem zaten yarısı yatış, artık ne zaman keyifleri iyiyken yaklarsak. Lanet olsun sizin sisteminize.

Anıl

İyi bari postaneye geri götürmüş,benim ince zarfta getirdiğim bir iki malzemeyi apartman girişine bırakıp gitmişlikleri var ;)

1998 GTV V6 TB

Yiğit Doğukan

Herkese selamlar. İkinci el bölümünde de konusunu açtığım piyano için yurt dışından bir arkadaşla fiyatta anlaştık. Ödemeyi paypal üzerinden yapacak ancak benim ne hesabım var ne de bu işlerin nasıl yürüdüğü hakkında bilgim... Tek bildiğim, son derece güvenli bir sistem olduğu. Paypal hakkında bilgi ve tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok ama çok makbule geçecek. Bana gelen mail ise şu şekilde:

Thanks for your reply, i am okay with the condition and I Agree with
price ,Send the pictures of the item, Am making the payment through
secure and reliable means, PayPal payment service,if you don't have a
paypal account i will advice you to register for a PayPal account at
{www.paypal.com.tr} its very simple,secure and fast so as soon as you
get back to me with the paypal payment :
<><> PayPal email account ,
Full name,
Address and phone number,
Total Cost of the item .

i will then contact my shipping company (pick up agent) for the
picking up of the item from your home after making the payment .
Thanks

Burak

You are not allowed to view links. Register or Login a girip bir hesap açacaksın, çok kolay sıkıntı yaşamassın  ;)
1997 Gtv V6 TB

Yiğit Doğukan

Paypal.com a girip bir hesap açacaksın, çok kolay sıkıntı yaşamassın  ;)
Az önce bir hesap aldım. Satıcı için sürecin nasıl işlediğini öğrenirsem yarın kargolıycam.

Fatihob

Satıcıya senin paypal hesabının mail adresini verceksin. Adam kendi hesabından o maile para aktarıcak ve sizin paypal hesabınıza para geçmiş olucak. Sonra sizde paypal hesabınızda kayıtlı olan banka hesabınıza aktarıcaksınız parayı ve sonrası malum atmden çekersiniz parayı. Tabi paypal hesabındaki parayı banka hesabına atarken arada komisyon alıcaktır paypal öyle hatırlıyorum ama ne kadardı işte onu hatırlamıyorum. Shopalfistiye para yollarken paypalden benden 5€ komisyon ücreti alıyorlardı fazladan yani 5€ olma olasılığı var.

Aslında banka havalesiyle aynı mantık gibi bişi ama güvenli. Eğer siz piyanoyu yollamassanız adamın parasını kurtarma olasılığı var.
..

Yiğit Doğukan

Satıcıya senin paypal hesabının mail adresini verceksin. Adam kendi hesabından o maile para aktarıcak ve sizin paypal hesabınıza para geçmiş olucak. Sonra sizde paypal hesabınızda kayıtlı olan banka hesabınıza aktarıcaksınız parayı ve sonrası malum atmden çekersiniz parayı. Tabi paypal hesabındaki parayı banka hesabına atarken arada komisyon alıcaktır paypal öyle hatırlıyorum ama ne kadardı işte onu hatırlamıyorum. Shopalfistiye para yollarken paypalden benden 5€ komisyon ücreti alıyorlardı fazladan yani 5€ olma olasılığı var.

Aslında banka havalesiyle aynı mantık gibi bişi ama güvenli. Eğer siz piyanoyu yollamassanız adamın parasını kurtarma olasılığı var.

Fatih cevabın için teşekkürler.
Şimdi cevap bekliyorum. Paypal'da tanımlı adresi ile göndereceğim adres aynı mı diye. Ketenpereye gelmeyelim. Bir de piyanonun Avrupa fiyatlarına baktım da benim verdiğim fiyatla hemen hemen aynı ve bazıları daha ucuz. Bunun altından bi bit yendiği çıkacakmış gib geliyor ama bakalım görecez.