Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

1981 Alfa Romeo 179C F1

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bussone

Marlboro Alfa Romeo 179C Formula 1 otomobilini sizlere tanıtmak istedim. Artık pistlerde Alfa Romeo ismini taşıyan bir F1 otomobili görme ihitmali neredeyse yok denecek kadar az olsa da dört yapraklı yoncayı bir F1 otomobili üzerinde görmek çok gurur verici. Bir gün Alfa başka bir marka şemsiyesi altına girerse o zaman geri dönmeleri ihtimali olabilir. O kadar şanlı geçmişe çok yazık oluyor, Ferrari daha fetüs bile değilken pistlerin tozunu atmış bir markanın aile otomobili imajına sıkıştırılmasına içten içe biraz da tepkiliyim aslında.

Resimler:

Register or Login" border=0>

Bu da 2995cc, 540hp, 60 derece V12'nin motor sesi:

Edited by - bussone on 12/04/2011  12:46:15
Dr.Ingegnere Bussone

emrahbaser

güzel paylaşım teşekkürler..

Tuncay Nergis

Herkes kulaklarını tıkıyo ahahahahah

agucba

Konuya biraz farklı bir açıdan bakacağım.

Her ne kadar beğenmiyor veya daha doğrusu kabul etmiyor olsak da, Ferdinand Piëch'in Alfa Romeo'ya olan hayranlığı sebebi ile Alfa Romeo'nun Volkswagen AG'nin çatısı altında, şimdiken çok daha kötü olacağını sanmıyorum.

Motor konusunda artık Alfa Romeo'nun kendi geliştirdiği yerine Fiat SPA çatısı altında, kendi başına bir kuruluş olan Fiat Powertrain motoru kullanılıyor. Fiat motoru istediği kadar teknolojik, yılın motoru, yüksek torklu, ekonomik olsun. Ha Fiat motoru kullanılmış, ha VW motoru kullanılmış. Ne fark eder ki artık? Nerede bir zamanlar Formula 1 Şampiyonası'nda kullanılan Alfa Romeo ve  motorları, nerede şimdiki Alfa Romeo.

Formula 1'e kadar gitmeye gerek yok aslında. Alfa Romeo şu anda hiç bir motorsporları dalında yok. Ancak sponsorluklar ile yetiniyor ve avunuyoruz. SBK'daki Giulietta'nın güzelliğine vuruluyoruz.

Eğer, Alfa Romeo VW çatısı altına girecek olursa, kanımca daha iyi olacaktır. Testlerde Skoda'ların bile artık birinci olduğu zamanları görmeye başlıyorsak, premium markaların karşılaştırmalı testlerinde Alfa Romeo'ya yer verilmiyorsa, premium marka harici testlerde de lütfedip Alfa Romeo karşılaştırmaya alınıyorsa, bu iş Fiat ile artık yürümüyor demektir (gerçi hiç bir zaman yürümedi ki). Belki Alfa Romeo kendi kimliğine kavuşmaz, ancak VW çatısı altına girmiş olması sebebi ile tüketicinin gözünde farklı bir yere bürünür.

Tasarım konusunda sıkıntı yaşanağını sanmıyorum. Neticede yere göğe sığdırılamayan 156 ve 147'nin tasarımalarını Walter Da Silve ve Wolfgang Egger yaptılar ve bunlar şu anda VW'de.

Volkswagen AG şu anda Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat, ?koda, Volkswagen, Volkswagen Ticari Araçları ve Scania'yı bünyesinde barındıran Avrupa'nın en büyüğü durumunda. İllaki Alfa Romeo'ya da bir şeyler bulaşır.

Kim bilir, belki Alfa Romeo'ya kendi motorunu yapma imkanı tanırlar. Belki Formula 1 olmasa bile binek otomobiller (WTCC), dünya ralli şamyionası (WRC), 8C ile Le Mans'ta boy gösterir ve biz de Ferrari'nin Formula 1'deki acemiliklerine kızmayız, tamamen kendi markamıza odaklanırız.

Biraz karışık yazdım ama kısıtlı zamanda, iş yoğunluğu içerisinde, dün yazdığım Marchionne'nin Amerika pazarı için yeni Giulia'yı Chrysler 200 ve Dodge Avanger ile bir tutması karşındaki ezilmişliğimizi ancak böyle dile getirebiliyorum.

///////////////

bussone

Alıntı YapHer ne kadar beğenmiyor veya daha doğrusu kabul etmiyor olsak da, Ferdinand Piëch'in Alfa Romeo'ya olan hayranlığı sebebi ile Alfa Romeo'nun Volkswagen AG'nin çatısı altında, şimdiken çok daha kötü olacağını sanmıyorum.

Motor konusunda artık Alfa Romeo'nun kendi geliştirdiği yerine Fiat SPA çatısı altında, kendi başına bir kuruluş olan Fiat Powertrain motoru kullanılıyor. Fiat motoru istediği kadar teknolojik, yılın motoru, yüksek torklu, ekonomik olsun. Ha Fiat motoru kullanılmış, ha VW motoru kullanılmış. Ne fark eder ki artık? Nerede bir zamanlar Formula 1 Şampiyonası'nda kullanılan Alfa Romeo ve motorları, nerede şimdiki Alfa Romeo.

Formula 1'e kadar gitmeye gerek yok aslında. Alfa Romeo şu anda hiç bir motorsporları dalında yok. Ancak sponsorluklar ile yetiniyor ve avunuyoruz. SBK'daki Giulietta'nın güzelliğine vuruluyoruz.

Eğer, Alfa Romeo VW çatısı altına girecek olursa, kanımca daha iyi olacaktır. Testlerde Skoda'ların bile artık birinci olduğu zamanları görmeye başlıyorsak, premium markaların karşılaştırmalı testlerinde Alfa Romeo'ya yer verilmiyorsa, premium marka harici testlerde de lütfedip Alfa Romeo karşılaştırmaya alınıyorsa, bu iş Fiat ile artık yürümüyor demektir (gerçi hiç bir zaman yürümedi ki). Belki Alfa Romeo kendi kimliğine kavuşmaz, ancak VW çatısı altına girmiş olması sebebi ile tüketicinin gözünde farklı bir yere bürünür.

Tasarım konusunda sıkıntı yaşanağını sanmıyorum. Neticede yere göğe sığdırılamayan 156 ve 147'nin tasarımalarını Walter Da Silve ve Wolfgang Egger yaptılar ve bunlar şu anda VW'de.

Volkswagen AG şu anda Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat, ?koda, Volkswagen, Volkswagen Ticari Araçları ve Scania'yı bünyesinde barındıran Avrupa'nın en büyüğü durumunda. İllaki Alfa Romeo'ya da bir şeyler bulaşır.

Kim bilir, belki Alfa Romeo'ya kendi motorunu yapma imkanı tanırlar. Belki Formula 1 olmasa bile binek otomobiller (WTCC), dünya ralli şamyionası (WRC), 8C ile Le Mans'ta boy gösterir ve biz de Ferrari'nin Formula 1'deki acemiliklerine kızmayız, tamamen kendi markamıza odaklanırız.

quote]

Hepsine tamemen katıldığımdan tamamen de alıntı yapıyorum. 1990'larda batmakla sürünmek arasında gezinen Lamborghini'nin VW AG. ile 10 yılda nerelere geldiğini görmek çok sevindirici. Fiat için Ferrari artık tek gözağrısı ve artık Alfa bu aile içinde motorsporları anlamında ancak tarihi ile övünülen marka oldu malesef. Tasarım açısından ise yine katılıyorum, Centro Stile - Pininfarina - Giugiario üçgeni Alfa hangi marka çatısı altında olursa olsun çok iyi tasarımlar üretirler eminim.  Dört yapraklı yoncayı taşıyan yarışçılar görmek dileği ile...

Edited by - bussone on 12/04/2011  14:23:16
Dr.Ingegnere Bussone

murat

Ben Alfa'nın VW çatısına asla girmeyeceğini düşünüyorum. Daha doğrusu VW 'nin böyle bir gama ve pazara ihtiyacı yok. Ha kendi çizgisine çekecekse de o artık sadece adı Alfa Romeo olan bir otomobil markası olacaktır. Bu kendi pazarlama bilgim dahilinde bir tespit.  Skoda'yı, Seat'ı niye aldı? O pazar sınıflarına ihtiyacı vardı (Gerçi Seat'ı neredeyse beleşe kapattı, yoksa Skoda zaten o sınıfa hitap ediyordu), Lambo ve Bugatti gibi markalar ihtiyacı olan pazara ve prestij patlamasına yl açacak markalardı aldı. Alfa'nın karşılığı var VW gamında, o yüzden almaz..

Edited by - murat on 12/04/2011  17:01:59
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Kibitzer

Alıntı YapBen Alfa'nın VW çatısına asla girmeyeceğini düşünüyorum. Daha doğrusu VW 'nin böyle bir gama ve pazara ihtiyacı yok. Ha kendi çizgisine çekecekse de o artık sadece adı Alfa Romeo olan bir otomobil markası olacaktır. Bu kendi pazarlama bilgim dahilinde bir tespit.  Skoda'yı niye aldı? O pazara ihtiyacı vardı, Lambo ve Bugatti gibi markalar ihtiyacı olan pazara ve prestij patlamasına yl açacak markalardı aldı. Alfa'nın karşılığı var VW gamında, o yüzden almaz..

Ben de bu şekilde düşünüyorum. Maalesef Fiat grubuna mahkum gibiyiz. Fiat grubu da Alfa sanki gözbebeğiymiş gibi konuşup(asla VWye satmayacakları falan konusunda) hiç de öyleymiş gibi davranmıyor.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

bussone

Alfa Fiat SpA grubuna mahkum da olsa bu derece elinden özgürlüğü alınmış bir konuma gelmiş olması üzücü bence. Alfa ve Ferrari'nin Fiat çatısı altına girmesi sırasındaki şartlar kaderlerini belirlemiş. Alfa batmaktan kurtarılarak devlet tarafından işletilen bir şirket iken Fiat'a satılırken, Ferrari bütün yarış hakları Enzo Ferrari'de kalmak şartıyla Fiat'a satıldı. Doğal olarak Fiat'ın ilk yaptığı şey Alfa'nın F1 aktivitelerini durdurmak oldu. Yani Ferrari sahibi varken, Alfa ise sahipsizken satıldı, belki de pazarlık yapılacak bir kozları bile yoktu o şartlarda. Halbuki Ferrari'ye benzer bir şekilde Carlo Chiti'nin kurduğu Autodelta SpA canlı tutulabilseydi bugün çok farklı bir gurur yaşıyor olurduk.

Dr.Ingegnere Bussone

Alfadanadam

Ah Utku Bey ah... Ne doluyuz aslında ama...
Diğer otomobil markalarının sahibi olabilmek için dünyaları verebileceği bir geçmişe, çok karakteristik bir scudetto'ya ve çılgın bir seven topluluğuna sahip ama patronları tarafından üvey evlat muamelesi görüyor resmen. Ne diyim, şaka gibi ya...

bussone

Şu sevgiyi, ilgiyi ve "herşeye rağmen" desteğini Tofaş'a verseydik F1'de yarışmaya başlardı herhalde:)

Not: Bu cümlemle polemik yaratacak arkadaşlara cevap vermem ona göre:):):)
Dr.Ingegnere Bussone

bussone

AlfistiTurkey'de "efkarlı ve biraz da isyankar" diyebileceğim bir grup Alfista profili gözlüyorum. Bu grup tahminen benim de içinde bulunduğum 30-40 yaş grubundan oluşuyor. Bir yanımız hep geçmişe takılı kalmış, bir türlü vazgeçemiyoruz o eskilerden. İnatla eski Alfa'larda unutamadığımız o farklı detayların yenilerinde de olmasını istiyoruz ama olma ihtimali olmadığını da biliyoruz. Sanki toplaşsak sigara-rakı eşliğinde efkarlanıp 155leri, 75leri, V6 Turboları, Arese V6larını, diferansiyele entegre şanzımanı, arkadan itişi falan anıp sonunda da ağlıyacağız gibi geliyor
Dr.Ingegnere Bussone

naxos

Ben Alfaların içinde TSI motor ve sol far düğmesi görmek istemiyorum..
Özellikle Turkiyede Doguşun eline düşecek olursak vay halimize...
Tasarımdan güzellikten yana bir sıkıntımız olmaz VW alırsa Ancak gel görki
Gönül el vermiyor.Gerci biz burda ne kadar ağlasak'da sızlansakta eder fiyatını buldugunda fiat satacaktır Alfayı Ha 5, Ha 10 sene sonra ama bence mutlaka satacak.
Fiatın elinde Tenekeye düşmüş altın gibidir Alfa ama fiat bu markayla neler yapabileceğini bilemiyor malesef..
VW-Audı
Fiat-Alfa

Edited by - naxos on 13/04/2011  00:54:55
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

ATA

Eğer Vag Alfa Romeo'yu satın alırsa, bence kişiliğine ve karakterine dokunmaz, tam tersine geçmişine döndürmeye çalışır. Bülent Abi'nin bahsettiği köklü geçmiş Vw'in hep sahip olmak istediği ama başaramadığı bir durum. İtalyanlar bu durumun farkında değilken Almanlar bunun için ölüp bitiyor. Alfa Romeo'yuda herhangi bir Vw grubu araca benzerse Alfistilerin yada potansiyel Alfa müşterilerinin vazgeçeceğini biliyorlardır. Çünkü Seat'ı doğrudan doğruya Alfa Romeo müşterilerini çalmak için konumlandırdılar ama tutmadı =))
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Murat Sağlam

güzel paylaşım

tfnsmsk

Nostalji.
AlfaRomeo, 1971, Nurbugring.
sportif ruh.

tfnsmsk

Nostalji.
Alfa Romeo 177, Zolder, 1979.
sportif ruh.

tfnsmsk

Nostalji.
Alfa Romeo 182, Zandvoort, 1982.
Pilot: Andrea de Cesaris.
sportif ruh.

tfnsmsk

Nostalji.
Alfa Romeo-Brabham BT45, Buenos Aires, 1977.
Pilot: John Watson.
sportif ruh.

tfnsmsk

Nostalji.
Alfa Romeo-Brabham BT45, US Grand Prix, 1978.
Pilot: Niki Lauda.
sportif ruh.

Veloce

"How would it be positioned if it becomes part of the German group? between VW brand and Audi? there are no big differences between a Golf and an A3, a Passat and an A4. The other option would be to position Alfa Romeo just one step behind VW brand, but the history of the Italian brand indicates the it has much more pedigree than a Volkswagen (the car of the people). How would they position a Giulietta along with the Leon, Octavia, Golf and A3? Or what would be the future of a Giulia (D-Segment sedan) being part of the same family that produces the popular A4/A5? It has been said that VW wants Alfa Romeo to become its sporty premium brand as a direct rival of BMW, while Audi would focus on Mercedes field. So Germans would count on 2 premium brands with different approaches. It means that Alfa Romeo would be positioned at the same level of Audi, just as Marchionne wants. Personally, I don?t think this scenario would result in something good for the Italian brand, even if VW as a group has a brilliant future."

"My skepticism is based on what currently happens with Audi, VW brand, Porsche and Lamborghini. Besides the problems with the positioning of the brand, Alfa Romeo would face the similar situation that is having Lamborghini. If you see carefully, Lamborghini has not had the same fast evolution that Porsche has experienced. Of course they have done awesome cars and keep working on the latest technologies in order to beat Ferrari. But when it is about sales forecasts and future projects, Lambo stays far behind Porsche. They are different brands and of course Lamborghini is not supposed to become a volume auto maker. But in terms of show, Porsche is always in the headlines, while Lambo will continue to be the craft sporty brand. I?m afraid the same could happen to Alfa Romeo with Audi. Audi is the pampered child of VW Group and a foreigner wouldn?t change that. It is my belief that Alfa Romeo would have the same future Lamborghini is having now: to become a symbol without big numbers. In total, the Italian brand would become the second one after Audi, with less importance than the one it will have under Fiat administration. If we consider tha fact that this possible deal would include selling Pomigliano plant it just doesn?t make sense. Fiat has just invested 850 million euros for the production of its best-selling car in Europe, and it is certainly not the right plant to get rid off (its best in Italy). "

Alfadanadam

Alfa romeo'nın fiat'ın elindeki konumunun bahsedilen senaryodan daha iyi olduğunu düşünmüyorum ben. Şahsen istemezdim vw grubuna satılmasını ama knumlandırılacağı yer ve "amaç" bakımından daha iyi bir yerde olacaı da aşikar.

Tapatalk

Anıl

Ben satılmasından yanayım,çünkü Fiat'ın zaten Alfa Romeo'yu gözden çıkardığını düşünüyorum. Zaten Alfa'nın durumu ve şuandaki modelleri de ortada,sürekli gelecekteki piyasaya çıkacak modellerden bahsediliyor ama senelerdir bahsedilen SUV bile hala piyasada yok,zamanın taleplerini takip etmiyor,bir giu. ve mito ile ne satış veya prestij yapmayı düşünüyor. Bir modelin geliştirilmesi için en az 4 yıl gerekli olduğu düşünülürse, bu kopukluk bence daha eski zamana dayanıyor.VW alsın derim eski prestiji yerine gelir,teknolojisinden de faydalanır.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Veloce

Kısa bir yorum yapacağım, Alfa Romeo'nun geleceği Amerika pazarındaki satış rakamlarına bağlı.

Nicola Larini

You are not allowed to view links. Register or Login
Kısa bir yorum yapacağım, Alfa Romeo'nun geleceği Amerika pazarındaki satış rakamlarına bağlı.

Aynı fikirdeyim, 164 ten sonra nerdeyse bu pazarda unutulmuş bir markanın , Chrysler'in networküne hangi modellerle hitap edeceğini, Amerikan tüketicisinin dikkatini oldukça çekecek 4C ile neler yapabileceğini ve gelecekte akıbetinin ne olacağını göreceğiz. Kişisel olarak en büyük üzüntüm, safkan Alfa Romeo motorunun tarihe karışmasıdır.

asklepios

You are not allowed to view links. Register or Login

ben de kısa gideyim o zaman: İnşallah ABD'de satılmaz da VW bünyesine girer