Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ankara Alfisti

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burcintun

Arkadaşlar çok güzel bir haftasonu geçirmişsiniz. Devamını bekliyoruz. Darısı bizim başımıza. 300 Hp lik Alfa Romeo ilgimi çekti nerede yapılmış bu araç? Sahibi bilgi verebilir mi?

gok_han08

burcin aracın sahıbı kendı yapmıs . daha dogrusu ustası varmıs onla beraber. ama mukemmel bı sıstem yapmıs acıkcası.
quiletta 1.4 170
2014 kırmızı

burcintun

Çok ilgimi çekti bağlantı elamanları falan çok orjinal duruyordu. Öyle sanayi işi falan değil yani.

gok_han08

tam kanusamadık konu hakkında ama kendı dızany etmıs sanırım kendı yerlerıvar orda yaptırmıs. tam bılemıyorum bende ogrenırsen burda haber verırım.
quiletta 1.4 170
2014 kırmızı

ogoksel

Toplantının küçük alfistisi Sarp ile uğraşmaktan kahvaltıya odaklanamasamda güzel bir pazar sabahı oldu:)Organizasyonda emeği olan herkese çooook teşekkür..Şehir turuna katılamasamda kalbim sizle idi arkadaşlar:)

Edited by - ogoksel on 14/04/2008  11:15:27

gok_han08

arda okuldan hıne muzık seslerı gelıyo )))  senın araba yok sanırım reno ıle geldın ) bıdahakıne goruselım hemen karsındayım )
quiletta 1.4 170
2014 kırmızı

147BLACK

Gökhan selam...
Okula ben perşembe ve Cuma günleri öğleden sonraları gidiyorum.
Orası bir anaokulu olduğundan müzik sesi ben olmasamda eksik olmaz.
İnşallah yaza doğru işler biraz hafifleyince işyerinde de ziyaret ederim.Keza oraya derse gelmeden önce ve geldikten sonrada tekrar koşa koşa derse yetişiyorum

Edited by - 147BLACK on 14/04/2008  13:50:57
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

gok_han08

tamam hocam herzaman .
quiletta 1.4 170
2014 kırmızı

n/a

Herkese teşekkür ederek, çok keyif aldığımı söylemeliyim... bir daha ki buluşmanın daha kalabalık olacağını da umarım..

Bu arada en son 7.cadde'de gruptan ayrıldıktan sonra, cepa'ya uğradım, ordan da minasera'ya... buralarda vakit geçirdikten sonra Alper'i eve bırakmak üzere yola çıktık... Yaşamkent-Ataşehir'deki sitelerinin önünde alperi indirdim ve yoluma gideceğim... o da ne selespeed vitese geçmiyor... ne geri vites ne 1... kaldı araba N'de... :(

Neyse, sabah aklıma sigortalar geldi, Alperle kontrol ettik, akünün yanındaki sigortalardan 30A selespeed sigortası atmış... Klimanınkini söktüm (40A), onu takarak selespeed sistemini hayata döndürdüm ve Toygar Abi'nin de araya girmesiyle arabyı ALFIN'e götürdüm... Orada examiner'a bağlandı araba, hiç bir hata yok, selespeed sistemi de normal... 30A sigorta taktılar ve ben de hazır gelmişken diğer işlerimi yaptırayım dedim... debimetre değişti ve güç sorunu tamamen düzeldi... herşey çok çok güzel oldu... süper çekiyor araba....   DERKEN 1 saat sonra evin önünde arabayı çalıştırdığımda  selespeed ışığı yine uyarı vermeye başladı, hemen sigortaya baktım... atmış... taktım gene 40A sigorta ve doğru ALFIN'e gittim... arabayı bıraktım :( tesisata bakacaklar sigortayı ne attırıyormuş...

Bu arada YGT 14'ü de görmüş oldum kaportası yapılmış sahibini bekler vaziyetteydi...

Darısı başıma ve Toygar Abi'ye yardımları için teşekkürler...

efe_can

evet hersey gercekten cok guzeldı sanırım bız bıraz gec geldık pek kaynasamadık ama en yakın zamanda tekrarlayalım bunu gorusmek uzere...

gok_han08

emın olabılırsınız ) efe tekrar hoşgeldın
quiletta 1.4 170
2014 kırmızı

tarkan156

quote:

Arkadaşlar çok güzel bir haftasonu geçirmişsiniz. Devamını bekliyoruz. Darısı bizim başımıza. 300 Hp lik Alfa Romeo ilgimi çekti nerede yapılmış bu araç? Sahibi bilgi verebilir mi?

Bu aracın sahıbı elektrık muhendısıymıs,sanayıde ustam var onunla bırlıkte yaptık dedı,arac gayet ıyı durumdaydı,bmw M3 le yarısıyorum falan dedı,bu aracta bıde benım en cok dıkkatımı ceken otomatık cıkan sustalı plaka olayıydı,tamponu yenı boyattıgı ıcın o anda calısmadıgını soyledı ama gercekten guzel bı olay,

tarkan156

quote:

Herkese teşekkür ederek, çok keyif aldığımı söylemeliyim... bir daha ki buluşmanın daha kalabalık olacağını da umarım..

Bu arada en son 7.cadde'de gruptan ayrıldıktan sonra, cepa'ya uğradım, ordan da minasera'ya... buralarda vakit geçirdikten sonra Alper'i eve bırakmak üzere yola çıktık... Yaşamkent-Ataşehir'deki sitelerinin önünde alperi indirdim ve yoluma gideceğim... o da ne selespeed vitese geçmiyor... ne geri vites ne 1... kaldı araba N'de... :(

Neyse, sabah aklıma sigortalar geldi, Alperle kontrol ettik, akünün yanındaki sigortalardan 30A selespeed sigortası atmış... Klimanınkini söktüm (40A), onu takarak selespeed sistemini hayata döndürdüm ve Toygar Abi'nin de araya girmesiyle arabyı ALFIN'e götürdüm... Orada examiner'a bağlandı araba, hiç bir hata yok, selespeed sistemi de normal... 30A sigorta taktılar ve ben de hazır gelmişken diğer işlerimi yaptırayım dedim... debimetre değişti ve güç sorunu tamamen düzeldi... herşey çok çok güzel oldu... süper çekiyor araba....   DERKEN 1 saat sonra evin önünde arabayı çalıştırdığımda  selespeed ışığı yine uyarı vermeye başladı, hemen sigortaya baktım... atmış... taktım gene 40A sigorta ve doğru ALFIN'e gittim... arabayı bıraktım :( tesisata bakacaklar sigortayı ne attırıyormuş...

Bu arada YGT 14'ü de görmüş oldum kaportası yapılmış sahibini bekler vaziyetteydi...

Darısı başıma ve Toygar Abi'ye yardımları için teşekkürler...

selespeed sanzıman uzerıne o kadar kounustuk nazar degdı galıba:)gecmıs olsun emek.

147BLACK

Bugün bende Alfin'e babamın "Kaldırımdan Atlayabilen " Spring'i ile uğradım.
Ne zaman fren diski ve balata geliyor diye sordum.
Emek'in aracı, Yiğit'in aracı ve Barış'ın aracı (umarım isim konusunda yanılmıyorumdur) ve kendisi oradaydı.
Yiğit camlarıda hafif karartmış. Araç gayet fiyakalıydı. Geçmiş olsun.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

ATA

Süper bir gün geçirmişsiniz. işsallah sayınız giderek artar ve bu keyifli günleri sık sık yaşarsınız =)

300Hp lik 156 nın yakıt borusuna takılı olan kırmızı silindirik parça nedir öyle? Yakıt filitresimi yoksa??
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

Tarkan Arda: teşekkürler...

Nazar değdi resmen... pompa attırıyor sigortayı diye düşünüyoruz, tamir edilecek bakalım...

Arda sen de oraya uğrayınca, biz orda olmasak da Ankara 2.buluşması sanki Alfin'de olmuş gibi bir durum oldu...

Salleen

sustalı plaka olayını merak ettim acıkcası =)

gok_han08

efecan bak hayranların artıyor kamuoyuna gereklı acıklamarda bulun )))))   yahut  26 sında gelıyosun senın aracı sergılememız lazım . ))
quiletta 1.4 170
2014 kırmızı

borriscc

evet bu gün bende oradaydım. nerdeyse küçük bir alfisti buluşması olacaktı.  çarşamba yada perşembe günü izmir e gitme durumum var. yolda bir aksilik olmasından korktuğum için .pazar günü toygar abi de tavsiye edince ben de işlerimi halledip doğru alfin e gittim. malum triger ve arkadaşlarının değişim zamanı gelmişti hem yaş olarak hemde km olarak. aracı examiner e bağladık. şu müzmin airbag lambasını söndürdük. oradan çıktıktan sonra araba orada çok toz toprak olduğu için direkt yıkamacıya gittim.güzelce yıkadılar ve bingo yıkamacı koltuğu arkaya öyle bir çekti ki lamba yeniden yanmaya başladı :)

alfamania35

şu 300 bg alfa hakkında bilgi alalım biraz...

efe_can

araba kerem arkadasımızın benım değil...:):):)26'sı ıcın soz vermeyelim cunku gelemeyebılırız..Kerem suanda foruma uye değil!O uye olana kadar da kamuoyunun sorularına cevap vermeye calısırım..

ycecen

Evet arkadaşlar sonunda kavuştum aracıma. Bruncha katılamadığıma da çok üzüldüm açıkçası, henüz tanışmadığım birçok yeni yüz gördüm fotoğraflarda

Ama bunu telafi edecek yeni bir teklifle karşınızdayım.. Biliyorsunz kendi aramızda bir cila günü düzenlemiştik de forumdaki Ankaralı arkadaşlarımız hafif sitem etmişlerdi... Bizim tekrar bir cila günü düzenleme isteğimiz olacak bu günlerde ve forumdaki herkesi de davet etmeyi düşünüyoruz..
Nerde nasıl yaparız derken bugün arabayı alırken Alfini Pazar günü açtırmak, yanda barbekü partisi düzenlemek gibi fikirler oluştu bende.. Çok sıcak baktılar.. Ama mangalsız olmazmış

Biliyorsunuz cilayı gölge bir ortamda atmak gerekiyor, bir de power sorunu olacak.. Bu ikisinide çözeriz, saat 2-3 gibi önde yaklaşık 10 arabalık bir gölge oluşuyor.. 2-3 tane de cila makinemiz olursa değmeyin keyfimize

Tarih olarak 4 Mayıs gibi düşünüyorum.. Daha önce tezimin savunmasını yapıyor olacağım ve bitişini kutlamak gibi bir parti de olacak benim için eğer size de uygunsa

You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - ycecen on 15/04/2008  20:35:57

gok_han08

valla yığit mukemmel olur şımdıden kokusu gelmeye basladı acıkcası . tarıh 4 mayıs uygun gıbı gelıyor. ama 10 araba sığmayız dıyım ) bıde mayıs ayı ıcınde calganda daha buyuk bır bulusma yapmayı dusunuyoruz bu seferkı daha genıs yanı eşini,kız arkasını ,arkadasını getırebılecegı guzel bır bulusma olacak . bunu bekleyen  bı cok kısı oldugunuda bılıyorum cunku gelemeyenler oldu bu bulusmamıza bı dahakını ıple cekıyolar acıkcası hatta dısardan gelmek ısteyenler var ).  bu konuyu eger 4 mayısta cıla gunu yaptıgımızda  daha detaylı konusuruz .
quiletta 1.4 170
2014 kırmızı

stromboli

Ben de gelmeyi çok isterim, ancak merak ettiğim bir şey var, benim ön tamponumun köşesinde pasta gerektiren ufak birkaç çiziğim var, şimdiye kadar da ne pasta ne cila yaptım, ne de yapılışına şahit oldum. Birkaç kişi sen kendin de yapabilirsin pasta cila işini dedi, acaba o işe girişebilir miyim orada, daha önce kensi pastasını kendi yapmış tecrübeli yol gösterecek arkadaşlar olur mu, yoksa ağzıma yüzüme bulaştırma riskini almayıp 4 mayısa kadar pasta işini hallettirmiş olarak mı geleyim??

gok_han08

hep beraber ugraşacaz artık orda bırbırımıze yardım edecez merak etme ) tabı elı yatkın olanlar var onları ızlersın ılk . yada destek alırsın.
quiletta 1.4 170
2014 kırmızı