Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yetkili Servis beğeni ve eleştirilerimiz...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yiğit Doğukan

You are not allowed to view links. Register or Login
Bugün Bursa Mengerler'de çıkan chek-up sonuçlarım:

Sol üst rotil kolu???

Triger seti (6.000 km önce değişti)
Yolcu Airbag
Airbag modülü (bu ikisinin toplamı 490+1225)

chek-up yapan kişi alfa bölümünün ustası.

Bunlar hayatlarında ilk defa alfa görüyorlar galiba.
Gösterdikleri ilgi ise ikinci sınıf... :asagi-ok:

Airbag modülünü değiştirmek için öne sürdükleri problem neymiş? Cidden merak ettim.

Arada bir yanan airbag ışığı :)

tolga_ozhan

Sol üst rotil kolu???

Yolcu Airbag

Airbag modülünü değiştirmek için öne sürdükleri problem neymiş? Cidden merak ettim.

Alfa Romeo'yu cümle içinde kullanınız desek tek söyleyecekleri aşağıdaki cümle olabilir.
Ben Alfa Romeo gördüm.

Yiğit Doğukan

Sol üst rotil kolu???

Yolcu Airbag

Alfa Romeo'yu cümle içinde kullanınız desek tek söyleyecekleri aşağıdaki cümle olabilir.
Ben Alfa Romeo gördüm.

Ve bunlar "yetkili" servis...

tolga_ozhan

Bugün alındığı ilk günden beri sadece yetkili servise gitmiş uzunca bir dönemden beride Beylikdüzü Birmot'ta herşeyi yapılmış bir 166 V6 TB ile karşılaştım. Tüm gün epey haşır neşir oldum ve gördüğüm şu oldu adamlar kesinlikle arabayı tanımıyorlar. Sökmeye çalıştıkları herşeyi kırıp dökmüşler, gizli yerde vidası olan parçaları hep tornavida ile kanırtmışlar vs... Nereye elimi atsam bu tip acemi izler ile karşılatım.

Alfa-Latte

Tolga tespitin kesinlikle çok doğru. Yetkili servistekiler çok iyi alfayı tanımıyorlar çoğu alfa konusunda tecrübesiz az da olsa tecrübeliler var fakat az.Ben o yüzden 12 seneyi aşkın kendi alfa ustama götürüyorum ve çokta memnunum. O kadar önemli ki bir parçanın doğru sökülüp takılması, bazıları bilmeyip kesinlikle bozuyor, bi durup sormak yada araştırmak akıllarına gelmiyor. Ustanında  akıllısı ve bilgilisini bulmak zor, buluncada bırakmamak lazım

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
Alfa 33 1.5 Boxer (1986-1992)

Alfa 75 2.0 TS (1992-2012)

Alfa 146 1.6 Boxer (1997-2014)

Alfa GT 2.0 JTS SS (2014-...)

Bandırmalı

Başıma gelen bir olayı anlatayım.
O tarihte 146 1.6 boxer vardı
Yaz tatilinde oğluma araba kullanmayı öğretirken kaldırıma sert vurması sonucu jant ve lastik gitti.
Jant zor bela getirttik. Lastikte tamam sıra geldi rot ayarına.
İşte orada film koptu.
Hayatında usta alfa görmemiş.
kanalda turlar, motor kısmında incelemeler derken kalsın nidaları ile aracı alıp rahmetli azer bülbül direksiyonla bandırmadan istanbula gelmiştik.
06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

Ormanci

Hep yazıyorum, yine yazacağım.
Garanti bitene kadar... Sonrasında "yetkili" denen beceriksiz, bilgisiz, üzerine üstlük ahlaksız, yüzsüz servislere gitmek enayilikten başka bişey değil.

Bir işi yaptırmak, hakkınız olanı almak için illa cevvallik yapmanız gerekiyor bir de.

Düşünün, koskoca servis müdürü denen adam "debriyaj ne oldu" diye mail attığımda "ustalarımız, geri geri gelirken çıkan o sesin size geri viteste gelen normal bir ses olduğunu bildirmişti" diye utanmadan, sıkılmadan, beni aptal yerine koyarak cevap veriyor. İlla ben de daha ukala bi cevapla bi tarafına sokmak zorunda kalıyorum o cevabı...

Sonra da diğer servis yetkilisinden cevap geliyor, gelin yardımcı olalım.... Bu mudur? Gidemedim, uğraşmadım da gitmek için. Ne yapacakları işe güveniyorum ne de yaptıklarına çünkü.

Yahu "yetkili" denen serviste sırf Koç efendiye para kazandıracağız diye arabanın spesifikasyonlarını karşılamayan yağ koyuyorlar yahu.

Aynısını VW'de de yapıyorlardı, bir tanıdık neredeyse mahkemelik olacak hale geldi, adamın sayesinde tüm Türkiye'de TSI'lara konan yağı değiştirdiler.

Hep yazıyorum, sırf Alfa falan değil. Tüm markaların "yetkili" denen servisleri böyle. İstisnasız... Hepsini Allah'a havale ediyorum.

DSB

aracımın eksilen yağını tamamlamak için gittiğim market komple yağ değişimlerini ücretsiz yaptıklarını söylemişti. sizce böyle yerlerde yağ değiştirmenin  bir sakıncası olur mu ? illa servise gidip bakım adı altında 250-300 tl vermeye devam mı etmek doğrusu.

muratso

Cumartesi günü eşim ile beraber Suadiye birmota gittik. Trafikti, park yeri bulmaktı, park ettiğimiz yerden showrooma gidene kadar kapanış saatine yetişemedik. Ancak bir ihtimal belki içerde müşteri vardır diyerek hızlı hızlı yürüdük ve saat 18:15 de birmotun önüne geldim ve içerde bir satış temsilcisi ile beraber bir de müşteri gördüm. Tam kapıyı açmayı denedim ve kapı kilitliydi.
O sırada içerideki müşteri de çıkıyordu ve o vesile kapı açıldı.. Müşteri temsilcisine "afedersiniz çok kısa kampanyanız ile ilgili bilgi almak istiyorum" dediğimde "maalesef kapandık" dedi.

Buraya kadarki kısım kimileri tarafından normal(!) karşılanabilir. Ben de kendim için başkasının mesaisini uzatmasını sadece utanarak isteyebilirim. Ancak hem ilk kez eşimi bir Alfa Romeo bayisine götürdüğüm için hem de Alfa Romeo ya olan tutkumdan dolayı, utanarak da olsa çok kısa süreceğini belirttim ve 5 dakika zaman istedim.
Kabul görmedi ve hoş olmayan bir tavır ile kapı üzerime kapandı. Sadece bir katalog alabildim ki zaten internette var olan bilgiler...

Bu arada eşim Toyota da çalışıyor ve bu satış pazarlama işlerini bilen birisidir. Toyota nın bize yaptığı indirimleri görmeyerek Alfa Romeo ya getirdiğim eşimin yaptığı yorumları, Alfa Romeo nun idari kademesinde çalışan kimselerin duymak istemeyeceğine eminim.
Keşke rol yapar gibi de olsa, biraz güler yüz ile kusura bakmayın, sistemler vs.. kapandığı için bilgi de veremiyorum vs.. vs.. birşeyler uydursaydı ve o kapıyı üzerimize örtmeden önce iki kelam laf etmiş olsaydı.

Bugün kim olursa olsun, 60-70 bin lira para verip sıfır bir ürün ile ilgileniyorsa (bu ürün her ne ise) karşılığında biraz güleryüz ve ilgi de bekler. Biz sizin numaranızı alıp sizi sonra arayalım deyip bunu yapmak çok da zor olmasa gerek. Birkaç satır yukarıda "normal(!)" yazmamdaki sebeb de bu aslında. Bence pek de normal bir durum değil ve bu sebepten de buraya yazarak sizlerle paylaşmak istedim. Amacım kimseyi de şikayet etmek de değil ve olamaz da çünkü satış temsilcisinin mesaisi bitmişti.

Daha önceki birmot görüşmemde de başka bir satış temsilcisinin beni bırakıp cep telefonu ile konuşmaya gitmesi örneğini hatırlıyorum. O günden bu güne bazı kadrolar değişse de kafalar pek değişmemiş anlaşılan..

Bir ara Volkan Bey'in (@Veloce) nin yazdığı birkaç kelime geldi aklıma. "... Alfa Romeo Türkiye'ye , You are not allowed to view links. Register or Login dan birkaç kişiyiyi getirsek, satışlar şimdikinin çok üzerinde olurdu..."  Doğru sözün üzerine ne denir?

Saygılar & sevgiler
ihsan

insanların para veriyoruz diye o markayı komple satın alıyoruz, mantığı da çok güzel. baktın kapı kapalı,zorlamayacaksın bile. saygısızlığı yapan kişi sırf parası olduğu için kendini haklı görüyor, böyle kişilerin alfa romeo almaması lazım. inşallah toyota almışsınızdır, sizin gibiler yüzünden marka değeri net düşüyor.

Gouki

Aramıza hoşgeldiniz. Girişi hızlı olan insanların siteden uzaklaşması da aynı şekilde oluyor. Tehdit olarak algılamayın sakın, yöneticiler tarafından değil kendi istekleriyle uzaklaşıyorlar zaten. Dilerim böyle olmaz ama hayırlısı.

Diğer konuya da gelirsek, İhsan abi marka değerini düşürüyorsa vay halimize :lol:

ar.159

Binbir emekle kazanıp biriktirdim paramı o markaya değer verip ona harcıyorsam elbette o marka bana değer verecek o markayı marka yapan kullanıcısıdır ve evet para verdiğim için markanın sahibi de benimdir diye düşünüyorum sevgi de aşkta bir yere kadar

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

alperuzi

inşallah toyota almışsınızdır, sizin gibiler yüzünden marka değeri net düşüyor.
Otomobil sektöründe "Toyota" markası yaklaşık on senedir rakamsal olarak dünyanın en değerli markasıdır. Bir not düşmek istedim :)

ihsany

@Muratso degil yuzume kapi kapansa, birmottan kovsalar da Alfa Romeo dan vazgecmem. Elestirmeyi bildigimiz gibi elestirilmeyi de goze aliriz biz
.Bu arada Alfisti ailemizde kimse kimseye sen Alfa'ya binme demez. Siz henuz Alfisti olmak niyetindesiniz sanirim, bol sans dilerim.
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

muratso

evet siteye yeni girmiş olduğum doğrudur, yalnız sadece burayı alfisti dünyası sayıp, arabaları toplayıp iki üç kahvaltı yapıp caka satarak "oh süper alfistiyiz biz" diyerek alfisti olunuyorsa, pardon ben almıyim, egolar kenara bırakıldığı an işler daha çabuk çözülür, bu site sizin olabilir, karşıt görüşler eleştiriler zorunuza gidebilir ancak lafımı asla esirgemem, asla esirgemedim. atabilirsiniz sorun yok.

tek partili iktidar ülkemizde çok moda, kendi savcınızı, kendi hakiminizi ve kendi suçlunuzu seçebilirsiniz burası sadece sizin,
ekşiye de başlık açıyım "türkiye'de alfisti olmak" diye.

bedava servis kahvaltılarına koşa koşa gidip katılıp burada onlara atıp tutmak nasıl güzel değil mi?

Gouki

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login bedava kahvaltıya neden bizi çağırmadınız?

ozoozo

evet siteye yeni girmiş olduğum doğrudur, yalnız sadece burayı alfisti dünyası sayıp, arabaları toplayıp iki üç kahvaltı yapıp caka satarak "oh süper alfistiyiz biz" diyerek alfisti olunuyorsa, pardon ben almıyim, egolar kenara bırakıldığı an işler daha çabuk çözülür, bu site sizin olabilir, karşıt görüşler eleştiriler zorunuza gidebilir ancak lafımı asla esirgemem, asla esirgemedim. atabilirsiniz sorun yok.

tek partili iktidar ülkemizde çok moda, kendi savcınızı, kendi hakiminizi ve kendi suçlunuzu seçebilirsiniz burası sadece sizin,

bedava servis kahvaltılarına koşa koşa gidip katılıp burada onlara atıp tutmak nasıl güzel değil mi?

Sence dayı ne kullanmış ? @Lbe

OZO..!!!

Lbe

OZO..!!!

Ne kullandıysa kafası iyimiş kanka.Bonz gibi duruyor

LBE..!!!

ozoozo

OZO..!!!

LBE..!!!

Bence xanax ile kırmızı tuborg içmiş , bu kafaya batu bile zor ulaşıyor :(

OZO..!!!

Lbe

OZO..!!!

LBE..!!!

Bence xanax ile kırmızı tuborg içmiş , bu kafaya batu bile zor ulaşıyor :(

OZO..!!!

Öneri alsak ??

LBE..!!!

OğuzCanAlantor

Gouki

Thank you boys anılar :yukari-ok: You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Sana yoq liva bebesi You are not allowed to view links. Register or Login

Lbe

Thank you boys anılar :yukari-ok: You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Ne zaman istersen security burda abi

LBE..!!!

ozoozo

Mission accomplished. Security her türlü desteğe hazır hayırlı geceler.

OZO..!!!

fatihmehmet

@Gouki
Beleş bi buluşma daha yapta Kayseri'den geleyim yine. Şehirdisindan misafirimiz var desen bi de yakıtı çekerler mi?

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

Gouki

Beleş bi buluşma daha yapta Kayseri'den geleyim yine. Şehirdisindan misafirimiz var desen bi de yakıtı çekerler mi?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Diego dur Allahını seversen zaten ortalık karışık