Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

BENZİN GÖSTERGESİ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

selim

Benzin göstergesi  çok tutarsız,eğime göre değişiyor,bazen dip gaz yapınca benzin çeyrek depo gösterse bile neredeyse ışığın olduğu bölgeye düşüyor sonra yine yavaş yavaş çeyrek depoya doğru gidiyor.
Ayrıca lamba yanınca arabanın çekişi zayıflıyor,özellikle yokuş yukarı giderken,bunun sebebebini hep merak etmişimdir.
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

agucba

quote:

...,bazen dip gaz yapınca benzin çeyrek depo gösterse bile neredeyse ışığın olduğu bölgeye düşüyor sonra yine yavaş yavaş çeyrek depoya doğru gidiyor.

Bu konuya katılıyorum. Boğaz Köprüsü gişelerinden çıkıp dip gaz yapınca, ibre sanki anında yarıya düşüyor gibi.

///////////////

OGC

Peki hiç benzini bitipde yolda kalan oldumu?Bazı arabalarda benzin bittiğinde araç stop etmiyor ama gitmiyor.Bu sayede benzin doldurulduğunda çalıştırmak için çaba sarfedilmiyor

pasabeyoglu

bir kere başıma geldi. ışık yandıktan sonra giderim daha diye gaflete düştüm ve e5 kartalda sol şeritte araba birden stop etti fren direksiyon ne varsa taş kesidi tabii. zorla kendimi emniyet şeridine attım. neyseki kaldığım yer yanyoldaki ( ama karşı şeritte ) total istasyonunun orası idi. epey bir zahmetten sonra karşıya geçtim. büyük bir kola şişesi buldu oradaki arkadaşlardan bir çöpten ve 2,5 litre benzin alıp aynı macerayla tekrar arabanın yanına döndüm ve depoya boşalttım benzini. (bu arada adamlar beni yolda kalmış olarak orada görmeselerdi benzin vermeyeceklerdi yasakmış.) o gün bugündür ışık yanar yanmaz depoyu full yapıyorum.
Bir  de bu benzin göstergesi problemi km saatinden kaynaklanıyor. Benimkini garantiden değiştirdiler ayunı sebebten. aradan bir yıl geçti tekrar nüksetti aynı arıza ben de artık fazla takmıyorum. Dedimya ışık yanınca doldur depoyu kafan rahat olsun. :)

ATA

quote:

Peki hiç benzini bitipde yolda kalan oldumu?Bazı arabalarda benzin bittiğinde araç stop etmiyor ama gitmiyor.Bu sayede benzin doldurulduğunda çalıştırmak için çaba sarfedilmiyor

ben 2 kez benzinim biterek yolda kaldım
birincisi ısık yandıktan sonra daha ne kadar gidecek diye deneme amaclıydı.. ısık yandıktan sonra baya fazla gitti bende daha gider diye zorladım.. vites degiştirirkende klimayı acmısım yanlıslıkla cesmede yokus yukarı motor stop etti.. benzin aldım gedi hemen calıstı...

ikincisi ise benzinciye giderken yolda kaldım.. calıstırmak için sanırım borudaki benzinide bitirdim.. yaklasık olarak 10 litre (4 tane 2,5lt coca cola sisesi) benzin aldım.. yarım saat ugrastım calıstıramadım.. tam calısacak gibi olup stop ediyordu.. gozumu kararttım. birinci vitese taktım debriyaja basmasan marsa bastım calıstı dogru benzinciye gittim benzin aldım

anladımki bizim araclarımızda benzin ısıgı diger araclara gore cok erken yanıyor.. hatta benimki cogunlıkla yanıyor :)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

GONENC

özellikle 156 ları yokuş aşagı bırakmak,
eğer depoda benzininiz bitmek üzereyse çok sakıncalı arkadaşlar..
çalışmama veya çalışıp da borudaki benzini bitrip stop etme ihtimali var malesef..