Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

145 Hakkında

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

thuGLife

Meraba, 145 almaya karar verdim bir çok motor seçeneği bulunuyor. Ben 2.0 olsun istiyorum ama sadece 2 ilan bulunuyor şu anda yani 2 seçenek var. Diğer terciğim ise 1.7 boxer motor olanları.
  Sorum şu, 2.0 1997 model araca Quadrifoglio demiş ama ben baktığımda Quadrifoglio modeli 1998 de başlamış ? biri 150 diğeri 155 beygir bunların başka farkı var mı ?
1.7 olanlarda ise ilanlarda kimisi 140 beygir yazmış ama hepsi en fazla 97 model ve bu yıla kadar sadece 129 beygirleri var ?
Birde boxer motor hakkında ne söyleyebilirsiniz ? Eksileri nelerdir ? Sadece sesinin mükemmel olduğunu biliyorum :) Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

tolga_ozhan

Boxer motorun devri bitti. Çok ciddi anlamda parça sıkıntısı var. Uzun süredir gözlemlediğim, sanayide bu işten en iyi anlıyor olarak bildiğimiz ustalar bile başından atmaya bakıyorlar boxer motor aracı. Doluyuz, yoğunuz vs.. diye gidiyor.
145 2.0'lara istenen para ile de yine 2.0 156 almak mümkün. Özellikle 145 merakınız yoksa (varsa saygı duyarım) çokta tercih edilecek bir model değil bana göre.

thuGLife

Evet bende boxer hakkında böyle kötü yorumlar okumuştum, motor yere yakınmış içersi çok kalabalıkmış falan, ama muazzam bir sesi var :( Aslında geçen aracım 156 mk2 1.6 idi. MK1 2.0 larada baktım ama düzgünleri 17-18 civarı ki öyle böyle 20 yi bulacak. 145 ler 12-13 civarı bütçeyi zorlamıycak bir de bu modeli denemek istedim ama tercih edilecek bi model değil derken 156 dan farkı ne parça falan 156 ya göre daha mı pahalı yoksa sadece tipten dolayı mı söylediniz

tolga_ozhan

Hayır kastım parça fiyatı değil.
Sıralasam uzayıp gidedek kadar fark var aralarında.
Birisi B diğeri D segmenti.
Üretim ve malzeme kalitileri arasında uçurum var.
Çok daha geniş iç hacim ve bagaj.
Daha stabil ve konforlu sürüş.

Düzgün bir 2.0 145'i de 14 civarı rakamın altına satmıyorlar. 156'da şöyle bir gerçek var bakımsız yada kaporta boyasında kusurları olan bir aracı alıp masraf yapsanız arabanın değerinin üstüne koyuyor. Fakat 145'e istediğinizi yapın 145 yine 145.

Özellikle 145 merakı olan ve seven birisi bu yaptığım yorumların dışında düşünebilir tabii. Çünkü o zaman zevk-renk meselesi devreye giriyor.

Alfa-Latte

Bende 146 1.6 Boxer kullandım açıkçası biz çok temiz kullandığımız için tık demedi. Ama benimde ustam anlatırdı çok, hor kullanmaya gelmeyen bir motor.. Özellikle sabahları hele ki kışın mutlaka ısındırıp yola çıkmak gerekiyor. Arada bir teklemeleri oluyordu sonra biraz boşa atıp gaz verince geçiyordu. Baktırdık ettik ama bulamadık çokta yapmayınca huyudur deyip vazgeçmiştim. Alfa ustası için motor alanı sıkışık bile olsa işi biliyorsa sorun değil. Evet aracın önü yere yakın ama çok sorun teşkil etmiyor.

Valla ben 16 sene kullandım parça sıkıntısı çekmedim icabında çıkma temiz parça bulduğumuz oldu. Burda olmazsa balkanlardan geliyor. Parça sorun değil de, sorun araç iyi kullanılmış mı kullanılmamış mı..

Maalesef 146-145'leri ilk alan kişiler Alfayı seven bilen insanlardı onlar satınca arabalar amiyane tabirle apaçilerin ellerine düştü ve mahalle aralarındaki ustalara götürüp araçları iyicene mahvettiler. Ustama devamlı toplamaları için araçları getiriyorlar o da tabii başından savıyor.

Açıkçası motor iyi kullanılmış ve bakımlarını iyi bir alfa ustası yapmışsa ise alın yoksa uzak durmakta fayda var.. Fakat Boxer motorun sesi harika gerçekten, sesi için bile alınır :)
Alfa 33 1.5 Boxer (1986-1992)

Alfa 75 2.0 TS (1992-2012)

Alfa 146 1.6 Boxer (1997-2014)

Alfa GT 2.0 JTS SS (2014-...)

tolga_ozhan

En basit parçalardan birisi ile başlayayım. Boxer motor'un plastik radyatör su deponuzun çatladığını varsayın ve bulabildiğiniz tüm Alfa Romeo parçacılarını arayıp parçayı sorun. Bakalım ne diyecekler :)

Alfa-Latte

Şimdi geç oldu arayamam ama yarın ustama sorarım, bulursa yönlendiririm sana :) İşin şakası bir yana bu normal bir şey bazen bazı parçalarda sıkıntı yaşanabiliyor. Mesela benim 146'nın küllüğü kırılmıştı, çıkma tertemiz buldum. Her parça tabii çıkma takılmaz ama çoğu durumda hayatta kurtarıyor..

Kısaca ben 16 senede şu parçayıda bulamadım dediğim olmadı ama bu benim tecrübem. Bide ben fazla servisede gitmedim..Benim radyatörüm 16 sene sonunda değişti, araba mı çok sağlam çıktı kullanımdan mı bilmiyorum ama 146 için benim yorumlarım gayet pozitif.
Alfa 33 1.5 Boxer (1986-1992)

Alfa 75 2.0 TS (1992-2012)

Alfa 146 1.6 Boxer (1997-2014)

Alfa GT 2.0 JTS SS (2014-...)

DcD-Semih

145 için konuşacak olursak; Tolga hocam'da bilir benim eski aracı 2001 model el değmemiş tertemiz bir 1.6ts 145 idi.

Boxer bir kere kullanma şansım oldu ve kabul ediyorum gerçekten sesi gaz tepkileri harika bir motor, motorun alçak konumda olması ağırlık dengesinde de bir pozitif ancak söylendiği gibi bende devrinin biraz geçtiğini düşünüyorum. Heleki vakti zamanında bu işi bilmeyen, hayatını Hyundai ları Renault ları tamir etmiş ustaların elinde dahada kötü duruma geldi bu araçlar. Sırf Ümraniye sanayisinde yatan 2 tane 1.7boxer 145 biliyorum millet elini sürmüyor. Bu demek değildir ki alınamaz ve kullanılamaz, alınır da kullanılır da ancak özel bir zevk işin içine girmesi gerekli. Yani gerçekten vakit ve bir o kadar da belki nakit ayırmanız gerekecek durumlara düşebilirsiniz.

150hp ve 155hp ts ünitelerin farkının emme manifoltunun olduğunu biliyorum. 150hp lik döküm manifolta sahipti yanlış hatırlamıyorsam. 2.0ts 145 yerine bütçeyi bir tık arttırıp 2.0ts 156 almak bana görede çok daha makul. 6 aydır 145 kullanmış son 1 ayda da 156 SS kullanmaya devam eden biri olarak söylüyorum bunu. 145 çok keyifli güzel bir otomobil, çok canlı aktif bir sürüşü var ve birçok koşulda keyif verebiliyor fakat 156 nın çok gerisinde olduğu bir gerçek malesef.

Bütçe arttırmak mümkün değilse şayet, gerçi bilmiyorum tercih sebebiniz sadece denemek mi yoksa bütçemi; en azından mümkün olduğunca düzgün kullanılmış temiz bakılmış ve Alfa sever birisinden almak kaydı ile 1.6ts 145 tercih edilebilir. Kabul edilebilir performansı makul yakıt tüketimi derken 156 ya geçene kadar keyif verici olabilir. Ancak 99-2000-2001 model olan Sportivo ların donanım yönünden çok çok zayıf olduğunu da hatırlatmak isterim (model yıllarını yanlış iletmiş olabilirim). Diğer 145 lerin aksine arkalar disk değil davul frene sahip, abs yok, tek hava yastığı, elektrikli ayna ve klima bulunmakta. Donanım yönünden 145 te oldukça fazla eksiklik hissetmiştim.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

antihero

1.7 boxer, 1.6 ts, 2.0 ts kullandım şu zamana kadar. Boxer iyi güzelde Tolga'nın dediklerine katılıyorum. Alınacaksa ts motorlu alınmalı.
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

thuGLife

Bilgilendirme için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Biraz beklemeye karar verdim. Düzgün bir 145 QV çıkarsa yada kafama yatan 156 2.0 MK1 olursa değerlendiricem

dragut

145 alacaksam temiz bir 1.6 ts veya 1.4 tercih ederim. 2.0 seçenekleri genelde döküntü araçlar maalesef (Sitemizdeki Alfista araçları hariç)
"Alfa sevgisi"

agucba

Genel olarak yazmak gerekirse, 145 artık üzerinden iki nesil geçmiş bir model. Haliyle de iyi elde veya bilen kişilerin elinde muhafaza edilmiş olanların haricindeki seçeneklerin ne durumda olduklarını, satılık ilanlarına bakarak anlamamız mümkün. Kaldı ki iyi muhafaza edilmiş dediklerimizin bile artık yaşı gereği, ki en genci artık 14 yaşında, sıkıntıları olacaktır. Burada sıkıntı ile kast ettiğim, sizi yolda bırakacak sıkıntıdan ziyade bakımı yapılsa da olur, yapılmasa da olur dediğim parçalardır. Kimisini rahatsız etmez, kimisini eder.

145'ler genel olarak bakımı çok kolay modellerdir. Ön takımları 156'lara göre çok daha basit, ucuz ve dayanıklıdır (8. sınıf yan sanayi kullanılmadığını varsayıyorum), elektrik aksamı biraz hassastır ama bakımı ve tamiri yine uygundur, farları Xenon ile bile iyi göstermez (ampulden Xenon'a geçerseniz bariz fark var ama yine de yetersiz diyebiliriz), malzeme kalitesi haliyle 147 ve 156'ya göre düşük (makyaj sonrası olanların kalitesi biraz daha fazla gibi ama onlarında aksesuar eksiklikleri var) ancak meraklı eller ile iyi duruma gelir, yürüyen aksamı 156'ya göre nispeten sert ancak bu da özellikle QV'lerin yol tutuşuna olumlu etki ediyor. Uygun amortisörler, yaylar ile kule gergisi ve iyi lastikler sayesinde benim diyen yeni nesil otomobillerin sürücülerini şaşırtmak ve aynada özellikle çok virajlı yollarda yavaş yavaş geride kaldıklarını görmek büyük keyif veriyordu. Gerçi bunlar daha sonra buldukları düzlüklerde sizi geçmeye çalışacaklarsa da siz zaten virajların tüm keyfini çıkartmış oluyorsunuz, düz yolda geçilseniz ne fark eder. Düz yolda herkes süratli gider zaten.  ;)
Dışarıdan küçük görünse de boyunuz 1.85 ve üzerinde olmadığını sürece yeterli mekanı sunabilmekte, arka koltukların yatması ve akıllı bir yükleme ile çok çok eşya alabilirsiniz.
Motor konusunda T. Spark'lar için yorum yapmaya gerek. Sitemizde ve internet ortamında yüzbinlerce sayfa bilgi var zaten. Ama Boxer konusunda dikkatli olmak gerek. Hem motor hem vites kutusu açısından. İkisi de narin ve T. Spark'lara göre çok daha fazla özen gerektiriyor. Bakımını, Boxer'i bilen Alfa Romeo ustalarına yaptırmak gerekir ki artık onlar da uğraşmak istemiyorlar.
Eğer 145 alınacaksa biraz daha fazla araştırmak gerekir. Aynı sınıfta (biri C, diğeri D) ve fiyat skalasında olmasalar da 156 (veya 147) almak daha doğru olacaktır. Yalnız 147'yi çok bilmiyorum ama 145'in 156'dan çok daha keyifli (burada kişisel zevkler devreye girer) olduğunu söyleyebilirim.

///////////////

thuGLife

Bundan daha iyi bir açıklama olamazdı sanırım çok teşekkürler Serkan abi.

TOLGA a.f.r.

benimde şu an 145 1.7 16v araçım var tam donanıma sahip far yıkamalarına kadar çalışıyor ben aldığımda bakım istiyordu lakin abuk subuk sökülüp hiç oynanmamış şansıma bakımlarını kendim yaptım abi bu kadar zevkli bi araç olamaz ya sırf banamı öyle geliyo diye bi kaç arkadaşıma sordum onlarda aynı cevabı verdi üstelik parça sıkıntısı yok araçın arıza sebeplerine gelirsek bençe tamamen kullanım hatalarından boxer motor kullanım farkı olacaktır tabi düz motora göre araç tamamen bence kendi zamanının üstünde bi araç tabi şöle bişeyde var her araç için geçerli apaçiden alırsan üzer gecenlerde tekrar kendi aracımı değerlendirmek için 147 test ettim inan 145 1.7 16v tadını bulamadım  tabi bu benim düşüncem alfa arabası zevk için alınır herkesin zevkide farklıdır........

Bandırmalı

Ben  145 1.6 boxer vites halatı için gezmediğim görüşmediğim parçacı kalmamıştı.
Sonunda göztepe sanayide bir üreticinin başında durarak rica minnet elimde kumpas ve metre ile ölçerek beraber yaptık, ancak 3 ay dayandı.
Bulgaristandan 10 kişiye arattım.
Tesadüfen merdiven altı bir tamircide bulduk Fiyatı ise  5 sene önce şanzıman parasına aldım.

İmkanlarım el verse 2.0 siyah hayır demem.   8)
06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]