Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

triger seti ve bilyalar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alfistahakan

quote:

Triger seti için alınan işçiligi paylaşırmısınız benimle.

Alfa teknige sordum 380 ytl bunun 100 ytl si işçilik.

Biraz pahalı degilmi tabi ben hiç pazarlık yapmadan aldım bu fiyatı sadece bilgi için bi kaç kuruş inilir heralde.

355 ytl pahalı Birmotun verdiği rakam olarak.Ama alfa teknikde bana göre pahalı geldi.Triger seti ithal 175 ,orjinal dedikleri 225 ytl.Ürünün nerdeyse yarısı kadar işçilik alıyorlarki bu çok fazla.Bildiğim kadarı ile parça ücretinin %15 i, kadar işçilik alınmalı.
Hakan
Forever Alfa

admin

Eğer servisler %15 diye sabit bir işçilik almaya kalksaydı, ortalıkta özel servis kalmazdı diye düşünüyorum.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

alfistahakan

Haklı olabilirsiniz ama parça fiyatının yarısı kadarda servis ücreti olmamalı.
Hakan
Forever Alfa

Dentist

Tamamen You are not allowed to view links. Register or Login bu ya;resmen soygun.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

admin

İşçilik konusunu biraz geniş düşünmek gerek arkadaşlar. Konu bu kadar basit değil, ucuz olsun denilipte ucuzlatılacak bir şey değil.

Yurtdışında araçlar, burdaki jant-lastık fiyatına satılır. Hiç düşündünüz mü nedenini? İngilterede bir kişi 2500-3000 sterline gayet düzgün bir araç alabiliyor, fakat bunun periyodik bakımı için servise gittiğinde fatura tutarı araç fiyatını aşabiliyor. Ki birde şakdanadak yaptıramıyorsunuz işinizi, randevu almanız gerekiyor.

Hep tartışıyoruz avrupa filmlerinde niye Alfaları parçalıyorlar diye. Maliyet acayip düşük, adam servise götürene kadar satıp elden çıkarıyor. Sürekli modeller yenileniyor ve iyide satıyorlar. Sebep gene aynı. Abd desen avrupadan beter işçilik ücretleri var. Günümüzde ucuz işçilik bizimle beraber uzakdoğuda ucuz, çünkü halk bilinçsiz. Üç kuruş paraya ne istersen yaparım abi zihniyeti mevcut.

Sektör değiştirim; çalıştığım matbaaya yurt dışından işler geliyor. Niye herifler bizim kara kaşımıza kara gözümüze hasta değil, fiyatlarımız onlara göre ucuzdan da ucuz. Adam abd de katalog bastırıcak ama bize getiriyor. Gelirken 2 kişi gelip burda 15 gün kadar kalıyor yiyor içiyor geziyor. Matbaada işlerin grafiğini baskısını yaptırıyor ve giderken yanında götürüyor. Burda yapılan masraf oradaki baskı fiyatının yarısına ancak ulaşıyor ki üstüne acayip hızlı bir şekilde işleri hallediliyor.

Ya da mesela Murat sen diş hekimisin, implant taktın bir hastana, maliyet 2000 lira. Hastadan 100-200 lira doktorluk ücreti isteyebilirmisin, komik bir rakam olmaz mı bu?

Dediğim gibi çoookk geniş bir konu bu işçilik. Ülkenin ekonomik durumuna bile göndermeler olur.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

agucba

İşçilik ücretleri, değiştirilen parçanın nasıl bir yerde olduğuna da bağlı.

Yetkili Servis'lerde işçilik ücreti saat olarak belirleniyor bildiğimkdarı ile. Yani her parçanın kendine ait bir değiştirme süresi vardır ve maliyet de ona göre uygulanır.

///////////////

beckher

Arkadaslar arabamin Code problemi yuzunden Pazartesi servise goturecegim. Arabam 60.000 km de triger setini falanda gitmisken degistirmeyi dusunuyorum bununle beraber degistirilmesini tavsiye ettiginiz parcalar varsa beni bilgilendirirseniz cok sevinirim...Varyatoru biliyorum servise gosterecem degismeli derse degistirecegim...Simdiden tsk ederim...
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

Alfadanadam

quote:

Arkadaslar arabamin Code problemi yuzunden Pazartesi servise goturecegim. Arabam 60.000 km de triger setini falanda gitmisken degistirmeyi dusunuyorum bununle beraber degistirilmesini tavsiye ettiginiz parcalar varsa beni bilgilendirirseniz cok sevinirim...Varyatoru biliyorum servise gosterecem degismeli derse degistirecegim...Simdiden tsk ederim...

Bekir Bey, varyatör şu kilometrede değişir denen bir parça değil. Değişim zamanını biraz da siz belirleyeceksiniz aslında. Eğer uzun zamandan beri dizel sesi tabir edilen sesi duyuyorsanız, bu ses sizi artık iyice rahatsız ediyor ve de masrafına katlanırım diyorsanız değiştireceksiniz :)
Onun dışında bence triger seti değişiminde değişmesi gereken parça devirdaim pompasıdır. Fiyatı 75-80 ytl civarı olup hayati bir parçadır.