Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor Isısı Hakkında

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cokopirens

Arkadaşlar merhaba,
Benim arabamda uzun yol kullanımda sıcaklık 60 derecenin üzerine çıkmıyor ve sabit orda kalıyor sadece şehir içi trafiğe girdiğimde 90 derecelere ulaşıyor.İlk Alfa Romeo'm olduğu için bu bir hata mı yoksa normali mi bu bilemiyorum.

Edited by - cokopirens on 23/07/2008  14:02:41

alfistahakan

Bence 60 düşük.Benimde şehirler arası yolda aracımı sıkıştırmassam 80 sabit.Rampada yükseliyor.Şehir içi 90
Hakan
Forever Alfa

admin

Termostat. Şehiriçi sıkışık trafikte 90'ı epey bir geçmeli. Uzun yolda hava durumuna, rüzgar yönüne göre 75-80 lere düşebiliyor ama hemen peşinden durum normale geliyor. Fakat 60 çok fazla.

Maliytte ortalama 90-100 gibi rakamlara olabilir.

Ayrıca genel Termostat bilgisi You are not allowed to view links. Register or Login
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

cokopirens

Bu durumda benim arabanın motoru normal sıcaklıktan daha düşük ısıda çalışıyor demektir bu da daha fazla yakıt tüketimine yok açar diye düşünüyorum. Haksız mıyım?

junip

Termostat arızalı. açık You are not allowed to view links. Register or Login devamlı devridaim yapıyor radyatörden. Termostatınızı değiştirecekler. Benimde başıma gelmişti ama kaç para ödedim hiç hatırlamıyorum.

Buldum forumu aratınca
Termostat 85 YTL Antifiriz 10 YTL İşçilik 35 YTL  Tarih 20/01/2008

Edited by - junip on 23/07/2008  15:31:07

master

Evet termostatınız bozuk. Ben de 90 küsür YTL'ye değiştirmiştim.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

agucba

Uzun yolda 70 (biraz da havanın sıcaklığına bağlı), şehiriçinde 90 normaldır.

///////////////

kaptan_swng61

Bendede bu sorun oldu.Termostat..Üstelik benzinde çok yakarsınız.