Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 Rölantide Motorun Titreme Problemi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

xqw48

Merhaba arkadaşlar aracımda çözemediğimiz titreme problemi var. Öncelikle size aracımı ve kendimi tanıtayım. Ben Berk KARA muğla nın dalaman ilçesindeyim. Aracım alfa 147 2005 model dist. Benzin lpg ( lovato) 115000 km de aracın aşırı yağ yakmasından ötürü ( 1000 km 3 lt) motor yaptırdım. Bu işlemden sonra 1000 km olmadan motorda hafif bir sarsıntı baş gösterdi. Daha sonra bu sarsıntı arttı kendi kontrolüm sırasında rölantide 2-4 bobinde hiç ateşleme yoktu. Usta ile görüştüm sente aparatı ile aracı ustaya bıraktım. (1 ay önce) Aracın beyni antalya da tamir edildi ve motor sente aparatı ile kontrol edildi, krank sensörü vb sensörler kontrol edildi şuanda ateşleme sisteminde motor mekaniğinde sorunum kalmadı. Benzin ve lpg de motor ısınıp rölanti 900 devire inince sarsıntı var. Muhtemel nedenlerin hepsine bakıldı diyebilirim, sadece orj alfa bilgisayarında kntrl edilmedi. Birde rölantide debimetre tepki vermedi fişini çıkarıp takınca ama hata kodu almadık hiç. Bu sarsıntı ya neden olacak şeyler hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Buji, bobin, kabloları sorunsuz akü yeni enjektörler sağlam, motor takozları sağlam ateşleme ünitesi ve sırası sağlam aracın gidişi kavrayışı çok iyi geriye ne kaldı nereye bakılmalı naapılmalı alfam 1 aydır sanayide. YouTube da video var alfa 147 rölantide sarsıntı sorunu die bugün ekledim. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim saygılar sevgiler.

ST25i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

dnr1

Vuruntu sensoru ne alemdeki..?şöyle anladım motor ısınınca diyorsun yani sensörler devrede iken,vuruntu var diyorsun..soğuk motor kendi verilerine göre çalışır sensorlerden emir almaz,buda sensor hatasını ateşleme sorunu olduğu yönünde duruyorum..özellikle debimetre fişini cekersem aynı titremenin alasını benim alfada yapıyor..direk debimetre diyemem ama yavaş yavaş arttı diyorsun,sanki sensor yavaş yavaş ateslemeyi bozmuş..en sağlıklısı bilgisayara bakıp hata aramak tabi ama kimi hayalet arızalar ekranda belirmez örneğin debimetre..anca kısa devre yapicakki lamba yaksin..
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

Alfadanadam

Aküyü söküp 1 saat bekleyin. Aküyü tekrar bağlayın ve sadece benzinden kullanın. Eğer sorununuz geçmişse problemin kaynağı lpg ayarınız. Geçmediyse aramaya devam.
Ancak doğru cevabı bulabilmek için, çözülene kadar işe lpg'yi karıştırmayın ki başka unsurlar asıl hatayı kapatmasın-kafa karıştırmasın.

A.S.GÜMÜŞ

Kelebek kalibrasyonu işe yarar mı ki ?

LG-P880 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

07 DH 800

xqw48

Yarın izmire gitme durumum var birmot ta ecu ya bağlatıp kntrl ettirmeyi düşünüyorum

Alfadanadam

Birmot'a girerseniz banko 3.000 liralık masraf çıkarırlar arabanıza, sonra duyunca şok olmayın :)

xqw48

Aynen birmot a girmeye cesaret edemedim. Yanındaki özel servise girdim sıkıntıyı anlattım usta kapağı söktü bobinlere baktı sağlam manifold a baktı hava girişi yok tiriger kayışını söktu senteyi tekrar ayarladı trigeri taktı şimdi aracın içinde iken motorun çalıştığı bile belli değil

ismail

Merhaba arkadaşlar benim problemime benzediği için buradan yazayım dedim.

Haftasonu istanbuldaydım. Pazar günü bebekte kahvaltı yapıp, ortaköye indik  :) Ortaköyden çıkarken trafikte sıkıştık kaldık, o zaman farkettim aracım rölantide titremeye başladı. Hava sıcak, trafikte sıkışık olunca, dur kalkta motor fan açınca yapıyordur dedim, önemsemedim. Fakat ertesi gün de devam etti.

Durum şöyle; rölantim sabit 800 dd'de oynamadan duruyor, düzeniz değil. Seyir halindeyken bir titreme yok. Rölantide gaz verince de titreme kesiliyor. Motor soğuk iken belli belirsiz titreme var, ısındıkça daha fark edilir oluyor. Benzin herzaman aldığım yerden fulleyip gittip, dönüşte bir miktar daha yoldan aldım. Şuan ikisinin karışımı var araçta. (LPG yok) Aracım 147, 159.000 km de. Ağır bakımı 10.000 km önce yapıldı. (triger ve diğer kayışlar değişti) Bujiler 100 binde iken değişmişti.

Ne dersiniz, neden olabilir?

ismail

Arkadaşlar, yakıtı başka yerden alıp bir süre izledim ama sonuç değişmedi. Rölantide iken titreme devam ediyor. Bu hafta sonu servise götüreceğim. Gitmeden sizlerden fikir alabilirsem sevinirim. Biraz araştırdım, çok net bir şey söyleyen yok, alttakiler olabilir görünüyor.

- Bujiler ve/veya ateşleme
- Enjeksiyon kirliliği
- Motor kulakları
- Fakir karışım (debimetre?)
- Segmanlar

halil

ilave olarak gaz kelebeğini temizlettir.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A