Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 Ses Sorunsalı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

drummer582

Herkese merhabalar,
2004 model 110000kmde 1.6 147 sahibiyim.Bakımlarını düzenli yaptırdığım sağlam ve düzgün bir aracım var.Birbuçuk senedir sorunsuz kullanmaktayım.Aracımı aldığımdan beri bilya sesine benzer bir uğultu vardı.Bir haftadır bu uğultu sesi özellikle sabahları soğuk havada lap,lap şeklinde sese dönüştü.Fakat bu sesi sadece 50-80 km/h arası yapıyor,90km/h ulaştığımda ses kesiliyor.Ayrıca sıcak havalarda bu ses çok azalıyor hatta çoğu zaman yapmıyor.Özel servisimde detaylı olarak aracın tüm alt takımına bakıldı.Tüm tekerler tek tek çevrildi,dinlenildi.Bilyalarda kesinlikle sorun yok,jantların bilezikleri mevcut,herhangi bir boşluk vs yok.sorunu anlayamadık.
Daha önce bu tarz bi olayla karşılaşan yada bilgisi olan yardımcı olabilecek biri varsa yardımını bekliyorum.
teşekkür ederim...

murat

Aracın lastik jant kombinasyonu nedir ?
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

drummer582

jantlar 17" 215 40 17 lastik ebatları

drummer582

yokmu yardımcı olabilecek???

cengizcaliskan

Bana rot-balans problemi gibi geldi ama kontrol edildiğini söylemişsiniz. Yalnız şu da var lastik-jant ebatları orjinalden farklı olduğu için bu durum da sıkıntı yaratıyor olabilir.
2000 - Seat Leon 1.6
2001 - Alfa Romeo 156 1.6 TS
2002 - Alfa Romeo 156 2.0 TS
2015 - Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair Dis. TCT

drummer582

rot balansla ilgili herhangi bir titreme yada çekme yok.ama bazen sanki araba ön taraftan aşağı yukarı sekiyor gibi geliyor.jant lastik kombinasyonundan doğacak bi sıkıntı değil gibime geliyor ki ben bir buçuk senedir bu jant lastiklerle biniyorum problem olsa öncedende olurdu.

Gouki

jant lastik kombinasyonundan olduğunu hiç sanmıyorum çünkü 215/40-17 yi 4 yıl kullandım konforsuzluğu dışında hiç ses vb. gibi problemim olmadı.

cengizcaliskan

Fren disk ve balatalar da kimi zaman bozulma sonucu bu tip durumlara yol açabilir bu arada. Bir de belki çok basit görünebilir ama lastik hava basınçları da sorun yaratıyor olabilir. Mutlaka kontrol etmişsinizdir ama bazen çözüm çok basit olabiliyor malum.
2000 - Seat Leon 1.6

drummer582

ses yüksek ihtimalle sağ önden geliyor.soğuk havada dışardan bile duyulabilecek kadar yüksek gelen ses sıcak havada duyulmuyor bile..çok ilginç

cengizcaliskan

Soğuk-sıcak farkı bana direk fren diskleriyle ilgili bir sorun olabilecekmiş gibi geldi ama. Bilemiyorum.
2000 - Seat Leon 1.6

drummer582

ses vitesi boşa attığımda yoğunlaşıyor bugün farkettim.
frenle ilgili bi problem olacağını sanmıyorum yada en azında disk ve balatalarımın durumu gayet iyi.

koful

50 ile 80 arası oluyor, 90a çıkınca kesiliyor... peki tekrar 50-80 arasına inince geri geliyor mu ses?
uzun süreli denediniz mi?

aracı uzun süre kullanmayınca lastiklerin yere basan yüzeyi düzleşir ve harekete geçince ısınııp düzelene kadar pat pat ses yapabilir...

eğer 50-80 arasında istisnasız hep yapıyorsa, herhangi bir parça olabilir rezonansa giren, sağ önden geldiğine de eminseniz diske, aks miline, janta, poyraya vsye baktırabilirsiniz...

Edited by - koful on 10/04/2011  21:56:11

147BLACK

Bu arada sorunuza cevap olmayacak ama ben bir şey sormak istiyorum.
Benim 147'nin davlumbazları çok berbat durumda.
Sizin 147'nin davlumbazlarındaki "halı"lar da sarktı mı?

Sanayide davlumbaz yapan yer bakıcam.
Bu arada benzer bir uğultu bende de vardı. Egzos'dan geldiği ortaya çıktı. Kalkış anında yapıyordu. Fakat sizinki biraz daha farklı bir şey sanki.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

drummer582

50-80 arası olan ses 90a çıkınca kesiliyor daha sonra boşa atıp 80-50 km/h inince tekrar yapıyor.ses yaptığı zamanda vites boştayken yada ayağımı gazdan çektiğimde yapıyor.hava sıcakken yada yürüyen takım ısınınca ses azalıyor hatta hava sıcaklığı yüksek olunca hiç yapmıyor.
147BLACK-davlumbazlarımda sorun yok herhangi bi sarkma durumu söz konusu değil ama sarkmış halı davlumbaz görüntüsünü biliyorum çok çirkin gözüküyor.umarım yaptırabilcek biyer bulursunuz.sesin egsozdan olduğunu sanmıyorum sağ önden geldiğine eminim.

emrahbaser

konu dışı olacak ama benimde davlumbazlar sarkmaya başladı galiba araba yüklüyken esnemelerde arka tekerler sürtüyo..bu arada bu sesler bazen gerçekten çok alakasız şeylerden kaynaklanıyo olabiliyo..mesela benime bigün sağ ön tekerden tıkır tıkır ses geliyo baktım baktım bulamadım meğersem lastiğin dişine taş sıkışmış..geçende 40000 bakımda arka tekerden ses geldiğini keşfettik meğersem 1 hafta önce babam lastiklerin yerini değiştirmiş lastikçi bijonları sıkmamış:)))

agucba

Aks başlarını kontrol ettirdiniz mi? Aks başlarındaki boşluk da ses yapabilir. Yazdığınız gibi bu ses 5-80 km/s arasında oluyorsa, lifte kaldırıp tekerleri çevirmekle anlaşılmaz. Neticede Alfa'nız 2004 model ve akslar muhtemelen değişmemiştir. Dış aks başları haricinde iç aksları da kontrol ettirmekte fayda. Hatta sağ tarafta, pek dikkat edilmeyen ve motor bloğunun içinden geçen aks kolunu destkleyen parça (parçanın ismi aklıma gelmedi) da ses yapabilmekte.

///////////////

koful

sağ önden geliyorsa vitesi boşa almanız ya da ayağınızı gazdan çekmeniz durumu değiştirmemeli, o an motordan gelen ses azaldığı için hali hazırda var olan sesi daha belirgin duymaya başlıyor olmalısınız..

sağ ön-arka lastikleri değiştirip baksanız bir de?

drummer582

agucba=araç lifte kaldırıp çevirme tekniğiyle dinlemenin haricinde başka şekillerdede dinlendi ama kesin bi sonuca ulaşamadık.hatta benim uykularımın kaçıran sesi teste çıktığımızda yapmadı ama dediğiniz gibi akslarla ilgili bişey olabilir.teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
koful=ön arka lastikleri değiştirip bakıcam teşekkür ederim.

murat

Siz dinlendiğini söylüyorsunuz, bence bir de başka bir yerde dinletin ;) Vitesi boşa aldığınızda gelmiyordur tahminen o ses, hep vardır ancak vites boşta iken rampa aşağı motor sesi olmadığından daha da belirginleşiyordur. Jant eğriliği, aks bilyası vs. türlü şey olabilir, ama başka bir yerlere daha dinletin baktırın
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

drummer582

sorun çözüldü ama nasıl çözüldü???
özel servisime yönelttiğim "uzun yola çıkacağım sorun olurmu?yapılacak birşey varsa yapalım"şeklindeki soruma aldığım"birşey olmaz gidebilirsin sorun kendini dahada gösterince gelirsin"şeklindeki cevap üstüne cuma akşamı aracımla ankara-istanbul seyahatime çıktım.ses yolda dahada belirginleşti hatta istanbula yaklaştığımda küt,küt şeklinde sese dönüştü ve ayağımı gazdan çektiğimde yada vitesi boşa aldığımda sesin yoğunlaştığına dair kesin tanıyı koydum.binlerce kez şükürler olsunki cuma gecesi sağ salim istanbula vardım.yol arkadaşım cumartesi sabahı dayısının özel servisine götürmeyi teklif etti ve götürdük.kadıköyden topkapıya kadar gittik.aracı servise soktum,usta araçla servisten çıktı ve aracımın gitmediğini söyledi,aracı iterek içeri soktuk,lifte kaldırdılar.aracın aksının dağılmış aks kolunun yerinden çıkmış olduğunu gördük.ustamız çok şanslı olduğumu eğer yoldayken böyle birşey olsa frenlerin asla tutmayacağını hatta takla atacağımı söyledi ve bu sorunu göremeyip beni yola çıkartan ustaya selamlarını iletti.sağolsun 3-4 saatte işimizi halleti yolumuza devam ettik.verilmiş sadakamız varmışki 600km hatta istanbul içindeki gezintim boyunca hiçbir sorun olmadı aksi taktirde şuanda bunları yazamıyor hatta yaşamıyor olabilirdim.bundan sonra asla ve asla bu tarz insanlara GÜVENMEM!
benzer sorunla karşılaşan kişilere tavsiyem asla bu şekilde aracına binmesin ve kimsenin sözüne güvenipte yola çıkmasın.
saygılar...

Edited by - drummer582 on 19/04/2011  22:59:50

Kibitzer

Verilmiş sadakanız varmış. Geçmiş olsun.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

atakaneraslan

Çok geçmiş olsun..

Murat Sağlam

Gecmis olsun gerçekecek

agucba

Geçmiş olsun Emre Bey.

Tam da size tarif etmeye çalıştığım arıza başınıza gelmiş. Aks başları, belli bir kullanım ömrünü tamamladıktan sonra ve körüklerin de aşınması ile içindeki yağ işlevini kaybediyor, bilyaların dağılması ile de sizin başınıza gelen durum oluyor.

///////////////