Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 ve birkac teknik problem

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Prelude

Merhabalar,

1)öncelikle son günlerimin favori sorunu düsük hizlarda virajlari(90 derece) sert aldigimda motor kontrol yag basinci düsük hatasi veriyor. Ayni hatayi cok ani fren yapip durdugumda da verdi. Motor yag seviyesi olmasi gereken yerde en az 5bin kmdir de eksilme göstermedi.Arac 107bin'de 2.0 Selespeed

Ben bunun yag basınc sensöründen kaynaklandigini zannediyorum
forumdaki aramamda benzer bir konuya rastlamadim
bu tarz bi hatayla karsilasip sorunu cözenimiz oldu mu???

2)motor sadece ilk calistiginda 1-2 saniye gelen ve dizel sesi olarak tanimlayabilecegimiz gürültü varyatör konularinda gördügüm kadariyla
varyatör sesi..
bunu degistirmem gerektigini nasil anlayacagim? ses artacaktir heralde ilerde fakat baska bir göstergesi de yok mu bunun
sırf gürültü yüzünden degistirmiyoruz di mi bunu? degistirmemenin ne gibi zararlari vardir?

3)Araca gaz verdigimde normal olmadigini düsündügüm bir ses daha var. Bunu tarif etmesi biraz zor ama sanki motor havayi icine cekerken bir yerden disari kaciriyormus gibi bir islik,ötme sesine benzetebilirim. Anlatabildim mi bilmiyorum ama beni cok rahatsiz ediyor...

4)Seslere karsi baya hassasim sanirim.Gene motordan gelen bir ses. Bu sesi düsük hizlarda duyamiyorum ama 110-120 ya da üstü hizlarda ayagimi gazdan cektigimde tıkır tıkır tıkır bir ses geliyor. Ama cok ince bi tıkırtı sesi bu neredeyse bir tek ben duyabiliyorum. Bir kac arkadasa anlatmaya calistim 1-2 tanesi duyamadi sesi :) Ama var yani gazi verdigim anda kesiliyor gazi kestigim anda basliyor tikir tikir

5)Bir de yol bilgisayarindan edindigim su veriler normal mi sizce
uzun süreli dümdüz yolda hız sabitleyici ile denemelerde bulundum

120 ile 8.0 lt/100km
130 ile 9.3 lt/100km
140 ile 10.1 lt/100km
150 ile 12.0 lt/100km

Okumasi bile biraz zahmetli olacak uzun oldu
tesekkür ederim simdiden ilgilenen arkadaslara

Edited by - Prelude on 26/06/2009  00:36:57

Jakomo

1.) Bildiğiniz üzere Yağ motorun içinde bulunan e sürtünmeleri min.?a indiren bir sıvıdır. Dolayısıyla sıvı ve akışkan olduğundan ötürü ani yön değişikliklerinde yağınız motor içinde ??seviye değişikliği?? yaptığından dolayı bu tarz uyarılar ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Ancak eğer seviyenizin normal ve olması gerektiğinden daha aşağılarda olmadığından eminseniz o zmn yağ seviye sensöründe bir hata olabilir, bence bir baktırınız.

2.) Varyatör arızalanmaya başladığını zaten sesinden anlayabilirsiniz. Yani dediğiniz gibi eğer özellikle motor soğuk iken 2-3 saniye dizel gibi çalışıyor ve sonra normale dönüyorsa o zmn arızanın başladığını anlayabilirsiniz. Bu sesin motor soğuk iken yok olması zaman ile gittikçe uzayacaktır ve eninde sonunda asla susmayacaktır, sürekli dizel gibi çalışacaktır. Eğer motorunuz sürekli dizel bir motor gibi çalışmaya başladı ise işte o zmn değişim zamanı gelmiştir.

3.) Duyamadığım için yardımcı olamayacağım

4.) Susma hakkımı kullanıyorum zira duyamıyorum

5.) Süratin ne kadar yükselir ise yakıt sarfiyatınız da o kadar yükselir. Her motorun en min. Yakıt sarfiyatı 90 km? de gerçekleşir ve min. Yakıt değerini alırsınız. Hızınız ne kadar yükselir ise yakıtınız da o oranda yükselir. 120 Km/h? de 8,0 yakıt normal bir değerdir bence, bu bağlamda diğer oranlarınız gayet normal ve makul olduğunu düşünmekteyim.

Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

adnan.geyik

Güvendigin bir ustayı alıp beraber turlayın. Sesler konusunda yardımcı olur. Birden fazla neden olabilir.
Varyatör degisim olmadanda tamir ediliyor. Yakıt tüketimini artırır. Sanırım yaglıyorlar.
Gaz verdiginde cıkan ses kayıslardan olabilir. ama Ustaya göstermen daha iyi olur.
Tıkırtı yürüyen aksamdan da olabilir, havalandırmada da benzeri bircok sebeptende.
Cemalin dedigi gibi duyamadıgımız icin bildigin iyi bir usta net bir cevap verecektir.
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

junip

varyatörü kesinlikle değiştir. ben 15 gün önce değiştirdim sanki başka bir 147 kullanıyorum artık o kadar fark etti çekişte.

Prelude

ya evet duymadan zor bir yorum yapmak
benim derdim de yurt disinda olmam, burada öyle alfadan anlayan bi usta zaten yok hani bu iyidir diye bildigim usta da yok

varyatörden ses yeni gelmeye basladi
bir süre daha idare eder sorunsuz diye düsünüyorum
biraz daha bozulsun bakalim :)

Istanbul'dayken daha kolaydi bu isler
seslere karsi da baya hassasim
eski aracim 156nin motorundan 2500-3000 arasi tıkırtı benzeri ses geliyordu,silinidir kolunun krank miline baglandigi yerde bilezik gibi bir parca vardi ondan geldigi tespit edilmisti, asinmisti parca,duymasam ciddi sorun yasatacakmis
o yüzden biraz tirsiyorum olagan disi seslerden...

Edited by - Prelude on 26/06/2009  18:14:59