Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 yağ eksiltme sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

bencede 10w60 gereksiz ama işte yetkili servis periyodik bakımın tam olması şartıyla ancak garanti koşullarını devam ettiriyor ve yine maalsef bu yağı önerdiğini söylüyorlar fabrikanın ama 1.6 aracın böle bir yağa nekadar ihtiyacı olur,ben bile inanmıyorum yoksa dediğim gibi 10w40 magnatec ideal ama onu koydum motoru garantiden çıkarırız ille de bizim yağla değiştircen diye tutturdular.. :)

Alfadanadam

Garanti sınırları içerisindeki bir araç için son kararı yetkili servis veriyor zaten, tartışmaya gerek yok :)

Ama aracım garantide değilse bildiğimi okurum ben :)

babi

Garantimiz bitene kadar yetkili servislere mahkumuz .
Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS

selim

Bende kendi tecrübelerimi aktarayım.Benim 156 1.6 yı aldıktan sonra serviste yağ ekliyorlardı bittikçe,ancak bariz bir biçimde yağ eksiltme yaşadım.Sonra araca castrol magnatec koydum 10-40 7000 km de neredeyse hiç eksiltmedi.Bu yağı mobil 1 10-40 ile değiştirdim,bu yağ ile de 8000km yaptım aynı şekilde o da çok az bir miktar eksiltme yapmıştı ilave etme gerekmez dedi servis.
Yeni alfam Gtv V6 ya da daha geçen hafta 10-60 Selenia Racing koydum,bakalım ne kadar eksiltecek:)
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

agucba

Her seferinde başka bir yağ koymak da yağ tüketimini arttırır. Bunu da unutmamak gerek.

///////////////

omeroguz

Alfalar için genel kanaat yüksek devir veya düşük devir her ikisinde de yağ eksilttiği, normalde de yağ eksilttiğini koyunca üzerine yağ konusu bitmez.
Hafta sonu 800 km yaptım, yüksek devirde kullandım ortalamam 180 civarıydı. İstanbul'a geldiğimde kontrol ettim 1 litre civarında eksilmişti. Bu arada bir miktar eksikti zaten, 500 km civarındada şehir içini koyarsak 1500 km'de 1 litre normal gibi geliyor.

n/a

evet yağı mümkün olduğunca az değiştirmeye özen gösterin..