Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 .1.6 hakkında ACİL

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

exe0

Öncelıkle  ıyı bayramlar yaklaşık ıkıı ay kadar önce alfa Romeo 156 almaya karar verdım ancak sasırmış durumdayım ,yaşım 50 ve sırf bu aracı kendımı daha ıyı hissetmek  mutlu olmak ıcın almayı düşünüyordum,kasasına ve donanımına bayılıyorum BMW  kullanıcısıyım .Ancak bende alırsam elımde patlar patlaması bır kenara çocuklarla yolda devamlı kalır ki satmayı dusunmuyorum kalsın elımde ,ustelıkte tamirhaneden çıkamaz hıssı uyandırdı millet. Neyse bır 2005 156 1.6 buldum kazasız ancak varyator sorunuu var gıbı satanda anlamıyor bana marş dınamaosundan  ses ufak bır arıza var dıyor yada bılıyor da solemıyor rolantıde gır gır ses yapıyor yani meşhur varyator  :) bunu mutlaka degıstırmekmı lazım motor uygun 108.000 de tüp takıcaz ,Birde torpıdo ustu  sağda aırbag kapağı kosesı sol alt kose hafıf acık satıcı bu arabalarda  genelde güneşten hepsının acılabılecegını ve aracı ıstedıgım yere gosterebılcegımı kazasının olmadığını soyledı şasesınde bır sey yok,teybın fişini çekmiş cd çalışıyor fakat çocuk kurcaladıı kendı kendine açılıp kapanıyor bende fişini cektım dedı  ,3 adet kucuk taş vuruğu var kasası dırı    araca 23.000 ıstenıyor ancak bu ufak masaraflarda  hesaplarıma gore 4000 tutar bende o yüzden 19000 vermeyı düşünüyorum muhtemelen verecekgıbı duruyor ancak, benı bu mıllletın aman kardesım sen neyapıyorsun  lafları nekadar cok almak ıcn yansam bıle ustune bındırmez korkusuyla ne yapacağımı sasırmış durumdayım  ve bu arabayı ya dıger bır 156 yı sıddetle ıstıyorum  fıkırlarınız benım ıcın degerlı .Bu arabalar soylendıgı gıbı bukadar kotumu coluk çocuk yollarda kalır rezıl-ül  rüsva olurmuyuz  yardımcı ,olursanız cok sevınırım
teşekkurlşer

tolga_ozhan

Öncelikle foruma hoş geldiniz. Yazdıklarınızı kısaca birde ben yorumlarsam;

Varyatör düşünüldüğü gibi baş ağrısı bir sorun değildir. Arıza erken safhalardaysa başarılı bir şekilde tamir edilebiliyor. Daha sonrada yağına dikkat ettiğiniz takdirde uzun süre problem çıkarmıyor. BMW kullanıcısıysanız aynı şeyi vanos'un yaptığını biliyorsunuzdur.
TS motorlu arabalar sadece servis periyodlarında kaputu açılıp onun dışında unutulacak Alfa'lar değil. Çok masraflı ve problemli de değiller. Yani sizden sadece ona biraz zaman ayırmanızı isterler. Arada bir kaputu açıp yağına suyuna bakmak gerekir. Bu şartlarda uzun süre problemsiz hizmet edebilir.

Yolcu airbag kapağı arkadaşın dediği gibi güneşten kabarmıyor. Alt tarafında iki tane tırnak gibi geçme noktası var. Bunların kırıldığı ve airbag kapağını tutmadığı bir gerçek. Ancak çok ucuz bir maliyet ile sadece tırnağı değiştirmek mümkün.

Söylediğiniz araç eğer distinctive donanıma sahip ise bahsedilen rakamlar son derece uygun.

Herşey bir yana size kendinizi güzel hissettirecek, motive edecek aracı arıyorsanız. 156 yada başka bir model fark etmez, doğru markayı bulduğunuzu söyleyebilirim.
Ayrıca merak etmeyin yollarda kalıp rezil olma ihtimaliniz herhangi x markada neyse Alfa Romeo'da da o. Zaten öyle bir durum olsa biz bu kadar insan kendimizi rezil etmezdik. Satar ve yolda kalmayan bir araç alırdık. Bu bile söylenenlerin asılsız olduğunu size ispatlar sanırım.

Yiğit Doğukan

Forumda ki ben dahil olmak üzere bir çok kişi tatil günlerinde sürekli uzun yola çıkıyor. Ben daha yolda kalan bir alfîsti görmedim. Eğer alacağınız alfa daha önce feleğin çemberinden geçmemişse bakımlarını düzenli yaptığınız sürece dünya turu bile atarsınız.

alfa38

Öncelikle merhaba,  ben 156 1.6 ts ts distinctive sahibiyim.  Size söylenenlerin hepsi hurafe. Bunların söyleyenlerin bir çoğu alfaya bindimi merak ediyor um insanlar sadece yolds gördüğü arabalara, sanki onlarla bir Asır geçirmiş gibi yorum yapıyorlar.  O yüzden o yorumlara kulak vermemenizi öneririm.  Eğer siz sevdiyseniz araç da bakımlı bir aracsa alınır. Değilse de siz hesabı yapmışsınız. Bakımları yapıldıktan sonra (her araba gibi) uzun yıllar size hizmet edecektir. 
   Gelelim varyatör sorunu na ben aldığım da da vardı triger değiştirir ken yakın zaman da komple değiştim,  fiyatı (580-400) arasında değişiyor piyasada. Değiştirmeniz i tavsiye ederim yada iyi durumda ise tamir (pek uzun ömürlü olmuyor ama) . Bunları belirttiğiniz gibi fiyattan düşüp yaptırır saniz. Zevkle kullanırsınız.

Alfadanadam

Araba satıcının belirttiği gibiyse 19.000 lira bedava. Siz satıcının direncini kırmışsınız, artık sizden sonra arayanlara da düşecektir o fiyatlara. Bence fazla kalmaz.

ugursahin90

Arkadaşlara kesinlikle katılıyorum yalnız 23.000 den bir anda 19.000 e düşüyorsa kesin bir sıkıntı vardır düşüncesindeyim kaportadan ziyade birde km sini kontrol ettirmenizi tavsiye ederim yetkili bir servise almadan önce arabayı götürürseniz eğer arabanın tüm silsilesini söylerler size.

Kibitzer

108bin kmde 2005 156 19bine satılıyorsa bir problem vardır derim ben.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

exe0

öncelıkle ozel mesajla bana cevap yazma zahmetinde bulunan admıne ve sız cevap yazan dostlara sonsuz teşekkürler.İçim rahatladı sanırım muhtemelen ve buyuk ıhtımal alçağım egr bır aksılık olmazssa :) satıcı araca 23,000 ıstıyor ve bızım buralarda  bu arbalar pek para yapmıyor ben muzıkle uğraşıyorum belkıde yapımız geregı spor araçları sevıyorum.  Satıcıda devlet memuru pek kullananmış ve o araca palıo  muamelesı yapmış kendısıne de soledım kendısı enson 22-21e bırakacak ama ben yukarda soledıgım ufak defeklerın bana malıyetı 3500-4000 bende 19 000 vermeyı düşünüyorum tabii motorada baktırıp gereklı kontrollerı yaptırdıktan sonra 19000'e verırse ;cunkı bunu aldıktan sonra binmeden  kıng te boya bakım 1000 ,varıyoator 500-600 gıbı-sısler 250--tup 1500 gıbı-cd ve dıger ufak defeklerde 500 tutar yanıtoplamda bu masraf var...Haa araç sase vuruğu yoksa  motordasorunsuz  gerçek km deyse alınır ama bu masrafları düşmek kaydıyla cunkı 23verecegıme  24 verıp herseyı dört dörtlük ve üstelikte suurooflu  bır alette buldum onunda orıjınal dıyo  ufak çamurluk tamırlı ,onu alırım diye düşünüyorum;ancak goruslerınız bana cok yardımcı oldu allah kısmet ederse nasipse muhakkak alacağım  çunki o ön kaput çercevesıne ve hele hele o arka basenlı çamurluklarına ve o duruşuna bayılıyorum tıpkı hırçın vamp şuh bır kadın gibi benı cezb edıyor .tekrar teşekkürler

codalton

bizim safranboluda bir arkadaş 2006 model 1.6 distincive aldı 1 ay kadar önce. LPG yok. araç 60 binde ve 27 bine aldı. 21 bine veriyorlar ve temizse hiç kaçırmayın. ama kaptırıyor da olabilirler. bende de 2006 model var. Allah bi dert keder vermesin normal bir satışta 25 bine bile vermem. dökülene kadar binerim yine de o dediğiniz paralara vermem. arabam orijinal. boya değişen kaza hasar bişey yok. iyi araç iyi para. hani derler ya "at da pahasıyla katır da pahasıyla" diye. ucuz araba alırken mutlaka çok iyi baktırıp araştırın. en basitinden bir otomobilin en ucuz parça grubu ön takımdır. alfa romeoya full ön takım yaptırsan neredeyse 1200-1300 TL yi geçiyor. onun için 2-3 bin fazla verin gerçekten 10 numara bi araç alın.

tayfun

Bende  2005 1.6   104 bin km de 156 mı bu yılbaşında aldım. Önce bende ucuz alfa aradim. Ve sonunda bi yonetmenden normal in biraz altında bi fiyata ama içi tertemiz,lpg siz, hasar kaydı olmayan ama! 100 bin ağır bakımları birikmiş bi alfa aldım. A dan Z ye bütün bakimlarini yaptırdım ve uzerinde özel keyfi harcamalar yaptım 3500 4.000 gibi ciddi bi ağır bakım parası harcadım. Alfam şimdi kalem gibi ama burda şunu öğrendim. Bin ikibin ucuz alacam diyede hem size masraf cikaracak hemde ulan millet doğru söylüyormuş bu alfa lar bela arabaymis dememek için  bin ikibin neyse fazla verin ama gerçekten hakkı olan bir alfa ya fazla verin.
Öncelik olarak forumda alfa sini satan arkadaşların araçlarını degerlendirirseniz sizin acinizdan çok daha iyi olacaktır.sabır edin.iyi araştırın. Alfa nin daha o ilan bakmaya başlayınca insanı saran o heyecanına kapılmadan alfayi tanıyan gerçek alfisti den hakkını vererek doğru alfayi alın.

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi