Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 2.0 ts lpg şehir içi tüketimi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aromeo159

arkadaşlar 156 2.0 ts arac şehirdışı 20 kurus,ehirici 55 kurus gibi yakıyor.şehiriçindeki yakıt tüketiminin bu kadar fazla olması ne ile açıklanabılır!normal kullanımda üstelik.

yardımlarınız için imdiden teşekkurlerımı sunarım

aromeo159

arkadalar bir sorum daha olacak ama 99 madel 156 2.0 ts için;
166 nın bujı kabloları 156 ya uyuyormu.

A.S.GÜMÜŞ

Türkiyede benzin çok pahalı Murat bey birinci sebep bu diye düşünüyorum, yakıt sarfiyatını etkileyen diğer mekanik şeyler de var elbette konuya daha hakim arkadaşlarımız da yazacaklardır, bujiler yani ateşleme, lambda sensörü, debimetre, ayrıca düşük viteste yüksek devir çevirmek ciddi arttırıyor gerçi siz belirtmişsiniz normal kullanım diye aklıma gelenler bunlar

07 DH 800

tolgahan_

aynı durum bende de var. aracımız aynı sanırım 99 model 156 ts. uzun yol 20 kuruş olması tek tesellim:) şehir içi o kadar fazla kullanmıyorum zaten. çok fazla bilgim olmamakla birlikte. sanırım şehir içinde kısa mesafede kullanımlarda motor yeterince ısınmadan gideceğim yere varıyorum zaten. motor yeterince ısınmadığı için de yakıt artıyor. bu sadece benim tahminim. birde bujilerden ve ateşlemeden kaynaklanıyor olabilir.

147BLACK

Şehir içi 55 kuruşu benzinli araçlar bile görmüyor. Ciddi bir problem olabilir.
Ya montaj hatası ya da mekanik/elektronik bir problem.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Hamzarabia

98 2.0 ts ile benzinde devir 4500 u hic dusmeden km de 46 krs yakit tukettim.sehiricinde
Lpg de 55 krs bayaaaa fazla

mehmetcevik82

quote:

arkadaşlar 156 2.0 ts arac şehirdışı 20 kurus,ehirici 55 kurus gibi yakıyor.şehiriçindeki yakıt tüketiminin bu kadar fazla olması ne ile açıklanabılır!normal kullanımda üstelik.

yardımlarınız için imdiden teşekkurlerımı sunarım

şunu açıkca söylemeliyimki tüketim cok fazla, aynı sorunları ben de yaşamıştım ancak tüketim seninkikadar fazka değildi. öncelikle yakıtı etkileyen unsurlar şunlar :
1-Yıpranmış ve hava basıçları anormal lastikler,
2-zayıflamış akü,
3-eskimiş motor yağı,
4-Eskimiş buji ve buji kabloları,
5-araçta ekstradan çalışan far, klima, fan, silgeçler vs.
6-yüksek devir,
7-gereksiz fren
8-eskimiş baskı balata
önce bu hususlara dikkatet.

aromeo159

walla arkadaşlar aracın bujileri orjinal taktırdım yagını 10-60 mobıl1 ın yenı uretım yagından koydurdum..
potansıyometre orjınal degıstı..
aku fena degıl ama okadar etkıleyecegını dusunmuyorum..debrıyaj balatasına baktırmadım ne yalan soyleyım..ecuda hıc bır sorun yok..
anlamadım gıttı arkadaşlar,satılması en makulu sanırım:)