Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 amortisörler + 60.000 bakımı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Arkadaşlar herkese merhaba,

156'ım 60.000'e yaklaşıyor ve bakıma girmek üzere. Birmot Adana ile görüştüm 60.000 bakımının 1.000-1.250-YTL arasında olduğunu söylediler. Sadece triger seti 850-YTL civarındaymış :( Aramızda tecrübeli arkadaşlar var ise 60.000 bakımda değişenleri ve bakım maliyetleri konusunda bilgi verebilirse sevinirim. Bir de Adana-Mersin'de Alfa'dan iyi anlayan özel servis bileniniz var mıdır ?

Amortisörlerim de kötü durumda. En ufak bir çukurda/tümsekte deprem olacak sanıyoruz içeride :) Amortisör değiştiren arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum.

Teşekkürler...

Anıl

Bence fiyat çok yüksek, triger rulmanlarına kadar değişti bende 350YTL birşey tuttu,60 binde daha yağ,su vs değişse toplamda tutacağı 500-550YTL tutar, tabi bu İzmir fiyatları...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Volkan

Komple triger setinin 350 ytl'ye değiştiğini hiç duymadım.Bence bilya,rulman,gergiler,kayış vs..hepsinin değişmiş olduğuna emin olun.

Sportivo

komple triger seti özel serviste 350-400 civarında tutuyor. Benim 60.000 bakım için fikir vermek açısından ekliyorum :You are not allowed to view links. Register or Login
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Anıl

quote:

Komple triger setinin 350 ytl'ye değiştiğini hiç duymadım.Bence bilya,rulman,gergiler,kayış vs..hepsinin değişmiş olduğuna emin olun.

Neden duymadınız, ben daha yeni değiştirdim, en önemli rulmanın fiyatı 200küsür milyon,kayışın kendisi zaten para değil, özel serviste tutacağı 350YTL, yetkiliye giderseniz size 600YTL fatura çıkarırlar tercih size kalmış!

1998 GTV V6 TB

Volkan

quote:

quote:

Neden duymadınız, ben daha yeni değiştirdim, en önemli rulmanın fiyatı 200küsür milyon,kayışın kendisi zaten para değil, özel serviste tutacağı 350YTL, yetkiliye giderseniz size 600YTL fatura çıkarırlar tercih size kalmış!

Triger setimi 6 ay önce Birmot'ta yenilettim,600 ytl'den daha pahalıya mal oldu.175 liraya da triger seti değiştirdiğini söyleyenler var,dikkat etmek lazım.Çünkü bazı servisler bilyalara hiç dokunmayabiliyor örneğin.Yetkili 900-1000 lira civarı,özel servis 500-600 olarak biliyordum.Demek ki yanılmışım.Kayış triger setinin en basit parçası olduğu için tek başına fiyatı tabi ki düşük.

Edited by - Volkan on 27/12/2008  23:24:02

n/a

Anıl, Volkan, Sportivo 56 cevaplarınız için teşekkürler...

Volkan arkadaşımın dediği gibi Birmot'da değiştirmeye 600'den fazla alıyorlar.
ugün servise götürdüm aracımı ancak daha vahim problem çıktı. Çukurlarda ses geldiği şeklinde şikayetim vardı. Servis bana nerdeyse 3.000-YTL'lik masraf çıkardı (Stabilizatör çubuğu, dingilli kollar ve direksiyon kutusunun değişmesi gerekiyor dediler. Sadece direksiyon kutusu işöilik hariç 2.175-YTL'cikmiş

Değişmesi gereken parçalar mekanikte hiçbir sorun yaşatmazmış ancak çukur You are not allowed to view links. Register or Login biraz ses yaparmış. Wallahi triger seti fazla derken bi de bu masraf çıktı, ne yapacağımı şaşırdım.

Adana'da özel servis olmadığı için Birmot'a mahkum gibiyiz. Adana-Mersin'de özel servis bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum ltf. İyi geceler...

Alfadanadam

Yetkili servis fiyatlarına artık birileri birşeyler yapsa hiç fena olmayacak. Arabalarımızın ne kadar para ettiğini herkes biliiyor, adamların çıkardığı fiyata bak. Servise Jaguar sokuyoruz sanki mübarek...

n/a

Bu arada serviste bugün senelik bakım yaptıran bir arkadaşla karşılaştım totalde 650,00YTL gibi bir rakam ödemiş.

Motor yağı, yağ ve hava filtresi, polen filtresi, ön ve arka fren balataları değişmiş. Yani 650'ye bunlar+ işçilik dahil. Fiyat konusunda forumu okuyunca, bulunduğumuz yerde özel bir servis olmamasının ceremesini çekiyor gibiyiz

n/a

Alfadanadam kesinlikle haklısın.... Bugün ben ve benimle birlikte serviste olan tüm alfa sahiplerinin ortak konusu buydu. Fiyatlar -özellikle arabaların değerleri düşünüldüğünde- oldukça fahiş kalıyor maalesef...

tolga_ozhan

Cüzdanı seviyorsanız yetkili servisten kaçın hemen. Aradaki farklar inanılmaz. En basit yağ değişimi bile 2 misli fazla oluyor. Yapılan işin fazlası nedir çözemedim daha altı üstü  yağı boşaltıp yukarıdan litre fiyatı belli olan yağı koyuyorsunuz.

n/a

Adamlar yağ değişimi işçiliğine bile 24-YTL + KDV yazmışlar. Gerçekten inanılır gibi değil. Ama yağ değişimi gibi küçük işlemler dışında asıl yekün tutan işlemler için servise boyun eğiyoruz maalesef. Zira yukarıda da belirttiğim gibi özel servis imkanımız mevcut değil.

agucba

İşçilik fiyatlarının yüksek olması yapılan işlere harcanan zaman ile ilgili olmalı.
İşçilik'in "saat ücreti" vardır ve her iş için belirlenmiş "zamanlar" vardır. Yağ değişimi için belirlenmiş 20 dk zaman varsa işçilik ücreti de ona göre hesaplanır.
Yani en azından öyle olmalı diye düşünüyorum, hiç yetkili servise gitmedim geçen seneki ücretsiz check up hariç.

///////////////

A.S.GÜMÜŞ

Antalyaya gel Görkem birmot adam yemeye yer arıyor, burada özel serviste halledersin

07 DH 800

n/a

Teşekkür ederim Serhat,

Ama malum Antalya bize yaklaşık 8-10 saat. Ama yaz tatiline gelindiğinde servis de düşünülebilir. Bir taşla iki kuş gibi

ismail

benim bildiğim kadarıyla şöyle oluyor
mesela ben debriyaj baskı plakamı değiştirecem 100 binde. normal işçiliği sanayide 100-150 ytl arasında. 100 binde triiger seti ve varyatör de değişeceğinden hepsini beraber yaptırırım diye düşünüyorum, işçişiği bir defa ödemek için. servislerde her iş için belirlenmiş saatler ve işçilik birim saat ücreti var.
yani triger değişimi atıyorum 3 saat. debriyaj 4 saat gibi.
bir seferde 3-4 iş yapsada ve bu toplamda 5 saat tutsada,sonuçta hepsini ayrı ayrı saat ücreti ile çarpıp faturalandırıyorlar.
servislerde işçiliğin çok çıkmasının bir sebebi de bu.

ismail

konu açılmışken bende birşey sorayım. dediğim gibi triger seti, varyatör, debriyaj baskı plaka yenilicem. eskişehir birmot bu konuda çok zayıf olduğu için bursa birmot a gitmeyi düşünüyorum.
biz firma olarak Valeo Debriyaja parça yapıyoruz. yani orijinal debriyaj setini çok ucuza alabilirim. debriyajı Valeodan alsam servis takarmı?
yada serviste bu iş 2000 lira ise. istte 1000 lira ise iste gidicem. arada farkıda yerim istte :)

Edited by - ismail on 28/12/2008  12:33:02

n/a

Ben de yukarıda belirttiğim parçaları dışarıdan tedarik etme yolunu arayacağım herhalde. Ama İsmaiL2in dediği gibi dışarıdan tedarik ettiğimiz parçaları servis takar mı ? Yoksa hayır kardeşim ben ancak kendi parçamın mı monbtajını yaparım ancak mı der ?

Anıl

quote:

konu açılmışken bende birşey sorayım. dediğim gibi triger seti, varyatör, debriyaj baskı plaka yenilicem. eskişehir birmot bu konuda çok zayıf olduğu için bursa birmot a gitmeyi düşünüyorum.
biz firma olarak Valeo Debriyaja parça yapıyoruz. yani orijinal debriyaj setini çok ucuza alabilirim. debriyajı Valeodan alsam servis takarmı?
yada serviste bu iş 2000 lira ise. istte 1000 lira ise iste gidicem. arada farkıda yerim istte :)

Özel serviste 200YTL işçilik ile taktırırsın, yetkili servis sorumluluk almaz gibi geliyor bana...

1998 GTV V6 TB

Volkan

quote:

Onlar da valeo takıyorlar zaten,daha ucuza alma şansın varsa bu bir avantaj,sanayide gider taktırırsın.