Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 Cruise Control Kolu Temini?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Qadesh

Arkadaşlar merhaba.
Malum elektronik aksamların ne zaman arızalanacağı belli olmuyor. Daha önce sorun olmayan cruise control'de hızı sabitleme yapmaz oldu. Sanayide bilgisayara bağladılar açma kapama yapıyor ama sabitleme düğmelerinin çalışmadığını söylediler. Değiştirsek kolu dedim, sadece kol değişmiyor takım olarak değiştirmen gerek dediler :( Bende var mı bi 200-300 dedim keşke o kadar olsa dediler :( Doğrumudur bu durum yahu o kadar pahalımı kolun değişmesi? Yada bunun tamiri mümkün değil mi? Ankara da bu işten anlayan var mı bildiğiniz? 
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

tolga_ozhan

Şöyle bir bir bilgi vereyim.
156 Cruise kontrol kolunu zamanında sizinle benzer bir sorunu yaşayan arkadaşım için epey aramıştık.
Ebay dahil bir çok yerde 156 kolu bulmak çok zor, ancak şöyle bir durum var 147 ve GT için olanı bulmak hayli kolay hemde uygun fiyatlarla.
Örnek
You are not allowed to view links. Register or Login

24 pound gibi bir fiyata bile alınabiliyor.

Fakat bu kol 156'ya uydurulabilir mi diye araştırdığımızda ikisininde soketinin 5 pin'e sahip olduğu ancak soket yapılarının ve kablo renklerinn farklı olduğunu görmüştük.
Bunun için çözüm ise şurda.
You are not allowed to view links. Register or Login

İngilizceniz iyiyse son verdiğim link üzerinden bunun nasıl yapılabileceğini kolayca çözebilirsiniz. Zaten ordaki problemde sizin probleme benzer. Bunun dışında yardıma ihtiycınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

Qadesh

Teşekkürler. Bende baya bir aradım ama 156 için bulamadım. Dediğiniz gibi 147 için çok var.

Adam çözmüş işi kabloların renk eşleştirmesini de yapmış koymuş:)

Ive figured it out and it works great!!! So here's the wiring incase anyone else wants to fit a 147 stalk to a 156:

Green = Purple+Black
Red = Purple
Blue = Yellow+Pink
Orange = Orange
Yellow = Orange+White

Hope this helps someone else in my situation..

Elektronikçiler bunu çözemez mi acaba? Sonuçta kol tamamen çalışmıyo değil. Sadece sabitleme işlemini yapmıyo. Bağlantılarda bir kopukluk filan mı var acaba? Meraklı bir elektronikçi bulmak lazım :) Bu arada kolu sökmek kolay mı? Direksiyonu filan sökmek mi gerekli?

tolga_ozhan

Direksiyonu sökmenize gerek yok. Kenarındaki plastik korulamarı sökseniz kablo bağlantıları çıkacaktır ortaya.

Qadesh

kolun değişmesi gerekmiyor mu?
örneğin You are not allowed to view links. Register or Login bu resimde kolun vidalanacağı bir yuva var gibi. Onu söküp yenisini takmak için sanki direksiyon sökülür gibi geliyor  :'( Kurcalamam lazım.

ATA

Direksiyon sökmek gerekirse bile zor bir is degil, onu kafaniza takmayin :) hem 147 kollari daha güzel bence...

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Qadesh

Musait bi zamanda kurcaliyim ben bunu  :arkadasim:

Alfadanadam

Serbay bey buluşmaya 1 adet kol getiriyorum size acele etmeyin :)
tek kusuru artırma yapmıyor. Ama zaten set etmek için - de yeterlidir.
Arda'daki 156'dan çıkan koldur. Bizzat bendeyken değiştirildi. Yani tek değişim mümkün, hiçbir ayar yada bilgisayar bağlanmasına da gerek yok :)

Tapatalk

Qadesh

Teşekkür ederim Bülent abi :) Montajını da yaparız orda  :p