Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 İlk Basışta Çalışmıyor

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Orhan Isvan

Kesin konuşmak için henüz biraz erken olmakla beraber, arıza giderilmişe benziyor. Problemsiz çalışmaya devam ederse en geç yarın Birmot Bursa servisine teşekkür edeceğim.  

Agucba- Arıza yokken, kontağı açınca, marşa basmadan önce benzin pompasının sesi duyulurdu (kapalı garajımın sessizliği içinde). Şimdi yine duyuluyor. Bu sesi tekrar duyunca zihnimi yokladım ve sanki arıza varken o ses gelmiyormuş gibime geldi. Emin olamıyorum. Sizin arabada o ses de yoksa, benzin pompası değiştirmenin arızayı gidermesi yüksek ihtimal olabilir.

n/a

Uzun sureli beklemelerde pompadaki geri donus valfi  oksidasyondan ötürü geri kaçırma yapar ise benzini ilk ateşlemede basamaz...bu da anahtarı ilk çevirdiğinizde motorun benzinsizlikden dolayı çalışmamasına neden olur... park ettiğiniz yer rutubetli ve nemi yüksek se bu konu bir süre sonra tekrarlanacaktır...

agucba

quote:

Agucba- Arıza yokken, kontağı açınca, marşa basmadan önce benzin pompasının sesi duyulurdu (kapalı garajımın sessizliği içinde). Şimdi yine duyuluyor. Bu sesi tekrar duyunca zihnimi yokladım ve sanki arıza varken o ses gelmiyormuş gibime geldi. Emin olamıyorum. Sizin arabada o ses de yoksa, benzin pompası değiştirmenin arızayı gidermesi yüksek ihtimal olabilir.

Bende ses geliyor

///////////////

Orhan Isvan

Evet, olan aynen bu. Üstelik, garajıma yer betonu attırıp, duvar sıvası yaptırdıktan, yani nem geçici olarak epey yükseldikten bir süre sonra baş göstermişti bu arıza. Beton ve sıva iyice kuruduğu için şimdi nem oranı daha azdır ama alabilecegim bir tedbir önerebilir misiniz? Benzin katkısı falan?

Garaja nem giderme cihazı takmak da biraz fazla kaçar herhalde. Alfa hakkeder ama, 400W güc çeken bir aleti bu amaçla kullanmak milli servet israfı sayılabilir.

Bu oksidasyon bir kalite sorunu olmalı. Başka arabalar hem rutubetli ortamda durup hem marşa ilk basışta çalışıyor...

n/a

quote:

Tesekkürler. Avatarımı sayenizde yükleyebildim.

Ne demek yahu severek yaptığımız görevimiz : )

Sorununuzun çözüldüğüne sevindim, bu arada hiç akla gelmeyen bi yerden çıktı.. Aslında düşününce mantıklı geliyor da ben mesela aynı problem için savaş vermiştim, benzin pompası denmişti ve gaz kelebeği/potansiyometre çıkmıştı.. Şans işi artık diyelim : )

Orhan Isvan

quote:

Bende ses geliyor

İşin kötüsü, arıza varken bende ses gelmediğine emin değilim.

agucba

quote:

quote:

Bende ses geliyor

İşin kötüsü, arıza varken bende ses gelmediğine emin değilim.

Neyse, bakalım. Yolda kalana kadar devam :))

///////////////