Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 Selespeed bir kaç sorun

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hiktor

Merhaba,
iki farklı konuda sorum olacak.
Birincisi sabah ilk çalıştırmada vitesi boşa almadan aracı çalıştımakta zorlanıyorum. Kontağı çevirip marşa basınca motorda hiç bir hareket olmuyor. 2 veya 3.  denememde marşa bastığımda vites N ye geçip motor çalışıyor. Vite N de iken sorun yok. Frene basmayı da asla unutmuş değilim ve Selespeed yağı da normal seviyede. Bazen N ye alıp deneyeyim diyorum vitesi 2 veya 3. denememde N ye geçip marşa bastığımda sorunsuz çalışıyor. Sanki şanzıman soğukken komut almıyor gibi. Aküyü test cihazıyle ölçtüğümde normal görünüyor fakat motoru sanki yavaş çeviriyor. Acaba Aküden yapar mı? Siz ne dersiniz.

ikinci sorum ise geçen yolda giderken Altunizadeden boğaz köprüsüne gidişte dur-kalk trafiği hava sıcak (20-22 Derece) ve klima açık vaziyette önce enjektör ışığı yandı. 1 dakika içerisinde gaz pedalı tepki vermemeye başladı. Hemen N ye alıp kontağı kapattım ve yeniden çalıştırdım. Motor çalıştı fakat biraz dengesiz olarak. Enjektör ışığıyla beraber İmmobilizer ışığı da yanınca panik oldum fakat 2 dk içinde ışıklar yanık olduğu halde araç çalışmaya devam etti. Gaz yiyor ve sorun yokmuş gibi duruyordu. köprüye girişte de enjektör ışığım söndü fakat havaalanına kadar immobilizer ışığım hep yanık kaldı. Araçta misafirim olduğundan aracı kapatıp yeniden çalıştırmaya cesaret edemedim çünkü çalışan araç ya çalışmaz sa. Neyse misafiri uğurlayıp aracı yeniden çlıştırınca hiç bir ışık yanmadan aracımı kullandım ve 1 haftadır sorunsuz devam ediyor. Aracım LPG li ve bu sorunları LPG deyken yaptı. Gerçi kapatıp yeniden çalıştırdığımda bir süre banzinle çalışıp sonra tekrar lpg ye geçti. Servis soketlerden filan yapar diyor. Bende bir anlam vermedim. Tek korkum hızla giderken aracın motorunun stop etmesi çünkü selespeed şanzımanlar hızlı giderken N (boş) vitese alınamıyor. Bu da otobanda ani hız kaybı demek (duran Motor kompresör etkisinde) olur ki tehlikeli bir durum sanırım. Debriyajlı da hangi viteste olursan ol debriyaja bastıktan sonra dörtlüler yakılıp güvenli biçimde sağa geçilip durulabilir de bizimkilerde sanırım o kadar kolay değil. Allah deneme fırsatı da vermez inşallah.
Herkese kazasız bol Alfalı günler dilerim.
Mustafa
1985 Sprint 1.5 Boxer (Siyah)
1985 Sprint 1.5 Boxer (Kırmızı)
1986 Sprint 1.5 Boxer (Sarı)
1990 33 1.5 Boxer (kırmızı)
1994 155 2.0 TS (Kırmızı)
1996 146 1.6 Boxer (Siyah)
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)
2008 159 1.9 JTDM QTronic (Füme)
(Sadece Alfa olanlar. 3-5 tane de diğerleri...)