Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Direksiyon Kutusu Hk.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AnilAlkan

Merhaba;

Bir süredir direksiyon hidroliğim azalıyor. İyice azaldığında direksiyon hareket ettirdiğinde büyük bir uğultu ve başka rahatsız edici sesler duyabiliyorsunuz :) Kontrol ettirdiğimde direksiyon kutusundan yağ sızdırdığı söylendi. Araç lifte kaldırıldığında körüklerin yağ içinde olduğunu kendim de gördüm. Azalma genelde yavas yavas oluyor. Ancak bir keresinde araç 1.5 gün kadar öne doğru eğimli bir yerde park halinde durdu ve hidrolik tamamen akıp gitmişti. Bu aralar sürekli bagajımda hidrolikle geziyorum velhasıl. Direksiyon kutusu tamir olur şeklinde görüşler var. Bu konuda tavsiyeri olan var mı? Tamir ne kadar olayı çözer? Yenisi hatta çıkması bile biraz tuzlu zira..
06YA2467 156 2.0 TS - 1998

EskiTüfek

İst. bostancıda bu tamir işini garantili yapıyorlar. Ben 75'in yaptırmıştım canavar gibi olmuştu. Hatta bende sızmayı/içeriye sıvı girişini engelleyen kauçuk parçalarda yoktu. O haliyle hiç sorun olmadan kullanmıştım ki bildiğim kadarı ile halen daha bu şekilde kullanılıyor bu 75.

Diyeceğim oki yapan usta gibi ustaysa problem çıkartacağını sanmam.

Alfadanadam

Sıfırı, çıkması ve tamiri arasındaki maliyet farkına göre karar vereceksin Anıl'cım. Ama öncelikle tam olarak sıkıntısı nedir anlamak lazım. Belki basit kelepçe kaçağıdır mesela.

Gouki

Bülent abinin söylediği gibi önce kaçağı tespit etmek faydalı olur. Örneğin belli bir yaştan sonra korozyon sebebiyle boruların köşelerinden sızma olabiliyor.

Alper

Belki de haznede bir kaçak var ve aracın durduğu zemine göre yada sarsılmaya göre kaçırıyor ve sonrasında borulardan veya başka yollardan akıyor.

AnilAlkan

Anlaşılan işin ehli bir ustaya yeniden teşhis yaptırmam gerekiyor. Cevaplar için teşekkürler.
06YA2467 156 2.0 TS - 1998

agucba

Hortumdan da kaçırabilir ve hortumları biraz maliyetlidir. Yazın babamın 164'ünün direksiyon sisteminin hortumunu değiştirdik. Zaten yeni yok, mecburen yaptırmak durumunda kalmıştık.

///////////////

Anıl

Bende 2 sene önce böyle bir sorunla karşılaşmıştım ama kaçak az miktardaydı,yaklaşık 6-7 ayda seviye düşüyor,ilk soğuk çalışmada pompa ötüyordu,bu şekilde hidrolik ilave edip 1 sene kullandım,birgün servise gittiğimde sorunu söyledim,kesin kutuda sorun vardır dediler,keçeler vs eskimiştir vs diye belirttiler. Tornacı+işçilik+ parça vs 350-400TL'ye yapılır denmişti...Bende sorun çok vahim olmadığı için yaptırmamıştım. Birgün motoru vs gözden geçirip,kurcalarken,burnuma hidrolik kokusu geldi! GTV'lerde hidrolik haznesi kolay bir yerde plastik kapağı sökünce hazne ve hortumlar meydana çıkıyor,kokuyu takip edince hazne çıkışı ve alta doğru birleşme yeri kelepçesinden kaçağı gördüm,kelepçeleri halledince bir derdim kalmadı, havadan çıkacak masraftan kurtuldum ama körüklerde yağ birikiyorsa direksiyon kutusunun elden geçmesi gerekir.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

A.S.GÜMÜŞ

Benzer bir problem bende var, çıkma 1 yıl garantilisine 600 lira dediler, tabi değiştirmek için traversin inmesi gerektiğini de ekleyince maliyet 1000 Tl, Sonra aşağıdaki adresi buldum 150 tl ye tamir ediyoruz demişlerdi, ancak sökülecek Antalyadan İstanbula gidecek tamir edilecek gelecek takılacak derken 1 haftalık işi var dolayısıyla zamansızlıktan yaptıramıyorum, sizde bir sorun isterseniz
You are not allowed to view links. Register or Login

07 DH 800