Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 1.8 MPI hakkında görüşleriniz

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

merhabalar arkadaşlar...2008 model sıfır 1.8 mpı almak istiyorum ama kararsızım...biraz daha paraya kıyıp jtd mi almalıyım...yoksa bu araç içime sinermi yeterli kalırmı(ayrıca param kısıtlı zorlamak istemiyorum)...ayrıca ikisi arasında konfor farkı yok değilmi yani süspansiyon sistemi olarak soruyorum...yakıt olarak fazla kullanmıyacağım en fazla senede 15.000 km yaparım...görüşleriniz için tşkler...saygılar...

Calibra

Senede 15.000 km, dizel bir otomobil almak için oldukça az.

Eşdeğer performans sunan bir benzinli motora göre oldukça uzun bir sürede aradaki fiyat farkını amorti edebilecek... (o zamana kadarbelki de siz arabayı satmış olacaksınız)

Bunun dışında, aynı donanım seviyesinde, konfor farklılıklığı olmaz.
Alper UZUN
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

n/a

cvbın için tşk ederim dostum peki birde şunu sormak isterim bende 2005 model 156 1.6 ts var bu ts motordan biraz fazla ses geliyor ve rahatsız ediyor aynı sorunu mpi motorda yasarmıyım? yoksa mpi motor tsye göre dahamı randımanlı olacak???

geg8183

159 1.9 jts sahibi olarak hiç tavsiye etmem açıkçası.Benim araç bile 160 hpye rağmen 1,5 tonluk ağırlığı sebebiyle performans yaratmakta zorlanırken 1,8 140 beygir motor tamamiyle yetersiz kalıyor.Gene de isterseniz bir Alfa Romeo bayiine gidip 1,8 ile deneme sürüşü yapıp kendiniz tecrübe edin.

Edited by - geg8183 on 24/01/2008  00:07:02

n/a

dostum cvbın için tşkler ama o zaman 159un hiçbir modeli (3.2 hariç) alınmazmı? 160 beygirden performans alamıyosanız jtd nin 150 mpinin 140 beygirliği yetersiz gelecek...sizce başka araçmı bakmalıyım??? saygılar...

n/a

Gönderilme Tarihi - 24/01/2008 :  00:03:16    
--------------------------------------------------------------------------------
cvbın için tşk ederim dostum peki birde şunu sormak isterim bende 2005 model 156 1.6 ts var bu ts motordan biraz fazla ses geliyor ve rahatsız ediyor aynı sorunu mpi motorda yasarmıyım? yoksa mpi motor tsye göre dahamı randımanlı olacak???

156 ts motor sesi ömre bedel..

ATA

quote:

TS motorda bahsettiğiniz ses varyatörden çıkan ses sanırım.
MPI motorda varyatör denen parça kullanılmadığı için sanıyorum bu rahatsız edici sesi duymayacaksınız.
Ha motorun sesi komple rahatsız ediyorsa (alman-japon otomobilleri kadar sessiz çalışmaz bizim alfalar daha hırçın bir sesleri vardır) yapacak birşey yok gibi ama MPI lar daha sesiszdir diye tahmin yürütüyorum gene.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Sercan Keklik

alfanın motor sesi size rahatsızlık veriyorsa bence alfa almayın (yanlış anlamayın herkes bu ses için arabayı alıyor hemen hemen)

dizelde ses çok benzinli öneririm akıllı kullanılırsa 100km de 10 litre civarı benzin yakıyor.. fakat cok büyük süratlar ve hızlar beklemeyin 1.6 ya göre hızlı ama 156 2.0 lara göre degil
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

geg8183

quote:
--------------------------------------------------------------------------------

dostum cvbın için tşkler ama o zaman 159un hiçbir modeli (3.2 hariç) alınmazmı? 160 beygirden performans alamıyosanız jtd nin 150 mpinin 140 beygirliği yetersiz gelecek...sizce başka araçmı bakmalıyım??? saygılar...

Asla alınmaz değil tam tersine alınası:)
Benim söylemek istediğim şu 159 jts 160 beygir ancak torku çok yüksek değil artı ağırlığı fazla.Dolayısıyla ancak 4-5 bin devirlerden sonra performans yaratıyor.Haketteiği serilikte değil.Öbür tarafran jtdm versiyonu 10 beygir düşük olmasına rağmen çok yüksek torku sayesinde ara hızlanmalarda ve kalkışlarda benim modelimden daha iyi.1,8 mpı ise gerçekten çok kötü.

15.000 km için bencede dizel çok gereksiz

fatih159

Arkadaşım 1.9 Jtdm q-tronic sahibi olarak konuya bende yorum yapayım. Benzinli motorun keyfi çok başkadır. Ben aracı 150 hp olarak satın aldım.Sonradan Zincirlikutu birmod da bir yazılım programıyla turbo basıncını arttırdım aracım 180hp oldu. Aracımın birmod da işlem gördüğü için garantisi bozulmadı.Şimdi çok iyi hızlanıyor. Penformans tam istediğim gibi oldu. Fakat benzinlinin keyfi başka. Ben hala keşke 1.9 jts alsaydım diye düşünüyorum. Herşey hızlanmak değil. Ayrıca dizel motor çok da az yakmıyor 10 litrenin altına düşmüyor.
Giulia Fan!

n/a

cvplar için herkese tşkler aslında iki araç arasında gidip geliyordum biri 159 diğeri volvo s40.okadar foruma girdim inanın yorumlar çok çok farklı...gerçi burdada görünüyor...ve halen kararsızımçççen fazla ağır basan 1.8 mpi ama yorumlar bazan moralimi bozuyor...araba almasammı acaba... saygılar...

fatih159

Gökhan Güneş arkadaşıma bir sorum olacak. Penformans dan genel anlamda memnunmusunuz ? 100 km de ortalama kaç lt yakıt tüketiyorsunuz ?  Son hız denemeniz oldu mu ? 200 den sonra hızlanma nasıl ? 5.vitesde maksimum kaç kms ye ulaşabiliyor ?Motorun nefesi kaç km den sonra kesiliyor ?
Giulia Fan!

Yalın

Bence jtdm almalısınız. Bu araca bu motor tam olmuş. Gerek performans , gerekse ekonomisi oldukça tatmin ediyor. 320 nm torkla aracı sırtlıyor. 1.8 mpi sizi tatmin eder mi bilinmez ama beni asla etmezdi. Alfanın ruhuna uygun bir motor değil bence. Bu kasayı kaldırmaz.

fatih159

Bence 159 al. Ne olursa olsun kullanımı bu kadar zevkli bir araç olamaz. İnan orta sınıfda çok araç kullandım. Alfa 159 çok başka. Ufak tefek arızaları sorunları zaman zaman oluyor fakat daha önceki araçlarımda da olmuştu. Yolda 159 dan çok daha pahalı araçları kullanan kişiler sürekli yanındakilere sizin aracı gösterdiğine şahit olacaksınız. 1.8 MPI yerine 1.9 JTS alın bence. Hatta biraz bekleyin mart ayındaki cenevre fuarında duyduğum kadarı ile alfa 159 da ufak tefek değişiklikler olacakmış. 1.8 JTB (Jet turbo benzin) diye bir versiyon seçeneklere dahil olacak. Böyle birşey var. Ben geçtiğimiz sene 1.9 Jtdm almadan önce çok araştırdım fakat 2008 yılında çıkacağı söylendiği için bekleyemedim dizel aldım. 1.8 JTB nin 2 versiyonu olacak 190 ve 230 hp olmak üzere. Fiyat olarak 1.9 Jts den çok da pahalı olacağını zannetmiyorum.
Giulia Fan!

n/a

quote:

cvplar için herkese tşkler aslında iki araç arasında gidip geliyordum biri 159 diğeri volvo s40.okadar foruma girdim inanın yorumlar çok çok farklı...gerçi burdada görünüyor...ve halen kararsızımçççen fazla ağır basan 1.8 mpi ama yorumlar bazan moralimi bozuyor...araba almasammı acaba... saygılar...

Bence öncelikle Alfa Romeo isteyip istemediğinize karar vermelisiniz.. Alfa Romeo'yu tesadüfen alırsanız ilerde pişmanlık yaşayabilirsiniz.. Alfa Romeo rakiplerine göre daha sert mizaçlı, daha sportif sürüşe yönelik araçlar üretiyor.. Volvo S40 belki daha iyi konfor sunabilir ama asla bir 159'un verdiği keyfi veremez.. Ancak alacağınız otomobil'den isteğiniz keyif olmalı.. Yoksa dediğim gibi ilerde pişmanlık yaşayabilirsiniz..

Buna karar verdiğiniz zaman hangi motorları tercih edeceğiniz konusunda size fikir verebiliriz.. Üyelerimizin birçoğu hemen hemen  tüm motorları test etti..

geg8183

quote:

Gökhan Güneş arkadaşıma bir sorum olacak. Penformans dan genel anlamda memnunmusunuz ? 100 km de ortalama kaç lt yakıt tüketiyorsunuz ?  Son hız denemeniz oldu mu ? 200 den sonra hızlanma nasıl ? 5.vitesde maksimum kaç kms ye ulaşabiliyor ?Motorun nefesi kaç km den sonra kesiliyor ?

Fatih Bey ben kendi adıma peformanstan memnunum çünkü düşük devirlerde olmasa da yüksek devirlerde araç beni tatmin ediyor.12 lt yakıt tüketimi değerlerim var 5000 km de.Son hız denemem oldu 230 yaptım ancak belirli bir hızdan sonrası bayır aşağıydı.Dolayısıyla kaç km sonra nefesi kesiliyor bilgim yok.Ama bu hafta deneriz:) Ben 120 den sonra hep 6. viteste gidiyorum 5.vitesi zorlamadım hiç

Genel olarak bir Alfa'ya dizel motor sesinin yakışmadığını düşünüyürum sizin You are not allowed to view links. Register or Login evet motor sesi bir başka.Aslında birkaç dokunuşla aracın hp si arttırılırsa performans açısından soru işaretleri de ortadan kalkar.Ama tabi ortalma yakıt 15 lere gelir o başka:)

n/a

anlıyorum fatih bey ama bu seferde yakıt tüketimim fazla olacak öyle değilmi benim korkum performansın 156 1.6 dan düşük yada aynı olması(ağırlığından dolayı) 156mda spor filtre ve chip ile anca randıman alabiliyorum ama yetkili satıcının dediği 1.8 mpinin 156 2.0 a yakın bir performans vereceği hususunda....156 2.0 kullandım performansı bana göre çok çok iyi...acaba 2.0 a yakın performans alırmıyım...saygılar...

Lütfen yazılarımızda noktalama işaretlerini kullanmaya gayret edelim. Sitemiz kurallarından hatırlatmak isterim ki ;

D-5 Okunaklı mesaj yazın: Mesaj yazarken, okunması ve anlaşılmasının kolay olması açısından, büyük-küçük harf ve yazım kurallarına dikkat etmelisiniz. Büyük harflerle yazmanın net kullanıcıları arasında bağırmak anlamına geldiğini, noktamala işareti olmayan metinlerin ise okumayı işkence haline getirdiğini unutmayın.

edit ->tolga

fatih159

Gökhan bey, aracınız henüz yeniymiş hayırlı oldun. Ben kardeşimin dolduruşuna geldim dizel aldım. Penformans işletim sisteminin değişmesinen sonra çok değişti fakat hala 200 kms den sonra çok yavaş bir tek 200 kms üstü değişmedi. Ben ne olursa olsun bir sonraki sefere benzinli alacağım.
Giulia Fan!

geg8183

quote:

Gökhan bey, aracınız henüz yeniymiş hayırlı oldun. Ben kardeşimin dolduruşuna geldim dizel aldım. Penformans işletim sisteminin değişmesinen sonra çok değişti fakat hala 200 kms den sonra çok yavaş bir tek 200 kms üstü değişmedi. Ben ne olursa olsun bir sonraki sefere benzinli alacağım.

Dizel motor olduğu için 200 km üstü kolay kolay değişmez.Gerçi belki de değişmemesi daha iyi o suratlerde uzun süre gitmek pek akıl karı değil:)
Benim yavrum henüz 4 aylık fazla yormuyoruz şimdilik:)
Benzinlilerin hele ki v6 ların sesini duyduktan sonra dizel araba pek çekilmiyor.

fatih159

Bahsettiğim motor şuan piyasada olsaydı yakıt tüketiminiz fazla olmazdı bence çünkü turbo araçlarda gaza basmazsanız benzini atmosferik araçlardan daha az yakar. Eğer ayağınıza hakim olamazsanız ki o motor da olamazsınız o zaman normal den fazla yakar bu konuda haklısınız.
1.8 MPI motor hakkında yetkili satıcının standart sözlerine inanmayın. Bence satış taktiği. Ben en azından 1.9 jts versiyonunu tavsiye ediyorum. 1.9 lt yi kullanmadım fakan kullanan arkadaşlar eski 2.0 ts motorun daha iyi olduğunu belirtiyorlar ki 2.0ts alfa 156 zannedersem 1260-1280 kg civarıydı.
Giulia Fan!

geg8183

Okan bey bence siz imkanınız varsa deneme sürüşü yapın almadan önce.En doğru kararı kendiniz bizzat görüp inceleyerek verirsiniz..

n/a

kusura bakmayın çok soru sordum son olarak aracı chiple desteklesek en azından düşük devirler için???ayrıca izmirdeki birmot alfaya bakmıyo artık kullanacağım chipi eğerki önerirseniz garantiyi bozmadan kime yaptırabilirim???saygılar...

n/a

quote:

Okan bey bence siz imkanınız varsa deneme sürüşü yapın almadan önce.En doğru kararı kendiniz bizzat görüp inceleyerek verirsiniz..

ewet çok haklısınız 55 bin ytlyi vermeden test yapmakta fayda var...saygılar...

fatih159

Okan bey atmosferik motorlara pek müdahale yapılmıyor. Benimkine birmod yaptı. Teklifi kendileri yaptı. Ben öyle şeylere karşıydım ama öneri servisden gelinde yaptırdım. O da dizel olduğu için turbo basıncı yükseltildi. Atmosferik motorlara işlem yaptırmak zor. Servis dışında kimseye ellettirmedim aracı. Size  dışarıda kimseyi tavsiye edemem. Çünkü sıfır araç gerek yok x usta ya müdahale ettirmeye. Dizel alırsanız hemen yaptırın benim işlemi onu öneririm.
Giulia Fan!