Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 Emme Manifoldu ve Enjektör Revizyonu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

leonheart

Arkadaşlar merhabalar. Genellikle arabamı anlık yakıt tüketimini seyrederek kullanarım ve dün gece başıma şöyle bir hadise geldi..
Öncelikle arabamın hangi devirde, hangi hızda ve hangi viteste anlık tüketiminin ne kadar oldugunu çok iyi bilirim. Dün gece anlık yakıt tüketiminin olağandan 2-3 lt fazla olduğunu farkettim bir anda. Dikiz aynasından baktıgımda da gaza bastığım anda egsozdan beyaz duman çıktıgını gördüm ve bu şekilde durum yaklaşık 3 dk sürdü ve tekrar herşey normale döndü. Bugün yetkili servise uğradım kontrole alıp bilgisayara bağladırlar ve 2 tane sorun oldugunu söylediler;

1. problem enjektörlerin revize edilmesi gerektiğini söylediler. Fiyatında 500 ila 1500 tl arasında değişebileceğinden bahsettiler.

2. problem ise emme monifold kelebeklerinen 4 tanesi çalışmıyor, bunun da değişmesi gerekli dediler. Bunada yaklaşık 1080 tl fiyat çıkarttılar :)

Ankara da ikamet ediyorum fiyatlar yüksek çıktı, bu sorunlar hakkında fikri olan ve servis tavsiyesinde bulunabilecek arkadaşlar varmıdır?? Arabaya güzel bir çift egsoz düşünüyordum ama mecburen ertelemek zorunda kalacam, bu problemlerimi halletmem lazım  :(
159 JTDM Distinctive

tunerviper

Emme manifold kelebekleri 4 adet iyiymiş. Hata kodlarını aldınız mı ?
Turbo Twin Spark

leonheart

Yok hocam valla almadım. Açıkcası teknik açıdan da bilgim olmadığı için ne dedilerse telefona kaydettim direk :D
159 JTDM Distinctive

tunerviper

En garanti yöntem enjektörlerinizi söktürüp test ettirin. Bir sıkıntı var ise (işeme, düşük debi) testte ortaya çıkar. Emme manifoldu ile ilgili tek gaz kelebeği vardır bunda sorun olabilir. Çevrenizde obd den bağlanabilecek aparatı olan birisi var ise beyine bağlanıp tam hata kodlarını alarak inceleme yapmak en güzeli bu şekilde kimsenin bir şey diyebileceğini düşünmüyorum.
Turbo Twin Spark

leonheart

Arkadaşlar konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim bu arada, diğer konuların kilitli olduğunu görünce farkettim heralde yanlış yere açtık diye. Gerekiyorsa "Teknik" kısma açayım tekrar konuyu ??
159 JTDM Distinctive

leonheart

You are not allowed to view links. Register or Login
En garanti yöntem enjektörlerinizi söktürüp test ettirin. Bir sıkıntı var ise (işeme, düşük debi) testte ortaya çıkar. Emme manifoldu ile ilgili tek gaz kelebeği vardır bunda sorun olabilir. Çevrenizde obd den bağlanabilecek aparatı olan birisi var ise beyine bağlanıp tam hata kodlarını alarak inceleme yapmak en güzeli bu şekilde kimsenin bir şey diyebileceğini düşünmüyorum.

Anladım hocam çok teşekkür ederim  :)
159 JTDM Distinctive

Erkay KAHYA

Selamlar,
Geçen hafta eksozlar için buluşacaktık. Kısmet olmadı.
Emme manifoldu klapeleri var. 4 tane 4 ü de birbirine mille bağlı, onlarda plastik.
Plastik olan parça kırılmış olabilir. Bu durumda 4 ü de devre dışı.
Fiyat aşağı yukarı her yerde aynı çıkacaktır.
Ebay'den de temin edebilirsiniz. (yaklaşık 250 euro + kargo)
Bence bu parçayı sıfırı ile değiştirin. Çünkü hava alan kısımların kırık olmasından ziyade, alüminyum olduğu için alt kısımla bağlantı arasında da zamanla boşluk oluşuyor.
Beyaz duman atma nedeni kırık olan klapelerden değildir.
Enjektörleriniz hata veriyorsa, enjektör revizyonu yapılabilir.
Bu işlemlerden sonra motorun rahat çalıştığına şahit olacaksınız.  ;)

leonheart

Selamlar,
Emme manifoldu klapeleri var. 4 tane 4 ü de birbirine mille bağlı, onlarda plastik.
Bence bu parçayı sıfırı ile değiştirin. Çünkü hava alan kısımların kırık olmasından ziyade, alüminyum olduğu için alt kısımla bağlantı arasında da zamanla boşluk oluşuyor.

Selamlar hocam,

Geçen hafta sizi aramak için cidden çok boşluk aradım ama bir türlü fırsat yaratamadım.Geçen cmt sim cidden çok yoğundu, o güne biriktirdiğim baya bir iş vardı  :) Telefonunuzu kaydettim ilk fırsatta, sizinde müsait oldugunuz bir zaman görüşmeyi çok isterim.

Arabada zaten son zamanlarda performans konusunda ciddi bir kararsızlık var. Kimi zaman uçuyoruz kimi zaman aynı ivmelenmeden eser yok. O yüzden bu şekilde arabayı kullanmakta hiç içime sinmiyor, acilen yaptırcam :) Bilgiler için çok teşekkür ederim  :)
159 JTDM Distinctive

Erkay KAHYA

Selamlar,

Selamlar hocam,

Geçen hafta sizi aramak için cidden çok boşluk aradım ama bir türlü fırsat yaratamadım.Geçen cmt sim cidden çok yoğundu, o güne biriktirdiğim baya bir iş vardı  :) Telefonunuzu kaydettim ilk fırsatta, sizinde müsait oldugunuz bir zaman görüşmeyi çok isterim.

Arabada zaten son zamanlarda performans konusunda ciddi bir kararsızlık var. Kimi zaman uçuyoruz kimi zaman aynı ivmelenmeden eser yok. O yüzden bu şekilde arabayı kullanmakta hiç içime sinmiyor, acilen yaptırcam :) Bilgiler için çok teşekkür ederim  :)

Cumartesi ya da pazartesi sanayide olabilirim. Ufak tefek işler var.
Elimden gelen bişey olursa her zaman yardımcı olurum.  :alfisti:

hi_cazz

Manifold temizliğini benimde yaptırmam gerekiyor. Fiat yetkili servisi 120TL fiyat verdi söküp temizleme işlemi için sizce nasıl?

ufuk93

Manifold olayini sakin ihmal etmeyin çünkü ordan kopan kelepekler/klepeler direk motorun icine gidiyor ve tahliye edilemiyor buda silindirlere yara verebiliyor

leonheart

Valla üstad manifoldu değiştireli belkide 3 ay oluyor :) cidden arabanın karakteri değişti değişimden sonra. Zaten kıl, tüy bir adamım, araba gak dese servise gidiyorum direk
159 JTDM Distinctive

ufuk93

Allah korusun manifold sıkıntısında motora kadar gidebilir masrafiniz