Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

hangi lastik markası ve modeli...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login
Az önce başıma çok ilginç bir olay geldi. Sol arka lastik tabanına vida girmiş, ancak hava kaçağı yoktu. Çıkarttığımda kaçırma ihtimali de olduğundan ellemeden lastikleri aldığım bayiye gittim. Hiç bakmadan jant ve ardından lastik söküldü. vidanın içeri girip girmediğine baktığımda delinmeden diş üzerinde kaldığını gördüm. Buna rağmen içeriden yama yapıldı. o sırada lastiğin janta temas ettiği yanak kısmından yaklaşık 0,5cm boyunda küçük bir parçanın kopmuş olduğunu görüp uyardım. Bir şey olmaz orası içeride kalıyor cevabı geldi. Lastiği takan kendileri ve ilk kez sökülüyor. Sökerken levyeyi yanlış kullanması sonucu iç yanağa zarar verdiğini fark ettim. Sinirlerim yavaş yavaş tırmanmaya başlayınca uzaklaştım. Lastiğin yaması yapılıp janta takıldı ve şişirilirken bir anda lastik çok büyük bir sesle patladı...

Lastik yanak kısmından yatay olarak yaklaşık 10cm. boyunda yarılmıştı. ilk olarak lastiğinde balon varmış dediler. itiraz ettim çünkü sökülürken lastiği inceledim. içine dışına iyice baktılar ve balon olmadığını gördüler.
Bunun üzerine aynı model bir lastik takıldıktan sonra ne yapacağız diye bana sordular :)  Ben de bilmediğimi, ilk defa böyle bir olayla karşılaştığımı söyledim. Bunun üzerine siz lastiği ödeyin dediler :) lastiğin garantisinin olup olmadığını sordum, var ama göndersek bile 1 aydan önce sonuçlanmaz, sonucu da olumlu olmaz dediler. En iyi ihtimalle fabrika ile yazışmalar sonucu belirli bir oranda yıpranma payı olarak kesinti yapılıp kendilerine para gönderilebileceğini söylediler.

Sonuç olarak kendi hataları yüzünden neden benim mağdur olacağımı sordum ve ödeme almadılar. Sadece ruhsat fotokopisi alıp sonuç için döneceklerini söylediler.. ama anladığım kadarı ile sonuç belli ve fatura bana kesilecek gibi görünüyor.

Şişirme sırasında lastik neden yarılmış olabilir? Böyle bir durumda ne yapılabileceğini bilen var mı?

Lastikten bir anda soğudum :((

Hiç tartışmaya bile gerek yok. Kendi montajları esnasında olan bir kusurdan onlar sorumludur. Üstelik bu işlemi lastiği satın aldığınız bayi yapmış. Eğer olumsuz bir dönüş olursa direk Türkiye temsilciliğiyle görüşün, gerekirse hukuki yollardan hakkınızı arayacağınızı söyleyin. Hiç bir lastikçi böyle bir durumda para talep etmez, ne kötü esnafmış bunlar.

mahoretti

dürüst esnaf maalesef mumla aranacak şekilde... hemen suçu kullanıcıya ve lastiğe atmak en kolayı. sen de kabullenirsen deyme keyiflerine... yok arkadaş. bir lastik nerden baksan 150-250TL (burada geçen marka) Kimse kimseye "al sana 200TL gönlümden koptu, harca" demiyor. lastiği şişirirken takarken kim patlatıyorsa o öder.

sp4rc0

tanesini 290 TL'ye almıştım.. Lastikçi de büyük bir bayi.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)