Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2014 giulietta cam tavan

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

baris75

Merhaba arkadaşlar, ben Ardahan'dan Barış.

1 hafta önce 2014 1.4 TCT Giulietta sahibi oldum. Araç çok güzel, zaten hayrandım dışardan gördüklerimle ama sahibi olunca ve aracın direksiyonuna oturunca gerçekten aşık oldum. İlk defa bir Alfa Romeo sahibi olduğum için sizin de yardımlarınızı bekliyorum. :)

Gelelim konuya ve bunun için bir kaç sorum olacak.

Aracın cam tavanı kumandadan açılıp kapanıyor mu? Kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Camları açıp kapatabiliyorum fakat açılır tavan açılıp kapanmıyor.

1- Malum Ardahan'da yaşadığım için yollar kötü, müzik açık değilken trim sesler geliyor fakat nereden geldiğini bir türlü anlamadım. Acaba en ççok nereden geliyor ses, biliyor musunuz?

2- Aracı çizilmesin diye kaplatmak istiyorum ama nasıl olur? Seramik mi yoksa kaputa çekilen filmlerden mi kaplatmalıyım? Hangisi taş izlerindençiziklerden daha iyi korur? Bilgim yok, yaptıran arkadaşlardan yardım bekliyorum. 

3- Aracı yıkadıktan sonra fark ettim, bütün nikelajlar sararmış gibi, özellikle öndeki Alfa panjuru. Bu sorunu  nasıl çözebiliriz acaba? Metalyn diye bir metal temizleyici varmış, ondan aldım ama nasıl uygulayacağım bilmiyorum. Kullanan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.

Son olarak da bilmem gereken,  bana önerebileceğiniz neler var kullanım konusunda? Özellikleri hakkında, mesela lastik basınç sensörü nasıl çalışıyor, çözemedim bir türlü.

Yardımlarınızı bekliyorum.

admin

Hoşgeldiniz Barış Bey.  :serefe:

Yazarken büyük küçük harf kullanımına, noktalama işaretlerine biraz daha dikkat edebilirseniz, yazdıklarını anlamak çok daha kolay olacaktır.  ;)

Sorularınız için tecrübeli arkadaşlar size yardımcı olacaklardır.

:alfisti:
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

denozor

You are not allowed to view links. Register or Login

gelelim bir kaç sorum var aracın cam tavanı kumandadan acılıp kapanıyormu kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirmi camları acıp kapatabiliyorum fakat sanruf acılıp kapanmıyor
maalesef sunroof kumandadan kapatılamıyor. en azından benim ki de kapanmıyor :)

1-malum ardahanda yaşadığım için yollar kotu müzik acık değilken trim sesler geliyor fakat nerden geldiğini bir türlü anlamadım acaba en cok nereden geliyor ses biliyomusunuz
genelde trim sesleri plastik aksamdan kapı kenarından geliyor. birde kronik olarak ön koltukta bir gıcırdama olabiliyor.

2- aracı cizilmesin diye kaplatmak istiyorum ama nasıl olur seramikmi yoksa kaputlara cekilen filimlerdenmi kaplatmalıyım hangisi taş izlerinden ciziklerden daha iyi korur bilgim yok yaptıran arkadaşlardan yardım bekliyorum 

her ikiside olur. seramik kaplama mikro düzeyde taş ve toz çarpmalarına karşı korur. tüm arabaya yapılır. daha maliyetli. ön kaputa film yaptırabilirsiniz. daha hesaplı olur. diye düşünüyorum. konuya daha hakim arkadaşlar var. onların önerisini dikkate alabilirsiniz.

3-aracı yıkadıkdan sonra fark ettim bütün nikelajları sararmış gibi özellikle öndeki alfa panjuru bu sorunu nasıl çözebiliriz acaba metalyn diye bi metal temizleyici varmış ondan aldım ama nasıl uygulayacam bilmiyorum kullanan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim

nikelaj için ayrı bir ürün kullanmadım ama benim araçta sonax'ın renkli hızlı cilasını kullanıyorum. nikelaj falan her yere sürüyorum. gayet başarılı bir ürün. sırf nikelaj için özel ürünler var piyasada. yine konuya daha hakim arkadaşlar daha spesifik ürünler önerebilir.
.
son olarakda bilmem gereken bana önerebileceginiz neler var kullanım konusunda özellikleri hakkında mesela lastik basınc sensörü nasıl çaılışyor çözemedim bi türlü

lastik basınç sensörünü şu şekilde ayarla. araç stop halindeyken kontağı aç , marşa basma. lastiklerin doğru değerlerde hava basıncında olduğuna inandığında lastik basınç sensörüne basılı tut. bu işlem hafızaya alıyor. bundan sonra lastik basıncı düşerse görsel ve sesli uyarı veriyor.
başkaca :
sunroof'un raylarını yağlı tut. en ufak birşey geldiğinde kapanmıyor. sıkışma engelleyici sistemden ötürü rayları temiz tutman gerekiyor.

yoğun trafikte mutlaka vitesi boşa al. tct şanzıman ısınma sorunuyla karşılaşabilirsin.

mutlaka multiair motora uygun , yetkili servisin önereceği motor yağını kullan. çalışma prensibinden ötürü başka yağ kullanma.

2014 giulietta 1.4 multiair distinctive tct 170bg

baris75

Cvplar için çok tşk ederim soylediklerinize dikkat edecem

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi