Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

alfa 147

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

öncelikle merhaba....
uzun zamandan beri çözemediğim bir konuda sizlerden yardım istiyorum.özellikle yüksek süratlerde malum türkiye yollarında aracımın arkası aşırı şekilde salınıma giriyor ve daha büyük kasislerde arka taraf yüklüyse aracın arkasında kasis/çukur çıkışlarında vurma oluyor.Aklıma gelen herşeyi denedim ( orj.amörtisör değişimi - orj. yay değişimi - spor yay değişimi ) fakat çözemedim.benzer sorun yaşayan veya fikir sahibi olan arkadaşlardan bilgi alabilirsem bu dertten kurtulacağım. Hepinize şimdiden teşekkürler... sevgiler...

Nicola Larini

amortisör test cihazı olan bir serviste ölçüm yaptırın. BMW bayilerinde olası bir cihazdır.

n/a

amortisör testini yaptırdım herhangi bir sorun olmadığını söylüyorlar.Yinede  türkiye şartları için geliştirilmiş orjinal amortisörler ile değiştirdim fakat bir sonuç elde edemedim.

bugra

orjinal yaylar ile olması kaydıyla,amortisorlerde sorun yoksa eğer problem yaşanmaması gerekli ama belki biraz agresif sürüste arka bırakabilir.monroe reflex gibi daha sert yapıda bir amortisor cozum olabilir

admin

Bir ihtimal şaside problem olmasın. Süspansiyonda problem yoksa aklıma ilk gelen mevzu.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

n/a

şaside problem yok araç otobanda düz yolda harika, ben biraz inada bindirdim bu işi ama bu memleket şartlarında  tek çözüm yolu şu ayarlanabilir amortisörler herhalde. Acaba bunları kullanan arkadaşlar var mı ?

ATA

Spor yaylar ile alçaklıktan dolayı sürtme yapmıyorsa, salınarak sürtmesi çok zor bir olay.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

Ayarlı amartsörden kastınız yükseklik ayarlıysa, 147 için öyle bir şey varmı ben bilmiyorum. Eğer sertlik ayarlı olanları kastediyorsanız ve sürtme probleminiz varsa, zıplama probleminiz varsa aldığınız ilk kilometrede pişman olacaksınız bence.

156'yı standart da kullandım eibach yaylada. İkisibde de sürtme problemi sıfırdı. Bence sizin problem amortisör yada yay değil (tabi bunların problemsiz olduğunu varsayarsak ki, siz öyle olduğunu söylüyorsunuz) Bence siz problemin çözümü için başka şeylerde sorun arayın. Ne olduğunu bende bu aşamada söyleyemiyorum fakat verebileceğim tek tavsiye amortisör ve yaylarınız çatlak, patlak değilse daha fazla bunlara vakit ve para harcamayın.