Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Aşırı yakıt tüketimi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yiğit Doğukan

Öncelikle herkesin Kurban bayramı kutluyorum ve konuya geliyorum.

Arabamda atiker marka LPG var ve arabam aşırı yakıt tüketiyor. Aslında gaz tüketimi normal yani km'ye 30 kuruş yakmakta. Fakat sorun benzinde... Örneğin 30 tl lik benzin alıp 50 tl lik gaz alıyorum ama benzin ve gaz aynı anda bitiyor. Daha önce kullandığım Skoda Fabia'da 20 tl lik benzin alır, beni uzun süre idare ederdi. İşten güçten vakit bulduğum anda atiker bayiisine gidip göstereceğim ama önce bi size sorayım dedim. Ayrıca Alfa'm rolantideyken eksozdan aşırı duman çıkıyor. Yağ yakmadığından eminim. Çünkü 10.000 bakımı geldi sayılır ve yağ seviyesi gayet normal. Başınıza buna benzer olaylar geldi mi veya çevrenizde gördükleriniz var mı? Çünkü ben daha önce ne yaşadım ne de gördüm böyle birşey. Benim tahminim LPG'nin beyninde bir sorun olma ihtimali.

Alfadanadam

İyi bayramlar.

Eğer aracınız gaza çok geç giriyorsa beklenenin üzerinde benzin yakması normal olabilir ama ne olursa olsun ikisi de aynı anda bitmemeli bence. Muhtemelen lpg ayarı ile ilgili bir sorun var.
Egzozdan çıkan duman ne renk?
Siyah: Aşırı yakıt
Beyaz: Genelde su tüketimi
Mavi: Yağ yakımı

Yiğit Doğukan

You are not allowed to view links. Register or Login
İyi bayramlar.

Eğer aracınız gaza çok geç giriyorsa beklenenin üzerinde benzin yakması normal olabilir ama ne olursa olsun ikisi de aynı anda bitmemeli bence. Muhtemelen lpg ayarı ile ilgili bir sorun var.
Egzozdan çıkan duman ne renk?
Siyah: Aşırı yakıt
Beyaz: Genelde su tüketimi
Mavi: Yağ yakımı

Siyah değil. Muhtemelen su tüketimidir. Çünkü hava aydınlıkken eksozdan çıkan duman fazla dikkat çekmiyor. Akşam hafif ışık vurduğunda duman ortaya çıkıyor. Mesela bugün akşam saatlerinde ışıklarda beklerken aynadan baktığımda dumanın ne kadar fazla olduğunu gördüm. Bana eksozdan çıkan dumanı gösteren ise arkamda duran arabanın farlarıydı. Aynadan baktığımda kimyasal üretim yapan bir fabrikanın bacasını benim arabanın kıçına monte etmişler sandım.

Alfadanadam

lpg'de biraz dumanlı bizim arabalar her ne hikmetse. :)
Ama öncelikle ayarlardan emin olunacak. Ayrıca su haznesinde eksiltme var mı kontrol edin bu aralar sık sık.

Yiğit Doğukan

Suyu bugün kontrol etmiştim. Su seviyesi normal görünüyordu ama peryodik olarak takip etmedim. Su tüketimi olunca sorun neden oluyor peki? Motor hakkında fazla bilgim yok malesef :)

Alper

Conta da kaçak var demek oluyor.
Üst kapak contası değişmesi gerekiyor.

Yiğit Doğukan

Conta da kaçak var demek oluyor.
Üst kapak contası değişmesi gerekiyor.

Bak bu kötü haber işte

Yiğit Doğukan

Evet icim rahat etmedi ve üst kapak contasinda sorun var mı yok mu diye gidip kontrol ettim. Önce yağa su karışmış mı, suya yağ karışmış mı kontrol ettim ve ikiside normaldi. Ayrıca su seviyesi max seviyedeydi. İcim yine rahat etmedi çevirdim kontağı küçük bir gezintiye çıktım ve 10 km kadar yol yaptım. Suyun ısısı normale ulaştı. Tabii bu sırada ışıklarda beklerken gözlerim arabaların egzozlarindaydi ve bazılarında Hatrı sayılır dumanlar çıkarken bazılarında dumandan eser yoktu :) son olarak egzozdan çıkan dumana, araç rölantideyken gaza yüklenip öyle baktım ama gaza yüklenince normal olması gereken kadar duman çıkıyor fakat ayağımı gazdan çekince duman miktarı artıyor. Birde egzozu parmağımla kontrol ettim su var mı yok mu diye parmağıma bulasan tozdan başka birsey degildi. Neyse gece gece sıkıntıya girdim umarım bu sıkıntı bu akşamla son bulur :)

Alfadanadam

Yazdıklarınıza istinaden aracınızda bir sorun olmadığını söyleyebilirim. Ancak tüketim verilerinize göre lpg ayarı ihtiyacı var gibi görünüyor. Her zaman söylerim, lpg ayarına gitmeden önce bir süre sadece benzinde kullanın. Araç benzindeki standart ayarlarına gelmiş olsun. ayara gittiğinizde de böyle yaptığınızı söyleyin. Aksi taktirde bozuk lpg ayarı sebebiyle, lambda sensörüne gelen kötü veriler sebebiyle aracınızın benzin beyni bazı düzeltmeler yapmaya çalışır. Bu durumda sizin benzin ayarlarınızda olması gerekenden farklı değerlere gelir. Tekrar eski haline gelebilmesi için bir süre sadece benzinde kullanıp aracın kendi kendini test edip eski değerlerine gelmesine müsade etmek gerekir. Sonrasında ayar çin gittiğinizde lpg'ciniz bir de ben bakayım lpg'de nasıl diyebilir, müsaade etmeyin. 30-40 ya da 50 kilometre benzinde kullandıktan sonra direk yeni ayara soksunlar aracı.

Yiğit Doğukan

Aynen dediğiniz gibi yapmaya karar verdim ve sabah işe giderken 50 tl lik benzin alıp LPG yi devre dısı bıraktım. Bakalım sonuc ne olacak. İlginiz icin çok çok teşekkür ederim.

Alfadanadam

Rica ederim, bu forum birbizimize destek olabilmek için var :)

Yiğit Doğukan

Rica ederim, bu forum birbizimize destek olabilmek için var :)

Forumumuz her konuda gercekten çok iyi :)

delimai

bende bir aralar ciddi ciddi  lpg ile benzini karıştırıp yaktığını düşünmeye başlamıstım alfaların :) şöyleki bir deneme yapmıştım:uzun yolda gazı fulleyıp benzinlikten çıktım ve hiç durmadan gaz bitene kadar gittim,normalde benzinde bir azalma olmaması gerekirken benzin saeviyemde düşmüştü...-belkide aracın bulunduğu yerin eğiminden kaynaklıydı-sonra takmamaya başladım... :)  bende 70 tl gaz 30 tl benzin alıyorum gaz bittiginde benzinde aldığım seviyeye düşüyor...evet bizim arabalar nedense lpg de fazla beyaz duman çıkarıyor..-su seviyesi aynı kaçak yok-
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

Sportivo

ben aldığım benzini ve lpg'yi km,litre ve tl/lt olarak kaydediyorum. Nisan ayında LPG taktırdıktan sonra benzin /lpg tüketimi şöyle:

8.900 km'de 887,24 litre LPG ve 26,91 litre benzin almışım. Bakıyorum kayıtlara 21 Nisan'dan sonra sadece 4 kez benzin almışım, genelde çeyrek depoya inince bir 5-6 litre daha ekletiyorum. Bu ortalamalara göre 156'm 100 km'de 9,96litre LPG ve 0,30 litre benzin yakmış. Tabii bu tam yaz dönemine denk geldi. Kışın daha fazla benzin yakacaktır.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Anıl

Öncelikle herkesin Kurban bayramı kutluyorum ve konuya geliyorum.

Arabamda atiker marka LPG var ve arabam aşırı yakıt tüketiyor. Aslında gaz tüketimi normal yani km'ye 30 kuruş yakmakta. Fakat sorun benzinde... Örneğin 30 tl lik benzin alıp 50 tl lik gaz alıyorum ama benzin ve gaz aynı anda bitiyor. Daha önce kullandığım Skoda Fabia'da 20 tl lik benzin alır, beni uzun süre idare ederdi. İşten güçten vakit bulduğum anda atiker bayiisine gidip göstereceğim ama önce bi size sorayım dedim. Ayrıca Alfa'm rolantideyken eksozdan aşırı duman çıkıyor. Yağ yakmadığından eminim. Çünkü 10.000 bakımı geldi sayılır ve yağ seviyesi gayet normal. Başınıza buna benzer olaylar geldi mi veya çevrenizde gördükleriniz var mı? Çünkü ben daha önce ne yaşadım ne de gördüm böyle birşey. Benim tahminim LPG'nin beyninde bir sorun olma ihtimali.
Bence de LPG ayarını kontrol ettirin,aynı motora sahip eski aracımda Atiker taktırmıştım,30bin km hiç sorun yaşamadım sonra da satmıştım ama tüketimi gerçekten çok uygundu,sanırım sizin ayarlarda bir sorun var..
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB