Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 Hızlandıkça Yumuşayan Direksiyon Problemi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Pervasiz_7

Arkadaşlar merhaba,

2007 1.9 jtd 159 aracımda düşük hızlarda ve kalkışlarda direksiyon sert (aşırı değil normal bir sertlik) ancak hızlandıkça baya yumuşak oluyor. 160 km/s hızlarda pamuk gibi. Dolayısıyla beni tedirgin ediyor çünkü yüksek hızlarda yumuşak direksiyon kontrolü çok zorlaştırıyor bildiğiniz üzere. Bazı araçlarda (servo hidrolik direksiyon diyorlar) hızlandıkça direksiyonun sertleşmesini sağlıyormuş. Bizim araçlarda bu sistem mevcut mu bilmiyorum.

Aracı 6 aydır kullanıyorum, genelde kısa mesafeler yapıyorum hız yapma fırsatım olmuyor. Aldığımdan beri bu sorun var. İlk önceleri herhalde ben alışamadım diye düşündüm ama dün emin oldum ki alfa tarzı olmayan bir yumuşama söz konusu.

Lastiklerim continental premium contact 6 ve mayıs ayında taktım. Lastik basınçları 36 psi. , sağ-sol alt tabliye, sağ-sol üst salıncaklar, z rotlar iki ay önce değişti.

Şimdi sorularım şu şekilde yardımcı olursanız çok sevinirim;

1. Diğer 159 larda durum nasıl?
2. 159 ların direksiyon sistemi nasıl? Bu hızlandıkça direksiyonu sertleştiren sistem mevcut mudur? Mevcutsa o bozuktur diye düşünüyorum.
3. Bunlar değilse sorun ne olabilir?
4. Daha önce benzer sorun yaşayan var mı?
Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda

alperuzi

Tersi olması lazım, hızlanınca sertleşmesi lazım. Ama 159 hidrolik direksiyon sistemi kronik gariptir. Hidrolik sıvısı olarak kitapta ATF yazar (kırmızı olan), araç üzerinde yeşil olanın kodu yazar, hangisi doğru kimse bilmez... Hidrolik kabında da galiba bir tasarım hatası mevcuttu, genelde değiştirilir. Eski konularda olacak detayları.

Pervasiz_7

You are not allowed to view links. Register or Login
Tersi olması lazım, hızlanınca sertleşmesi lazım. Ama 159 hidrolik direksiyon sistemi kronik gariptir. Hidrolik sıvısı olarak kitapta ATF yazar (kırmızı olan), araç üzerinde yeşil olanın kodu yazar, hangisi doğru kimse bilmez... Hidrolik kabında da galiba bir tasarım hatası mevcuttu, genelde değiştirilir. Eski konularda olacak detayları.

İki yıl önce direksiyon kutusu revize olmuş, 2 ay önce kutu keçesi değişti sıvı yeşildi.
-Soichiro Honda

Pervasiz_7

Arkadaşlar güncel bir bilgi ekleyim. Hafta sonu 800 km uzun yol yaptım. Direksiyonda 130 km/s den sonra farkedilen hafif bir boşluk var. Acaba sorunlarının sebebi direksiyon kutusu olabilir mi?
-Soichiro Honda

Pervasiz_7

Arkadaşlar tekrar merhaba,

Sorunum tamamen çözüldü. Cumartesi sabahtan başkent oto sanayide rotcuya gittim. Aracı kaldırımp kontrol ettiler ve sağ rot başı ile sağ rot kolunun değişmesi gerektiğini söylediler. Usta boşluğu bana da göstertti. Hemen ustamı arayıp gittim değiştirdiler. Tekrar rotcuya döndüm ve ön arka rot ayarı yapıldı.

Burada belirtmek istediğim şey aslında arka rot ayarı. Benim aracın baya bozukmuş (2.35). bayağı uğraştılar arkaya. Daha sonra ön ayarı yapıldı ve jantlara bakıldı. Jantlarda bir eğrilik yokmuş. balans ayarı yapıldı. En son araç üstünde finish balans ayarı dedikleri (ince balans da deniyormuş) bir ayar yaptılar. Lastiği kaldırıp bir makine ile yaklaşarak tekerleği çeviriyor ve balansı ayarlıyorlar.

Bütün bu işlemlerin sonunda araç ok gibi oldu. Alfa direksiyon hissini yeniden hissetmeye başladım. Direksiyondaki boşlukta, hızlandıkça yumuşama da rot başındaki boşluktan kaynaklanıyormuş.

Konunun havada kalmaması ve daha sonra aynı sorunu yaşayabilecek arkadaşlar için sebebini belirtmek istedim.
-Soichiro Honda

Gouki

Probleminizin çözülmesine sevindim. Bir mahsuru yoksa hangi rotcu acaba bu? Bitmeyen bir sağa çekme problemim var.

Pervasiz_7

Probleminizin çözülmesine sevindim. Bir mahsuru yoksa hangi rotcu acaba bu? Bitmeyen bir sağa çekme problemim var.

Teşekkürler. Kayalar Rot Balans, Başkent oto sanayide (Hankook tabelası var) google maps'e yazınca çıkıyor. Ben çok memnun kaldım umarım sizde memnun kalısınız.
-Soichiro Honda

Gouki

Teşekkürler. Kayalar Rot Balans, Başkent oto sanayide (Hankook tabelası var) google maps'e yazınca çıkıyor. Ben çok memnun kaldım umarım sizde memnun kalısınız.

Çok teşekkür ederim :serefe:

octinum

Ana, benim rot balansçı o. :D İyilerdir işlerine özen gösterirler. Eve de yakın benim.

Sorunun çözülmesine sevindim, yumuşama değil de tehlikeli bir durum varmış ama. Onun çözülmesi daha sevindirici.

Pervasiz_7

Ana, benim rot balansçı o. :D İyilerdir işlerine özen gösterirler. Eve de yakın benim.

Sorunun çözülmesine sevindim, yumuşama değil de tehlikeli bir durum varmış ama. Onun çözülmesi daha sevindirici.

Evet fiyatları biraz pahalı ama işlerini iyi yapıyorlar. Teşekkürler.
-Soichiro Honda