Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login



Alfa 156 crash test...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

#50
You are not allowed to view links. Register or Login

Polemik yaratmaya çalışanlar belli.Benim tarzıma uymadığı için de burada noktayı koyuyorum.

Edited by - sportivo on 04/10/2006  20:34:42

n/a

#51
konu nerden nereye gelmiş...arada ne konular karişmiş gereksiz gerginlikler olmuş...bence konuya dönülsün 156 tartişilsin...145 ya da 147 ya da 159 tartişmak isteyenler de ayri topic açsin ve orada tartişilsin...tufan abi nin de dediği gibi zaten kimse 156 nin en sağlam araba olduğunu idda etmiyor....ancak rakiplerinin yaninda yine üst siralarda yer aliyor...sercancim dediğin gibi hiç bir cam da patlama yok...ön direkler belki bir kaç mm kasilmiş olabilir çnkü sunroof hafif aralanmiş...belki de çarpmanin şiddetiyle olmuştur..bilemiyorum...ama şunu biliyorum ki 156 bizi gayet güzel korudu...yanliz sercanim bir hata var çartpğm kaldirim keşke 17-18 cm yüksekliğinde olsaydi...rahatlikla 30-35 hatta belki de 40 cm yüksekliğinde olduğnu ve bugün de bir arkadaşimla konuşmam sonucunda öğrendiğim içinde demir bariyerler bulunan bir kaldirim olduğu...sadede gelecek olursak 156sindan korkan satsin..ama ben 156imi o kadar çok özlüyorum ki ve 2006 model düşük km ve donanimli bir araç bulursam gözüm kapali 156 alirim...hem siradişi bir araç..hem rakiplerinden güvenli...hem de ruhu var...şaka değil...gerçekten ruhu var(di)...ben onu öldürdüm ama o beni korudu...

Sercan Keklik

#52
volkan abartma :) cuma günü gidip cekcem kaldırımın resmini :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

agucba

#53
Geçici bir şoktan sonra Volkan'ın içindeki alfisti tekrar geri döndü. Yaşasın...

///////////////

Sercan Keklik

#54
quote:

You are not allowed to view links. Register or Login

Polemik yaratmaya çalışanlar belli.Benim tarzıma uymadığı için de burada noktayı koyuyorum.

Edited by - sportivo on 04/10/2006  20:34:42



umut bey bunu sürekli yapıp eski mesajlarınızı editleyip biri bişey yazdıgında mahçup durumda bırakıyorsunuz bu konu sizin için hırs oldugunu düşünüyorum Konu kitlenmiştir.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Tufan

#55
Daha önce yapılan tartışmaların kişisel boyuta gelmesi, konudan bariz şekilde sapılması ve üzerine mesaj yazılan postların sonradan editlenmesi nedeniyle sağlıklı bir tartışma ortamı oluşmamıştır. Bu nedenle konu kilitlenmiştir.

Ancak, üyelerimizin sağduyularına güvenerek konu koşullu olarak yeniden tartışmaya açılmıştır.

Şunu vurgulamak isterim ki konunun kilitlenmesine neden olan davranışlardan herhangi birinin tekrarlanması halinde konu süresiz olarak tekrar kilitlenecek ve bu eylemlerden sorumlu olan üyeler hakkında disiplin mekanizması işletilecektir.

Ayrıca lütfen yaşanan tartışmalarda kimin haklı olduğu veya diğer sorunlu konularla ilgili yorum da yapmayınız. Yaşanan yaşanmıştır, bugüne etkisi bir anı olarak kalması dışında yoktur...

Unutmayalım ki tartışmak demek kendi görüşünü kabul ettirmeye çalışmak değildir. Tartışmanın amacı uzlaşmaktır. Eğer böyle bir niyetiniz yoksa tartışmaya girmeniz yersizdir. Lütfen bu ve diğer konularda yazacağınız mesajlarda bu noktayı hiç unutmayın.

omeroguz

#56
Bu testlerden sonra alfamı modifiye yaptırmaya karar verdim.

İşte ortaya çıkan tablo

Bütün testlerden başarıyla çıktı Register or Login" border=0>

n/a

#57
guzel söze ne denir

TextUnutmayalım ki tartışmak demek kendi görüşünü kabul ettirmeye çalışmak değildir. Tartışmanın amacı uzlaşmaktır.

n/a

#58
Bu mesajı Önder'in 1.sayfadaki son 2 mesajına ithafen atiyorum :)
quote:

Kerem yine ufak bir düzeltme , Avensis'in son kasası 5 yıldız aldı :) Bir de 156 kompakt sınıftakilere yakın bir şaseye sahip olmasına rağmen orta sınıfta pazara sunuldu. Aynen Volvo S40 gibi. Dolayısıyla Golf , Astra ile kıyaslamayalım.

Yok ben eski Avensis'i diyorum, eski Avensis de 96 ya da 97'de piyasaya çıkmıştı galiba. Ama çarpışma testi skoru o dönem için kabul edilebilir değerlerde idi.

156'yı kompakt sınıf otomobillerle kıyaslamamın sebebi, 156'nın kompakt olması değil. O dönem çıkan otomobillerin hemen hepsi kompakt olduğu için, kıyaslayacak başka araba kalmamıştı. :) Benim dikkat çekmeye çalıştığım şey, tıpkı 156 gibi 1997 yılında piyasaya çıkıp da, güvenlik standartları bugün için bile kabul edilebilir sayılabilecek otomobiller var. Hatta, o dönem çıkan çoğu otomobil, artık 4 yıldızı alabiliyordu.

156, elbette satış rakamları yüksek seyrettiği sürece sattı, satacak. Her otomobil için geçerlidir aynı şey. Bir otomobilin yenisi ne zaman çıkar? Yenisini çıkartmanın maliyeti, eskisinin düşen satışlarından edilen zarardan az olduğu anda! :)

Bir otomobilin 9 sene boyunca aynı şasi ile piyasada kalması, o otomobilin "başarılı" olduğu anlamına gelir mi?. Evet. Otomobil hem az arge maliyeti ile, fabrikaya maliyet getirmemiştir. Tüketiciler de, enayi değiller ya, bu kadar insan bu arabayı senelerce tercih ettiğine göre, tüketici açısından da başarılı bi arabadır.

Mesela Şahin, hem tüketiciler hem de fabrika açısından başarılı bir otomobildir. Ben bunu alay etmek için değil, gerçekten samimiyetle söylüyorum. Bu kadar sene, kaymağı yenen, istenerek, aranarak satın alınan başka bir otomobil yoktur bu ülkede..

Şahin bir başarı mıdır? TOFAŞ yöneticileri, hiçbir zaman bunu bizlerin yüzümüze söylemezler ama, acayip büyük bir başarıdır.

Şahin örneğini vererek, uzun seneler piyasada kalan araba eskimiştir, kahrolmuştur, güvensizdir, şasisi adam değildir demiyorum. Böyle birşey sözkonusu değil kesinlikle. Ama bir otomobilin 9 sene piyasada kalmış olması, güvenli olduğu anlamına gelmez. Güvensiz olduğu anlamına da gelmez. :)

Şu konuda bence %100 haklısın ki, 156 başarılı olmuştur, amaçlara ulaşılmıştır. Buna şüphe yok bence.

Başarısız otomobil ariyorsanız, alın Fiat Stilo. Alın Renault Avantime. Başarısız marka ariyorsanız, alın Rover.. :)

Edited by - dantelk on 05/10/2006  19:59:15

n/a

#59
156'nın 9 sene satışta kalması elbette başarıdır.bunda en büyük etken tasarımıdır,görüntüsüdür,estetiğidir.ama değişimin vakti gelmişti ve 159 çıktı.e serisi (200)mercedeslere bakarsanızda 1998 yılında piyasaya çıktı.şu güne kadar küçük ufak tefek makyajlarla devam ediyo.halada piyasada.euro ncap testleri güvenliği tam anlamıyla belirleyen testlerde değildir.belki fikir verebilir.testlerden düşük yıldız alan araçlar çürük,yüksek yıldız alan araçlar güvenli diye bir sınıflama ve ayrım yapmak biraz yanlış olur.

n/a

#60
quote:

156'nın 9 sene satışta kalması elbette başarıdır.bunda en büyük etken tasarımıdır,görüntüsüdür,estetiğidir.ama değişimin vakti gelmişti ve 159 çıktı.e serisi (200)mercedeslere bakarsanızda 1998 yılında piyasaya çıktı.şu güne kadar küçük ufak tefek makyajlarla devam ediyo.halada piyasada.euro ncap testleri güvenliği tam anlamıyla belirleyen testlerde değildir.belki fikir verebilir.

Abi, w210 '95 te, w211 2002'de çıkmış, euroncap'in sitesine göre. :)

w210 crash test:
You are not allowed to view links. Register or Login

w211 crash test:
You are not allowed to view links. Register or Login

quote:
testlerden düşük yıldız alan araçlar çürük,yüksek yıldız alan araçlar güvenli diye bir sınıflama ve ayrım yapmak biraz yanlış olur.
Doğrudur, tabii ki, bu testler her türlü kaza biçimini kapsamiyor. Bu açıdan ncap'tan tam puan alsa da, bir otomobil tam manası ile güvenlidir denemez. Arkadan çarpma testi diye birşey yok mesela. Ama şu var ki, yapılan bir araştırmaya göre, önden çarpma şeklindeki kazalarda, yüksek puan alan araçlardaki yaralanma oranları, gerçek hayattaki kazalarda da daha düşük. Bir tutarlılık var yani..

Ben bir örnek koymak istiyorum müsaadeniz ile.

Aşağıda Vauxhall Sintra ile, Renault Espace'nin çarpışma testi resimleri var :) Her ikisi de aynı sınıftalar: MPV.

Şimdi, bunlardan biri iyi, biri ise kötü sonuç almış ncap'a göre.

Teoriye göre, Ncap sadece bir fikir verici testler yapiyor, ama gerçekte bir otomobili "güvenli" ya da "güvensiz" diye niteleyebilecek kadar kesin sonuçlara ulaşamaz.

Kısacası, diyoruz ki, gerçekten de, bir Opel Sintra sürücüsü, bizim yanımıza gelip "aslında bizim arabalar güvensiz değil, hatta rakiplerinden aşağı kalır yanı yok. Hatta ben bizzat kaza yaptım, ölmedim. Başka otomobilde olsam, başıma ne gelirdi kimbilir..." diyebilir, ve doğru söylüyor olur. Çünkü bu test kesin bir yargıda bulunmamızı sağlamaz. Arkadan çarpışma olsa, belki de Sintra daha iyi bir koruma sunacak.? Bu açıdan, bu görüntüler, ancak ve sadece ncap'in laboratuar kazasında geçerlidir, ve dış dünyadaki herhangi bir kazada bu iki otomobil, bambaşka sonuçlar verebilirdi.

Register or Login" border=0>Register or Login" border=0>

Register or Login" border=0>Register or Login" border=0>



Şimdi sizin söylediğiniz şeye itiraz edecek durumum yok, çünkü aksinin hiçbir ispatı yok. Eğer elimde, örneğin "bin Sintra kazasindaki ölüm oranı ile bin Espace kazasındaki ölüm oranı" gibi bir data olsa idi, belki bir itiraz edebilirdim. Ama öyle bir data da yok.

O yüzden de bunlar, tamamen benim kişisel hükümlerimdir. Akıl ve mantığımın yörüngesi, şudur:

Ben hiçbir zaman, Sintra ile yolculuk ederken, yanimda giden Espace'ye bakıp "aaa bizim araba da, pekala yandaki bu düdük espace kadar güvenli olabilir" diye düşünemem. Anliyorsunuz değil mi? :) Böyle birşeyi geçiremem bile aklımdan.

Ama siz benim gibi düşünmüyor iseniz, diyeceğim odur ki, belki haklısınızdır, Sintra aslında fazlaca günahı alınan bir otomobildir, ne diyebilirim ki.. :) Bu da sizin inancınız elbette, ve size göre mantıklı bir temele dayandığını da biliyorum, görüyorum, kabul ediyorum.... :)

CrazyRomeo156

#61
bazı arkadaşlar 54 km hızla gerçekleştirildigini söylemiş ama benim bildiğim 64 km di.Euroncap ın kamera kalitesi o kadar kötümü?Bazı forumda da saçma saçma konuşuyolardı onları inandıramadım artık ben pişman oldum

Edited by - CrazyRomeo156 on 21/02/2009  16:08:05

zaferisgoren

#62
Konunun tamamını okuyamadım ama su kafamı kurcalıyor;

Bizim alfaların ön tamponun ortasında en sevdigim yeri, logo ve ızgarası var. O kısım zayıf gibi geliyor bana. Logo ve ızgaranın arkası eger bos ise, olası  kafa kafaya carpısmada tamponun tek butun parca olmamasının buyuk olumsuz etkisi olabilir.

Kesin dogru mudur bilmiyorum, teknik detayını bilen arkadaslar paylasırsa sevinirim.?

Hani icabında yandan carpmaya calısırız belki tanrı korusun..

Edited by - zaferisgoren on 21/02/2009  23:45:46

tolga_ozhan

#63
Öncelikle bütün arabaların tamponlarının orta kısımları boştur çünkü malum arkasında radyatör var ve bunun hava alması gerekli.
Önden kafa kafaya çarpışma için tamponun hiçbir önemi yoktur zaten tamponun böyle bir durum için koruyucu görevide yoktur. Param parça olur büyük ihtimalle. Çünkü sadece plastiktir kendisi.
Şekildeki örnek 159 şasisidir. Bütün arabalarınki bu şelkildedir zaten. Kaza anında ön taraftan sizi ve aracınızı koruyacak yerleri şekilde belirttim.
Register or Login" border=0>

Hatta bir dönem Volvo mahkemelik olmuştu. Bu bölgeyi çok sağlam bir malzemeden yaptığı için. Malzeme burulmayıp kazaya karışan diğer arabaların içine giriyor diye.
Kaza anında çarpışma için ön taraf yanlardan her zaman daha güvenlidir. Güvenlik özellikle bunun için ön trafta dahada yoğunlaştırılmıştır.
Hatta kısaca şöyle söyleyeyim yandan darbe almaktan özellikle kaçının. Çünkü arabanın en zayıf noktasıdır.

zaferisgoren

#64
Tesekkurler, teknik detayını ogrenmis olduk.
Bu arada uzulerek soyuyorum forumdan Hakan bey tam da bu konuya yakın bir kaza atlattı.
You are not allowed to view links. Register or Login

Aynı kazayı ben eski polomla ve Vectramla da yapıstım. Ilk darbeyi alan ızgaranın bu kadar kolay katlanmaması, tek parca tampon olması biraz daha mukavemetli olmasını saglamıstı gibi dusunmustum.

simendifer

#65
Geçen gün 3. sanayi ege alfada tıra arkadan 50-60 km hızla çarpmış bir 156 vardı. Mustafaya özellikle sordum kaçla çarptığını çünkü bu testi 1-2 sene önce izlemiştim ve kullanan kişi yara almadan kurtulmuş arabanın ön dağılmış ama yaşam hücresi tabir edilen sürücü va yolcu kısmında testte olduğu gibi deformasyon yoktu. Bende bu yaz 206ya yandan vurmuştum aracın şasisi 206nın gitmekte olduğu yöne 2 cm falan kaymıştı 150 liraya düzelttirdim başka hiçbir hasar yoktu boya bile istemedi. aracın hızı gibi test verileri elinde olan varmı? NCAP önden 67 yandan 55km ile test yapıyor ama bu NCAP testi değil...

bu arada kazayı 30 km gibi bi hızla yapmıştım 206hızlydı ve hasarı baya fazlaydı 1500 lira kadar. Yeni bilgilerle üretilmiş araçlar yaşam hücresine kadar çok sert malzemeyle üretilmiyorlar çünkü çarpmayla oluşan şok ve kuvvetin direkt araçtakilerin üstüne binmesi tehlikeli. Kazaya dayanabilecek ama şoku içeriye yansıtmayacak sertlikte olmaları gerekiyor yani.

Edited by - simendifer on 01/03/2009  22:37:21

utku35

#66
quote:

Tesekkurler, teknik detayını ogrenmis olduk.
Bu arada uzulerek soyuyorum forumdan Hakan bey tam da bu konuya yakın bir kaza atlattı.
You are not allowed to view links. Register or Login

Aynı kazayı ben eski polomla ve Vectramla da yapıstım. Ilk darbeyi alan ızgaranın bu kadar kolay katlanmaması, tek parca tampon olması biraz daha mukavemetli olmasını saglamıstı gibi dusunmustum.



Zafer Bey, Alfa Romeo araçlarımızın ön kısmından gelen darbeler için ben şanslı olduğumuzu düşünüyorum çünkü ortada birleşen üçgen geometrili kaput aslında darbenin absorbe edilmesinde bir miktar yardımcıdır.Ayrıca Hakan Beyin başına gelen kaza benzeri önden gelen darbelerde, malzemenin yüksek mukavemetli olup kıvrılmaması, darbeyi tamemen yolculara yansıtır.Nitekim önden gelen darbelerin absorbe edilip, yolculara en yumuşak şekilde iletilmesi için; ön çamurluklar,kaput gibi dış malzemeninde esneme kabiliyetine sahip olması gerekir..En traji komik durumlar; bir kazada kaportası sağlam kalan aracın camından çıkan yolculardır..

erdem1904

#67
hafta sonu üşenmeden evdeki araba dergileri arşivimden 156 nın crash testlerini buldum.
15 araba vardı karşılaştırmalı testte. test yılı 1998 bu arada. araçlar ford mondeo, opel vectra, cıtroen xsara vs vs. 156 bu 15 araç içerisinde aynı testlerden en az hasar ve masrafla çıkan araç olmuş. hatta yarın o sayfayı taratıp siteye eklemeye çalışacağım.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

naxos

#68
Mutlaka bekliyoruz hatta birer kopyasını bizler verirseiz bazılarının ağznı cok fena kapatıcam'da:))
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

erdem1904

#69
şöyle söyleyeyim toyota corolla nın aynı testlerdeki hasar gören parça fiyatları 156 nın 2 katıydı.

yaklaşık 15 tane dergi çıktı alfa testler ve karşılaştırmalarla ilgili. hepsini okudum neticede çok sevdiğim 2.0 156 ımdan soğudum. nedeniyse 2,5 v6
156 lar
hatta bir testte sesi ferrariyi anımsatıyor yazıyorki o beni çok cezbetti.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

webu

#70
bu konunun tamamında nefis bilgiler ve tecrübeler var. paylaşan herkese tesekkür ederim.
ben henüz 156mla kaza yapmadığım için bişeyden bahsedemiyorum.
ideal hız olan 90 kmyi geçmemeye çalışın derim.