Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

alfa 159 far sönmesi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

egitimsart29

merhaba arkadaşlar. aracın şoför tarafındaki xenon far yanmaz oldu.özel servise gösterdim.ampulü değiştirdiler,sonuç değişmeyince ünitede sorun var değişmesi gerekiyor dediler.yenisi 2500 tl. çıkmasını bulmak için arar ,sorarız dediler. bu durumda ne yapmak gerekir acaba.

nanotechmilas

modulun bi resmini yollarsaniz temin edebilirim... xenon mercek ve far isi yaptigim.icin genelde.elimizde oluyor...

SM-G710 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

egitimsart29

sanırım 1 adet far beyni lazım. fiyatı yaklaşık ne kadar olur acaba.

nanotechmilas

once.malzemeyi bulup fiyat oyle vereyim dostum ama 200 250 olur sanirim max.

SM-G710 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

egitimsart29

tamam resmi gönderiririm çekince hocam.

ArinFırat

konuyu hortlatacam ama..son 1 haftadır benim 159 un farlarından biri ilk çalıştırmada turuncu yanıyor 1-2 dakika sonra asıl rengine dönüyor,,bu durum neye delalettir acaba bilgisi olan var mı?

francobaresi

benzer seyler okumustum,ampulle alakali oldugunu dusunuyorum. en guzeli sag sol ampulu degisin bakalim diger taraftada ayni tepkiyi mi vercek. eger oyle olursa sorun kesin ampul denebilir. benimde sol ampul sarimtirak bi renk oldu son bir aydir, baharda yeni mercek ampul ve far temizligine giriscem.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

ArinFırat

örneğin duvara sıfır parkettiğim zamanlar,resmen kıpkırmızı yansıma yansıma yapıyor..fabrika çıkışı üzerinde bulunan orijinal ampül olduğu için bende muhtemelen miyadı dolmuş diye düşünüyorum..öğrenmek istediğim şuydu; acaba zenon ampüller ömrünü tamamladığı zaman böyle kızarıp bozarmaya mı başlar :)

Adza

Önce sönük kalıyor kızarıyor, ondan sonra bir gün hiç yanmıyor  :D

ArinFırat

You are not allowed to view links. Register or Login
Önce sönük kalıyor kızarıyor, ondan sonra bir gün hiç yanmıyor  :D
hadi yaww,,durum vahim desene :)) zaten değiştirmeye bahane arıyordum.159un orjinal ışık rengi sarı..aldığımda farlardan bir teki yanmıyordu beyaz ampül almıştım,,1 yıldır bir taraf beyaz bir taraf sarı renk Van Kedisi gibi dolaştım :)

alperuzi

Değiştirirken çok dikkatli olun, d1s ampulü tutan metal kancanın geçtiği plastik tırnaklar kolay kırılabiliyor. Ben bir tanesini kırmıştım değiştirirken, ampullerden birini şu anda tek tırnak tutuyor :(

ArinFırat

Değiştirirken çok dikkatli olun, d1s ampulü tutan metal kancanın geçtiği plastik tırnaklar kolay kırılabiliyor. Ben bir tanesini kırmıştım değiştirirken, ampullerden birini şu anda tek tırnak tutuyor :(
:yukari-ok: :yukari-ok: uyarı için teşekkürler,dikkat edecem

ArinFırat

Bu arada 4300 5000 6000 k hangisini önerirsiniz..renk olarak 6000 iyi ve estetik duruyor ama aydınlatma olarak hangisini tavsiye edersiniz?

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ES53

Bu arada 4300 5000 6000 k hangisini önerirsiniz..renk olarak 6000 iyi ve estetik duruyor ama aydınlatma olarak hangisini tavsiye edersiniz?

En iyi aydinlatan 4300 k olur,8000 k sakin dusunmeyin hem aydinlatma kaybi yasiyosunuz hemde renk bence mavi oluyor ve apaci duruyor.6000k dusunebilirsiniz ama dedigim gibi 4300k aydinlatma konusunda en dogrusu.Cin mali alcaksaniz yurtdisindan filan 4300 6000 k diye aldiklariniz buyuk ihtimal 8000k cikacaktir.denedim onayladim

ArinFırat

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
İlk çalıştırma esnasında görüntü böyle.

muhammet

Photon 6000k tak gitsin her yerde bulunuyor
seninde sıran gelecek

ArinFırat

Yarın uğrayayım sanayiye..düzgün yanan sol far neyse aynısını alacam,4300 ise 4300..6000 ise 6000..boşuna çiftine para vermeyeyim.

muğlalı

Yarın uğrayayım sanayiye..düzgün yanan sol far neyse aynısını alacam,4300 ise 4300..6000 ise 6000..boşuna çiftine para vermeyeyim.

Eğer solda orjinal var ise ki öyle duruyor 4300k almanız gerekir.

nanotechmilas

bence ikisini birden değiştirin derim sonuçta aracın yaşına göre bakarsanız ampulun eskimesi ve çalışma ssati var. 4300 kelcin günışığı ama beyaz düşünürseniz 6000 kelvin edin daha yüksek kelvin değerleri ışıkığı rengini değiştirsede parlaklığından azalma olacağından aydınlatması zevkli olmaz. en yüksek parlaklık 4300 kelvindir. kelvin büyüdükçe ışık yoğunluğu azalır. ben yaptığım bixenon modifiyelerinde 4300 kelvin öneririm ama müşteriler isteği doğrultusunda 8000 kevin taktığımızda oluyor.

ArinFırat

bence ikisini birden değiştirin derim sonuçta aracın yaşına göre bakarsanız ampulun eskimesi ve çalışma ssati var. 4300 kelcin günışığı ama beyaz düşünürseniz 6000 kelvin edin daha yüksek kelvin değerleri ışıkığı rengini değiştirsede parlaklığından azalma olacağından aydınlatması zevkli olmaz. en yüksek parlaklık 4300 kelvindir. kelvin büyüdükçe ışık yoğunluğu azalır. ben yaptığım bixenon modifiyelerinde 4300 kelvin öneririm ama müşteriler isteği doğrultusunda 8000 kevin taktığımızda oluyor.
Mantıklısı da o zaten; renk farkı olmaması için çiftini değiştirmek..evet 4300 k en ideali en net standart görüntüyü veriyor ama 6000k beyaz ve tatlı bir görüntü sunuyor..sizce ortasını bulup 5000k alsam nasıl olur?

hi_cazz

Düzgün markalarda 5000k bulmanız mümkün değil. En ideali 4300 k'dır. Yalnız kesinlikle çift değiştirin. Diğer türlü van kedisi gibi gezersiniz.

ArinFırat

Düzgün markalarda 5000k bulmanız mümkün değil. En ideali 4300 k'dır. Yalnız kesinlikle çift değiştirin. Diğer türlü van kedisi gibi gezersiniz.

Şu haliyle Hayko Çepkin gibi dolanıyorum :)