Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 Jtdm - Islık Sesi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaslar merhaba.Bugun aracimi kullandigimda gaza bastigimda gelen tiz islik sesini farkettim.Arastirdigima gore turbodan geliyor.Daha once yoktu dun gece ve bugun yasadim.Bu durum normal mi acaba ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Normal değil "bence" , bir an önce işini iyi bilen bir ustaya gitmenizi öneririm , zaten aracınızda yazılım vs de vardı yanlış hatırlamıyorsam baya konuşmuştuk limitlerin üzerinde diye.

ES53

Aynen hocam yazilim var.Onerebilceginiz bir yer var mi acaba ?

ozoozo

İstanbulda yaşamıyorum haliyle ne desem yanlış olur ancak forumdan arkadaşlar bilgi verecektir , benim genelde okuduğum sportivo ve zeki usta diye sürekli okuyorum :D tabi sadece okuyorum neresi iyi , neresi kötü hiç bir bilgim yok ve çok daha fazla "usta" denecek alfa servisi var dediğim gibi gördüklerinde cevap gelecektir. Forumda da Özel servisler diye bir başlık vardı eğer aratırsanız orada ayrıntılı bilgiye ulaşırsınız istanbuldaki servisler için.

ES53

Tesekkur ederim hocam.Valla zeki ustaya bakima gittim en son gercekten isini bilen biri ona gotureyim en iyisi nedir ne degildir anlar

ES53

Arkadaslar bu ses bakimdan 100-200 km sonra oldu.ilgisi var midir acaba ?

ES53

Zeki usta turboda sikinti oldugunu soyledi.Sansimiza.turboyu sifirlatmak ne kadar saglikli bilmiyorum.servis fiyatida ortada

ES53

Ses bu arkadaslar

hi_cazz

Ses bu arkadaslar

Video ayarlarını gizli yapmışsınız. O Yüzden izleyemiyoruz.

ES53

Ses bu arkadaslar

Video ayarlarını gizli yapmışsınız. O Yüzden izleyemiyoruz.

Suan deneyin birde hocam.

Benim kafamin takildi yer,zeki usta turbo hortumunu soktu ses kesildi.Turbodan dedi ve 900 tl fiyat verdi.yazilimi yapan yer sadece sesine bakarak turbo dedi 650 fiyat verdi.ama ben 2 gundur arastiriyorum bu sesin hortumdan tutun biraz gevseklik olsa bile cikacagini gordum.bu ses bakimdan sonra basima geldi ve yan sanayi filtre kullanildi.bilemiyorum bunlarla alakasi var mi ? Gorusleriniz cok onemli benim icin kafam cok karisik ne yapacagimi sasirdim.Yani direk turbo deyip o kadar para bayilmak istemiyorum.belki hortumda bi sikinti var.ama buna bakacak ilgilenecek kisi bulamiyorum

Ve turboda sikinti olsa cekisten dusme duman atma yasamaz miyim ? Bunlarin hicbiri yok aracta

driftking11

kardeşim videonu izledim.. 190000kmde 159 var bendede aynı ses... ama cekişte 0 problem:) turbonun değişmesine gerek yok sadece ses balansı yapılmalı.. bu fiyatta yaklaşık 700 lira civarı.. turbocular alıp bi güzel temizliyolar ıvır zıvır birsürü sıvılar falan ses kesiliyor..ancak eskişehirdeki ustamın dediğine göre 50000 km sonra tekrar baslar...
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

ES53

kardeşim videonu izledim.. 190000kmde 159 var bendede aynı ses... ama cekişte 0 problem:) turbonun değişmesine gerek yok sadece ses balansı yapılmalı.. bu fiyatta yaklaşık 700 lira civarı.. turbocular alıp bi güzel temizliyolar ıvır zıvır birsürü sıvılar falan ses kesiliyor..ancak eskişehirdeki ustamın dediğine göre 50000 km sonra tekrar baslar...

Anladim dostumda direk turbo revizyonuyla ayni paraya denk geliyo ya :)

driftking11

sanırım zaten turbo revizyonundan kasıtta bu... revizyonu yenisi takıcaz anlamında kullanıcaklarını zannetmiyorum:)
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

ES53

sanırım zaten turbo revizyonundan kasıtta bu... revizyonu yenisi takıcaz anlamında kullanıcaklarını zannetmiyorum:)

Anladim hocam.ben hala hortumdan filandir diyodum iyi niyetli dusunup ama baktiriyim o zaman

leonheart

Turbo onarımının da garantisi yok. Onarılıp km lerce kullanan da var, kısa süre sonra tekrar arızalanma ihtimali de...Şans artık
159 JTDM Distinctive

ES53

Arkadaslar sorun kesinlikle turboda.yaptiricam artik yapicak bisey yok.Yalniz bugun bir yer sadexe turboyu sokmeye 500 tl istedi :) cok zor yerdeymis 1 gununu verecekmis.revizyon parasiyla esit yani yanlis olmasin.

Bana cok acil bir servis lazim.turboyu sokecek,yaptiracak.

master

Evet turbo lak diye hemen iki vida söker gibi sökülmez de, 1 gün de istemez sökmek o kadar değil :)

Turbonun neresine ne olmuş bir anlatsınlar önce. Salyangozda çatlak varsa kesinlikle revizyon yaptırmayı denemeyin, salyangoz çatlağı hiçbir şekilde adam olmaz. Pallerde problem varsa revizyon denenebilir, ama %100 düzelecek diye bir şey yoktur. Revizyon ince işçilik isteyen iş, o yüzden düzgün yapılmayan bir sürü turbo kısa süre sonra tekrar bozulabiliyor. Aslında en temizi parayı verip sıfırını almaktır.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ar.159

Alfa Maslak Bahattin abiye git selamımı söyle av. Mehmet Ali dersin benimkiyle baya uğraştılar usta artık gözümü bağlasalar söker takarım diyordu özel bi turboculari var acaip methediyorlar

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ES53

Keske 0 ini alacak durumum olsa :) Simdi soyle bisey var.Benim aracim bazen beyaz duman atiyor turbo yuzunden dediler.Biliyorsunuz yazilimli.Cevremden duydugum kadariyla 2 secenegim var.Ya turbo revizyon yapilacak yazilimi dusurucem,yada ismini tam bilmiyorum hibrit turbo denilen olayi yaptiricam.Catlak yok sanirim.Tam olarak hatirlamiyorum kelepce gibi bi sikinti soyledi.

Zeki usta 900 tlye sokup takip turboyu yaptiracagini soyluyor.Benimde kafamda soru isareti olan sey revizyonu yapacak usta.Cunku cogu kisi revizyondan saglikli sonuc alamiyor.Pendik uzman turbo yaptigi turbolara garanti veriyomus.Ya sokturup iyi bir turbocu bulup yaptiricam,ya da Zeki ustaya birakip hepsini hallettiricem.Cok karisik bir durum oldu umarim hayirlisiyla cikarim isin icinden

leonheart

Keske 0 ini alacak durumum olsa :) Simdi soyle bisey var.Benim aracim bazen beyaz duman atiyor turbo yuzunden dediler.Biliyorsunuz yazilimli.Cevremden duydugum kadariyla 2 secenegim var.Ya turbo revizyon yapilacak yazilimi dusurucem,yada ismini tam bilmiyorum hibrit turbo denilen olayi yaptiricam.Catlak yok sanirim.Tam olarak hatirlamiyorum kelepce gibi bi sikinti soyledi.

Zeki usta 900 tlye sokup takip turboyu yaptiracagini soyluyor.Benimde kafamda soru isareti olan sey revizyonu yapacak usta.Cunku cogu kisi revizyondan saglikli sonuc alamiyor.Pendik uzman turbo yaptigi turbolara garanti veriyomus.Ya sokturup iyi bir turbocu bulup yaptiricam,ya da Zeki ustaya birakip hepsini hallettiricem.Cok karisik bir durum oldu umarim hayirlisiyla cikarim isin icinden

DPF iptal değilse aracınızda o da beyaz duman atar aktif olduğunda.
159 JTDM Distinctive

ES53

Dpf iptal hocam

ozoozo

Eğer daha fazla güç istiyorsanız hybrid'e başvurun yoksa dokunmayın direk revize edilsin Önder abinin dediği gibi ilk önce sorun ne onu anlamakta fayda var , video ya bakılırsa turbonun ıslık sesinde halay bile çekilir o derece. Yerinizde olsam bu sürede arabaya da binmezdim. Eğer ki pallerde sorun varsa hallediliyor yok salyangoz ise 0 almak kesinlikle mantıklı. Geçmiş olsun sıkıntılı bir iş helede maddi açıdan sıkıntı varsa en iyi 1000 lirası var bu işin belki daha fazladır.

ES53

Eğer daha fazla güç istiyorsanız hybrid'e başvurun yoksa dokunmayın direk revize edilsin Önder abinin dediği gibi ilk önce sorun ne onu anlamakta fayda var , video ya bakılırsa turbonun ıslık sesinde halay bile çekilir o derece. Yerinizde olsam bu sürede arabaya da binmezdim. Eğer ki pallerde sorun varsa hallediliyor yok salyangoz ise 0 almak kesinlikle mantıklı. Geçmiş olsun sıkıntılı bir iş helede maddi açıdan sıkıntı varsa en iyi 1000 lirası var bu işin belki daha fazladır.

Tesekkur ederim hocam.Guc istemiyorum kesinlikle.ilk isim yazilimi soft bir seviyeye getirmek olacak.yoksa hic gazlamiyorum bana gereksiz.ama yakit cok dustu yazilimla.Acilip bakilmadi henuz ama zeki usta 900 liraya halledecegini soyledi.Ses yaklasik 3 gundur basladi iste.Umarim kurtarilcak durumdadir.Yoksa suan maddi acidan arabayi uzun sure yatirmam gerekicek

master

O zaman önce turboyu revize ettirin, sonra da yazılımı düzgün, 159'dan anlayan bir firmanınkiyle değiştirin. Aklı başında hiçbir firma 159'a sadece yazılımla 208hp vermez. 159 üstüne uzman olan firmalar dahi en fazla 180-190 aralığında kalıyorlar. Gaza basıp basmamanız da çok farketmez bence, zorlayan bir yazılım var diye arabayı sürekli 2500dd aralığında mı tutacaksınız? En güzeli düzgün bir yazılım olsun, kafa rahat olsun. Ama boşa para vermeden önce düzgün ölçüm yapan bir dynoya çıkın, hatta karşılaştırma açısından standart bir 159 da gelirse güzel olur. Böylece dyno hataları da hesaplayarak tolere edilebilir ve aracın gerçekte kaç hp olduğu üç aşağı beş yukarı ortaya çıkar. Eğer gerçekten 208hp ise kenara bir 1200-1300 TL daha koymak gerekecektir.

Bu kadar düşük km'deki arabanın turbosu iki şeyden gider, ya turboya karşı ekstra dikkatsizlik ya da turboyu çok zorlayan yazılım.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ES53

O zaman önce turboyu revize ettirin, sonra da yazılımı düzgün, 159'dan anlayan bir firmanınkiyle değiştirin. Aklı başında hiçbir firma 159'a sadece yazılımla 208hp vermez. 159 üstüne uzman olan firmalar dahi en fazla 180-190 aralığında kalıyorlar. Gaza basıp basmamanız da çok farketmez bence, zorlayan bir yazılım var diye arabayı sürekli 2500dd aralığında mı tutacaksınız? En güzeli düzgün bir yazılım olsun, kafa rahat olsun. Ama boşa para vermeden önce düzgün ölçüm yapan bir dynoya çıkın, hatta karşılaştırma açısından standart bir 159 da gelirse güzel olur. Böylece dyno hataları da hesaplayarak tolere edilebilir ve aracın gerçekte kaç hp olduğu üç aşağı beş yukarı ortaya çıkar. Eğer gerçekten 208hp ise kenara bir 1200-1300 TL daha koymak gerekecektir.

Bu kadar düşük km'deki arabanın turbosu iki şeyden gider, ya turboya karşı ekstra dikkatsizlik ya da turboyu çok zorlayan yazılım.

Bence ikiside hocam.hem yazilimdan sonra arabayla gazlanmis hemde hicbir zaman arabayi calistirirken kaparken dikkat etmemisler.birdaha ustune vericek param olmadigi icin yaptirdigim yere yazilimi dusurtmeye goturucem

ES53

Araci zeki ustaya biraktim.Umarim revizyon saglikli olur.