Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 YAZILIM SORUNU

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Poseid10

Alfa 159 aracımı yeni aldım, daha önceki 159 deneyimlerime göre aracın daha seri olduğunu gördüm, bunun üzerine teste soktum ve aracımın 175 hp olduğunu belirttiler. Benim sorularım şunlar, yaşayan arkadaşlarım var ise bilgilendirirseniz memnun olurum.

1 - Yazılım aracın diğer fonksiyonlarına olumsuz etki eder mi, ederse hangi fonksiyonlarına,  şanzıman vs.
2- Orijinal yazılımına nasıl dönebilirim.
3- Cruise controlde aracım 130 km/s hızla giderken, düz yolda 6. vitesde olması gerekirken 3. vitese düşüyor, devir yükseltiyor normal değil, bununla ilgisi var mıdır?

Fatihob

1- Karışık bir konu. Hunharca gazlamıyorsanız, stok halindenkinden daha fazla başınızı ağrıtmaz. (Eğer yazılımcı kasap değilse)
2- Yazılımı yapan yer, eski yazılımın yedeğini aldıysa (Almış olması lazım) geri yükleyebilir. Yazılımı kimin yaptığını bilmiyorsanız, yazılım işinde tanınmış firmalara telefon açıp durumu anlatırsanız yardımcı olurlar. Çünkü hepsinin elinde orjinal yazılım olmayabilir, gitmeden önce teyit almakta fayda var.
3- Bu olayın araca sonradan atılan yazılım ile alakası olmaması lazım.
..

alperuzi

1. Eğer tek seferde 10-15 km civarı yol yapıyorsanız sıkıntı olmaz. Kısa kullanıyorsanız DPF doluluğunu arada bir düşünüp uzun yol yapın.
2. Bunu yapmak istemezsiniz. Zaten abartı bir yazılım da değil eğer 175 çıktıysa.
3. Yol durumuna göre vites düşebilir ancak 130'da üçe inebileceğini zannetmiyorum.

abdoganay

You are not allowed to view links. Register or Login

2- Yazılımı yapan yer, eski yazılımın yedeğini aldıysa (Almış olması lazım) geri yükleyebilir. Yazılımı kimin yaptığını bilmiyorsanız, yazılım işinde tanınmış firmalara telefon açıp durumu anlatırsanız yardımcı olurlar. Çünkü hepsinin elinde orjinal yazılım olmayabilir, gitmeden önce teyit almakta fayda var.

Merhabalar... Misal benim 159, yazılımlı olarak aldım, istanbul aracıydı, kimin ve ne düzeyde yazılım yaptığını öğrenme şansım olur mu sadece arabanın bir yerlerine bakarak..
Yoksa tekrardan bir yazılım olayına mı girmek gerek. Partikül ve egr iptal zaten.
Peki bunları niye soruyorum, aracın enjektorleri tamir kiti ile yenilendi, rolanti de bir duzensizlik oluyor sabahları, acaba enjektör kodlamaları filan yazılımlı şekline göre yapılması mı gerekiyordu😞 

abdoganay

Bursa Özlüce Birmottan Mehmet ustam da uzun kontrollerin ardından yazılım sorunu olduğuna kanaat getirdi. Bursa da bir yazılım güncelleme işi yapmamız gerekiyor. Önerilerinizi bekliyorum 👍