Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa romeo 156 Yağ yakma göstergede göstermeme

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

umuthodzhaoglu

Herkese iyi günler. İlk defa araç sahibi oluyorum 19 yaşındayım. Alfa Romeo araçlara çok fazla ilgim vardı 2001 model bir 156 2.0 Twinspark araç aldım. Şimdi sorunu anlatmaya gelirsem , Aracımın geçen gün yağını kontrol ettim bitmişti fakat gösterge yakmıyordu , aynı şekilde aküsüde bitti satıştan 20 gün sonra gerçekleşti hepsi , yüksek devirlerde siyah duman attığımı gördüm aracımın , torpidoyu karıştırırken eski sahinin kağıtları arasındada 1.9 motor olarak sigorta yapıldığını gördüm aracımdan iyice korkmaya başladım. Bazen yokuşlarda aracım ne kadar gaza yüklensemde boğuluyor gaz almıyor ekspertiz raporlarında 155 beygirlik araç 100 beygir gibi bir sonuç verdi ilk aracım olduğundan teknik bilgi ve yardımınıza ihtiyacım var abilerim sorun ne olabilir nelere bakmam gerekiyor , gidebileceğim istanbulda bir usta varsa iletişim için yardımcı olursanız çok mutluluk duyarım şimdiden çok teşekkürler.

octinum

Hayırlı olsun, kazasız belasız inşallah.

Öncelikle derhal çubuğun işaretine kadar yağ doldurun ve tedbir olarak bagajda yağla gezmeye başlayın. Ucuz bir 10w-40 da olsa, yağsız kalma tehlikesinden iyidir. 156 TS'de yağ eksilme uyarısı yok. Sadece yağ cidden azalır da basınç sağlayamazsa yağ basınç lambasını yakar, o zaman da çok geç olmuş olabilir. Kontağı açınca gelip marşa basınca sönen lambadan bahsediyorum. Twin Spark'lar fabrika çıkışında bile kullanıma göre 1000km'de 1 litre kadar yağ eksiltebilir. Yağı aynı zamanda motorda bir yerleri soğutmakta kullanıyor. Motor yıprandıkça yağ tüketimi de elbette artabilir. Sizin durumda şüphe oluştuğu için en geç her hafta yağı kontrol edin. Çubuğun alt seviyesinden mutlaka yukarıda kalsın.

Ben olsam önce kompresyon testi yaparım. Ekspertiz raporlarındaki beygir bilgisine hiç önem vermeyin, çok az sayıda (ve galiba pahalı) dinamometreler dışında tesadüfi sonuçlar çıkar onlardan. Motorun gerçek durumunu en azından kompresyon testiyle tahmin edebilirsiniz.

İstanbul'daki arkadaşlar yardımcı olur ama genel olarak Sportivo ve Carium ismi geçer. Benim sadece Carium Zeki Usta'yla tanışıklığım oldu. İstanbuldaki arkadaşlardan öneri bekleyelim.

Eski sahibinin davranışından, araçla biraz işiniz olacak gibi hissettim. Düzgün yapılırsa bir daha kolay kolay can sıkmaz ama.

umuthodzhaoglu

You are not allowed to view links. Register or Login
Hayırlı olsun, kazasız belasız inşallah.

Öncelikle derhal çubuğun işaretine kadar yağ doldurun ve tedbir olarak bagajda yağla gezmeye başlayın. Ucuz bir 10w-40 da olsa, yağsız kalma tehlikesinden iyidir. 156 TS'de yağ eksilme uyarısı yok. Sadece yağ cidden azalır da basınç sağlayamazsa yağ basınç lambasını yakar, o zaman da çok geç olmuş olabilir. Kontağı açınca gelip marşa basınca sönen lambadan bahsediyorum. Twin Spark'lar fabrika çıkışında bile kullanıma göre 1000km'de 1 litre kadar yağ eksiltebilir. Yağı aynı zamanda motorda bir yerleri soğutmakta kullanıyor. Motor yıprandıkça yağ tüketimi de elbette artabilir. Sizin durumda şüphe oluştuğu için en geç her hafta yağı kontrol edin. Çubuğun alt seviyesinden mutlaka yukarıda kalsın.

Ben olsam önce kompresyon testi yaparım. Ekspertiz raporlarındaki beygir bilgisine hiç önem vermeyin, çok az sayıda (ve galiba pahalı) dinamometreler dışında tesadüfi sonuçlar çıkar onlardan. Motorun gerçek durumunu en azından kompresyon testiyle tahmin edebilirsiniz.

İstanbul'daki arkadaşlar yardımcı olur ama genel olarak Sportivo ve Carium ismi geçer. Benim sadece Carium Zeki Usta'yla tanışıklığım oldu. İstanbuldaki arkadaşlardan öneri bekleyelim.

Eski sahibinin davranışından, araçla biraz işiniz olacak gibi hissettim. Düzgün yapılırsa bir daha kolay kolay can sıkmaz ama.
Öncelikle çok teşekkürler , aracımda bazen rampada boğulma gibi şeylerde oluyor bilgiler için çok teşekkür ederim.

ekerem

Siz vakit kaybetmeden zeki ustanın yada bildiğiniz bi alfa ustasına uğrayın motorun durumu hakkında sağlıklı bilgi alın.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel