Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 araç koruma sistemi devre dışı hatası???

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ArinFırat

You are not allowed to view links. Register or Login
Walla bunca alfistinin bir Duası olunca ucuz yırttık teşekkür ederim hepinizi

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Fettullah hoca ve cemaatinin bile duası bu kadar etkili olmaz :) geçmiş olsun

tako74

Mehmet Ali cok gecmiş olsun

Tarık İPhone5'ten gönderdi.

vieri

Geçmiş olsun.Bundan sonra keyifle binersiniz umarım.  :nazar:

Kibitzer

Geçmiş olsun :)) Şu an hem büyük masraf korkusundan kurtulmanın ferahlaması, hem de bu kadar küçük birşey için çekilen stresin sıkıntısı yaşanıyordur :D
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

teacher

Geçmiş olsun. Aslında arızanın sadece sigortadan kaynaklanmasına da gözünüz aydın demek lazım.

Tolga033

Allah başka sorun vermesin. Geçmiş olsun tekrardan.  :) :nazar:

ar.159

Allah herkese ağız tadıyla kullanmak nasip etsin gelecek dertte böyle ufak olsun hepinize teşekkür ederim
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ismet

Geçmiş olsun mehmet ali. Geçen ben de gecenin bir vakti yolda kaldım. Neyse ki çok önemli bir şey değilmiş. Seni çok iyi anlıyorum :serefe: :nazar:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

feridunaksu

Gecmis olsun. Benimde onceki aracim 159 du ve ayni sorun vardi. Sarj dinamosu, direksiyon unitesi, aku degisti fakat problem devam etmisti. Aracimi satin alan kisi ben sorunu hallederim demisti sonradan konustugumuzda hallettim abi fazla ugrastirmadi dedi nasil oldugunu sormamistim demek boyle halletmis :-)
İnsan beyni bizim anlayabileceğimiz kadar basit olsaydı, onu anlamayacak kadar aptal olmamız gerekirdi.

Adza

Abi çok geçmiş olsun, aynı tarz benim de.başıma gelmişti.
Arabayı otoparka sorunsuz bıraktım derse gittim. Çıkışta kontaga bastim, abs asr ne kadar fren sistemi arızası varsa yakti. Kutup basini soktum olmadı. Test ettim belki çalışıyor diye, nafile.
Sonra basladim ustalari aramaya, ama biz istanbul gibi degiliz içi dışı bir alfacimiz yok. Aradim bursalilarin bildiği ismi, 2000tl ye çözeriz omu dedi. Kurban bayramı arefesi, uzun yola gideceğiz.  Abs siz arabayla da gidilmez. Nasil canim sikilmisti anlatamam. En son hep benim bakimi yapan ustanin ordayken, bir MOTORSİKLET Ustasi uğradı, acti kaputu söktü bir sigorta, al getir bundan. Getirdim b taktık her sey normale döndü:)

Allah en buyuk sorunumuzu 3tl lik sigortalardan versin...

ibrahim

vehicle protection system not available hatasını görmüştüm yaklaşık 2-3 hafta önce , bir daha tekrarlamayınca ve bir problemde olmayınca servis işini ertelemiştim daha sonra giderim diye.

sabah aracıma bindim. kontağı taktım , her hangi bir anormallik yok. kontak rahat girip çıkıyor , ışıklar herşey düzgün. birden ne göreyim. Steering Lock diye bir hata kodu veriyor araç çalışmıyor. 15 dk sonra tekrar denedim araç çalıştı. bu seferde excessive radiator fluid temperature arızası verdi. ancak aracın yağı suyu herşeyi olması gereken standartlarda. şu anda bir sıkıntı yok ama hafiften canımı sıkmadı değil.

wolkanku

vehicle protection system not available hatasını görmüştüm yaklaşık 2-3 hafta önce , bir daha tekrarlamayınca ve bir problemde olmayınca servis işini ertelemiştim daha sonra giderim diye.

sabah aracıma bindim. kontağı taktım , her hangi bir anormallik yok. kontak rahat girip çıkıyor , ışıklar herşey düzgün. birden ne göreyim. Steering Lock diye bir hata kodu veriyor araç çalışmıyor. 15 dk sonra tekrar denedim araç çalıştı. bu seferde excessive radiator fluid temperature arızası verdi. ancak aracın yağı suyu herşeyi olması gereken standartlarda. şu anda bir sıkıntı yok ama hafiften canımı sıkmadı değil.

akünüz bitmek üzere.
yeni akü taktığınızda tüm sorunlar ortadan kalkacaktır.  :serefe:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ibrahim

aracı aldığım arkadaş akünün yeni olduğunu söylemişti ama iinşallah dediğin gibidir volkan abi.

wolkanku

aracı aldığım arkadaş akünün yeni olduğunu söylemişti ama iinşallah dediğin gibidir volkan abi.

bir ölçüm yaptırın, bu hataların voltaj düşüklüğüne işaret.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

tekin159

ölçümü marş esnasında da yaptırın derim. akü normal ölçümde yeterli oluyor marş esnasında çok aşağı düşüyorsa araba bunu arıza olarak kaydedebilir diye düşünüyorum.

satın aldığınız kişi akü yeni mi dedi bilmiyorum ama imkan dahilinde yetkili servis geçmişi yoksa babamdan bile alsam o arabayı triger yağ filtre buji değişimine sokarım. kimsenin dediği ile hareket etmeyin.
2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI
2023 - Giulia 2.0 Competizione Q4

blackgear

Merhaba, ufak bir hortlatma yapalım konuyu.

Yaklaşık 1 aydır, aracımda araç koruma sistemi Devre dışı uyarısı alıyorum. Uyarı kontak kapattıktan 3-4 saniye sonra çıkıyor. Aracın çalışmasında ve diğer akşamlarda bir problem yok. Akü sök tak yaptık olmadı, bilgisayarda da bir hata görmüyor.

Belirttiğim gibi, herşey normal, kontak kapatınca bu uyarıyı alıyorum. Konuya bakınca aklıma direksiyon kilit sigortası geldi, haricinde bu sorunu yaşayan veya başka bir çözüm önerisi olan var mıdır?

Araç 2011 159 jtd otomatik.

Herkese selamlar.

blackgear

Eskiden düzeltme vardı, şimdi bulamadım.

Düzeltme 1: aracım 2009 model, yanlış yazmışım.
Düzeltme 2: var mı acaba direksiyon kilidi sigortası gibi bişe onu da bilmiyorum.

agucba

Akünün şarj düzeyi ne durumda? Yani anlık değil de genel akü sağlığı anlamında.
Bu tip hatalarda genelde akünün kontrol edilmesini tavsiye ederler en başta.

RMX2151 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

///////////////

blackgear

Abi sürekli 13,8 gösteriyor multimedya. Akü sök bekle tak yaptık olmadı.

Şimdi şunu denedik, anahtarı çıkarmazsam vermiyor, çıkarınca hatayı alıyorum.

Kodlama ile alakalı bir sorun gibi. Yedek anahtar olmadığı için alternatif deneme şansım da yok malesef.

Ama direksiyon da kilitlenmiyor. Kontak kapalı olunca çok zor da olsa direksiyon hareket edebiliyor. Şimdilik yolda bırakacak gibi durmuyor, belki anahtarı düşürünce kodlama devresine zarar vermiş olabilirim. Elektronik bilgim zayıf.

Pervasiz_7

Geçmiş olsun. Aynı hatayı 3-4 ay önce bende alıyordum fakat kontağa taktığımda marş basmıyordu. Ustam bu direksiyon kilit ecu sunun fişini söktü taktı düzeldi. Daha önce başka bir arabanınki de düzelmiş dediğine göre. Direksiyonun alt tarafında gri renkli bir soketi vardı diye hatırlıyorum bir şey sökmeden uzanılabiliniyor. Bir deneyin isterseniz.

Sigortadan olsa hiç çalışmazdı diye düşünüyorum ama bir kontrol edin isterseniz, sigortası akünün yanındaki sigorta kutusunda sol alt köşede olan olması lazım (kullanım klavuzunda o sigortayı gösteriyor).
Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda