Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta Anten kablosu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dellobaltino

Arkadaşımın aracında başına gelen bir olayla ilgili, elektronik konusunda bilgili arkadaşlara bir sorum olacak.

Aracın orjinal ekranını söktürüp yerine android bir ünite taktırmış. Radyosunun çok kötü çektiğinden yakınıyordu. Bunun cihazın kalitesizliğinden kaynaklı olduğunu düşündük. Söküp incelediğimizde gördüm ki her iki teybin anten girişleri farklı. Piyasada bu iş için kullanılan dönüştürücüler var. (ekte resmi de var) Fakat montajcı orjinal kabloyu kesip ek elle bağlamış ve bantlamış. Sinyal kalitesinin kötü olmasının sebebinin bu olduğunu düşünüyorum.

Orjinal kabloyu tekrar temin edip bir dönüştürücü kullanmayı düşündük. Ekteki resimlerden anladığım kadarıyla bu kablo tavandan öne kadar geliyor. Sağı solu fazla sökmeden bu kabloyu değiştirmek mümkün müdür?

Yok mümkün değilse bu noktadan itibaren en sağlam bağlantıyı nasıl yapabiliriz. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımını bekliyorum.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mustafaguleryuz

Bence tespitiniz doğru. Anten gibi analog hatların gürültü bağışıklığı daha düşük oluyor. O nedenle kabloda uçtan uca shield (ekran) da kullanılıyor. Bu ekran antenden kutu içindeki devreye kadar anten kablosunu diğer gürültülerden izole ediyor.

Muhtemelen sadece içteki hattı birleştirmiştir, kablo ekranı da kopmuştur. Hem elle kablo birleştirme hem de ekranın kopukluğu gürültüyü artırır.

Yeni kablo dediğiniz gibi zor bir işlem. Mevcut kablo kesildiği için kısa geleceğini tahmin ediyorum, oluyorsa bu kablonun ucuna teybe olacak konnektörün uygun şekilde montajının yapılması en iyi çözüm olur.
Kablo kısa geliyorsa yine karşılıklı iki konnektörle ek yapılması, hem sinyalin hem de ekranın uygun şekilde devamlılığını sağlayacaktır.

2015 Giulietta Bianco Lunare

Dellobaltino

You are not allowed to view links. Register or Login
Bence tespitiniz doğru. Anten gibi analog hatların gürültü bağışıklığı daha düşük oluyor. O nedenle kabloda uçtan uca shield (ekran) da kullanılıyor. Bu ekran antenden kutu içindeki devreye kadar anten kablosunu diğer gürültülerden izole ediyor.

Muhtemelen sadece içteki hattı birleştirmiştir, kablo ekranı da kopmuştur. Hem elle kablo birleştirme hem de ekranın kopukluğu gürültüyü artırır.

Yeni kablo dediğiniz gibi zor bir işlem. Mevcut kablo kesildiği için kısa geleceğini tahmin ediyorum, oluyorsa bu kablonun ucuna teybe olacak konnektörün uygun şekilde montajının yapılması en iyi çözüm olur.
Kablo kısa geliyorsa yine karşılıklı iki konnektörle ek yapılması, hem sinyalin hem de ekranın uygun şekilde devamlılığını sağlayacaktır.
Peki bu ek nasıl yapılmalı? Lehimleyerek mi olmalı. Kablolar lehimlense de ekran (shield) nasıl bağlanmalı

mustafaguleryuz

You are not allowed to view links. Register or Login
Peki bu ek nasıl yapılmalı? Lehimleyerek mi olmalı. Kablolar lehimlense de ekran (shield) nasıl bağlanmalı

Aslında doğru çözüm konnektöre uygun olanı yapmak.

TV anteni fişi gibi sinyal vidalı olabilir, görselden emin olamadım. Bu konnektörde ekranı uygun şekilde sonlandırmak da mümkün. Ekranı konnektörün içindeki metal parçanın üstüne katlamak yeterli oluyor.

Farklı tiplerde sinyali lehimleyip, ekranı iletken bantla (bakır, alüminyum) konnektörün gövdesine yapıştırmak da çözüm oluyor. Bant kalın veya geniş olursa hareketi engelleyebilir, zorlanırsa açılabilir. O yüzden minimum kullanmak daha dayanıklı olur.

Konnektörü temin ederseniz haberleşelim, elimden geldiği kadar yardımcı olurum.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2015 Giulietta Bianco Lunare