Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bitmeyen 156 Sorunu.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tolga033

You are not allowed to view links. Register or Login
Neden satıyon usta??
Cefasını sen Çektin sefasını başlarımı sürecek?
:yukari-ok:

Remzi

İş inada bindi.  Yaptırıcam en sonda bi de boyatıp binecem dedim. Her tamirde bu son bu son dedik yaptırdık. Ama bitmiyor be abi. Yordu beni artık soğudum bu arabadan. Tertemiz bir 159 istiyorum. Ama bu sefer her vidasına baktırıcam. İnşallah..
En son gaz kelebeği bozulmuştu değiştirdik, sonra da ikinci vitesden yukarı cıkmıyordu sensör değişti.  Tam bindim yine arıza verdi gaz kelebek sisteminde arıza varmış. Yani makinaya iki gün ben 5 gün usta biniyor veya kapıda yatıyor. Yatmasınada içim el vermiyor. Yaptırıyorum yine sanayide. Hadi hayırlısı..

fluhayat

bu arabayı kim nasıl kullandıysa ya da kullandılarsa gerçekten bunları arabalara yaklaştırmayacan. okudukça insanın içi yanıyor. pert araba alıp yaptırsan bu kadar cefa çekmezdin.
alfa romeo 2004 156 distinctive

Onur ÖZTÜRK

You are not allowed to view links. Register or Login
İş inada bindi.  Yaptırıcam en sonda bi de boyatıp binecem dedim. Her tamirde bu son bu son dedik yaptırdık. Ama bitmiyor be abi. Yordu beni artık soğudum bu arabadan. Tertemiz bir 159 istiyorum. Ama bu sefer her vidasına baktırıcam. İnşallah..
En son gaz kelebeği bozulmuştu değiştirdik, sonra da ikinci vitesden yukarı cıkmıyordu sensör değişti.  Tam bindim yine arıza verdi gaz kelebek sisteminde arıza varmış. Yani makinaya iki gün ben 5 gün usta biniyor veya kapıda yatıyor. Yatmasınada içim el vermiyor. Yaptırıyorum yine sanayide. Hadi hayırlısı..
Tamam yıpranmış bir araç almış olabilirsiniz ama 156 gibi parçaları nispeten ucuz bir Alfa'ya 17.000TL harcadıysanız, Allah aşkına gidin Mondeo alın sağlam arabadır. 156'ya 17.000 harcayan 159'a 35.000TL rahat harcar :)
İşin şakası bir yana, bu işleri çözecek bir usta lazım size fakat gerçekten usta olmalı. Zeki ustadan bahsetmişsiniz. Zeki usta iyidir, bir ustaya gidin ama. Arabanın yarısını maslakta kalanını bostancıda yaptırmayın. Gerekirse sıfırdan başlayın ama aynı usta farlardan girsin stoplardan çıksın.
Bir de hesaplı iş yapın bence. Listede her ne kadar motor yenileme ücreti bile olsa toplamda yapmış olduğunuz masraf diğer kalemlerde çok çok yüksek kalıyor bana göre.

Ha bir de şu var. 3 adet 156 kullandım, Bu bahsettiklerinizin birkaçı benim 3 aracımın herhangi birinde olsaydı benzin döküp yakmıştım. Helal olsun size...
                                                                                                                           Stile Italiano

Cihan82

Konuyu takip ediyorum da, yaşadıklarınız hakikaten her insanın kaldıracağı türden değil. Geçmiş olsun diyeyim ama bir taraftan da "trollenmek" dedikleri olay da aklıma gelmiyor değil  :)
2003 Azzurro Gabbiano 156 Mk 1.5 SS
1998 Laguna 2.0 RXE
2015 Ford Tourneo Courier
2009 Fiat Bravo 1.4 T-Jet Emotion
2001 Ford Focus Sport Trend

Kutay

Av.Remzi  bey,  2005 model 1.4 clio almıyorsunuz,  Yapmanız gereken, mesleğinizin de bir parçası olan Araştırmak...  Almadan önce 156 ile ilgili  hele ki Selesspeed ile ilgili birşeyler yazsaydınız dikkat etmeniz gereken şeyleri az çok bilirdiniz.  Ha insanlık halidir gözünüze perde inmiştir almışsınızdır. Bununla geçmiş olsun. Hayatta çoğu kişi hatalarını maddi olarak ödüyor. Sizinki biraz kalın olmuş o kadar. Onun içinde Burda size yardım etmek isteyenlere biraz agrasif davranıyorsunuz...  Eğer bizden bilgi paylaşımı ile ilgili bir beklentiniz yoksa, Konuyu Alfa Romeo Türkiye' ye yazın. Meblayı duyunca belki yeni Giulietta  falan verirler. :) 
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

Alsift140

156 ya 1.5 yıl bindim tek arıza motorun dumanlar içinde parçalanmasıydı onun haricinde hiç arıza vermedi

35oz41

Av.Remzi Abiyle ve ss 156 sı ile  bugün Carium'da tanıştık, sohbet ettik, hatta ileride aynı meslekten olma ihtimalimiz sebebiyle biraz kendisinden tavsiyeler de aldım sağolsun. Aynı şikayetleri canlı dinledim, morali çok bozuk fakat Alfa'dan ve o 156'dan bile soğumaması ben ve yakın bir arkadaşım tarafından takdir gördü. Çok temiz kalpli bir insan olması ve Alfa hakkında pek bilgi sahibi olmaması ona pahalıya mal olmuş. Aracı aldığı yerde Alfa ustası olmaması sebebiyle sadece ekspertizin dediklerinden yola çıkarak, kendi ustasıyla beraber en fazla 3-5 bin tl ye adam edilecegi hususunda görüşmüşler. Fiyat da normalin en az 5-6 bin tl altında olunca gözlere perde inme durumu olmuş.
Konu cok merak edilince bizzat görüşen biri olarak biraz açıklığa kavuşsun istedim.
Umarım sorunlar biter Remzi Abi.

Makineci

Bende aynı tongaya düşmüştüm zamanında.Öğrenciyken hem okuyup hem çalışıp biriktirdiğim 3 kuruş parayla aldım 156'mı.Nasıl olsa artık maaşım var 4 5 bin lira harcarım orjinal parçalarıyla adam eder zevkle binerim diyordum.Yollarda kaldım.Ciğeri 5 para etmez ustaların kahrını çektim.Burnu havada karakter yoksunu parçacılarla kavga ettim(Gerçi Tolga Bey'le tanıştıktan sonra bu derdim sona ermişti).En son lanet edip sattım.Bu maceranın sonunda yaklaşık 12 bin lira zarar ettim.Hemde bu fiyatın içinde motor yaptırma yok.Hala derli toplu bir 156 görünce ilk günkü hayranlığımla bakıyorum.Ama artık ne yazık ki almaya cesaret edemiyorum.Umarım sizin aracınızın tüm problemleri sona ermiştir keyifle binersiniz.