Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Çok yakan 156 1.6 mk2

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

satoya

Arkadaşlar kısaca yazacağım

1.6 benzin 2004 mk2

200bin de motor yapıldı, lpg söktürdüm. 10bin km dir benzin ile biniyorum... aracın çok yaktığını düşünüyorum. devirli kullanmıyorum şehir içi ısınmadan basmıyorum. sık da kullanmıyorum

depo fulüyorum 1 depo ile 250km de ibre %50 altına iniyor. 400km de  ışık yanıyor..

aracımı biraz yalapşap topladılar, sensörel değerler nedir bilmiyorum, karışım nedir bilmiyorum

bujilerimi gördüm iyi durumdaydı değişmedik. rodaj sonrası yağım filtrelerim değişti.

motor ilk yapıldığında rodaj sonrası titreşim oldu, baktık 1 nolu o2 sensörü hata, çıkarttık simsiyah olmuş, servis hemen 1000tl yenisini taktı, yazılımdan sıfırladı düzeldi.. 100km gitmedim aynısı oldu yine sallanıyor motor.. gittim baktık yine aynı sensör.. bi söktük yine simsiyah.. bu arada ben de diğer sensörü kendin değiştim. onlar da kendi taktıklarını garantiden yenisini taktılar. ondan sonra daha sensörel bir hata olmadı.. titreşim olmadı ama yakıt çok fazla

bu durumda ilk nerelerine baktırmalıyım, farklı bir servise gideceğim.. başına gelen oldu mu?   

Alfa da ekonomi arama muhabbetleri yapmazsanız çok sevinirim 2 günlük alfacı değilim aracın her yerine hakimim sadece nokta atışı bilgi öğrenmek istedim. 15lt den fazla değerler var..

Benzin pompam sıfır
Direksiyon pompam sıfır
termostat sıfır
yağım 10w60 castrol edge
triger sıfır
bujilerim orj.
yağ eksiltme hiç yok

2004 156 1.6ts
2003 147 1.6ts eco

Pervasiz_7

Geçmiş olsun, araçta duman atma var mı? (yüksek devirlerde dahil).
Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda

melih123

Enjektörlere bakıldı mı? Yüksek ihtimal enjektörler işeme yapıyor.
Alfa Romeo Gt 2.0 JTS Selespeed

satoya

You are not allowed to view links. Register or Login
Geçmiş olsun, araçta duman atma var mı? (yüksek devirlerde dahil).

Dam başında saksağan vur beline kazmayı demeyeceğim

mis gibi egzost buhar çıkıyor, egzost deliğinde is bile yok.
2004 156 1.6ts
2003 147 1.6ts eco