Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Detailing, İç - Dış Kozmetik Bakım Hakkında Bilgiler-Sorular-Cevaplar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Merhaba arkadaşlar,

Senelerdir almayı düşündüğüm basınçlı yıkama makinesini müstakil bir eve geçmem ile birlikte ilk iş olarak aldım :)
Karcher K5 Full Control modelini aldım.
Hepsiburada'da ciddi indirimler vardı, o arada çeyizi düzdüm. Karcher foam lance(MJJC de sipariş verdim), Karcher 20+20=40 m primoflex hortum, aqua stop ekipmanlar filan.

Bana şimdi foam lance ile kullanıma uygun şampuan tavsiyesi gerekiyor. Piyasada adı geçen Chemical guys honeydew sanırım bir de Atas Dls125 yada 150 var.

Normal şampuanları da kullandıklarını görüyorum youtube'da. Meguiars gold class gibi.

Ne yapmalı ne almalı?

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

hayırlı olsun bülent abi , paraya kıyıp güzelini almışsın :)
honeydew'ü ben de çok görüyorum duyuyorum, ama hiç tecrübe etmedim. ilbey daha iyi bir açıklama yapar diye düşünüyorum.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

depeche101

Merhaba arkadaşlar,

Senelerdir almayı düşündüğüm basınçlı yıkama makinesini müstakil bir eve geçmem ile birlikte ilk iş olarak aldım :)
Hepsiburada'da ciddi indirimler vardı, o arada çeyizi düzdüm. Karcher foam lance(MJJC de sipariş verdim), Karcher 20+20=40 m primoflex hortum, aqua stop ekipmanlar filan.

Bana şimdi foam lance ile kullanıma uygun şampuan tavsiyesi gerekiyor. Piyasada adı geçen Chemical guys honeydew sanırım bir de Atas Dls125 yada 150 var.

Normal şampuanları da kullandıklarını görüyorum youtube'da. Meguiars gold class gibi.

Ne yapmalı ne almalı?

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Hayırlı olsun hemşerim. En büyük hayalim  :nazar:

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Teşekkürler. Okan hocam her ne kadar lojman olsa da emekliliğe kabaca 18 yıl olduğunu düşünürsek kendi evim sayılır :)

ilbey666

Merhaba arkadaşlar,

Ne yapmalı ne almalı?

Abi selamlar, benim foam lance'de tavsiyem ağır kir durumunda Chemical Guys Citrus, normal-hafif kir durumunda Chemical Guys Honeydew ya da Adams Car Shampoo olacaktır.

Fiyat olarak hesaplı bir ürün istersen Chemical Guys You are not allowed to view links. Register or Login alabilirsin. Aşırı köpüklü orta güçte bir şampuan. Tüm şampuanları galon olarak alabilirsen fiyat olarak aşırı uyguna gelecektir.
Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

admin

Teşekkürler. Okan hocam her ne kadar lojman olsa da emekliliğe kabaca 18 yıl olduğunu düşünürsek kendi evim sayılır :)

Bülent Hocam, bahçede C veya E serisini yıkarken çekilen fotoğrafları bekleriz.  :)

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Alfadanadam

Bülent Hocam, bahçede C veya E serisini yıkarken çekilen fotoğrafları bekleriz.  :)

320D daha mantıklı bir seçim olacaktır :)

Alfadanadam

Abi selamlar, benim foam lance'de tavsiyem ağır kir durumunda Chemical Guys Citrus, normal-hafif kir durumunda Chemical Guys Honeydew ya da Adams Car Shampoo olacaktır.

Fiyat olarak hesaplı bir ürün istersen Chemical Guys You are not allowed to view links. Register or Login alabilirsin. Aşırı köpüklü orta güçte bir şampuan. Tüm şampuanları galon olarak alabilirsen fiyat olarak aşırı uyguna gelecektir.

Çok teşekkürler, hemen not ediyorum :)

Alfadanadam

Chemical guys Citrus aldım. :)
Bir de You are not allowed to view links. Register or Login alırım ilerleyen zamanlarda.
Teşekkürler tekrardan.

Ugur55

Yaz oncesi aracımdaki kılcal çizikler ve boya ustundeki katmanın alınması için işlem yaptırmak istiyorum. Ozellıkle gunesli havalarda anodize mavi cok hos gorunuyor fakat butun defectler netlesnce beni rahatsz etmeye basladı.seramik kaplama nano koruma gibi uygulamalardan ve uygulama yapan yerlerden hangisini onerirsiniz. Tecrubelerinizi ve onerilerinizi bekliyorum.
2012 Giulietta 1.4 MA Distinctive Mk1
2015 Giulietta 1.6 JTDM Distinctive Mk2
2015 Giulietta 1.4 MA TCT Distinctive Mk2
,,

universeee

Bakım ürünü değil ama bakım ürünlerini içine koyabileceğiniz bir çanta aldım geçen hafta. Hoşuma gittiği için paylaşayım dedim. İtalyan tarzı olması arabalarınızla uyum sağlayabilir. Ben bir uzak doğulunun bagajında kullanıyorum, İtalyan'a yetiştiremedik maalesef  :D

Ürün deriden yapılma. Gerçek deri yada yapay deri hiç anlamam ama gerçekten güzel bir hissiyat veriyor insana. Ebatları benim için oldukça yeterli. Camsil şişeleri gibi şişeleri bile içine sorunsuz alır sanıyorum zira Sonax BSD şişesini rahatlıkla dik olarak içine koydum. Ama detailing ürünlerinin hastasıysanız ve çok miktarda ürününüz varsa bu çanta yeterli gelmeyebilir. Askısı çok dandik kumaştan ama zaten asıl işe yarayacak kısmı orası değil o yüzden sorun yok. Yalnız çanta uzun zamandır stokta duruyordu sanıyorum ki biraz kırışıklık içinde elime ulaştı. Tabanına bir karton koydum malzemeleri de doldurunca duruşu çok daha iyi oldu. Kısacası tavsiye ederim. Farklı fiyatlar mevcut o yüzden biraz araştırıp almakta fayda var. Ben n11'de indirimden aldım, linki aşağıda.

2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

akıllı

You are not allowed to view links. Register or Login linki direk tıkladım, satıcının ürünle ilgili ilk eklediği resim ecayip. Dedim "noluyooo laa? Bu nasıl çanta?"  :))

universeee

You are not allowed to view links. Register or Login linki direk tıkladım, satıcının ürünle ilgili ilk eklediği resim ecayip. Dedim "noluyooo laa? Bu nasıl çanta?"  :))

Ürünle birlikte o abla gelmiyor ne yazık ki!  :'( Çantayla idare etmeniz lazım.
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

etimat

Dostlar merhaba
Meslek olarak döküm sektöründeyim ve iş yerimin önüne park ettiğim aracımın boyası demir oksit diye tahmin ettiğim toz zerreciklerinin yapışması sonucu zımpara gibi oldu... yok mudur bu iş için bir uzman babayiğit

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
06 UJ 192
    147

alperuzi

iron-x banyosu yapmanız lazım, jant temizlemede kullanılan zamazingo. Detailing işi yapan düzgün yerler yapar.

etimat

iron-x banyosu yapmanız lazım, jant temizlemede kullanılan zamazingo. Detailing işi yapan düzgün yerler yapar.

Peki sizce kalıcı olacak mı?

06 UJ 192
    147

ilbey666

Peki sizce kalıcı olacak mı?

Kalıcı olması size bağlı. Demir tozu çözücü ürünler boyayı sadece demir tozlarından arındırır. Koruma sağlamaz.
Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

Kurzuk

Meguiars Clay Kit içinden çıkan Meguiars sprey şeklindeki Quick Detailer'ın kalanını hangi amaçla hangi yüzeylerde hangi aşamada kullanabilirim?

2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

wolkanku

Meguiars Clay Kit içinden çıkan Meguiars sprey şeklindeki Quick Detailer'ın kalanını hangi amaçla hangi yüzeylerde hangi aşamada kullanabilirim?

Yıkama sonrası
Kuş pisliği temizleme
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Kurzuk

Yıkama sonrası
Kuş pisliği temizleme
Sağol Volkan, acaba zift, yağ kalıntısı veya reçinede de işe yarar mı? Sanırım kullanılabilir

2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

wolkanku

Sağol Volkan, acaba zift, yağ kalıntısı veya reçinede de işe yarar mı? Sanırım kullanılabilir

Hiç birine etki etmez
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

sarpgrey

Merhaba arkadaşlar, bunlar vernik atmasimidir, oluşma sebebi nedir, 2006 model 147, ve harhangi bir çözümü var mıdır?
Teşekkürler cevaplar için.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

Alfista35

Merhaba arkadaşlar, bunlar vernik atmasimidir, oluşma sebebi nedir, 2006 model 147, ve harhangi bir çözümü var mıdır?
Teşekkürler cevaplar için.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

ikiside vernik atığı abi, benim 156da da var ve zamanla büyüdü. boya dışında çözümü yok sanırım
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

sarpgrey

Eyvallah saol.

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

kuti147

2005 mk1 147 ve 2008 mk2 147 rosso aracimda da bulunan baş belası vernik atmaları. Maalesef tek çözümü boya
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

alfizml

Siyah renk 147mde boya kusurlarım var,cila olarak Sonax brilliant mavi olandan kullanıyordum siyah renk cilalara merak saldım ,çok ince çizikleri kapatmada faydası olur mu acaba?