0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben uzun yıllardır 145 ile başlayan serüvenimde hep boyasız olsun değişensiz olsun diyerek 3 e 5 vermiş bir kullanıcı olarak artık yeter diyorum.ya arkadaşlar nedir bu boya takıntısı. yeter artık. ağır kazası olmayan boyası adam gibi yapılan bir araç almak yerine vernik yanıklı olsun ama illa da boyasız olsun diyerek milletin hurdalarını topladık. Yeter artık.Evet değişeni olmasın ama temiz bakımlı fark etmez kaçıncıya boyandığı. Mesai başlar başlamaz bir adam gibi boyacı arıyorum. harbi hakkını isteyecek ve aldığı parayı hak edecek bi usta bulur bulmaz 159 u komple boyaya sokucam. yeter bu km ve boya takıntısı. tampon da sürtme arka tamponda çöp konteynere sürtme kapıda market arabası sürtme yeter artık valla yeter bıktım... beni çok az kişi tanır. servisim parça tedarik çim bilir beni. 3 ile beşi kıyaslamam. Ama her şeyin bir limiti vardır..Ön tamponu değiştirdim arka tamponu değiştirdim. Motor aksamına girmeyeceğim. Araçta değişmedik bi şöför kaldı. şimdi ben 159x2 harcadım. Eeee ne oldu yamalı boğça gibi mi gezicem .. Boya haktır. İtiraz eden olabilir.. O da ayrı bir mesele...
Yurtdışında ev sahibim 200 bin kmye yaklaşan bir Range Rover aldığında onlar ve bizim aramızdaki otomobil kültürünü canlı canlı görmüştüm. Klasik muhabbet olsun diye boya değişen var mı diye sormuştum adama Anlam verememişti soruma, boyatılınca bir tık fazla isteniyordu ikinci el araçlarda çünkü @Theillest in dediği gibi boyasız ama boya ihtiyacı olan bir halde olması satın alacak kişi için ek masraf olduğu için fiyat düşmek zorunda kalıyorlardı. Değişen parçada bile, eskiyen bir parçanın sıfır yenisiyle değiştirmenin alıcı için daha avantajlı bir durum olduğunu söylemişti. KM için ise fabrika 500-600 bin gitsin diye yapıyor daha ömrünün yarısında bile değil demişti.Teknik olarak söylediği her şey doğruydu ne diyebilirdim, biz de öyle düşünüyoruz ama şöyle ufak bir fark var aramızda. Ona birisi ortadan birleştirilmiş bir araç satmaya kalkarsa, veya km düşürüp bunu söylemeden bir hile hurda çevirmeye kalksa doğal olarak dolandırıcılıkla suçlanıyor satan kişi ve ciddi bir suçlama bu. Bizdeki gibi her şey olabilirsin ama rezil olamazsın diye bir kalıplaşmış ifadeleri yok yani.Diğer bir açı da, şahıs olarak ikinci el araç alım satımından kar etmeleri çok zor ve yenisini yerine koymaya kalkan asgari ücretli bir vatandaş bile sattığı aracın sıfırını alırken ya birkaç senelik birikimle bu hedefine ulaşabiliyor ya da neredeyse bizim doğalgaz faturalarımız boyutunda taksitlerle araç alabiliyor. 35-40 bin TL'ye sıfır BMW 3, 90 bin TL'ye sıfır Giulia QV satılıyor olsa şu anda ülkemizde, kim 98 model orta sınıf araçların kmsini düşürmekle veya kazasını gizlemekle uğraşır? En temiz en kazasız en düşük kmsine isteyebilecekleri maksimum fiyat zaten birkaç bin TL olacak ve araba bir statü göstergesi, bir hava atma aracı olmaktan çıkacak. Açlıkla sınanınca yalan dolanla iş yapıp ahlaksızlığı sindiriebilen büyük bir güruhla yaşadığımızı fark ediyoruz sadece zaman geçtikçe, ister karın açlığı diyelim buna ister göz açlığı.Son birkaç haftayı malum sitede geçirince ben de çok dolmuşum, kusura bakmayın.
Tecrübelilere sorum olacak?1. Boyadaki su (kireç) izlerini yok edebilecek uygun, orta ve üst seviye ürün tavsiye edebilir misiniz?2. Susuz yıkama solüsyonlarını tavsiye eder misiniz? Bunlar için de uygun, orta ve üst seviye ürün tavsiye edebilir misiniz?3. Yukarıdaki adımlar uygulandıktan sonra (2. soru/adım es geçilebilir, o konuda tereddütlerim var ama yine de tecrübelilerden bilgi beklerim) koruma ve parlaklık için uygun, orta ve üst seviye ürün tavsiye edebilir misiniz?Korona Virüs ve Kısa Çalışma sebebi ile garajda bekleyen Giulietta'mızı bu esnada yaza hazırlamak gibi bir niyetim var.
Yine bir ramazan gecesini cilayla geçirelim istersen müdür
Keşke yapabilsek...Cila bahane, muhabbet şahane ama şu Korona illeti sebebi ile eve tıkıldık kaldık.RMX2151 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1 ve 3. Soruların cevabını aynı anda vermiş olayım; Kireç lekelerinin oluşumunun üzerinden yıllar geçmemiş ise, 3D eraser bu alanda ki en iyi üründür. Kireç yüzeyde bağımsızlık ilan etmiş ise 3D eraser yeterli gelmeyebilir ve çıkarmanın tek yolu finishing polisajıdır. a- Finishing polisajı için yağlı ve amatör kullanıma uygun yapısıyla Koch Chemie M3 ve aynı marka mor renkli ped ile düşük devirde uygulama yapılabilir. Öncesinde demirtozu ve yumuşak bir kil ile kil temizliği yapılmalıdır, Bilt Hamder Soft Clay öneririm. Çizik almaz ancak bazı çizikleri örter. Parlaklık verir.b- KC M3 yerine varsa Auto finesse tripple da kullanılabilir. All in one tarzında bir üründür, yine KC mor ped yada herhangi bir cila pedi ile polisaj mk yardımı ile uygulandığında sizi istediğiniz sonuca ulaştırır. Öncesinde demirtozu ve kil önerilir.3d eraser performansına örnek, araç Audi A8;2- Susuz yıkamada çok bez tüketirsiniz, bezleri tek yönlü kullanmak gerekir soldan sağa bastırmadan çek ve diğer yüze geç, riskli bir yöntem önermiyorum.
Selamlar herkese,Şuan 147'im komple boyanmakta. (Siyah) Boyadan sonra nasıl bir korumaya almak lazım? Baya bir masraf ettik, koruyalım Aracım normal şartlar açık otorparkta duruyor ve pandemi nedeniyle evden çalıştığım için iyice az KM yapıyorum. Bu nedenle kuş pisliği vs derken aracımın sürekli korumasız kalması canımı sıkıyor. Bir kaç yıldır da dolu sorunu var biliyorsunuz.Bu nedenle dolgulu bir branda almak istiyorum. Nasıl bulabilirim bunu acaba?