Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Detailing, İç - Dış Kozmetik Bakım Hakkında Bilgiler-Sorular-Cevaplar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aşmış

You are not allowed to view links. Register or Login
Tokyo Garage Salih ile görüşün derim :)

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet adam kendisi cevap verdi, çok utandım şu an. :)
Araba da Alfa değil, ekstra utanıyorum zaten.. :)
Teşekkürler İlbey. Fırsat bulabilirsem sana, başaramazsam Tokyo'ya bi danışacağım.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

ekerem

Selamlar arkadaşlar. Şimdiye kadar cilayı hep elle uygulama yapardım. Sıkıntı olmazdı Şimdi makine ile yapınca bazi yerleri ve malesef kaputu hareli yapmışım nasıl gecirebilirim acaba? Basitçe hare giderici uygulasam geçer mi?
Teşekkürler
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

Alfadanadam

Merhaba Arkadaşlar

Geçen sene aldığım polisaj makinesi muhtemelen taşınırken kayboldu yada çalındı.

Geçenlerde yine fazla para vermiyim diye Einhell makina aldım. ama bozuk çıktı. Dış kartonunu attığım için direk iade edemedim ama hepsiburada'ya rica ettim iade için. Sonuç belli değil henüz.

İade olması umuduyla da biraz daha iyi cihaz arayışına girdim.

Şu anda kafamda iki makine var.

Biri Bosch GPO 14. 500 lira gibi bir fiyatı var. 2.5 kg ağırlığıyla avantajlı. Profesyonel seri ama rotary bir makine.

Diğeri ise 650 TL etiketi olan 3D HD Orbital diye bir cihaz. Pek yorum göremedim ama genel itibariyle 3D kötü bir marka değil benim bildiğim. Ayrıca o fiyata da orbital makine zaten yok.

İşi bilenler, ne dersiniz?

umitkilic

Amatör olarak skill aldım.200 lira civarında fiyatıyla tavsiye ederim.ama üzerinde gelen padler işe yaramıyor maalesef

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ilbey666

Merhaba Arkadaşlar

Geçen sene aldığım polisaj makinesi muhtemelen taşınırken kayboldu yada çalındı.

Geçenlerde yine fazla para vermiyim diye Einhell makina aldım. ama bozuk çıktı. Dış kartonunu attığım için direk iade edemedim ama hepsiburada'ya rica ettim iade için. Sonuç belli değil henüz.

İade olması umuduyla da biraz daha iyi cihaz arayışına girdim.

Şu anda kafamda iki makine var.

Biri Bosch GPO 14. 500 lira gibi bir fiyatı var. 2.5 kg ağırlığıyla avantajlı. Profesyonel seri ama rotary bir makine.

Diğeri ise 650 TL etiketi olan 3D HD Orbital diye bir cihaz. Pek yorum göremedim ama genel itibariyle 3D kötü bir marka değil benim bildiğim. Ayrıca o fiyata da orbital makine zaten yok.

İşi bilenler, ne dersiniz?

Abi amatör kullanıcı için orbitaller çok daha keyifli ve risksiz aletler. 3D gibi markalar bu makineleri çinde ürettirip satıyor. Üzmez ama güçsüz gelebilir. İmkan varsa yurtdışı siteler üzerinden gümrük vergisini de ödeyip benzer makineleri daha uyguna alabilirsiniz.
Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

Alfadanadam

Teşekkür ederim İlbey'cim. Bu durumda orbital al ama mümkünse iyisini al diyorsun :)
Anlaşıldı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

srkngr

Arkadaşlar merhaba.  Aracı yaklaşık 1 hafta önce aldım. Boya korumayı Sonax ta yaptırdım fakat motor ve far temizliği ile kendim uğraşmak istiyorum.

Motor için Sonax ve Würth ün susuz kullanılan ürünleri var. Tavsiye edermisiniz?

Far için araştırdığımda genelde hep zımparalama yöntemi çıkıyor. Bu yöntem nasıldır? Sonra daha büyük bir bela açar mı başıma ?

Şimdiden teşekkürler...

Cihan82

Ön camdaki silecek izleri hakkında ne yapabiliriz arkadaşlar? Var mıdır deneyimi olan?
2003 Azzurro Gabbiano 156 Mk 1.5 SS
1998 Laguna 2.0 RXE
2015 Ford Tourneo Courier
2009 Fiat Bravo 1.4 T-Jet Emotion
2001 Ford Focus Sport Trend

martini_lancia

Arkadaşlar merhaba.  Aracı yaklaşık 1 hafta önce aldım. Boya korumayı Sonax ta yaptırdım fakat motor ve far temizliği ile kendim uğraşmak istiyorum.

Motor için Sonax ve Würth ün susuz kullanılan ürünleri var. Tavsiye edermisiniz?

Far için araştırdığımda genelde hep zımparalama yöntemi çıkıyor. Bu yöntem nasıldır? Sonra daha büyük bir bela açar mı başıma ?

Şimdiden teşekkürler...

Sonax'ın gri şişedeki motor temizleme ürününden 2 şişe bitirdim.Gayet verimli ve güvenilir bir ürün.Uygulama öncesi motoru nemli süngerle temizleyin akabinde püskürtün şişeyi,ardından 10 dk bekleyin,zaten kiri pisliği alttan güzelce atıyor ve nemli süngerle güzelce durulayın ve bezle silin.

Far işine kendiniz bulaşmayın,zira zımpara işlemleri akabinde far cilası ile olayı bitirmeniz gerekiyor,makina olmadan bir anlamı olmuyor,kayda değer bir gelişme göremezsiniz.Gidin düzgün bir yerde yaptırın derim.Keşke Sonax'ta boya koruma yaptırırken aradan çıkartsaydınız far işlerini.
2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

srkngr

Sonax'ın gri şişedeki motor temizleme ürününden 2 şişe bitirdim.Gayet verimli ve güvenilir bir ürün.Uygulama öncesi motoru nemli süngerle temizleyin akabinde püskürtün şişeyi,ardından 10 dk bekleyin,zaten kiri pisliği alttan güzelce atıyor ve nemli süngerle güzelce durulayın ve bezle silin.

Far işine kendiniz bulaşmayın,zira zımpara işlemleri akabinde far cilası ile olayı bitirmeniz gerekiyor,makina olmadan bir anlamı olmuyor,kayda değer bir gelişme göremezsiniz.Gidin düzgün bir yerde yaptırın derim.Keşke Sonax'ta boya koruma yaptırırken aradan çıkartsaydınız far işlerini.

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler.

Aslında aracı Sonax a bıraktığımda far temizleme yapmalarını istedim fakat almaya gittiğimde farınızın zımparalanması gerekiyor, uğraştık ama olmadı deyip parasını almadılar...

martini_lancia

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler.

Aslında aracı Sonax a bıraktığımda far temizleme yapmalarını istedim fakat almaya gittiğimde farınızın zımparalanması gerekiyor, uğraştık ama olmadı deyip parasını almadılar...

Normalde zaten zımpara işlemi zaruri bir işlem,enteresan vallahi.Kurumsal bir yerden böyle bir açıklama garip geldi.

Olmazsa Autoclub bayilerine gidebilirsiniz,tavsiye ederim.
2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

srkngr

Normalde zaten zımpara işlemi zaruri bir işlem,enteresan vallahi.Kurumsal bir yerden böyle bir açıklama garip geldi.

Olmazsa Autoclub bayilerine gidebilirsiniz,tavsiye ederim.

Sormayın bende çok şaşırdım. Herhalde unuttular sonrada böyle bir bahane buldular diye düşündüm.

ufukfirtina

Merhabalar,

Bu araç içi koku için airclim tarzı ürünler var. Araç içinde havalandırmayı çalıştırıp içerde kokuyu açık olarak kilitli bıraktığınız. Bunları tavsiye edeniniz varmı? Yada deneyimleri olan birisi?

farukakgun

Merhabalar,

Bu araç içi koku için airclim tarzı ürünler var. Araç içinde havalandırmayı çalıştırıp içerde kokuyu açık olarak kilitli bıraktığınız. Bunları tavsiye edeniniz varmı? Yada deneyimleri olan birisi?
Airclim denedim, ilk başlarda hoş bir koku bırakıyor doğru ama klima evaporatör peteklerinize yapışmış kir pislik çok ise hiç bir faydası olmaz, direkt evaporatör a sıkılan temizlik ürünleri var, onun üzerine sıkıp aşağıdan tahliyeden akan pisliği çok net görebilirsiniz. Klima kokusu genelde bahsettiğim yerden gelir, eski aracımda evaporatöre ulaşması çok kolaydı uygulamıştım koku vs kesin çözümdür. En güzeli hem airclim hemde evaporatör temizliği yapmanız olur.

ufukfirtina

Airclim denedim, ilk başlarda hoş bir koku bırakıyor doğru ama klima evaporatör peteklerinize yapışmış kir pislik çok ise hiç bir faydası olmaz, direkt evaporatör a sıkılan temizlik ürünleri var, onun üzerine sıkıp aşağıdan tahliyeden akan pisliği çok net görebilirsiniz. Klima kokusu genelde bahsettiğim yerden gelir, eski aracımda evaporatöre ulaşması çok kolaydı uygulamıştım koku vs kesin çözümdür. En güzeli hem airclim hemde evaporatör temizliği yapmanız olur.

Dikkate alacağım teşekkür ederim.

balesanist

Merhabalar,

Sonaxınkini kullandım bariz bir değişiklik farkedemedim. Çocuk için, mikroplar temizlensin istedim. Umarım temizlenmiştir.
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

umitkilic

Jantları boyatmak için arabayı takozda bırakmışken şuraları temizleyim dedim
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

rzgnr66

Oncelikle merhaba sag sol on kapilarin dosemesi sigara yanigi ve bollasmis bununla ilgili bir cozum var mi

rzgnr66

Oncelikle merhaba sag sol on kapilarin dosemesi sigara yanigi ve bollasmis bununla ilgili bir cozum var mi

Herhangi bir oto dosemeci de olabilir mi yoksa avrupa ya da anadolu tavsiye edeceginiz bir yer var mi bir de direksiyon derisi yaptiracagim ama oyle cok kalin bir sey degil nerde yaptirabilirim

ayredin1982

geçen gün farları temizlemek istedim.miknatis yöntemi ile temizledim.Ancak tam istediğim gibi olmadı. farin çıkarıp icini yıkasam olurmu .yada bir sıvı ile temizlesem olur mu.yapan arkadaşlar varsa fikir acısından  yardımcı olabilirmi.

Not:mıknatıs  yöntemi çok zor.cunku uzun farin delikleri çok küçük.yapacaklar 0.5cm  enini geçmeyecek mıknatıs alsın.

SM-C7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sportivo

Shop&Miles'tan millerimle birşey almam gerekiyordu Bosch AQT 33-11 basınçlı yıkama aleti aldım. Bu alete uyumlu deterjan öneriniz var mı, nette biraz bakındım ama genelde Karcher marka için ürünler var, saçma birşey de almak istemiyorum, yardım.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Alfadanadam

Shop&Miles'tan millerimle birşey almam gerekiyordu Bosch AQT 33-11 basınçlı yıkama aleti aldım. Bu alete uyumlu deterjan öneriniz var mı, nette biraz bakındım ama genelde Karcher marka için ürünler var, saçma birşey de almak istemiyorum, yardım.

ali express'ten sendeki cihaza uygun model MJJC marka foam lance al öncelikle. Ondan sonra gönlüne göre şampuan seçersin. Ben Valet Pro Combo 2 kullanıyorum örneğin.

Sportivo

ali express'ten sendeki cihaza uygun model MJJC marka foam lance al öncelikle. Ondan sonra gönlüne göre şampuan seçersin. Ben Valet Pro Combo 2 kullanıyorum örneğin.

Foam dediğiniz nedir? Bendeki alet set halinde aşağıdaki nozzle denilen beyaz kutu var, foam bu mu oluyor? Bu ise mevcut.

Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Alfadanadam

Bu cihazın kendi foam lance'i. Yani köpük üreten uç.
Ben bu işe uygun şampuanı yazdım üstteki mesaja. Alın deneyin. Ama bu köpük işi final temizlik değil de ön yıkama diye kabul edilir. Layıkıyla temizlik için sonrasında çift kovalı yıkama tavsiye edilir. Araç çok kirli değilse foam lance yeterli olabilir ama köpüğü yıkama eldiveni ile yayıyorum.

Sportivo

Bu cihazın kendi foam lance'i. Yani köpük üreten uç.
Ben bu işe uygun şampuanı yazdım üstteki mesaja. Alın deneyin. Ama bu köpük işi final temizlik değil de ön yıkama diye kabul edilir. Layıkıyla temizlik için sonrasında çift kovalı yıkama tavsiye edilir. Araç çok kirli değilse foam lance yeterli olabilir ama köpüğü yıkama eldiveni ile yayıyorum.

Ok, çok teşekkürler.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494