Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Detailing, İç - Dış Kozmetik Bakım Hakkında Bilgiler-Sorular-Cevaplar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sarpgrey

You are not allowed to view links. Register or Login
yahu şu fiyatlar ne kadar enteresan, eskiden 250 liraya komple iç dış yapan yer, şu anda neredeyse 1000 TL fiyat çekiyor..kullandığı malzemeler tamamen aynı. 3 katı zam mı geldi sanki mallara? ve üstelik buna rağmen müşteri sayısı da artıyor şaşırıyorum.
sonax ziebart vs. eskiden 450 liralara komple yapardı, şimdi bunun fiyatını 900'lere çekip, kampanya ile 500-600 diyor..çok garip.
Yazik mi değil arkadaş bu paraları vermeye. O parayi verecegime en iyi kalite bakım ürünleri + birde pasta cila makinesi alır kendim yaparım. Hem insanın kendisinin birşeyleri ortaya çıkarması daha güzel.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

master

Az önce Meguiars ürünlerinden oluşan yüklü bir sipariş verdim, sadece 159'daki birkaç derin çizik için Sonax'ın övülen bir çizik gidericisini de aldım.

Gelir gelmez ilk haftasonunu bu işe ayıracağım, bakalım nasıl olacak :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

wolkanku

hadi bakalım önder before after bekliyoruz.

olabildiğince prof ürünlerden almaya baksaydın.
jant temizleyici vs. konsantre ürün almak daha karlı ve daha iyi uygulama sonuçları çıkarıyor :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

fevkalbeser12

Az önce Meguiars ürünlerinden oluşan yüklü bir sipariş verdim, sadece 159'daki birkaç derin çizik için Sonax'ın övülen bir çizik gidericisini de aldım.

Bende merakla bekliyorum fotoğrafları hatta ürün başarılı çıkarsa bende alayım hatta olmadı seninkine sulanayım:)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

master

Volkan bu başlık ve diğer benzer başlıklardaki birkaç yorumu okudum, sonra bodoslama girdim internete amatör olanlardan aldım :) Hatta bazı ürünler You are not allowed to view links. Register or Login'da Erdem Boya'dan da Meguiars sitesinden de daha ucuzdu, oradan aldım. Bir tek tente koruyucuyu hiçbir yerde bulamadım, gittigidiyor'dan birisinden sipariş verdim.

Profesyonel ürünler çok pahalı ve büyük boyda olmuyor mu? Ben mi kaçırdım o kısımları :)

Jant ve lastikler için hiçbir şey almadım aslına bakarsan, tamamen iç, dış, deri, çizik giderici ve tente ürünleri.

Bu arada bu sabaha kadar almaya niyetim yoktu. Amacım koruma yaptıp devam etmekti. İzmir'de ünlü bir yeri aradım, seramik kaplama fiyatı sordum, adamlar 1 yıl garanti ve 1500 TL dedi. Sonra Ziebart, Sonax vs fiyatlara baktım, iç koruma ve boya korumalar için 600-700 TL'li rakamlar konuşuluyor, onu yapacağıma gittim 300 TL verdim bir sürü ürün aldım, yorumları da okudum herkes çok memnun, defalarca da kullanırım. Burada çok kaliteli ve güzel yıkayan bir yer var. Yıkama işini onlara bırakacağım, sonra bütün bu kildir ciladır işlerine kendim girişeceğim. En azından yeni bir hobi olmuş olur, gerektikçe yaparım :)

Volkan özellikle senden yardım alarak ve videoları izleyerek yapacağım :)

Kemal bi yapalım, sonuçlar müspet olursa girişiriz senin arabaya da :)

Bu arada İzmir'de, özellikle Karşıyaka'da şu işleri rahat rahat halledebileceğim bir alanın olduğu yer bilen var mı? Sallıyorum bir benzinlikte parasını versem beni rahat bıraksalar, ben kendim işimi görsem?
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

wolkanku

önder,
erdem boyanın sayfasında bölünmüş 500 gr-1lt meg profesyonel ürünler var.
mesela 1 lt jant temizleyici al.çok ağır kirliyse jant 250 ml ölçekli kap'a koy,üstünde 1250 gr su koy.
böylece 1.5 litre ağır jant temizleyicin olur. bu sulandırma şekli 1:5 olmuş olur.
jantın aşırı kirliyse 1 kereye mahsus bu karışımla, jantların üzerinden iki kere geçerek temizlersin.

daha sonra kalan 750ml'ni, 1:10 sulandırarak, 8.2litre jant temizleyicin olmuş olur, her hafta yıkamalarında kullanırsın ;)

keza meguiarsin all season dressing'inin üzerine lastik parlatıcı fiyat-performans olarak göremedim. milletin öf mükemmel dediği ucuz yollu/pahalı bir çok ürünü denedim.. ı ıh..hala all season dressing diyorum.

iç mekan için apc ve m40 ikilisi trimlerin hero'su :)
halılar için kosla halı deterjanı :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

blackpearl

önder,
mesela 1 lt jant temizleyici al.çok ağır kirliyse jant 250 ml ölçekli kap'a koy,üstünde 1250 gr su koy.
böylece 1.5 litre ağır jant temizleyicin olur. bu sulandırma şekli 1:5 olmuş olur.
jantın aşırı kirliyse 1 kereye mahsus bu karışımla, jantların üzerinden iki kere geçerek temizlersin.

daha sonra kalan 750ml'ni, 1:10 sulandırarak, 8.2litre jant temizleyicin olmuş olur, her hafta yıkamalarında kullanırsın ;)

keza meguiarsin all season dressing'inin üzerine lastik parlatıcı fiyat-performans olarak göremedim. milletin öf mükemmel dediği ucuz yollu/pahalı bir çok ürünü denedim.. ı ıh..hala all season dressing diyorum.

Test edildi ve onaylandı :) :arkadasim: :yukari-ok:
2005 MKII 147 Nero Metallico Jarama 06/2012-09/2014
1996 PHI GTV 2.0 V6 TB Rosso Proteo 09/2017-10/2019
2005 MKII 156 Grigio Luce Di Amalfi 02/2020 -

hi_cazz

önder,

Dressing, endurance den iyi mi?

Note 3 ile tapatalklandı

master

önder,

Volkan eyvallah, bu aylık limiti doldurdum, DJ'lik hikayeleri falan da var şu aralar, bir yandan da bir ekipman için para ayırmam gerekiyor, şu ilk önceliğim olan dış boya ve iç deri kısımlarını halledeyim, jant ve trim işine ikinci aşamada gireceğim :)

Çamur yağmış İzmir'de resmen, haftasonu araba yıkamacılar acayip para kıracak :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

sarpgrey

Kolay gelsin şimdiden.  Özellikle şu sonax in çizik gidericisi ile ilgili sonuçları bekliyoruz :) arabada bir iki can sıkan çizik varda

Mustafa Kemal ATATÜRK

sarpgrey

Ha bu arada bu cila pasta işinin duayeni de volkan bey anlaşılan :D

Mustafa Kemal ATATÜRK

sarpgrey

Bu cilayi daha önce kullanan yada bilgisi olan var mi arkadaşlar?  Bir kaporta boyacı tavsiye etmişti

Mustafa Kemal ATATÜRK

wolkanku

Estafrllah duayen sitemizde naxos soner abidir, ben hobi amacli alir kullanir test ederim:) terosonu duydum ama hic kullanmadim, tahminim orta asindiricilikta bir seydir, meg 105 muadili gibi geldi bana.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

master

Evet siparişimiz geldi, aşağıdakiler dışında bir de mikrofiber bezlerimiz var tabii. You are not allowed to view links. Register or Login'a kıl oldum, NXT'nin kutusu açılmış ve içinden kullanma kılavuzu çıkmadı.

WD-40 korkutmasın :) Spider'ın önceki sahibinden kalan ve çıkmayan bir HGS var camda, onu çıkarıcam sadece :)

Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

hi_cazz

Evet siparişimiz geldi, aşağıdakiler dışında bir de mikrofiber bezlerimiz var tabii. You are not allowed to view links. Register or Login'a kıl oldum, NXT'nin kutusu açılmış ve içinden kullanma kılavuzu çıkmadı.

WD-40 korkutmasın :) Spider'ın önceki sahibinden kalan ve çıkmayan bir HGS var camda, onu çıkarıcam sadece :)

Deri için aldığınız rich leatheri keşke almasaydınız. Derilerinizde temizlik açısından pek bir fark göremezsiniz. Anca apc ile temizleyip rich leather ile koruma yaparsanız iyi olabilir. Onun yerine keşke chemical guys ın cleaner ve conditioner ürünlerini alsaydınız.

Note 3 ile tapatalklandı

master

Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Sercan Keklik

önderim tente temizleyicisini almadan o spreyi sıkma sakın, geri dönüşü 1 yıl sonra oluyor :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Passione

Estafrllah duayen sitemizde naxos soner abidir, ben hobi amacli alir kullanir test ederim:) terosonu duydum ama hic kullanmadim, tahminim orta asindiricilikta bir seydir, meg 105 muadili gibi geldi bana.

Urunun uzerinde polish yaziyor bu yuzden sadece cila olma olasiligi yuksek (gerci bazi asindirici pastalarda da polish yaziyor). Bu arada meg 105 piyasadaki en yuksek asindiricilardandir ve iyi durumdaki boyaya kullanmamak lazim iri taneli oldugundan daha cok cizebilir aman diyeyim.

"centocinguantanove"

wolkanku

Urunun uzerinde polish yaziyor bu yuzden sadece cila olma olasiligi yuksek (gerci bazi asindirici pastalarda da polish yaziyor). Bu arada meg 105 piyasadaki en yuksek asindiricilardandir ve iyi durumdaki boyaya kullanmamak lazim iri taneli oldugundan daha cok cizebilir aman diyeyim.

telefondan baktığımda tam okuyamamıştım.
evet büyük ihtimalle silikonlu bir ciladır bu.

bu arada meg 105 o kadar korkutucu değil ya...yani yün keçeyle uygulanırsa çok korkunç hale gelebilir o ayrı :)))
ama sert sünger ped ile amatör olarak ben rahat uyguladım. üstüne 205 geçince çiçek oldu :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

master

önderim tente temizleyicisini almadan o spreyi sıkma sakın, geri dönüşü 1 yıl sonra oluyor :)

Sercan bunu söylediğin iyi oldu, ben arabayı yıkatıp tente kuruduktan sonra direk basmayı planlıyordum :) O zaman bir de temizleyici alayım.

Havalar leş zaten İzmir'de şu aralar. Haftasonu 159'a uygulayacaktım ürünleri ama havalar düzelmezse 1 hafta erteleyeceğim gibi duruyor.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Baskan

Annesi kötü biri aracımın çamurluğuna ve arka kapısına astara inmiş 5-6 cm'lik ince çizik atmış.
Rötüş boyası yaptıracağım lakin yaptıracağım boya,

-verniği içinde boyamı olmalı? (direk fırça veya kürdanla doldur, zımpara, pasta gibi)
-yoksa boya vernik ayrımı olmalı? (2-3 kat rötüş boya üstüne 1-2 kat vernik,zımpara, pasta gibi)

Okuduğum metinlerde kimisi boya içine sertleştirici ilavesi yaptıklarını yazmışlar ancak vernikle ilgili bilgi yazılmamış, kafam karıştı malum..

Bir diğer sorumsa;

-Kaç numara zımpara kullanmam gerekiyor?
-Rötüş yapmadan önce çiziğin olduğu bölümü hafif zımpara geçmem gerekiyormu?
-Rötüş yapmadan önce çiziğin içini beyaz alkol, sentetik tiner(ipa bulamıyorum Bursa'da) silmem gerekirmi?

Opak boyada %90-95 oranında düzeltildiği belirtilmiş bende denemeye karar verdim..

Emre Sezen

Parlatalım mı abi  :p :p :p

Yaz geldi , vaktidir.

Volkan araya ilave edeceğin bir şey var mı ? Resimde olmayan m40 halihazırda var.

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Gouki

hi_cazz

Parlatalım mı abi  :p :p :p

Yaz geldi , vaktidir.

Volkan araya ilave edeceğin bir şey var mı ? Resimde olmayan m40 halihazırda var.

birde ipa olsa iyi olur. Yoksa da  en son 205 ile polishi bitirdikten sonra fairy platinium bulaşık deterjanı ile güzelce yıkayıp wax öncesi 205in yağını araçtan arındırman gerekir. Birde wax olarak katı wax atarsan koruma ve kalıcılık daha uzun ömürlü olur. FK1000P önerebilirim.

Emre Sezen

Pek gorunmuyor orda ama kucuk kapta colli var :) ama fairy tavsiyesi iyi oldu :)

tapatalk ile gonderildi

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997