Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login



Direksiyon sertliği neden kaynaklanır?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

egeozal1

Merhaba abilerim. Aracımın direksiyonu şahin doğandan farksız bu aralar sizce sebebi nedir? Hidrolik sıvısında bir sıkıntı yok ama direksiyon harbi ağır yani şöyle söyleyeyim. Tempra var dedemlerde onu kullandım hidrolik direksiyonu yok. Bizim araba da ona yakın sertlikte. Dün bir VW kullandım yumuşacık direksiyonu sizce nedendir? Aynı yıl üretimi toyota ile de denedim yine sert kalıyor bizimki sizce neden böyledir? Buradan herhangi bir müdahale ile hafifleştirebilir miyim (servise gitmeksizin)? Haziran da Rot Balans a girdi araç. Aynı zamanda ağır bakımları tüm kontrolleri Milano Alfa tarafından yapılmakta. Çözüm önerilerinizi bekliyorum... :)

egeozal1

Teknik bilgisi olanları konuya davet ediyorum.. :-[

tolga_ozhan

Alfa'ların direksiyonları zaten emsallerine göre hayli settir. Pamuk gibi olmasını beklemeye gerek yok. Ancak hidrolik direksiyonsuz bir arabaya yakın sertlikte ise, problemin kaynaklanacağı bir kaç unsur var. Hidrolik direksiyon pompası olabilir. Sistemde yağ basıncını üreten parçadır ve bu basınç yardımıyla direksiyon kolay döner. Bir diğer potansiyel sorun ise bu basıncın iletildiği hidrolik yağ hortumlarının tıkalı olmasıdır.
Kendi imkanların ile yapabileceğin test ise,
Direksiyona birisi geçsin motor çalışırken olduğu yerde direksiyonu sağa ve sola tam tur çevirsin. Sende o sırada kapağını açtığın hidrolik yağ haznesinin içindeki sıvı hareketlikiğini gözlemle. Eğer hiç haraketlenme olmuyorsa  ya pompa hiç çalışmıyordur yada devre komple tıkalıdır. (Pompanın hiç çalışmaması güç aldığı kayışın bunu döndürmemesi demek değil, basınç üretemiyordur)
Birde bu yağ haraketliliği hidrolik sistemi sağlıklı çalışan bir 147 ile kıyaslanabilir.
Bunun dışında ise yapılması gereken en doğru hamle işin ustasına göstermek oalcaktır.

egeozal1

Tolga abi çok sağol az sonra denemeye ineceğim.  :) Bahattin Usta baktığında bi sıkıntı yok demişti 3 ay önce ama kontrolü bir de biz yapalım  :-[

noblessiltaj

Bendeki sorun ise , araç ilk calistiginda herşey normal ancak bi süre sonra yağ  isindiktan sonra sanirim direksiyon sertleşiyor hidrolik özelliğini yitiriyor park falan etmekte çok zorlanıyorum. Daha önce hz basınç rekoru sanirim ona ek yapılmis gibi duruyor, benim tespitim o yüzden olabilir diye düşünüyorum. Bu parça pahalı bi parça galiba çözümü nedir bi fikri olan varmı. Sevgiler

HTC One X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


noblessiltaj

Hz basınç rekoru  yanlış olmuş. :hidrolik direksiyonun basınç rekoru yani sağ çamurluk davlumbaz ardındaki spiral metal bi parça  ..

HTC One X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi