Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Giulietta anahtarım pil değişiminden sonra çalışmıyor  (Okunma sayısı 3161 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vesper

• Membro
Merhaba,

Forumda arattım fakat, tam olarak bu konuya denk gelen güncel bir bilgi bulamadım.

Anahtarımın sustası takılıyordu, ben de bir halt yiyip açıp bakayım, hem de pilini değiştireyim dedim.

Anahtarın susta parçası içeriden kırılmış malesef, pili de değiştirdim fakat uzaktan kumanda çalışmıyor hiç bir şekilde.

Şimdi hem japon otomobili gibi anahtarım var hem de uzaktan kumandası çalışmadığı için sürücü kapısından açıp kapatarak kullanıyorum.

Daha önce bu sorunu yaşayan var mıdır? Çözüm yolu nasıldır?
2013 1.4 170 Hp TCT Giulietta "Nero Etna"

ihsanakdas

• Membro
Başıma gelmedi ama anlattıklarınıza göre Değişim esnasında devre kartı üzerinde birşeylere zarar verdiniz muhtemelen. Belkide pil yuvasının ayaklarının lehimi felan da kırılmış olabilir. Açıp tekrar bakmak lazım. Bir elektronikçi bakarsa bence çözer

Venus Z20 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gouki

• Amministratore
Yurt dışında birisinin başına gelmiş. Başka bir Giulietta anahtarına ait pil kompartmanını kendi anahtarına takınca uzaktan kumandası çalışmış. Sorun sizinkinde de pil kompartmanı olabilir, imkanınız varsa bir deneyin derim.

ArinFırat

• Membro
geçen hafta yedek anahtar yapmak için anahtarcıya gittim, orjinal çip 150 tl, yan sanayi muadiller ise 100 tl civarı..muhtemelen siz de kurcalarken çipe zarar verdiğiniz için çalışmıyor.

SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Vesper

• Membro
Başıma gelmedi ama anlattıklarınıza göre Değişim esnasında devre kartı üzerinde birşeylere zarar verdiniz muhtemelen. Belkide pil yuvasının ayaklarının lehimi felan da kırılmış olabilir. Açıp tekrar bakmak lazım. Bir elektronikçi bakarsa bence çözer

Venus Z20 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

elektronik karta baktı bir anahtarcı, bir şey gözükmüyor çalışması lazım aslında dedi. Yeni anahtar yapıp tanıtmaya da 300 TL dedi...

Yurt dışında birisinin başına gelmiş. Başka bir Giulietta anahtarına ait pil kompartmanını kendi anahtarına takınca uzaktan kumandası çalışmış. Sorun sizinkinde de pil kompartmanı olabilir, imkanınız varsa bir deneyin derim.

sadece pil kompartmanı tedarik edilebilir mi bilmiyorum ama halihazırda sustayı da bozmuş oldum :-[

geçen hafta yedek anahtar yapmak için anahtarcıya gittim, orjinal çip 150 tl, yan sanayi muadiller ise 100 tl civarı..muhtemelen siz de kurcalarken çipe zarar verdiğiniz için çalışmıyor.

baktığınız anahtarcı nerededir? İstanbul Anadolu yakasında tavsiye var ise tercih sebebi olacaktır :)

ArinFırat

• Membro
Maalesef İstnbul'da değilim. Diyarbakır'dayım.

Onclhsyn

• Membro
Gaziantep te alfa servisi var bı ara danış bakalim belki yardımcı olurlar

Vesper

• Membro
Bugün Kartal'da tesadüfen gördüğüm bir anahtarcıya daldım. Saat biraz geçti, abi sen bana yarın sabahtan uğra tek tek kartın dirençlerini kontrol edelim dedi. Sorun orada ise uyguna hallederiz dedi. Eğer orada sorun yoksa yenileme yoluna gidelim dedi, benim de aklıma yattı. Yarın güncelleyeceğim.

Vesper

• Membro
Tekrar merhaba, benden kaynaklı bir miktar gecikme ile sorunun tespiti ve değişimi yapıldı.
Anahtarı bıraktığım anahtarcı dirençleri kontrol etti, beyinde sorun var dedi.
Yeni bir karta, eski anahtar kabımın içinde kodlamayı yaparak teslim etti.

Psikolojik mi bilmiyorum ama anahtar sanki araca çok yaklaştığım zaman çalışıyor gibi.
Sorunu aracı aldığımın 2 veya 3. gününde yaşadığım için önceden de böyle miydi emin olamadım açıkcası.

GoogleTagged