Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Motor Yağı?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tayfun

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben 147'mde hep Selenia kullandım hiç de su gibi falan içmedi.
156'ımda 6 kere yağ deyistirdim . ilk iki sefer( 20.000 km) 10/40. , 3,sefer( 30.000) km 10/50. son olarakta iki bin km önce 5/30 castrol 'e geçtim. hergün bu yağ topic 'ini okudukça psikolojik bozuluyor. acaba hatamı ettik? yağ incemi ? eski yagami donsem ? niye standart dışına ciktimki  vs..vs..:D abi kilitleyin şu topic 'i kendi kendime paronayak oldum :D

erdinc147

Bende forumlarda öyle duydum gördüm bazıları selenia'dan castrol'e geçmiş yağ eksiltme olmadığını söylüyorlardı yoksa benim kendi tecrubm değil benim arabam çok şükür 10-40'tada eksiltmiyor 10-60'tada 5-40'tada demekki selinia sizin dediğiniz üzere su gibi içmiyormuş 10000km eksiltmeden demekki kullanabiliriz iyimiş

delıfısek

bi yağ konusu bu kadar tartışılmaz yaw. herkesin yoğurt yemesi farklı ben ilkinde 10-40 kullanıyodum baktım cok eksiltiyor geçtim mobil 10-60 a ohh kafam rahat. 4 litresinide 90  milyona aldığım için hiç castrol deneyemedim ama bana mobil daha iyi gibi geliyor. :) diğer daha alt seviye markalarda deneme yanılma yöntemiyle güzel şeyler bulunabilir. fiyat performans mobilde beni tatmin ediyor.

milano 75

o zaman şöyle diyoruz, herkesin yağı kendine  :)) çok takmayın o zaman çünkü bu yağ mevzusunun tartışılmadığı forumda yok çözüldüğü forumda yok.son bişey yazmasam olmaz,eksiltme olmayan arkadaşlar için ,benim arabam1000 km de 200 gr falan yağ eksiltse hiç 10-60 mobile falan geçmem
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

delıfısek

o zaman şöyle diyoruz, herkesin yağı kendine  :)) çok takmayın o zaman çünkü bu yağ mevzusunun tartışılmadığı forumda yok çözüldüğü forumda yok.son bişey yazmasam olmaz,eksiltme olmayan arkadaşlar için ,benim arabam1000 km de 200 gr falan yağ eksiltse hiç 10-60 mobile falan geçmem

ilk önce  :alkis: :alkis:

+ olarak (bagajda 2 tane 4 litrelik 10-40 ile gezersin diye düşünüyorum o zman :D 1000 km de 200 gr çok.)

ArinFırat

+ olarak (bagajda 2 tane 4 litrelik 10-40 ile gezersin diye düşünüyorum o zman :D 1000 km de 200 gr çok.)
1000 km de 200 gr çok diyorsunuz 2004 156 kitapçığı 1000 km de 400 gram kabul edilebilir sınırlardır diyor

delıfısek

1000 km de 200 gr çok diyorsunuz 2004 156 kitapçığı 1000 km de 400 gram kabul edilebilir sınırlardır diyor

o kitapcığa yabancı ben bilmiyor  :D valla daha once bakmadım varsa diyecek sözüm yok sayın hakim.

Kibitzer

Kitapçıkta yazan maksimum değer. Benim 156'da 10-50 yağ onbin km'de 400mlt civarı eksiltirdi toplam. 10-40 yağ ise 7bin km kadar kullandım,  yaklaşık yarım lt eksiltmişti. Kitapçıktaki değer kadar eksilten  motorlar için rektifiye zamanı gelmiş derler.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

erdinc147

En iyisi tavsiye edileni kullanmak gibi geliyor az önce Castrol'ün sitesinde sorgulattım 1.6TS'ye üstün koruma için Castrol Edge 10-60 tam sentetik ve Normal asgari standart koruma için yarı sentetik 10-40 Magnatec tavsiye etmiş ordan Mobil'in sitesine döndüm Standart olarak yarı sentetik 10-40 üstün koruma için 0-40'ı tavsiye etmiş kafam iyice karıştı 10-40'tan devam edeyim diyorum bu 10-60 tamamda 0-40 olayı kafamı iyice karıştırdı mantıken 10-40'la aynı gibi ama ince kaçmazmı 0-40 1.6Ts motora kullanan varmı acaba 2 markada farklı yağlar tavsiye etmişler kitapçıktan şaşmasakmı ne bilemedim gerçi 2000'li yılların teknolojisiyle 2015'lerinki bir değildir ama kafamı kurcalıyor bu konu :)

milano 75

son iki sayfası baştan bi oku ,sonuç olmasada karar vermene yardımcı olacak yorumlar var en azından.genel kanı kitapçıkdan şaşmaman yönünde olur yinede  ;)

erdinc147

okudum hocam zaten alfasportivo bostancı mobil 10-40 ve 10-60 tam sentetik yine mobil kullanıyor birde isteyen olursa motul de koyuyorlar ben aracı alır almaz castrol edge 10-60 tam sentetik koydurdum 7000km oldu yağ eksiltme 10-40taki gibi yok bugün sordum araç yüksek km'de değilse 0-40 veya 5-40 iyi olur dedi mantık 10-40'la aynı tek farkları tam sentetik olmasıymış en iyisi 10-40 fabrika tavsiyesiyle devam edeyim ama 10-60ta çok iyi gazladığımda dahi yağ eksiltmiyor Castrol her ne hikmetse hakikaten dedikleri gibi akıllı molekülleri motora mıtnatıs gibi yapışıyor galiba gerçi TR'deki yerli Castrol Bursa Gemlikte üretiliyor türkoilmarket'te 60tl bilginiz olsun gayet hesaplı :)

ugur_1903e

castrol 10 60 mı 60 lira olan?
dediğiniz siteye girdim ama fiyatlar daha pahalı gibi, kampanya vardı galiba siz alırken.

milano 75

o sitede daha önce çakma bi 10-50 ye rastlamıştım,acaip ucuz.dikkatli olmak lazım yağ mevzusunda.

erdinc147

Değerli abilerim arkadaşlarım kardeşlerim merhabalar dün akşam bu hangi motor yağı sorusunun yanıtlarını aradım ve buldumda olay çok basitmiş aslında :) Ben en son Castrol 10-60 edge tam sentetik aldım ve fiyatı 159tl'idi hala aynı fiyat hatta araca koydurmadan özellikle kontrol ettirdim sahtemi diye yok orjinal sıkıntı yok dediler ayrıca dün Motul TR distribütörülüğünde çalışan bi abimizle görüştüm ne yağ kullanıyorsun dedi öncesinde 10-40 castrol magnatec koyulmuş sonrada en son 10-60 castrol edge tam sentetik koydurdum dedim tamam dedi sen Castrol'e göre doğru seçim yapmışsın dedi en azından 10-40'tan çok daha iyidir dedi ama TR'deki Castrol yerli BP petrolün Bursa Gemlikte ürettiği yağdır yurt dışındaki Castrol'le aynı değil bilgin olsun dedi ayrıca Mobil'i sordum Castrol'den iyi sadece reklam yapmıyor pek dedi ayrıca yağ seçerken dikkatli olmakta fayda var dün akşam epey araştırma yaptık ve abimiz sağolsun tüm farkları gösterdi netten ve şunu gördük her marka yağ üreticisi farklı yağ tavsiye ediyor şöyle ki : Castrol standart koruma için 10-40 yarı sentetik üstün koruma için 10-60 edge tam sentetik diyor Mobil1 ise standart koruma için 10-40 yarı sentetik üstün koruma için 0-40 tam sentetik diyor Motul ise standart koruma için 10-40 üstün koruma için 5-30eco ve 5-40ultra performans tam sentetik yağ kullanın diyor bu farklılık neden derseniz her yağ üreticisinin kullandığı formül deney malzeme özellikleri farklı işte bu yüzden Mobil ve Castrol'e göre neden motul daha pahalı derseniz adamlar harbiden yağ üretiyor fiyat farkından kaliteyi anlayabilirsiniz zaten :) en basitinden 10-40 Motul yağ 90-100tl gerisini siz düşünün Motul'ün alfa 1.6 Twin Spark için önerdiği yağ 5-30 Eco snergie a5-b5 ve üstün korumanın yanında %10'lara varan yakıt ekonomisi eğer ki performans isteyenler içinde 5-40 a3 b4 ultra performans yağı mevcut oda alfa 1.6ts motorun istediği vizkoziteleri vs destekiyor uyumludur. ben artık kışın 5-30 eco yazın 5-40 ultra performans kullanıcam çünkü gerçekten diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi 2000'li yıllarda tam sentetik yağ nerdeyse yoktu ve yaygın değildi ve İstanbul gibi bir şehirde 0-40 0-30 0-20 gibi bir yağa gerçekten gerek yok ayrıca bizim motorlarımız yeni nsil mtoorlar kadar sıkışık değil o yüzden yağı inceltmemekte fayda var en fazla -5'i görüyor İstanbul ve 5 numara yağ -15'lere kadar zaten destekliyor ve özelliğini kaybetmiyor son olarakta eğer illede 10-40 kullanacak arkadaşlara tavsiyem 10-40 tam sentetik Motul yarış yağıdır ben reklam yapmıyorum dün diğer markalarla arasındaki farkı ve özelliklerini gördükten sonra fiyat farkının normal olduğunun farkına vardım adamlar harbiden yağ yapıyor neyse selamlar yağ seçimi herkesin kendi tercihi tabi ama tam sentetik yağ iyidir motoru çok iyi koruyor sıkıştırmıyor koruma filmi çok iyi gerçekten teknolojinin gerisinde kalmamak lazım teknoloji ilerliyor ben siparişi verdim kış aylarında olduğumuz için ve istanbul'da olduğum için 5-30 eco yaza girerkende eğer performans yeterli olmazsa 5-40 ultra performans alıcam tam sentetik yağ her yönden iyi hem performans hem yakıt ekonomisi hemde çok daha üstün koruma demek istediğim şu ki her markanın tekniği deneyleri uygulamaları vs farklı o yüzden mesela ben Mobil 0-40 kullanıyorum diyip Castrol 0-40 alıyım diye bir muhabbet olmuyor olamaz dikkatli olmak lazım her firma farklıdır yağ tavsiye rehberine bakmadan yağ almayın yok ben castrol'de 5-30 kullanıyordum diyip mobil 5-30 almayın olay çok basit aslında tavsiye rehberinden hangi yağ uygun dediğinizde size çıkartıyor zaten bildiğimiz üzere tavsiyeleri bu kadar basit tabi ben dün akşam abimizle birlikte oturup epey etraflıca detaylı şekilde çayımızı çorbamızı içip araştırdık bunlar küçük bir kısmı sadece uzayıp gidiyor markaya göre yağ seçimi değişiyor yani selamlar... :)

erdinc147

Son olarakta şunu eklemek isterim :Motor yağı neden koyulaşarak kirli gibi görünür?
Motor yağının görevlerinden birisi de temizliktir. Kaliteli bir motor yağı, içeriğinde ki dağıtıcı ve deterjan katıkları sayesinde motorda oluşan kurum parçalarını dağıtarak bünyesine alır, metal yüzeylere yapışmasını engeller. Metal yüzeylere yapışanları da deterjanla temizler. Bu nedenle de motor yağı kirlenir. Dolayısıyla kirli görünen motor yağı, görevini iyi yerine getiriyor demektir...

cihattun

Aracım 156 1.6 benden önceki sahibi 30.000 km yağ değişiminde mobil 1 10/40 yağ koymuş ben 40.000 değişiminde castrol magnatec 10/40 koydurdum. problem olur mu arkadaşlar. yağda marka değiştirmek motor için sıkıntı yaratabilir diye bi kaç laf duydum da. işin doğrusu nedir bilmiyorum

Gouki

Aracım 156 1.6 benden önceki sahibi 30.000 km yağ değişiminde mobil 1 10/40 yağ koymuş ben 40.000 değişiminde castrol magnatec 10/40 koydurdum. problem olur mu arkadaşlar. yağda marka değiştirmek motor için sıkıntı yaratabilir diye bi kaç laf duydum da. işin doğrusu nedir bilmiyorum

Tabi ki sorun olmaz.

yigitekimdemir

Ben Motul 10W-40 yarı sentetik kullanıyorum, gayet memnunum arada bir de kampanyalı falan oluyor zaten yılda 2 defa yağ değişiyom o kadar ucuzundan bulucam diye kasmaya gerek yok :)

Değerli abilerim arkadaşlarım kardeşlerim merhabalar dün akşam bu hangi motor yağı sorusunun yanıtlarını aradım ve buldumda olay çok basitmiş aslında :) Ben en son Castrol 10-60 edge tam sentetik aldım ve fiyatı 159tl'idi hala aynı fiyat hatta araca koydurmadan özellikle kontrol ettirdim sahtemi diye yok orjinal sıkıntı yok dediler ayrıca dün Motul TR distribütörülüğünde çalışan bi abimizle görüştüm ne yağ kullanıyorsun dedi öncesinde 10-40 castrol magnatec koyulmuş sonrada en son 10-60 castrol edge tam sentetik koydurdum dedim tamam dedi sen Castrol'e göre doğru seçim yapmışsın dedi en azından 10-40'tan çok daha iyidir dedi ama TR'deki Castrol yerli BP petrolün Bursa Gemlikte ürettiği yağdır yurt dışındaki Castrol'le aynı değil bilgin olsun dedi ayrıca Mobil'i sordum Castrol'den iyi sadece reklam yapmıyor pek dedi ayrıca yağ seçerken dikkatli olmakta fayda var dün akşam epey araştırma yaptık ve abimiz sağolsun tüm farkları gösterdi netten ve şunu gördük her marka yağ üreticisi farklı yağ tavsiye ediyor şöyle ki : Castrol standart koruma için 10-40 yarı sentetik üstün koruma için 10-60 edge tam sentetik diyor Mobil1 ise standart koruma için 10-40 yarı sentetik üstün koruma için 0-40 tam sentetik diyor Motul ise standart koruma için 10-40 üstün koruma için 5-30eco ve 5-40ultra performans tam sentetik yağ kullanın diyor bu farklılık neden derseniz her yağ üreticisinin kullandığı formül deney malzeme özellikleri farklı işte bu yüzden Mobil ve Castrol'e göre neden motul daha pahalı derseniz adamlar harbiden yağ üretiyor fiyat farkından kaliteyi anlayabilirsiniz zaten :) en basitinden 10-40 Motul yağ 90-100tl gerisini siz düşünün Motul'ün alfa 1.6 Twin Spark için önerdiği yağ 5-30 Eco snergie a5-b5 ve üstün korumanın yanında %10'lara varan yakıt ekonomisi eğer ki performans isteyenler içinde 5-40 a3 b4 ultra performans yağı mevcut oda alfa 1.6ts motorun istediği vizkoziteleri vs destekiyor uyumludur. ben artık kışın 5-30 eco yazın 5-40 ultra performans kullanıcam çünkü gerçekten diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi 2000'li yıllarda tam sentetik yağ nerdeyse yoktu ve yaygın değildi ve İstanbul gibi bir şehirde 0-40 0-30 0-20 gibi bir yağa gerçekten gerek yok ayrıca bizim motorlarımız yeni nsil mtoorlar kadar sıkışık değil o yüzden yağı inceltmemekte fayda var en fazla -5'i görüyor İstanbul ve 5 numara yağ -15'lere kadar zaten destekliyor ve özelliğini kaybetmiyor son olarakta eğer illede 10-40 kullanacak arkadaşlara tavsiyem 10-40 tam sentetik Motul yarış yağıdır ben reklam yapmıyorum dün diğer markalarla arasındaki farkı ve özelliklerini gördükten sonra fiyat farkının normal olduğunun farkına vardım adamlar harbiden yağ yapıyor neyse selamlar yağ seçimi herkesin kendi tercihi tabi ama tam sentetik yağ iyidir motoru çok iyi koruyor sıkıştırmıyor koruma filmi çok iyi gerçekten teknolojinin gerisinde kalmamak lazım teknoloji ilerliyor ben siparişi verdim kış aylarında olduğumuz için ve istanbul'da olduğum için 5-30 eco yaza girerkende eğer performans yeterli olmazsa 5-40 ultra performans alıcam tam sentetik yağ her yönden iyi hem performans hem yakıt ekonomisi hemde çok daha üstün koruma demek istediğim şu ki her markanın tekniği deneyleri uygulamaları vs farklı o yüzden mesela ben Mobil 0-40 kullanıyorum diyip Castrol 0-40 alıyım diye bir muhabbet olmuyor olamaz dikkatli olmak lazım her firma farklıdır yağ tavsiye rehberine bakmadan yağ almayın yok ben castrol'de 5-30 kullanıyordum diyip mobil 5-30 almayın olay çok basit aslında tavsiye rehberinden hangi yağ uygun dediğinizde size çıkartıyor zaten bildiğimiz üzere tavsiyeleri bu kadar basit tabi ben dün akşam abimizle birlikte oturup epey etraflıca detaylı şekilde çayımızı çorbamızı içip araştırdık bunlar küçük bir kısmı sadece uzayıp gidiyor markaya göre yağ seçimi değişiyor yani selamlar... :)
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

erdinc147

Ben Motul 10W-40 yarı sentetik kullanıyorum, gayet memnunum arada bir de kampanyalı falan oluyor zaten yılda 2 defa yağ değişiyom o kadar ucuzundan bulucam diye kasmaya gerek yok :)

Oda güzel seçim üstad zaten Motul firmasıda 10-40 6100 Synergie modelini tavsiye ediyor tabi bunun yanında castrol 10-40 ve mobil 10-40'ta iş görür sıkıntı yaratmaz ben kalite araştırması yaptım geçen akşam bi abimizle farklarını açıkladı gerçekten Motul başarılı ben bundan sonra Motul'den devam edicem açıkçası dün 5-30 eco versiyonunu aldım uygun bir zamanda değiştiricem baktım performans tatmin etmiyor 5-40 ultra performansa geçerim tabi yaz aylarında zaten 5-30 eco versiyonu ekonomi amaçlı performansta beklemiyorum kışın gazlanmıyor yollar buz pisti oluyor amacım yakıtı bir miktar daha azaltmak şuan son bakımlardan sonra hiç fena değil iyi durumda bu yağda biraz daha rahatlatır diye düşünüyorum koyduktan sonra görecez :)

blueoyester

yapıştır bencede,maxlife al ama farklı 3 model 10-40 var,maxlife 10-40 daki eksilmeyle şu an kullandığım racing 10-60 daki eksiltme tamamen aynıydı

Abi alacağım direkt olarak şu aşağıda gördüğün:

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

merhaba, bu yağdan almaya kara verdim fakat sitede dizel motorlar için olandan var. siteyi aradım benzinli motorlar için olanlardan yokmu diye.dizel benzinli aynı yağın kullanıldığını söyledi. sizin aracınız için çok uygun bir yağ dediler. ama valvolinin kendi sitesinde dizel ve benzinli için ayrı yağlar mevcut. bu yağı alsak acaba sorun çıkarırmı. sizin aldığınız yağın bidonunda dizelmi yazıyordu.
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

muğlalı

5 -30 selenia koydurdum bakımda.jtdm 2008

Erdinc küflü

5/30 acea c2 jtdm tavsiye edilen ....

Yağlara verilen ve asıl önemli olan ACEA ve API diye bir spesifikasyon var.
API SL-SM-SN diye yükselir, yükseldikçe yağın kalitesi artar (oksidasyona dayanıklılık, enerji verimliliği, yakıt ekonomisi, turbo koruma verimliliği, emisyon kontrol, LPG'ye karşı koruma (SN)) vs.
S ile başlıyorsa benzinliler içindir.
Dizeller için ise API değeri C ile başlar ve şu an piyasadaki çoğu yağ CF değerini karşılar. Bunun da daha yüksek standartları bulunmakta (CF2, CG4,CH4,CI4,CI4 Plus, CJ4) fakat nedense piyasada CF'den yüksek dizel API spesifikasyonunda yağ görmedim. Bu harf de yükseldikçe yağın kalitesi artar. Piyasadaki çoğu yağ hem dizel hem benzinliler için ugun olduğundan da SM-CF şeklinde ikisi de yazar.

Bir de ACEA değeri vardır, ACEA da A B C ve 1 2 3 4 5 diye sınıflandırılır. A'lar benzinli, B'ler dizel araçlar için geçerli iken, hem dizel hem DPF'li araçlar için ise C önemlidir. Örneğin ACEA A5/B5 şeklinde yazıyorsa, hem benzinli için, hem DPF'si olmayan dizel araçlar için en yüksek ACEA spesifikasyonuna sahip bir yağdır. Fakat C olmadığı için DEXOS2 onayı olsa da DPF'li araçlar için sağlıklı değildir.
Bilgi olsun diye biraz araştırınca ...

blueoyester

güzel bir açıklama olmuş teşekkür ederim. yani bu valvolin maxlife 10-40 sae (dizel) benzinli motorlar da da kullanılabilir.
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

fatihmehmet

Az önce Valvoline Turkiye dist. Aldım 4+1 litre 10-40 ve ek olarak temizleme katkısı 75 TL :)

Çıktıktan 5 dk sonra aradılar. Katkıyı Geliş fiyatının altına vermişler. Önemli degil reklamımızı yaparsınız dediler :))

4 litre 55 TL 1 litre 15 TL bu arada. Deneyeyim bakalım nasılmış.

Temizleme katkısı mantıklı mi sizce zarar filan vermez degil mi?

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

halil

nasıl bir şey temizleme katkısı.foto var mı?
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A