Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Motor Yağı?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erk1n

0w40 , 5w30 'dan daha ince bir yağdır demek yanlıştır.

İlk (W'dan önceki) sayı düşük sıcaklıklardaki yağın viskozitesini (akmamazlığını) gösterir.
İkinci satı ise yüksek sıcaklıklardaki yağın viskozitesini (akmamazlığını) gösterir.

Düşük sayı daha ince kıvam demek, yüksek sayı ise kalın kıvam demektedir.

Soğuk havalarda ve soğuk motorda ince yağ daha iyi koruma ve yağlama yağlar. Sıcak motorda ve sıcak havalarda kalın yağ daha iyi bir yağlama ve koruma sağlar. Burada motorun tasarımı da önemli.

0w40 soğukta 5w30 'dan daha ince bir yağdır.
0w40 sıcakta ise 5w30 dan daha kalın bir yağdır.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login
0w40 , 5w30 'dan daha ince bir yağdır demek yanlıştır.

İlk (W'dan önceki) sayı düşük sıcaklıklardaki yağın viskozitesini (akmamazlığını) gösterir.
İkinci satı ise yüksek sıcaklıklardaki yağın viskozitesini (akmamazlığını) gösterir.

Düşük sayı daha ince kıvam demek, yüksek sayı ise kalın kıvam demektedir.

Soğuk havalarda ve soğuk motorda ince yağ daha iyi koruma ve yağlama yağlar. Sıcak motorda ve sıcak havalarda kalın yağ daha iyi bir yağlama ve koruma sağlar. Burada motorun tasarımı da önemli.

0w40 soğukta 5w30 'dan daha ince bir yağdır.
0w40 sıcakta ise 5w30 dan daha kalın bir yağdır.

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Oldukça açıklayıcı olmuş. O zaman önümüzdeki yazı düşününce 0w40 daha uygun olacaktır. Teşekkür ederim :)
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

francobaresi

selamlar, arkadaşlar 159 için ar.159 arkadaşımız liqui moly yağını bulmuştu. Ben de biraz araştırdım, çünkü bende bi sonraki bakımda bu yağdan kullanmayı düşünüyorum. Şöyle bi ayrım gördüm araştırırken, dpf iptali olmayan araçlarda 5w40 öneriliyor fakat dpf iptal olan araçlarda 5w30 öneriliyor. Sebebide 5w40 daha az kurum atımına yardım edip dpf için daha az zararlı olmasıymış.
işin ilginci liqui moly kendi sitesinde alfa 159 a 5w30 öneriyor ama fabrika 5w40 öneriyor :)
Cuore sportivo

francobaresi

şu linke bakarsakta yazdığım msjın tam tersi durum var; 5w30 dpfli araçlar için diyo :)
Cuore sportivo

ar.159

Bende tr sitesinde 5w-40 için dpf siz araçlar için yazması üzerine mail attım ama sagolsunlar 3 hafta oldu cevap yok

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

francobaresi

bikaç şey daha okudum, kısa mesafeli yolculuk yapanlar için 5w30 daha uygun, uzun yolculuklarda 5w40 daha uygun diyolar. En iyisi tr sayfasına değilde ana sayfasına atmak lazım mail,bi boşlukta yazayım bakalım cvp gelcek mi
Cuore sportivo

Lbe

Euro 4 motorlar için 5w40, euro 5 motorlar için 5w30 yazıyor bi çok sitede.Selenia'nın sitesindede fark olarak dpfden bahsediyor sadece.Yani dpfsizler için 5w40

LBE..!!!

ar.159

Peki sonradan bizim tarafımızdan iptal edilen dpf, yağ sitelerinde bahsedilen dpfsiz araç oluyor mu yoksa Aracın fabrika çıkışı dpf li olduğundan ona göre mi yağ koymalı sizce?

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

universeee

Valvoline max life 10-40 ile ilgili bir güncelleme yapayım tecrübelerim üzerinden:

Geçtiğimiz hafta 4 gün boyunca Kurtköy - Şişli arası gidip geldim. Sabah ve akşam köprü trafiği çekip, boşluk bulduğum anlarda sürekli 130-160 aralığında gittim. İşte bu şekilde kullandığım 4 günün sonunda 2mm eksilme gördüm yağ çubuğu üzerinde. Onun dışında normal zamanda normal kullanımla 2500km civarında hiç eksiltmeye şahit olmadım.

Tecrübe arttıkça bilgi vermeye devam ederim.
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

blueoyester

Valvoline max life 10-40 ile ilgili bir güncelleme yapayım tecrübelerim üzerinden:

Geçtiğimiz hafta 4 gün boyunca Kurtköy - Şişli arası gidip geldim. Sabah ve akşam köprü trafiği çekip, boşluk bulduğum anlarda sürekli 130-160 aralığında gittim. İşte bu şekilde kullandığım 4 günün sonunda 2mm eksilme gördüm yağ çubuğu üzerinde. Onun dışında normal zamanda normal kullanımla 2500km civarında hiç eksiltmeye şahit olmadım.

gerçekten çok iyi. balıkesire kargo sorunu olmasaydı bende maxlife alıcaktım ama yine castrol aldım. ama bidahakine mutlaka valvolin alıcam.
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

takahara

Önceki kullandığınız yağ neydi ve eksiltme ne kadardı acaba? Ben mobil 10-60 kullanıyorum son 6000 km'dir. Eksilme olayı ciddi oranda azaldı ama max life ile aynı olacaksa 10-40 kullanmayı tercih ederim tabi. Bir de 10-60'tan 10-40'a geçişte sıkıntı olur mu? Değişim öncesi yağa eklenip motor temizleyen zerzavattan kullanmak daha sağlıklı mı olur?
2006 147 1.6 distinictive

universeee

Önceki kullandığınız yağ neydi ve eksiltme ne kadardı acaba? Ben mobil 10-60 kullanıyorum son 6000 km'dir. Eksilme olayı ciddi oranda azaldı ama max life ile aynı olacaksa 10-40 kullanmayı tercih ederim tabi. Bir de 10-60'tan 10-40'a geçişte sıkıntı olur mu? Değişim öncesi yağa eklenip motor temizleyen zerzavattan kullanmak daha sağlıklı mı olur?

Ben hiç 10-60 kullanmadım. Bundan önceki eksiltme oranı, şu an net olarak hatırlamıyorum ama, kitapçıkta yazan normalde sınırların biraz üstündeydi. Üstelik sakin kullansam dahi eksiltme oluyordu. Şu an valvoline kullanıyorken her zaman kullandığım gibi sakin kullandığım 2500km civarında hiç eksiltme görmedim. Taa ki şu bahsettiğim sürat yaptığım 4 güne kadar ki benim bildiğim sürat arttıkça yağ yakma olayı artıyor bizim motorlarda zaten. Yanlış biliyor olabilirim beni düzeltin yanlışsam.

O bahsedilen zerzevatlarla ilgili hiç bilgim yok çünkü dediğim gibi daha önce 10-40 dışında hiç yağ kullanmadım, o nedenle öyle bir değişiklik yaparken ne yapılmalı hiç bilmiyorum, yanıltmak istemem.
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

iskoc

166 yı aldğımdan beri 1250 km yaptım.bunun 750 km si uzun yol.henüz gözle görülür bir eksiltme yok.

kullanmasam bile sabahları açıp yağ ve suyunu kontrol ediyorum.belki her gün yağ çubuğunu çekmekten 50-100 gr azalmış olabilir  :)

bu arada motorda 10W60 Selenia var.değişeli 2 bin km olmuş..
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

DcD-Semih

Selenia Gold 10w40 tam sentetik yağ ile değişim yaptım bugün. 6 litre aldım 85 tl ye geldi. Bakalım nasıl olucak. Forumda kullanan tecrübe eden varmıdır ?
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

blueoyester

krank keçesi ve karter contası değişimi sonrası yağ eksilme yarı yarıya azaldı. yaklaşık 900 km olmuş ve 200 gr kadar eksilme var. ama resimde işaretlediğim yerlerde yağlanma var.acaba sorun külbütör contasından mıdır. kablonun etrafındaki pamuklu sargı hep yağlı. geçen balata spreyi ve hava tuttum yine yağlanma olmuş.
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

ES53

Arkadaslar dpf iptal edilmis 159 icin hangi yag onerirsiniz ! 5w30 mu 5w40 mi ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

shadycome

Arkadaşlar aracımın yağını değiştireceğim shell helix ultra 10w60 kullanmayı düşünüyorum Sizce bu yağ nasıl daha once kullanan oldu mu ?
Diğer bir Seçenekte eski 156mda kullandığım ve cok memnun kaldığım selenia racing 10w60 yağ.
Bu iki yağ Arasında hangisini tercih etmeliyim ?

ES53

Arkadaşlar aracımın yağını değiştireceğim shell helix ultra 10w60 kullanmayı düşünüyorum Sizce bu yağ nasıl daha once kullanan oldu mu ?
Diğer bir Seçenekte eski 156mda kullandığım ve cok memnun kaldığım selenia racing 10w60 yağ.
Bu iki yağ Arasında hangisini tercih etmeliyim ?

İkisi de kaliteli yaglar.Hangisini uyguna aliyorsaniz onu tercih edin derim.

shadycome

Shell ferrari Onaylı Oldugunu ve son zamanlardaki sürekli reklamlarından dolayı shell kullanacağım gibi bakalım ne gibi Değişiklikler olacak.

ES53

Bu arada reklam gibi olmasin ben benim arac icin 5w40 yag ariyordum tam sentetik.Cogu yag 4 lt arac 4.6 lt aliyor ustune 1 lt daha almak gerekiyor ayri.Bende motul xcess 8100 5 lt aldim motulun kalitesi tartisilmaz.Fiyat olarak piyasada 180 tl iken yagcarsisindan 110 tl ye aldim eski uretimde dgl 2014 ekim uretimli.Dusunen olursa bi baksin derim

shadycome

10w60 selenia yag ile yag ve filtre degisimi Yaptım.

erdinc147

Bilen arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmışlar zaten ancak bende şunları eklemek isterim suçlamak gibi bir amacım yok ancak kafanıza göre kesinlikle aracınıza yağ koymayın 1.6Ts motora 10-40 yarı sentetik iyidir özelliklede Castrol kullanan kullanacak arkadaşlar çok dikkatli olun çok sahte ürün var piyasada 50Tl'ye Magnatech satan yerler var sakın almayın normalde bu yağın orjinali 80-90Tl civarlarında olması gerekiyor Mobil kullanmadım o yüzden yorum yapamıcam ama Dünya markası bir yağdır eminimki oda iyidir eski köklü bir markadır Castrol orjinal olmak kaydıyla her türlü işinizi görür her yerde bulunabilir birde keşke yurt dışında kullanılan Castrol Türkiye'dede kullanılsa bizdekiler Bursa Gemlik'te üretiliyor bana Motul yağ Distribütörü abimiz söylemişti MOTUL'de İngiliz üretimdir bir çok perfrmans takımına sponorluk yapar ve bir çok iyi yarış takımları ve markada bu yağı kullanır tereddüt etmenize gerek yok Selenia 20K You are not allowed to view links. Register or Login'da var Petronas ürünüdür bilindiği üzere TR'de pek bilinmez yaygın değildir ancak sağlam markadır Alfa Romeo'nun WTCC yarışlarında kullandığı yağ markasıdır 1.6TS ve 2.0TwinSpark aracınıza 10-60 koymanıza gerek yok hele ki 1.6TS'ye hiç gerek yok sonuçta bu arabalar 200-250HP'lik arabalar değiller 10-40 yeterli olur birde markasına göre yağ tavsiyeleri değişiyor mesela: Motul standart koruma için 10-40 üstün koruma için 5-30 öneriyor Castrol: Standart koruma için 10-40 üstün koruma için 10-60 öneriyor Mobil standart koruma için 10-40 üstün koruma için 0-40 öneriyor bu üstün koruma dedikleri olay tam sentetik yağ oluyor ben aracı alır almaz Honda typer aracıma aldığım ancak kullanamadığım elimde kalan 10-60 Castrol EDGE yağı kullandım ancak şimdi edindiğim bilgilere göre henüz 4000km olmasına rağmen MOTUL 10-40 Synergie yağ ile değiştiricem fazla kafa yormanıza gerek yok dostlarım ben çok araştırdım hatta Sportivo Alfa Servisi'de bana 10-40 Mobil veya Motul Castrol kullan TwinSpark motorlarda eski tip oldukları için tam sentetik yağ sakın kullanma tavsiyesinde bulundular 1.6TwinSpark ve 2.0Twinspark'lar tam sentetik yağa uyumlu değillermiş JTS yani yeni tip motorlar tam sentetik yağa uyumluymuş bende fabrikanın tavsiyesine uyup 10-40 Sentetik teknolojili yarı sentetik MOTUL marka yağı tercih ettim tercih sizin tabi marka konusunda Mobil veya Castrol'de alabilirsiniz LIQUI MOLY'de Alman markası bir yağdır iyidir TR'de pek bilinmez yaygın değildir tıpkı Selenia gibi bulunması zordur her yer satmıyor neyse selamlar kolay gelsin dostlar  :alfisti:

fatihmehmet

Valvoline ile 1000 km yi gectim eksiltme hiç görünmüyor şuan için. :nazar:

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

aurora

Petronas ve Motul dan şaşmıyorum.

erk1n

Cumartesi günü Alfa Romeo GTV 2.0 TS 'min tüm sıvılarıyla beraber motor yağıda değişecek.

Kullanacağım yağ:

Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...