Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Motor Yağı?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfista35

yıllardır mobil 10-60 kullanıyorum. yine sipariş ettim, 4lt + 1lt yaklaşık 110tl'ye geldi .
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

yigitekimdemir

Ne kadar doğrudur bilmem ama geçen hafta bir yabancı forumda 156 2.0TS motorlar için önerilen yağın sonradan 10W-60 olarak değiştirildiği şeklinde bir bilgi vardı, genel olarak Alfa Romeo talimatıymış. 1.6TS'ler için opsiyonel şekilde devam deniliyordu.
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

radar54

You are not allowed to view links. Register or Login
Önceki araçlarımdan da gelen alışkanlık ve güven duygusu ile birlikte 156'da sürekli castrol kullandım. Cstrl 10-40 / 10-60 ikisini de kullandım ve yağ yakmada hiç bir fark olmadı. Özellikle uzun yolda 3 bin devir üstü kullanımda yağı içmeye devam ediyordu. Tavsiye üzerine shell helix h7 10-40'a geçtim. 1500 km full uzun yol, klima 500 km kadar açık ve 3500-4000 devir aralığı kullanımı ile ~100 gr kadar bir eksiltme gözlemledim. Yağ çubuğunu çektiğimde şok oldum resmen. Şehir içi sakin kullanımda yağın çok çok az eksilmesi gerekiyor bu istatistiğe göre. Shell forever diyorum artık. TS'cilere şiddetle öneriyorum.

Not: Shell yağ You are not allowed to view links. Register or Login'da şu sıra deli indirimde ve kargo ücretsiz.

Başkan senin tavsiyenle bu yağdan n11.comdan 2 tane aldım geçen hafta da yağı filtreyi değiştirdim. Hemen etki eder mi bilmiyorum ama çekişte kesilmeler azaldı ve 1. vites kalkışlar kendinden daha emin olmaya başladı. Yağı koyalı 150 km falan oldu daha bakmadım ne kadar eksildi veya eksilmedi merakla bekliyorum sonucunu  :)
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-

halil

Ne kadar doğrudur bilmem ama geçen hafta bir yabancı forumda 156 2.0TS motorlar için önerilen yağın sonradan 10W-60 olarak değiştirildiği şeklinde bir bilgi vardı, genel olarak Alfa Romeo talimatıymış. 1.6TS'ler için opsiyonel şekilde devam deniliyordu.

selenia'nın sitesinde 156 2,0 ts gözükmüyor ama 147 2,0 ts için önerilen yağ racing 10w60.daha önce 10w40 tavsiye ediliyordu. 10w60 sadece sportif kullanımlar için öneriliyordu.

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

antihero

Motor yaptırdım ve yeni yağa geçtim. Mobil 10-60 tan sonra yeni yağ mobil 5-50
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

Bahattin

İnternetten sipariş geçtiğim motor yağım geldi. Yağ filtresi ile birlikte diğer filtrelerin de değişimi gerekiyor mu acaba? Hava filtresi, polen filtresi vs.. Aracım 25.600 km'de. Bir önceki bakım ve tüm filtrelerin değişimi 15.500 km'de yapılmış.

gkn07

156 2.0 ts ss için 10 40 shell uygun olur mu ? Ve filtreyle beraber nerden alabilirim

halil

156 2.0 ts ss için 10 40 shell uygun olur mu ? Ve filtreyle beraber nerden alabilirim

10w40 yada 10w60 da olur.kaliteli,bilindik bir marka .
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

gkn07

10w40 yada 10w60 da olur.kaliteli,bilindik bir marka .
. Hep 10 40 kullandım 10 40 shell n11 de uygun fıyata deniyim sheli bide

Kurzuk

Önceki sahibinde yetkili serviste 5w-30 koyulmuş ancak ben kitapçıkta yazdığı gibi 5w-40 kullanacağım Motul düşünüyorum. 1.9jtd için tecrübeleri olanların görüş ve önerilerine açığım.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

hasiko

Önceki araçlarımdan da gelen alışkanlık ve güven duygusu ile birlikte 156'da sürekli castrol kullandım. Cstrl 10-40 / 10-60 ikisini de kullandım ve yağ yakmada hiç bir fark olmadı. Özellikle uzun yolda 3 bin devir üstü kullanımda yağı içmeye devam ediyordu. Tavsiye üzerine shell helix h7 10-40'a geçtim. 1500 km full uzun yol, klima 500 km kadar açık ve 3500-4000 devir aralığı kullanımı ile ~100 gr kadar bir eksiltme gözlemledim. Yağ çubuğunu çektiğimde şok oldum resmen. Şehir içi sakin kullanımda yağın çok çok az eksilmesi gerekiyor bu istatistiğe göre. Shell forever diyorum artık. TS'cilere şiddetle öneriyorum.

Not: Shell yağ You are not allowed to view links. Register or Login'da şu sıra deli indirimde ve kargo ücretsiz.
Yakında yağ değiştirmeyi düşünüyordum ve Shell hep merak ettim. Bu cevap güzel oldu.
Rica ederim. Mutlaka deneyin.

Bir tanıdığım Shell'in Adana-Antep bölge sorumlusu. Sürekli yurtiçi ve yurtdışı eğitimlere katılıyor. Markanın her ürününü güvenle kullanabilirsiniz diyordu. O yüzden de içim rahat.
Semih n11 deki tavsiyen için teşekkür ederim. Son kalan 2 adeti ben aldım...

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TRSemih

Yakında yağ değiştirmeyi düşünüyordum ve Shell hep merak ettim. Bu cevap güzel oldu.
Rica ederim. Mutlaka deneyin.

Bir tanıdığım Shell'in Adana-Antep bölge sorumlusu. Sürekli yurtiçi ve yurtdışı eğitimlere katılıyor. Markanın her ürününü güvenle kullanabilirsiniz diyordu. O yüzden de içim rahat.
Semih n11 deki tavsiyen için teşekkür ederim. Son kalan 2 adeti ben aldım...

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Rica ederim. Umarım sonuçta memnun eder.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Bahattin

İnternetten sipariş geçtiğim motor yağım geldi. Yağ filtresi ile birlikte diğer filtrelerin de değişimi gerekiyor mu acaba? Hava filtresi, polen filtresi vs.. Aracım 25.600 km'de. Bir önceki bakım ve tüm filtrelerin değişimi 15.500 km'de yapılmış.

Güncel...

TRSemih

Güncel...
10 bin km hava ve polen filtresinin kirlenmesi için yeterli bir km. Tüm filtrelerinizi yağ değişiminde değiştirin.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

alperuzi

Önceki sahibinde yetkili serviste 5w-30 koyulmuş ancak ben kitapçıkta yazdığı gibi 5w-40 kullanacağım Motul düşünüyorum. 1.9jtd için tecrübeleri olanların görüş ve önerilerine açığım.

1.9 jtdm ile Motul kullanıyorum, gayet memnunum. Özellikle DPF'si olanlar için X-clean serisi son derece uygun.

francobaresi

Ben de 1.9 jtdm için mobil 5 w 30 esp kullanıyorum. Yağ değişimi 3000 km önce yaptırdım, eski yağın markasını bilmiyorum önceki sahibi yaptırmıştı bakımı,mobile geçtikten sonra motorda sessizleşme oldu, eksilme de önceki yağda da bunda da hiç olmadı maşallah. mobil 5w30 dpfli araçlar için öneriliyor, kullandığım kadarıyla ben de memnunum.
Cuore sportivo

Kurzuk

1.9 jtdm ile Motul kullanıyorum, gayet memnunum. Özellikle DPF'si olanlar için X-clean serisi son derece uygun.

Ben de 1.9 jtdm için mobil 5 w 30 esp kullanıyorum. Yağ değişimi 3000 km önce yaptırdım, eski yağın markasını bilmiyorum önceki sahibi yaptırmıştı bakımı,mobile geçtikten sonra motorda sessizleşme oldu, eksilme de önceki yağda da bunda da hiç olmadı maşallah. mobil 5w30 dpfli araçlar için öneriliyor, kullandığım kadarıyla ben de memnunum.

Teşekkürler arkadaşlar. Benim aracın servis kayıtlarında (15 ay ve 8000km olmuş) önce 5w-30 mobil kullanıldığı yazıyor. Ben orjinal 5w-40'a geçeyim diyorum mobil ve motul arasında kaldım.  Motul'u çok duydum deneyeceğim sanırım.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

ademirtas

Marka olarak motul var baya bi kullanani da var ben henuz arastirma kismindayim o yuzden yorum yapamiyorum. Bi bakin derim.

GT-N8005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1996 - Alfa Romeo GTV
2008 - Fiat Grande Punto
1998 - Alfa Romeo 156
2000 - Alfa Romeo 156 SS
2006 - Alfa Romeo 159 JTDm
1999 - Alfa Romeo 156 2.5 V6

Wolfshade1989

Dikkat ettimde 15w40 kimse kullanmıyor :-X
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

coolistanbul

Aracın orjinal el kitabında yazan yağ değeri hangisi ise o kullanılmalı. Bu aracın motor ömrü icin önemlidir. 5-40'sa 5-40 , 10-60'sa 10-60. Markaya gelirsek Mobil1 full sentetik ilk tercihimdir. Uzun ömür icin birebir...

AŞK yazılır ALFA ROMEO okunur...

Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

milano 75

Dikkat ettimde 15w40 kimse kullanmıyor :-X
mtor yaptırmadan önce 75 de kullandım,maxlife serisi,10-40 la azltma anlamında bir fark görmedim.rodaj bitimi için dün maxlife 5-40 aldım,önümüz kış,birde bunu koyalım dedik zeki ustayla
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ES53

Arkadaslar bakim zamanim geldi filtrelerimi aldim yag almadim.159 icin shell helix hx8 5w40 almayi dusunuyorum fikirleriniz nelerdir ? Fiat 95535 olarak standartinida karsiliyor.daha once hic shell kullanmadim

Sent from my iPhone using Tapatalk

rain man

Arkadaşlar selamlar. Malum bizim de 10 binimiz doluyor. Yollarımız tozlu, hava filtresi için bakım kiti almak gerek, filtreler ve yağı değişeceğim. Geçen seferki yağı petronas syntium 5w30 olarak koydum. Memnundum ancak bir sorum olacak.

Daha ince yağ kullanmanın faydasından çok zararı mı olur. Eksiltmesinden başka sorun olabilir mi? Önümüzün kış olduğunu da ele alırsak.

Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

ES53

Motul'dan memnunum Bahattin bey.

Motulu nerden temin ediyorsunuz acaba.159 icin tum filtrelerim geldi ama hala yag alamadim karar veremedim.kimi 5w30 esp mobil diyor, ama kitapcikta 5w40 yaziyor.bundan once de motul 5w40 xcess kullanmistim ama suan bulamiyorum

ES53

Motul Distributor firmasi MYS yi aradim.daha once de internetten yagcarsi sindan almistim,suan stoklarda yok gozukuyor.nerde bulabilcegimi sordum xcess i suan stoklarda yok dediler.daha once aldigim siteyi ve fiyatinin cok ucuz oldugunu,sahte olma ihtimali var mi diye sordugumda yagcarsisi nin musterileri oldugunu ve piyasa da cok buyuk bir yerleri oldugunu You are not allowed to view links. Register or Login son olarak soyledigi motul yaglarinin suan cok duyuldugu icin bazi kisilerin bireysel olarak alip internetten pahaliya sattiklarini soyledi.Yakinda stoklara girecegi ve fiyatinin 115 ten 132 ₺ ye ciktigini da ekledi.suan bu yag hepsiburada da 240 ₺ indirimli fiyati :) sizde benim gibi celiskiye dusup aaa bu sahte almayayim bunu aliyim demeyin diye soyluyorum,yagcarsisi ile hicbir baglantim yok.

Son olarak suan motul bulabilcegim bir yer bilen varsa anadolu yakasinda cok sevinirim

159 icin 5w40 fiat 55535 m2 karsilayan yag yaziyor kitapcikta.boyle aradigimda bir shell helix var bir motul birde selenia.yani diger 5w40 tam sentetik yaglari kullanmak yanlis midir ? Bu kod cok mu onemli