Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 156 1.6 1. ve 2. viteste araç silkeleme yapıyor

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cihattun

Arkadaşlar aracım 1. ve 2. viteste çok fazla silkeleme yapıyor. durumu kafaya taktıkça arabadan soğuyorum. sorun neyden kaynaklanıyor olabilir daha önce başına gelen varsa sıkıntı nedir yardımcı olun lütfen

Ergi

Gerçekten can sıkıcı bir durum İnşallah kolayca çözüm bulursun

sp4rc0

Çok nedeni olabilir. ilk motor kulaklarına baktırın. Sonra ateşleme ve yakıt sistemine. Lpg varsa ayrica değerlendirmek gerek.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

gkn07

Aynisi basima geldi motorun kapagini cikarip bujilere baktim biri sabit degildi soketin

DcD-Semih

Şayet problem yakıt ve ateşlemeden değilse değerli arkadaşların yorumlarında ki ihtimaller elenirse;
Öncelikle aks başları, sonra diferansiyel, istavroz dişlileri, motor kulakları, şanzıman takoz kulağı bir ihtimal de salıncak burçları bakılacak yerler olsun.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

TOLGA a.f.r.

daha önce başımıza buna benzer biarıza geldi motorun gaz yemesi iyiyse ve debdiyajdan ayağını çekince yapıyorsa baskı balata seti ve hidrolik bilya değişmesi lazım benim tahminimce ama yine son tespiti usta birisi bakıp kullanıp yapması gerek

cihattun

Araçta gaz yok daha 38 bin km de araç  ve baskı balata yeni değişti. enjektör ayarlarında porblem olabilir dediler ama daha ustaya götürmedm 

Makineci

Geçmiş olsun.Aynı problem benim vardı.Başta sizin araç gibi 1. ve 2. viteslerde yapıyordu.Sonra 4. viteste bile yapmaya başlamıştı.Hiç alfa romeo'ya bakmamış bir ustam var hatır gönül baktırdım araca.Tarif ettiğimde takozlarda sıkıntı var demişti.Kendisi sürünce gaz kelebeğin hatalı dedi.Çıkma olarak getirttim yenisini gene aynısını yaptı.Çıkma parçaya bile garanti veriyorlar bu arada.Aradım yenisini gönderdiler gene aynısını yapıyordu araç.Tam ustama olan inancımı yitirmek üzereydim 3. gaz kelebeği geldi.Problemim tamamen You are not allowed to view links. Register or Login da olsa devir dalgalanmasıda vardı araçta o da tamamen düzeldi.

Ergi

erd

bildiğim kadfarıyla alfalarda motor kulağı sıkıntısı bol miktarda olmakta imiş.Ayrıca bobin kabloları ve bujilerin de değişmesi gerekebilir.Yada lpg kitinde ayarsızlık da olabilir.

Bandırmalı

Arkadaşımız makine mühendisi teknik bir bilgi birikimi var. Sorun yaşamış, foruma üye olmuş, sorun hakkında öneriler almış.
Gelişme hakkında bir açıklama ?

Ya arkadaşımız çok yoğun, işleri güçleri aracından önemli, yada sorununu çözdüğü için  açıklama yapma zahmetine katlanmaya gerek görmedi.

Umarım ben yanılıyorumdur.

06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

erd

bende de çok sorun var arkadaşlar kafama takılıyor herşey.işte araç modeli bu şekilde olursa yok orası yok burası deriz.

cihattun

sorunu çözmek için bir ustaya ya da servise henüz gidemedm yoğunluktan. herkes farklı şeyler söylüyor anlaşılan bir çok sebeten olabilecek bişe. umarım çok masraf çıkarmaz. sorunu hallettikten sonra burada paylaşıcam çözümü