Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

OBD Bağlantıları - Fiat Ecu Scan Programı Kullanımı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sp4rc0

You are not allowed to view links. Register or Login

düğmeli (on/off) olanlar daha iyi ve yeni üretim olduğu için dayanamadım bende sipariş verdim. son 1 adet kaldığı için fiyatı 39.9 tl ye indirdi üstelik kargo dahil...bendeki çalışmayan fiatecuscan V3.4.1 yerine sağolsun You are not allowed to view links. Register or Login arkadaşımız sayesinde pc ye fiatecuscan V2.6 kurdum. ürünüm birazdan elimde olacak,haftasonu için kendime meşkalenin kralını buldum :) You are not allowed to view links. Register or Login

Aynısı bende de var.
Alfa OBD harici hiç bir programla bağlanamadım.
Demo ve ful olarak bir çok program denedim olmadı.
Alfa OBD işimi görüyor. Demo olanında sadece 4 parametre seçmene izin veriyor, ama yeterli arıza silebiliyor. Denemek için hususi arıza yaptırdım. :)
Hayırlı olsun.  8)  :clover:
Nasıl bir arıza yaptırdınız? Örneğin O2 sensörün veya debimetrenin soketini söküp tekrar taktıysanız hatayı silmek yeterli değil. Aynı zamanda adaptasyon da yapmanız gerekiyor. Yoksa doğru verileri alamazsınız, aracınız fazla yakmaya başlar. Adaptasyondan sonra da anlık yakıt tüketimi fazla gösterecek panik yapmayın. Bir süre sonra düzelecek. (Yaklaşık 20-30 km)
Adaptasyon işini veri okuyan, işleyen her parça için, her sökme takma, değişim işleminden sonra tekrarlamanız gerekiyor. Fiatuecuscan ile bunu yapabilirsiniz.

Benim cihaz henüz gelmedi ama sorayım şimdiden. Adaptasyon zamanla bozulur mu? Bir kere Boğaz kelebeği arızası vermişti ve hatayi silmiştim başka bir elm327 ile bir daha da arıza ışığı yakmadı. Kafamıza gore adaptasyon yapsak sıkıntı çıkarır mi?

Sent from my iPhone using Tapatalk

soketleri söküp takmadıysanız adaptasyona gerek yok.  cihazınız gelsin, FES ile bağlanın, programın üst kısmında yeni sekmeler açılacak, bunlardan birinde adaptasyonun nasıl yapıldığını göreceksiniz.

Kafamıza göre adaptasyon dediğinizde bu menüden yapmaktan mı bahsediyorsunuz?
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

fatihmehmet

@sp4rc0

Hocam adaptasyon yapılması gerekmiyor ama programdan canımız istedi diye yapsak sorun olur mu diye sormak istedim.

Zira yol bilgisayarı fazla gosteriyor ama tüketim o kadar fazla degil bende. Belki bir etkisi olur diye sormuştum.

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

sp4rc0

Hocam adaptasyon yapılması gerekmiyor ama programdan canımız istedi diye yapsak sorun olur mu diye sormak istedim.

Zira yol bilgisayarı fazla gosteriyor ama tüketim o kadar fazla degil bende. Belki bir etkisi olur diye sormuştum.

problem olacağını sanmam. LPG varsa ve ayarı doğru yapılmadıysa benzindeki tüketim değeri yanlış gösterebilir.

Bandırmalı

Ben maf soketini çıkartıp arıza vermesini sağladıktan sonra stop edip arızayı sildim.
Adaptasyon falanda yapmadım.
Tekirdağ dan  İstanbul Üsküdar'a geldim. Ortalamam 8,1 Lt.
Zaten çok fazla bir seçenek yok.
Yakıt pompası fanlar falan test ediliyor. Sıcaklık enjektör hava debisi gibi değerlere bakılıyor, yada ben telefondan daha fazlasını göremedim.
Hafta sonu pc ile denemeyi düşünüyorum. Ürüne 2 haftadır sahibim. Detaylı bakamadım.

06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

sp4rc0

Yarın fırsatım olursa adaptasyon için pc den print screen alırım.

ArinFırat

Yarın fırsatım olursa adaptasyon için pc den print screen alırım.
Walla seviniriz.sizin gibi bilinçli bir şekilde aktif olarak kullanan arkadaşlar birikimleri paylaşsın ki bizde tarzanca hurrraa orayı burayı kurcalamayalım bari.

sp4rc0

Yazdigimiz konuyu şimdi inceledim de aslinda ilk mesajda Bülent Bey ekranları paylaşmış. Bu mesaja bakarsanız F7 ekranında kalibrasyon yapılan ekran, bahsi geçen adaptasyon ekranidir.

ArinFırat

bende ki cihaz eski model. sürekli takılı kalması akü bakımından sıkıntı olur diye takılı bırakmıyorum. sizin cihaz da on/off düğmesi olması çok faydalı umarım işinizi görür.
Sigorta kapagını açtıktan sonra obd soketini aşağı sarkıtıp kapağı geri kapatacam ve sürekli üzerinde tutup bağlanacagım zaman on/off yapacam.yoksa her seferinde sigorta kapağını sök tak zahmetli olur

ArinFırat

Yazdigimiz konuyu şimdi inceledim de aslinda ilk mesajda Bülent Bey ekranları paylaşmış. Bu mesaja bakarsanız F7 ekranında kalibrasyon yapılan ekran, bahsi geçen adaptasyon ekranidir.
Aslında elm327 ile bağlanıldığında sadece veri göreceksek pek bi işimize yaramaz bu cihaz.ama zamanla bozulan ve kalibrasyon veya düzenleme gerektiren verilere müdahale şansı veriyorsa işte o zaman tadından yenmez.örneğin atıyorum gaz kelebeği açısı çeşitli sebeplerden dolayı bozulmuş ise müdahale ile normale döndürülüyorsa hepimiz bu cihazdan  kullanmalıyız.müdahale edilebilecek yerlerle ilgili standart ve olması gereken değerleri bilen arkadaşlar paylaşır,böylece obd kullanıcılarıda o ayarı yapar.

ArinFırat

Torque ve alfa obd ile Bağlanamadım :) fiatecuscan denemedim

ArinFırat

Ben maf soketini çıkartıp arıza vermesini sağladıktan sonra stop edip arızayı sildim.
Adaptasyon falanda yapmadım.
Tekirdağ dan  İstanbul Üsküdar'a geldim. Ortalamam 8,1 Lt.
Zaten çok fazla bir seçenek yok.
Yakıt pompası fanlar falan test ediliyor. Sıcaklık enjektör hava debisi gibi değerlere bakılıyor, yada ben telefondan daha fazlasını göremedim.
Hafta sonu pc ile denemeyi düşünüyorum. Ürüne 2 haftadır sahibim. Detaylı bakamadım.

bağlantıyı yapamadım çok üzgünüm :) sokete tak,anahtarı mar konumuna getir tlfonda bluetoot aç eşleştir ve torque programına gir..bütün aşamalar bunlar değil mi? ayrıca torquenun ayarlarındanda elm327 BT bağlantısını seç vs vs ..ben nerde yanlış yaptım

Bandırmalı

Ben sadece Alfa OBD ile bağlantı kurabildim.
Dediğiniz sıralama aynen
Aparatı tak.
Kontağı aç.
Telefon ile eşleştir.
Alfa obd çalıştır.
Ana ekranda Blue. simgesine tıkla obd seç.
Araç modelini seç.
motor
Ecu seç
Connect
Bu kadar
06 EF 773 2006 159

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

umtu06

Siparisim geld. Mini bluetoth tam baglanirken baglanti kesildi diyordu. Sanirim arizali cikti. Telefonla aygitlari tarayincada blutoth listede gozukmedi. İade icin yollqdim. Baska bi marka model deneyecem.

ar.159

Aman arkadaşlar sonucları paylasinda bosu bosuna almayalim

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ArinFırat

Ben sadece Alfa OBD ile bağlantı kurabildim.
Dediğiniz sıralama aynen
Aparatı tak.
Kontağı aç.
Telefon ile eşleştir.
Alfa obd çalıştır.
Ana ekranda Blue. simgesine tıkla obd seç.
Araç modelini seç.
motor
Ecu seç
Connect
Bu kadar
Alfaobd anaekranda bağlandı diyor ama bir sonraki aşamada bağlantı deneme 1 2 3 vs başarısı diyor

ArinFırat

Ama arkadaşlar sonucları paylasinda bosu bosuna almayalim

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Çin malı işte..kullanan biri cep tlfonundaki seçilmiş ayarları göstersin bizde ona göre ayar yapalım.belkide bişeyleri yanlış seçiyorum.bağlantı cihazı için OBD2 BT- ELM327BT- gibi bissürü seçenek var sonu bluetoot olan hepsini denedim olmadı..

Bandırmalı

Sabah adım adım foto ile kaydederim.
Sadece alfaobd ile bağlandığımı tekrar belirteyim.
Diğer bir çok program ile bağlanamadım.  8)
06 EF 773 2006 159

ArinFırat

Tek umudum dizüstünü alıp arabaya inmek ve fiatecuscan ile denemek..onunda şarjı 20 dkka dayanıyor,20 dakikada ne yaptım yaptım :)

Ormanci

Sizin ELM'lerde bişey var galiba yaw, program seçme hakkı yok bu aletin, seve seve bağlanacak :) Program ayarlarını da kurcalayın derim.

Bunun haricinde, alete bağlanmak için ekstra bişeye gerek yok.

Sokete takın, kontağı açın (motoru çalıştırmadan), sonra telefon veya tabletin BlueTooth'unu açın.
Zaten cihazlar arasında görünecek, eşleştirin, eşleştirme yaptığınızda şifre soracak. Genelde 1234, olmazsa 0000, o da olmazsa 6789 deneyin, üçünden biri :) Zaten bu da doğru olduğunda OBDII diye görünecek. Sonrasında artık Torque, Alfa OBD, ne isterseniz o programı açın. Kendisi zımbırtıya bağlanmaya çalışacak. Bağlanınca da mesaj geliyor zaten tamamdır diye.

Normalde işleyiş böyle.
Bağlanmıyorsa program ayarlarına da bi bakın derim, yoksa alette sorun var bence.

ArinFırat

Sizin ELM'lerde bişey var galiba yaw, program seçme hakkı yok bu aletin, seve seve bağlanacak :) Program ayarlarını da kurcalayın derim.

Bunun haricinde, alete bağlanmak için ekstra bişeye gerek yok.

Sokete takın, kontağı açın (motoru çalıştırmadan), sonra telefon veya tabletin BlueTooth'unu açın.
Zaten cihazlar arasında görünecek, eşleştirin, eşleştirme yaptığınızda şifre soracak. Genelde 1234, olmazsa 0000, o da olmazsa 6789 deneyin, üçünden biri :) Zaten bu da doğru olduğunda OBDII diye görünecek. Sonrasında artık Torque, Alfa OBD, ne isterseniz o programı açın. Kendisi zımbırtıya bağlanmaya çalışacak. Bağlanınca da mesaj geliyor zaten tamamdır diye.

Normalde işleyiş böyle.
Bağlanmıyorsa program ayarlarına da bi bakın derim, yoksa alette sorun var bence.
Alfaobd'nin ana ekranında bağlandı diyor ama model,fonksiyon ve kontrol ünitesini seçimini yapıyorum ve yeni açılan ekranda bağlantı başarısız diyor.torque ise hiç bağlanamadım..bu arada cihazım yeni model düğmeli on/off tuşlu.

Bandırmalı

Bence siz ecu seçiminde hata yapıyorsunuz. Aracınızın ecu versiyonunu bulmalısınız.
06 EF 773 2006 159

umtu06

Tek umudum dizüstünü alıp arabaya inmek ve fiatecuscan ile denemek..onunda şarjı 20 dkka dayanıyor,20 dakikada ne yaptım yaptım :)

Telefonda çevredeki bluetooth listesinde OBD yi görüyor musun?

ArinFırat

Telefonda çevredeki bluetooth listesinde OBD yi görüyor musun?
evet telefonda bluetooth açtığım zaman önceki eşleştirdiğim cihazlarla birlikte obd2 yide görüyor 1234 şifresi ile eşleştirip ardından alfaobd yi açıyorum.alfaobd ana ekranda bağlandı eobd2 diyor fakat sonraki aşamalarda bağlantı yok uyarısı geliyor.ekran görüntüsünü paylaşmak isterdim ama resim ekleme seçeneği çıkmadığı çıkmadığı için meramımı yazarak anlatıyorum

umtu06

bana kargo ile gelen cihaz telefonda listede hiç gözükmüyordu. bahsettiğin seçeneklerden bağlantı hızını düşürüpte dene 9600 dü. bide listede elm bluetooth+ olacak tabiki. Laptopla denerken aklında bulunsun. Cihazın CD si içinde kende BUSdriveri ve Kendi PORT Driveri mevcut. normalde windows kendi driverini kullanarak tanıyacak. problem çıkarsa CD deki driverler ile değiştirmeyi dene. cihaz özelliklerinde driver disketim var vs.. gibi bi seçenek olacak. yada zorla tanıt. senin araç 156 mıydı?

ArinFırat

bana kargo ile gelen cihaz telefonda listede hiç gözükmüyordu. bahsettiğin seçeneklerden bağlantı hızını düşürüpte dene 9600 dü. bide listede elm bluetooth+ olacak tabiki. Laptopla denerken aklında bulunsun. Cihazın CD si içinde kende BUSdriveri ve Kendi PORT Driveri mevcut. normalde windows kendi driverini kullanarak tanıyacak. problem çıkarsa CD deki driverler ile değiştirmeyi dene. cihaz özelliklerinde driver disketim var vs.. gibi bi seçenek olacak. yada zorla tanıt. senin araç 156 mıydı?
evet 2004 156. söylediklerinizi deneyecem,,cihazın bozuk olma ihtimalini yok sayarsak eğer,yalnız tek kafama takılan aldığım cihaz 2014 üretimi ve düğmeli on7off lu olduğu için acaba bazı ayarları veya bağlantı hızı klasik elm lerden değişik olabilir mi? o yüzden özellikle sordum düğmeli kullanan var mı diye.